Facingtruth

Profile
Forum NickFacingtruth
RegisteredTue 22/Mar/2016, 2:41pm
Topics by Facingtruth
1Fresh Graduates Degree Jangan Memilih Kerja Sangat (45) - Tue 22/Mar/2016 2:50pm
Comments by Facingtruth
1Mencari Pekerjaan Dalam Bidang Pentadbiran - Mon 28/Mar/2016 3:30pm
kenapa study pemasaran nak keje admin ? sales & marketing kan banyak
2Fresh Graduates Degree Jangan Memilih Kerja Sangat - Wed 23/Mar/2016 9:58am
keladi : masalahnya dorang ni bila ada company yg willing nak hire contohnya retail, reject. nak kerja ofis saje.syif taknak.tapi gaji nak mahal.mmg la orang x bagi peluang. biasa company besar2 yg nak experience staf, cmpany kcik2 ade yg terima staf fresh grad. so x payah la nak aim company besar terus..utk long term aim boleh la..stepping stone gunekan la apa2 peluang yg ada. kerja basuh pinggan kedai makan lagi mulia dari mengganggur kat luar. hakikat yg budak degree taknak faham adalah, budak makin ramai,peluang kerja ada tapi memilih. tak salah memilih, it's your choice tapi semasa awak2 sdg memilih, orang lain dah grab job tersebut. teruskan memilih, teruskan..it's your choice by the way.awak berhak memilih kerja yang awak suka.. sampai la awak tau memang pilihan yang ada memang terhad. kerja hebat ada, tapi ada lagi orang yg lg hebat untuk position itu berbanding awak. actually i'm really disappointed. tu je