Fresh Graduates Degree Jangan Memilih Kerja Sangat
Facingtruth - Tue 22/Mar/2016 2:50pm [Last Comment]
salam untuk semua pencari kerja degree.esp fresh graduate.
aku ada benda nak pesan.

korang ada degree, aku pon ada degree. in fact, berlambak orang ada degree. degree ni bukan limited edition lagi dah.
korang tak payah rasa macam korang ni hebat gila sebab ada degree sampai pandang rendah orang lain padahal degree korang tak bermakna pun tanpa pengalaman.

korang nak tau tak, bersepah budak degree menganggur sebab apa?
sebab memilih..terlalu memilih..

kadang2 aku rasa annoying dengan kata2 ni :

- kita budak degree kan, mestilah nak demand sikit
- eh takkan 1500 je gaji? nak makan apa kat KL?
- gaji bawah 2k macam mana nak bayar kete, bayar sewa, bayar itu bayar ini..
- saya nak kerja bidang yg sy belajar je. *ni boleh tahan lagi*
- dari gaji 1500, baik duduk dekat rumah.


korang sedar tak, yang sebenarnya korang tak layak pon dengan gaji 1500 tu.
lepas tu mana tau 1500 tak cukup nak buat belanja? try pun belum.

aku geram sebab korang la orang macam aku nama buruk.

orang mengata budak degree..padahal aku ok je nak kerja.

sekarang aku dah kerja kat KL. gaji tak sampai 2k.
aku boleh sewa rumah, ada kereta, bagi parents sikit, ada saving, bayar ptptn n insurans. in fact boleh je nak lepak kafe hispter mcm korang yang penganggur tapi acah2 je lepak pakai duit parents. nak senang kena la bijak. kalau jenis membazir gaji 10k pun xde saving tauu..

pastu bila ditawarkan kerja yang biasa2, janganlah mencebik kalau ko tak suka. sebab beribu lagi orang nak kerja tu.

korang?
pergh..menganggur je lah sampai tua. kalau ada orang nak pinang tu, memang malang betul sebenarnya.orang tu lah.

sekian.

Niche: Kerja Diploma Dan Ijazah | Diskusi Kerjaya | Jobs & Vacancies in Malaysia
Shopping di Majalah.com!
Portal jualan 'Dari Peniaga Malaysia untuk Rakyat Malaysia'

Innovative and Creative in Dealing With Business Disruption
Invitation to JPMI International Exhibition 2017
10-12 Dec 2017 in Bali Indonesia
     
  1. Keladi - Tue 22/Mar/2016, 3:46pm
    ada je tak memilih tapi bila minta kerja ada sesetengah memang tak berminat nak ambik fresh graduate....entah la...mugkin itu semua rezeki...kita hanya perlu berdoa untuk rakan-rakan kita yg masih mengangur..semoga mereka diberikan rezeki dan kerja yang sesuai,...  
  2. Tokbah - Tue 22/Mar/2016, 5:15pm
    MARI FIKIRKAN SEJENAK!!!

    ✔️Rumah kita pakai letrik TNB kan???
    ✔️Kenderaan guna diesel/petrol kan???
    ✔️Kita guna gas untuk memasak kan???

    Suka tak Suka memang Terrr paksa bayar Bil Setiap Bulan...

    LaGenius ada peluang boleh:

    Jimat + Dapat Untung + Rebet + Bonus + Reward!!!

    Kenapa saya tak nak rebut Peluang hebat ni kan...??? Lagipun dengan LaGenius sedikitpun Tak mengganggu Tugas @ Pekerjaan @ Bisnes yang sedia ada...

    Hanya untuk Penjimatan diri sendiri... Jika inginkan lebih, anda boleh bergerak aktif sebagai usahawan!!!

    TIDAK SALAH UNTUK MENCUBA!!! SEDIKITPUN TIDAK MERUGIKAN!!! INILAH BAHAN ASAS KEPERLUAN MASA KINI!!!

    JIMAT!!!
    JIMAT!!!
    JIMAT!!!

    DAFTAR PERCUMA UTK INFO LANJUT DI :

    http://jutawanlagenius.com/tokbah  
  3. Haz Yusoff - Wed 23/Mar/2016, 2:49am
    waalaikumussalam..
    kepada budak degree yang masih jadi penganggur sejati.. ape bukti budak degree tak memilih? berani ke sahut cabaran saya?
    jom kerja di food court nak?

    sampai bila nak bagi warga asing kerja dalam bidang skilful? sedih bila tengok ramai betul budak melayu jadi pekerja kepada bangla, nepal, indonesia..

    bila weekend, nak keluar jalan-jalan ke klcc korang membebel.. kata taman klcc dah penuh dibanjiri warga asing. hakikatnya budak degree mau ka kerja macam mereka?? bukan tak boleh demand, tapi kurangkan sikit la..

    syukur alhamdulillah masih ade kerja kosong di malaysia. korang tak perlu jadi pekerja asing di negara orang.. kurangkan sikit memilih tu insyaallah semua ok.

    pesan kak long, ubah mentaliti tu.. kerja bukan sebab nak cari sesuap nasi semata-mata, tapi kerja itu ibadah. fikir-fikirkan..

    wassalam.  
  4. Jomkerja Crew 2 - Wed 23/Mar/2016, 7:14am
    salam meh daftar di Jomkerja.my
    Ada banyak kerja untuk dipilih  
  5. Ahza Nur - Wed 23/Mar/2016, 9:29am
    Tawaran kerja bagi yang berminat untuk bekerja dalam bidang rekaan grafik dan percetakan.
    Jawatan kosong:
    Despatch
    Kerani admin
    Pereka Grafik
    Marketer

    Emel kami di : Ahzanur@gmail.com
    atau telefon :0341622860  
  6. Facingtruth - Wed 23/Mar/2016, 9:58am
    keladi :

    masalahnya dorang ni bila ada company yg willing nak hire contohnya retail,
    reject.
    nak kerja ofis saje.syif taknak.tapi gaji nak mahal.mmg la orang x bagi peluang.

    biasa company besar2 yg nak experience staf, cmpany kcik2 ade yg terima staf fresh grad. so x payah la nak aim company besar terus..utk long term aim boleh la..stepping stone gunekan la apa2 peluang yg ada. kerja basuh pinggan kedai makan lagi mulia dari mengganggur kat luar.

    hakikat yg budak degree taknak faham adalah, budak makin ramai,peluang kerja ada tapi memilih.
    tak salah memilih, it's your choice tapi semasa awak2 sdg memilih, orang lain dah grab job tersebut.
    teruskan memilih, teruskan..it's your choice by the way.awak berhak memilih kerja yang awak suka..

    sampai la awak tau memang pilihan yang ada memang terhad. kerja hebat ada, tapi ada lagi orang yg lg hebat untuk position itu berbanding awak.

    actually i'm really disappointed. tu je  
  7. Wan 1720 - Wed 23/Mar/2016, 10:31am
    saya keja sebagai designer ja..cuma ada sijil kemahiran baiki komputer ..pengalaman ada la dlm 3 tahun buat design..salah ke kalau saya terima jawatan tu dgan gaji yang rendah...mcamana masa.depan designer.?.kalau ramai orang seperti saya yang sanggup di bayar murah..dan satu jawatan buat pelbagai kerja...serbasalah  
  8. Siti Zauyah - Wed 23/Mar/2016, 10:44am
    Belajar sampai graduate tak kan tak boleh decide yg mana penting. Grab whatever you can before proceed to a better life. At least you have some experience.  
  9. Din 6 - Wed 23/Mar/2016, 11:45am
    Maaflah, jangan yang ada degree or diploma ni terasa, tapi itulah hakikat sebenar.

    itu sebab warga asing ambil kesempatan, sebab mereka melihat rakyat Malaysia generasi X ni pemalas dan memilih bulu.

    saya pesan :-

    belajar sampai tinggi mana pun, PASTIKAN dapat 4 flat...ini bagus, sebab masih belajar dan dapatkan keputusan baik.

    Rajin belajar 90% u can score, 10% your luck utk dpt grade yg baik.


    Habis belajar, kertas yang ada tu dah bertukar.
    10% majikan melihat kertas tu, 90% is only your LUCK.

    Nasihat saya, cari kerja dan jgn memilih kalau degree tu cukup2 degree or diploma.. jgn fikir kerja retails or till 9-10mlm itu hina or x ada standard.. nak kerja office hours aje...sb dpt kerja office hours ni, is only your LUCK... berlambak yg memohon, jawatan kosong cuma 1-2...fikirlah.  
  10. Afiq Isa - Wed 23/Mar/2016, 11:54am
    Terbaik.. lg 1 masalah y aku pnh hadapi mase IV.. employer ckp gini.. ''Budak2 pandai ni biase xreti buat keje''.. ni paling sadis... hate bdk ''PANDAI'' y xreti buat kje once da diambil keje..tau menghadap buku je.. org mcm ni y menyusahkan org lain n mmberi tggapan negative kat employer luar kat lua sane... skng ni aq sapu je keje.. gaji aq 1k je..  
  11. Nailahaz - Wed 23/Mar/2016, 12:35pm
    jawatan kosong sebagai pemandu van.
    gaji rm800-rm1000.

    bawa pelajar sekolah rendah islam azzahra dan tahfiz fatimah azzahra lilbanat.

    bawa area bandar country homes, rawang.

    kemasukan April. segera

    berminat boleh terus berhubung dgn sy, 0172279932.

    syukran.  
  12. As Siddiq Catering - Wed 23/Mar/2016, 2:41pm
    Nah usaha dengan cara ni..Jadi dropship produk kat bawah ni..LAKU KERAS

    Komisyen RM40 sau produk

    5X40=200 (1 HARI)

    30 HARI = 200X30 = RM6000

    Tu pun hanya buat kat umah amik order..barang x pegang pos x payah..

    pergi ke page di bawah

    https://www.facebook.com/cocoapsylliumhusk.my

    atau

    https://www.instagram.com/cocoapsylliumhusk/  
  13. Ahmad Zhafran - Wed 23/Mar/2016, 10:48pm
    Saya ingin membuka peluang kepada rakan-rakan melabur dengan syarikat kami. Dengan modal serendah RM30 anda layak memiliki saham kecil syarikat . Layari http://bit.ly/1XMRVe7 untuk maklumat lanjut.  
  14. Syida 67 - Thu 24/Mar/2016, 8:03am
    Kadang2 graduate yg x kerja ada mslh sndri.jgn la assume x kerja sbb mmilih.mcm aku dlu kje promoter,kerani gaji x smp 1.3k duk bndar.skg nk cari kje baru g iv asyk2 nk yg ada transport sndri je.  
  15. Kuala Kerre - Thu 24/Mar/2016, 9:23am
    Assalamualaikum dan Salam sejahtera ,
    Tumpang iklan, Latihan Kemahiran Impian kini buka untuk pendaftaran bagi kursus sijil kemahiran Photocopier Maintenance.
    Scope:
    wink emoticon Kursus kemahiran menyelenggarakan mesin photocopier bermula dari zero.
    wink emoticon Tempat praktikal yang amat praktikal.
    wink emoticon Tempoh latihan selama 6 bulan.
    wink emoticon Tempat belajar yang produktif
    wink emoticon Mempunyai jaringan industri yang luas, tiada masalah untuk mendapatkan kerja selepas habis kursus.
    Syarat-syarat :-
    like emoticon BERUMUR 18-30TAHUN
    like emoticon Sijil SPM DAN SIJIL LAIN2
    like emoticon Menetap Negeri Selangor
    (y)(y)*Hostel disediakan
    (y)(y)*Elaun diberi
    YURAN PEMBELAJARAN PERCUMA DAN TIADA PINJAMAN PTPTN DAN SEBAGAINYA !!
    💪💪 Jika terdapat sebarang pertanyaan, bolehlah PM saya. Thanks ✌✌✌✌✌✌  
  16. Hamdal Muhaimin - Thu 24/Mar/2016, 12:12pm
    TAWARAN KERJA


    KAMI MEMERLUKAN RAMAI PEKERJA


    SKOP KERJA : URUS RISALAH IKLAN


    GAJI RM 1000 SEBULAN


    MAKLUMAT LANJUT : LAYARI MYEMAS.PAGE.TL  
  17. Zahilda - Thu 24/Mar/2016, 1:10pm
    Nasihat saya kepada adik-adik yang masih tiada kerja...gain experience first ye..jawatan kecil pun tak mengapa walaupun ada degree/diploma...biar ada kerjaya daripada tidak bekerja.

    Jangan mind setkan minda untuk HANYA MEMANDANG peluang kerja yang 'mudah' dan disukai.

    Tabahkan diri. Once dah dapat kerja..sayangilah peluang kerja itu. Jangan 'manja' sangat sehingga cabaran yang kecil pun tak dapat tangani dan akhirnya BERHENTI KERJA. USAHAKAN SEHINGGA BERJAYA!

    Percayalah..jika anda kuat semangat+jaga disiplin+hasil kerja bagus maka anda pasti perolehi... PENGALAMAN BERHARGA + DIHORMATI + STABIL GAJI.

    -nukilan pekerja dari background degree+mula sebagai coordinator(packing kotak gaji RM550)+ kini assistant manager (gaji ribuan) di syarikat retail 'terkenal' di Malaysia hihihi :). jangan marah ye...  
  18. Iza 75 - Mon 28/Mar/2016, 3:30pm
    Saya mencari fresh grad yang rajin & ingin belajar untuk jawatan Pembantu Penyelidik Bidang Pertanian di Serdang Selangor. Gaji sekitar RM 1200. Maklumat lanjut boleh email; appdustry@gmail.com.

    Yang betul2 rajin & berminat sahaja.  
  19. Madee 3 - Mon 28/Mar/2016, 4:43pm
    Peluang kerja online depan komputer apply sini http://bit.ly/apakerja  
  20. Suhaila 133 - Wed 30/Mar/2016, 7:53pm
    Assalamualaikum.
    tumpang iklan ya tt.

    Jawatan : Sosial Media Exec
    Lokasi : Setapak Kuala Lumpur

    # mengurus dan mentadbir media sosial (FB page/IG & blog)
    # Simple design/ update setiap hari.

    Mahir menggunakan komputer, internet dan media sosial

    Bersedia utk menambah baik tugas

    Boleh memberi dan menerima pandangan.

    Komited dengan tugas yang diberikan

    Boleh bekerja lebih masa.

    Kurang merungut. tepati waktu.

    FB/Page : Rich Closet
    Email: suhaila@moleque.com.my
    017-3757738  
  21. Siti Fatimah 51 - Tue 5/Apr/2016, 9:01am
    huyooo. pewittt. semangat berkobar2 baca nasihat tu. thanks :) tertarik sangat.  
  22. Norainrazmi - Wed 13/Apr/2016, 9:31am
    yes.. betul tu.. kita semua sama even ade degree but xtau nak buat keje buat ape.. baik ambil budak lepasan SPM je. bagi gaji pun senang xde bkira sgt.. ehehe, luahan dri pihak hr.  
  23. Munirah 4 - Thu 28/Apr/2016, 3:34pm
    INILAH SEBAB UTAMA SAYA BUAT TONE EXCEL .
    ===============================
    Jika ditakdirkan saya sakit dan x boleh bekerja satu hari nanti ,saya dah x risau mengenai perbelanjaan saya dan keluarga..

    SEBABNYA TONE EXCEL TETAP BAGI INCOME PASIF SETIAP BULAN TANPA HENTI SERTA BOLEH DIWARISKAN JIKA SAYA TELAH TIADA NANTI.

    Kepada tuan2 yang belum mempunyai income pasif inilah salah satu bisnes yang memudahkan tuan2 dapat income pasif unlimited .

    Tuan2 x kan rugi jika bertindak sekarang
    Toneexcel‬: sim kad WOW
    RM100

    Awak topap rm30, company bg FREE internet 1.5gb
    Awak topap rm50, company bg FREE intenet 1.5gb + kredit RM 10
    Daftarkan orang baru, awak dapat rm20 setiap seorg. Kalau daftar 100 org?
    Org topap rm30, awak dpt rm1.80
    Org topap rm50, awak dpt rm3
    Org topap rm60, awak dpt rm6
    10 org topap rm30, awak dpt rm18
    10 org topap rm50, awak dpt rm30
    10 org topap rm60, awak dpt rm60
    Kalau 100 org? Itu baru sebulan.
    Kalau setahun? Kira sendiri ye
    Sendiri topap, sendiri dapat.
    ehh,org lain topup pon awak dpat komisyen...memang gile bisnes ni...

    ‬ munirahkhalidToneexcel‬: http://toneexcel.biz/?id=1191326 jmput tgk  
  24. Hobs - Fri 29/Apr/2016, 7:14am
    dh ramai ambil fresh...byr rm1k sebln pun dgn hasil yg dpt x berbaloi..train 3 bln mcm baik buat sendiri...duit byr gaji..kerja kita jgk kena finalise....  
  25. Hazizah 3 - Thu 12/May/2016, 9:08am
    Salam sejahtera semua. Syarikat kami memerlukan Geotechnical engineer. Klau ada kawan kawan yg betul2 berminat dlm bidang ni sila hantar cv to hazizah@eecmy.com atau phone 03-77284705. terima kasih.  
  26. Bob 157 - Wed 18/May/2016, 10:16am
    Saya Recruitment Manager. Yang ada degree, here is an advice. Kerja untuk 12 bulan dulu. Lepas tu, u dah ada experience, baru company akan beri the salary that you are looking for. itu pun kalau you worked in the same jurusan for 12 months and that is the same function the company is hiring for. So paling important buat choice kerja apa yg u all nak buat.

    Peluang pekerjaan:

    Sales Trainee Consultant Program

    Training Allowance 3 bulan - sehingga RM2000, termasuk komisen.

    Call 0109574469.  
  27. Wahmarketings Com - Sat 21/May/2016, 1:58am
    Saya sebagai majikan saya utamakan pengalaman. Gaji tiada masalah. nak gaji berapa? Satu juta? 2 juta? Tapi bila time keje time tu jugak ada masalah peribadi. Mak panggil balik kedah la. Motor terbakarla. Nak teman isteri bersalin 30hari la.

    Thats why ramaimajikan hire warga asing.murah tu bonus.yang penting bila time kerja mereka bekerja.time cuti mereka cuti.bukan time kerja mereka cuti.  
  28. Takafulhaji - Mon 4/Jul/2016, 6:29pm
    Kepada Fresh Graduan. Miliki francis takaful. Pendapatan 100% naik pada tahun ke dua. Call 017-3303304 Hj Don.  
  29. Norhaslin - Mon 18/Jul/2016, 12:27pm
    mencari pekerja ADMIN EXECUTIVE( BUKIT RAJA KLANG)

    1. Boleh menjalankan tugas2 admin.
    2. mahir komputer
    3. latihan akan diberikan
    4. waktu bekerja 5 hari (9am-6pm)
    5. salary (rm1600-rm2200) pengalaman

    hantarkan resume di empirevisionHR@gmail.com  
  30. Nurul 2222 - Sat 20/Aug/2016, 12:54am
    Kdg2, company pn nk yg ade pngalaman. But yg rectuiter pn kdg terlalu memilih..kdg nk yg sebulu ngn die. Tah..sy prnah dan ade pnglmn kerja. Mang sush, apa yg belajar tak sama ngn kat bidang lapangan. Mcm saya, ade masalah kesihatan..tapi nak sarankn jgn ttlalu memilih..kerja je dr bwh..sy dlu kerja je bhg stor..angkut kotak berat. InshaAllah yg nmpk sket tu yg mematangkan  
  31. Rizal Bin Ishak - Sat 20/Aug/2016, 7:34pm
    Jawatan kosong juru ukur(QS)
    -kontraktor(G2)beroperasi di Port Dickson NS
    -eastmabina@gmail.com  
  32. Sequence Network - Mon 29/Aug/2016, 7:46pm
    Sabarlah wahai siswazah siswazah menggangur....Mohon pada tuhan agar ditunjukkan jalan...dimurahkan rezeki...  
  33. Noor Sakinah Binti Hassan - Wed 28/Sep/2016, 5:05pm
    Saya mencari kerja yg berkaitan construction management. Sy bru abis praktikal. Jika ada kerja yg berkaitan HR,safety health officer dn berkaitan construction. Bole contact sy
    013-2997918  
  34. Mch Electrical Service Sdn Bhd - Tue 18/Oct/2016, 9:18am
    Sekiranya ingin mencari kerja kosong dalam bidang construction untuk jawatan penyelia tapak, foreman tapak dan pekerja am tapak. Sila hubungi 07-8677785 atau email resume : mchelectrical@gmail.com  
  35. Mohd Afiq 24 - Sun 27/Nov/2016, 5:49pm
    Salam..saya nak bertanya..sy merupakan fresh grad dlm bidang sains agroteknologi akuakultur..ada tak kat sini memerlukan graduan yg macam saya?memerlukan kerja.terima kasih  
  36. Nurul Hazirah Binti Hisam - Fri 23/Dec/2016, 1:15pm
    nowadays semua nak yg dah ada experince bekerja. So yang fresh gradute dip/deg ni mmg kena fight la dgn yg belajar setakat spm tp dah 3 4 tahun bekerja. come on. i fresh graduate lepasan fashion design UiTM pun mintak kerja as tukang jahit, pembantu kedai, but berapa ramai yg mohon kerja yg sama dgn experience level yg tingi drpd i even sekadar lepasan spm je.
    Even though we all have no job experince, pls give us a chance untuk kerja for at least tunjukkan yg sebenarnya ade je peluang kerja even gaji kecil untuk fresh grad. kalau lepasan spm yg ada experience level setahun jd cashier sekalipun pun slow2 boleh naik gaji, baik tak payah sambung study. No need to worried abt loan ptptn or mara, nak bagi penghargaan dekat parent yg dah bersusah payah nak tengok anak dia ada segulung ijazah, am i right?  
  37. Saifudin Bin Adnan - Fri 20/Jan/2017, 9:01am
    Wahai anak anak ku yang baru lepas tamat pengajian di universiti. Pakcik nak nasihat, rezeki itu Allah yang aturkan untuk kita.. jadi nya jangan lah risau. Untuk mandapatkan rezeki dari Allah itu amat mudah bagi orang yang berusaha, kepada orang yang MALAS sorry to say, you will get upon what you work for.

    Dah usaha tapi masih tak turun turun rezeki? muhasabah diri.. mana silapnya.. niat untuk apa? usaha yang gigih? bertawakkal. Ilmu Allah itu sungguh luas..belajarlah di surau surau, masjid masjid.. berguru dangan orang bijak ilmu..jgn belajar baca buku, tgk video atau dengar mp3..

    Kembali kepada Allah.. yang tak pernah solat subuh tu, cuba kaji kenapa solat subuh tu penting (semua waktu solat pun penting). Hati Yang keras boleh dilembutkan dengan berzikir.. rajin rajin lah ke surau/masjid.. korek ilmu dari orang2 yang berilmu.. lepak dengan orang biasa ni boleh jugak, tapi utk menjaga silaturrahim (itupun salah satu kunci rezeki) tapi ikut jika baik pada pandangan islam.

    Wahai anak anak ku sekalian..try hard to be a Good Muslim. then only you'll see the rezeki flooding in.  
  38. Greenscrub - Wed 15/Feb/2017, 4:52pm
    ms mula2 kerja , majikan ni hanya offer gaji RM650 utk gaji jurutera, mmg la rasa tak patut sgt, tp sy kerja je lah, smbil tu minta kerja lain, bila kat resume stated kita tgh kerja , company lain lebih mudah ambil kita..
    so yg gaji RM650 tu sy kerja sebulan je lah, lepas tu dh gaji normal jurutera entry level dh,  
  39. Mohd Hardi 2 - Fri 24/Feb/2017, 6:18pm
    Assalam. Tumpang iklan.
    Kerja kosong -1) store keeper
    2) Promoter di Klang Valley - pandai ckp and promote
    3) Mobile promoter di Klang Valley - berpindah2 tempat ikut promotion. Kena ada pengalaman.
    Lokasi HQ: Sec 25 , Shah Alam.
    Gaji promoter ada komisen n OT kalau keje lebih masa.
    Kenderaan tidak disediakan
    Rumah tidak disediakan
    email resume atau ringkasan pengalaman kepada hardi@perfectlifes.com  
  40. Hamza Kumar 2 - Fri 24/Mar/2017, 6:24am
    Assalamu Alaikum,
    Adakah anda memerlukan pinjaman? jika YA, email: kumar.hc21@outlook.com
    memanggil atau menambah kami di apa yang app +1 (646) 902-5821  
  41. Nabil 57 - Tue 9/May/2017, 7:18pm
    Nama saya Ahmad Nabil dan saya fresh graduate Diploma Science Computer. Mencari peluang pekerjaan sebagai programmer atau dalam bidang berkaitan IT sekitar Bangi, Putrajaya, Cyberjaya.. Gaji saya tak kesah buat masa ni janji saya dpt improve diri saya dan tambah experience drpd org lagi senior. Lepas utk duit makan, transport dan ada lebih skit ok dah utk startup. Boleh direct call atau Whatsapp saya 0126808595 24/7.  
  42. Fasha 50 - Mon 7/Aug/2017, 5:56pm
    Ya anak2 muda...aunty yg da 50 ni pun masih cari rezeki....dgn hanya menjadi perunding kewangan islam dan wasiat....allhamdulillah rezeki tu sentiasa dtg tanpa disangka2....sekiranya ada yg berminat untuk join blh lah mencuba...kerana tak salah untuk kita mencuba dahulu....blh la hubungi 018-6448597  
Page 1   (Total 42 comments)
Your Comment:
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Shopping with Majalah.com Merchants

Anti Cellulite Mouse. Spray sahaja dan lihat.
Price: RM 212.00
Khawla Casual Blouse
Price: RM 95.00
Olive House' Fig Vinegar (Sari Cuka Teen) [250ml]
Price: RM 29.90
Migragone Gel Pads 6's
Price: RM 18.90
Design Logo Berkualiti Khusus untuk Perniagaan (Branding)
Price: RM 500.00
Template Rancangan Perniagaan
Price: RM 30.00
(Dunia Herbs) Lotion Mustajab Ginger Extract
Price: RM 19.10
Samosa Daging
Price: RM 12.00
Jubah Mellisa Dusty Pink
Price: RM 140.00
Bisnes Mesin Ais Krim Goyang - 100 Acuan
Price: RM 900.00
Pondok Mini Dari Kayu Meranti Seperti Didalam Gambar.
Price: RM 1200.00
Thelly's Tulip Cotton - Grey
Price: RM 150.00
Krim Muka Herba AlHaura Beauty
Price: RM 35.00
4-Drawer Filing Cabinet (Kabinet Besi)
Price: RM 420.00
Bio Seleza - Nightsafe
Price: RM 160.00