Wahmarketings Com

Profile
Forum NickWahmarketings Com
RegisteredFri 25/Apr/2014, 6:28pm
Topics by Wahmarketings Com
1Make Free Call Free Chat With Viber! - Tue 3/Jun/2014 2:44pm
Comments by Wahmarketings Com
1Laptop yang Dinamakan ^Framework^ Mungkin Jawapannya. - Tue 16/Nov/2021 11:18pm
Tak best. sebab tak touch screen & pusing 360
2Bolehkah Kuruskan Badan Semasa Tidur? (Teknik Puasa Malam) - Fri 5/Nov/2021 11:28pm
Saya pernah try x makan 3 hari. Minum vitamin c + b complex sahaja minum sikit demi sikit. satu serbuk boleh botol 1 liter
3Bagaimana Blueprint Usahawan Desa Boleh Mengubah Negara dan Nasib Rakyat Terutama Golongan B40 - Tue 17/Aug/2021 10:01am
bende bende mcm ni jangan libatkan politik dan ahli politik. idea dah cantik.
4Memilih Domain dan Webhosting di Malaysia untuk Web Apps Anda - Thu 10/Jun/2021 9:41am
kalau nak beli domain pastikan ada SSL sekali. SSL ni yang menjadikann domain ada https ---> S kat belakang tu. Kos SSL ni mahal boleh cecah RM 200. ada yan freee SSL. mostly .com ada free SSL. kalau takde bende ni browser macam chrome , edge , opera , akan recognize web ni tak selamat.
5Bagaimana Reaksi US dan UK Terhadap Cryptocurrencies Buat Masa Ini. - Tue 25/May/2021 11:03pm
Tuan linkman. boleh explain tak kenapa crypto ni tetiba jatuh? ada nampak nama Elen musk naik. tapi apa kaitan Elen Musk + crypto ?
6Website Sendiri untuk Jual Barang Online - Tue 25/May/2021 11:01pm
bende ni kos dia murah. tapi nak generated sales tu punya lah susah. kalau mcm shopee atau lazada org ramai x tanya banyak tapi kalau web sendiri banyak soal jawab kena prepare.
7Idea Bisnes Software Komputer (Maintenance) Tanpa Perlu ke Pejabat Pelanggan - Mon 3/May/2021 12:35am
Kalau nak deal dengan company bab servis IT ni kena hati hati. Biasanya yang boleh bayar harga servis kita ni company besar@ sdn bhd. company sdn bhd ada audit. diorang akan check setiap duit keluar masuk dari mana ke mana. pada siapa. Amount bawah RM 100 takde masalah. sebab akan bayar petty cash / sign payment voucher tapi kalau over RM 200 . company akan issue cheque. Kalau komputer rosak ada tukar barang tu di bolehkan . tapi kalau servis guna teamviewer / google remote ni kena jaga2. majoriti bos2 atas bukan dia paham software issues ni mcm mana. Mostly Enterprise company takde masalah. Yang jadi masalah Sdn Bhd. Sebab Sdn bhd duit keluar masuk ada invoices. Kalau supply atau jual barang takde masalah. Actually nak mintak RM 200 tu pun dah masalah besar. Sebab tak tahu kat invoices / resit nak tulis apa.
8Linkman PWA Adalah Nick utk Membina Apps dan Website untuk Berniaga di Internet dan Media Social - Progressive Web Apps - Wed 28/Apr/2021 6:53am
Sekarang ni sesiapa yang guna window 10 + Microsoft Edge Browser dah boleh Enable WPA. Kononnya WPA kat Window 10 boleh apps boleh run secara background. cara nak buat : a) Install Microsoft Edge Browser . https://www.microsoft.com/en-us/edge b) Lepas Install perhatikan 3 titik dot dot dot sebelah kanan atas skrin . klik 3 titik tu. c) anda akan nampak Favourites , download , Apps. d) Kemudian select Install This Site As Apps . e) Nanti kat taskbar tu tetiba muncul icon. kalau korang nak install apps tu Twitter ada la logo burung biru kat situ. kalau google ada la button G ikon putih. . Tetingkap Segi 4 akan keluar f) Yang best bende ni Website tempatan macam tonton.com.my , Astro Go , Shopee WPA ni boleh support. Sebelum ni kalau korang nak Shopping kat shopee satu kerja pulak kena taip www.shopee.com.my kan ? dengna WPA ni tak payah. Aku dah try install kat WIndow 8.1 . Apps tu mmg ada kat Taskbar. tapi notification tu takde. tapi apa apa hal aku mmg enjoy bende ni . sebab memudahkan kerja. tak payah terhegeh2 nak taip website kat Google. Part paling best WPA Edge ni dia punya Apps tu full Browser Experience. dia tak macam browser dekstop kita selalu guna tu. ada toolbar la. ada Favourites la mmg tekan je web akan memenuh skrin. 99%. macam kita guna apps kat phone la. kan penuh skrin.....
9Linkman Crypto untuk Mengumpulkan Maklumat Berkenaan Cryptocurrency di Malaysia - Mon 19/Apr/2021 7:03am
Beli kijang emas je Tuan. Kijang Emas ni boleh didapati di bank Negara. ini jadual harga di bank negara : Selling / Buying 02 Jan 2019 RM 5620 / RM 5401 31 Jan 2019 RM 6594 / RM 6338 02 Jan 2020 RM 6590 / RM 6334 31 Jan 2020 RM 8110 / RM 7792 03 Aug 2020 RM 8911 / RM 8565 31 Aug 2020 RM 8700 / RM 8352 bayangkan kalau Kijang EMas tu di beli pada tahun 2019 dan di jual kembali pada Ogos 2020.
10Tawaran Khidmat Pengiklanan Pada Mereka yg Memerlukan - Sat 10/Apr/2021 8:58pm
orang zaman sekarang lain betul ya. kantoi scammer berani lagi buat mcm xde apa2
11Luahan Rasa - Sat 10/Apr/2021 12:30pm
bagus jugak awak keje pensyarah sebab : a) Keje 1st awak - keje kat kilang. sekarang ni kilang2 semua kepanasan. sebab isu semasa. operasi warga asing. isu matawang. kos operasi. pantang silap sikit kilang tutup. Warga asing kat kilang ni ramai. kalau ada perempuan kerja situ dia punya mata tengok macam nak makan orang....seram wei....kalau diaoranng tengok kita lembut & diam. nanti dia pijak kepala. ambik kesempatan. b) keje 2nd awak - Paling best. keje kat ofis. time rehat boleh keluar rehat. time balik terus balik. hari minggu cuti. rasa saya syarikat yang awak kerja ni syarikat pembinaan atau syarikat pembekal atau syarikat renovation / designner. c) Keje 3rd awak - gaji tak banyak. lagipun mengajar orang ni stress. memacam ragam manusia kena jumpa. kebanyakkann pelajar kolej ni muda2. kalau pengajar umur sebaya diorang. diorang susah sikit nak terima apa kita ajar. pelajar punn macam main main. kalau ada group whatsap/ telegram bertabahlahhhhh..tapi keje awak ni secure utk 2 - 3 tahun akan datang. sektor lain terjejas teruk. saya dulu umur saya 23 saya dah kena retrench. masa tu krisis global recession 2007. waktu tu kecoh harga minyak naik RM 2.70 saya pulak waktu keje kat shopping kompleks. masa global recession tu Mcd , CIMB , Pos Office semua tarik diri. Shopping kompleks tu terus jadi kosong. orang kurang datang. masa tu saya kena retrench.....
12Tawaran Khidmat Pengiklanan Pada Mereka yg Memerlukan - Mon 15/Mar/2021 3:30pm
Laa scammer ke ?
13Terima Kasih Cik Nur Bantu Saya Dapat Duit USD3k Seminggu - Sun 14/Mar/2021 10:22pm
maxnah1962 ni mengarut je. nampak sangat mengikis duit org.
14Penternak Ayam Belanda - Ada Sebarang Cadangan yang Boleh Dikongsi? - Thu 4/Mar/2021 10:53pm
Awak punya bisnes ni B2B. Kena ubah ke B2C
15Mencari: Khidmat Mengambil dan Menghantar Budak Sekolah - Serdang/Sri Petaling/Bukit Jalil - Thu 4/Mar/2021 10:41pm
Saya masih terkejut dengan harga rambang bas sekolah tahun 2021- RM 60. 20 tahun yang lepas lokasi yang sama - rm28
16Ingin Hasilkan Produk Jenama Sendiri (OEM) di Kilang Halal Jakim. - Sun 28/Feb/2021 7:30pm
Yang jual vaksin Pfizer xde ke? X nak sinovac !
17Pengedar Eksklusif 3D Printer Jenama Anet - Jadi Life Solutions - Fri 26/Feb/2021 10:38pm
Web progressive apps tu best giler. Edge browser dah ada. Chrome x pasti mcm mana
18Ingin Mengetahui Cara untuk Memasarkan Produk Makanan di Pasaraya Tempatan (Tesco, Giant Dll) - Mon 8/Feb/2021 11:08pm
Kena standby la modal. Sebab diorang main terms ikat 60-90hari. Mana barang tak terjual akan di pulang balik
19Tidak Perlu ke Showroom Proton - Fri 5/Feb/2021 10:13pm
Sebab SUV kereta tinggi. Mcm duduk atas moto. Moto rider tinggi sikit banding kereta sedan. Boleh nampak kedudukan driver di dalam kereta
20Tolong Bantu Saya, Tolong Kasihani Saya - Wed 3/Feb/2021 10:17pm
Akak masak makanan biasa2 harga ekonomi. Gajikan runner suruh hantar. Katering akak siapa yang jadi tukang masak.?
21Tolong Cari Details Scammer Aktif Dah 10 Tahun - Mon 11/Jan/2021 10:30pm
Sekali dah sedap scam duit org mmg x akan berenti
22KWSP 5k. Tekan Mesin :) - Sun 3/Jan/2021 10:28pm
Rm5k tu kalau sara diri lepas la utk niaga risiko buat masa sekarang. Kalau ada anak bini tak boleh buat keputusan ikut kepala sendiri. Bincang dulu dgn isteri. Walaupun duit tu duit kita tapi kesan dan akibat akan kena pada semua. Melainkan isteri ada kerjaya sendiri.
23Diari Usahawan Desa - Sun 3/Jan/2021 10:14pm
Bussiness tuan di bandar mcm mana?
24Mencari Mangsa-Mangsa Saman Fuji Xerox - Mon 14/Dec/2020 9:31pm
Masalah apa ni
25Punca Orang Kampung Malas (Kita Perlukan Pagar yg Kukuh) - Mon 14/Dec/2020 9:21pm
Cuba pasang speaker besar bunyi suara singa atau rimau mengaum 30 minit sekali. Biasanya binatang ni telinga dia agak sensitif.
26Lebih Ramai Penduduk Tokyo Berhijrah ke Kampung Akibat Covid19 - Apa Kita Perlu Buat di Malaysia Sekarang? - Tue 17/Nov/2020 11:22pm
Kalau tanam padi. Takkan nak makan nasi hari2? Kalau buat kolam ikan. Mana nak cari nasi? Maka mula lah simpan emas
27Bagaimana Memulakan Servis Kurier Digital di Malaysia - Thu 12/Nov/2020 12:13am
Redah je. Janji barang sendiri. Saya duduk batu caves hantar sampai shah alam - cheras - p.j - kl Saya modified apa yang lala & poslaju buat Saya alihkan ke shopee. Penat ? Kalau tiap tiap bulan income cecah 5 angka Berani sebut perkataan ''penat'' ?
28Kedai Runcit - Apakah Kebaikan dan Keburukan - Thu 5/Nov/2020 9:26pm
Kedai runcit ni kalau nak cari pekerja susah gila
29Mencari Pelabur untuk Membuka Kilang Keropok Lekor - Sat 24/Oct/2020 1:59am
Kalau kos kilang tu boleh rendahkan kos logistik sebanyak 50% ke atas itu sudah terbaik.
30Perlukan Dana Bagi Sesiapa yg Ikhlas (Untuk Usahakan Tanah Kebun) - Sat 17/Oct/2020 12:40am
Cuba list barang barang yang di perlukan letak kat sini.
31Usahasama Syarikat (Peluang dan Risiko) - Sat 17/Oct/2020 12:31am
a) kalau nama awak takde dalam SSM. awak tiada akses untuk ke akaun syarikat buku akaun syarikat awak tak boleh akses hak awak sebagai pelabur di nafikan. apa sahaja perjanjian tidak valid. b) masalah enterprise/partnership ni mmg awak rekod clean. tapi member awak yang sorang tu belum tentu. kalau ada hutang past-tense melibatkan bank dia akan drag awak sekali. biasanya amount besar lebih 50k mmg akan drag partner sekali. c) bab akaun boleh je upah. tapi sebagai partner yang tabur duit. kalau dia mintak 10k konon nak beli mesin atau barang. jangan sesekali hulur cash rm 10k pada dia. awak kena masukkan ke dalam company account.guna buku cheque untuk withdraw keluar. cheque mesti ada dua tanda tangan. buku cheque awak kena pegang. satu lagi chop syarikat. buat dua ketul. satu cop rasmi. satu fake cop. fake cop ni cop bulat. cuma ada nama company & register no company sahaja. untuk urusan simple2 contoh register shipping poslaju mmg guna cop bulat. cop rasmi cop complete dengan alamat dan no tel office. cop rasmi ni sangat valid urusan dengan bank & kerajaan. cop bulat bagi partner cop rasmi awak kena pegang @ simpan d)awak jual apa ? kerepek ? makanan dalam tin ? setiap jualan kena generated resit. resit ni kena match dengan jumlah stok yang ada. kalau ada 100 stok. yang terjual 50 harga satu tu RM 5 maka patut wang jualan RM 250. kalau short ada seseorang songlap duit. e)Saya nasihatkan awak pasang CCTV dan pasang Post system.macam supermarkket guna tu. setiap barang keluar kena scan CCTV tu hala pada cashier.....
32Perniagaan yang Sesuai di Bandar Area Pelancongan - Sat 10/Oct/2020 12:55pm
Jual baju bundle. Biasanya org pergi bercuti tak bawak duit cukup cukup. Budjet mesti burst. Bercuti pulak bawak budak. Baju budak letak kat depan. Baju dewasa sebelah dalam. Budak nak masuk dia akan seret mak bapak dia sekali.
33Ditipu Loan Bank - Mon 5/Oct/2020 10:52pm
Kadang2 kes tipu ni bukan kerana bodoh atau di tipu tapi sumber wang yang di gunakan. Saya beri contoh. Tauke kosmetik. Bende terang2 timbang kati. Tapi ramai yang menjual. Nyawa pengguna jadi pertaruhan. Niaga jenis senang untung gini mmg kita tak perasan duit amount keluar dalam yang banyak. Sebab duit senang dapat. Saya pun pernah urusan dengan SME bank. Mereka beri geran Rm 1 juta. Tapi saya tak teruskan. Sebab syarat dia mengarut. SME bank bukan mcm bank2 luar sana. Beri awak cash.
34Pinjam Nama Beli Kereta - Mon 5/Oct/2020 10:28pm
500 sebulan tu sehari Rm 17 sehari. Rm 17 sehari tu kena ada waktu celik mata nak solat subuh. Kalau ada boleh la membayar. Kalau xde baru nak mencarik mmg hujung cerita merana.
355 Laptop Budget Murah Selain HP, Asus, Dell, Macbook, Lenovo, Acer dll - Mon 5/Oct/2020 10:17pm
RAM kena 8GB ke atas. Kalau kurang dia punya slow sangat sakit hati
36Nasi Lemak Bungkus - Minta Cadangan - Tue 22/Sep/2020 10:40pm
nasi lemak daun pisang paling best
37Modal RM30k Boleh Buat Biz Apa Ya? - Mon 21/Sep/2020 5:12pm
Guna suku atau separuh 30k tu dulu. Jangan guna 30k tu habis-habisa.ln.
38I Am Here to Talk About Success - Arnold Schwarzenegger - Wed 9/Sep/2020 10:21pm
jangan lupa 1st Predator.
39Mencari Peluang Perniagaan Modal Rendah (RM1k) - Sun 16/Aug/2020 11:28pm
Ayam goreng rm1 tu kalau jaga sendiri boleh nampak untungnnya
40Senaraikan Laman Web Percuma untuk Mengiklan - Tue 11/Aug/2020 3:09pm
Saya perasan seller malaysia ni cuma tahu shopee lazada fb. lain dari tu xde. mereka tak berani nak kaji sendiri maka saya bangunkan sendiri. kena ada 3 komponen : a)fb ads b) sitegiant/easystore domain sendiri c) shopee. sepatutnya projek ni dah gagal 5 tahun lepas. tapi di saat Ahmad maslan mengumumkan GST tiba tiba harga pakej Easystore from 899 jadi rm39 per month. saya mmg dah habis modal waktu tu bayar beratus2 buat2 tak jadi. buat separuh jalan. otak dah jammed. sekarang saya masih buat dah 70% siap. Project ni saya beri nama The Engine.
41Kawasan Lombong Bijih Besi Seluas 200 Ekar - Sat 4/Jul/2020 4:45pm
bijih besi bukan dah xde ke?
42Buat Bisnes Guna Whatsapp? Gunalah Yezza! Sebabnya - Fri 3/Jul/2020 11:52pm
Kalau boleh settle online payment guna debit kad atau kredit kad tu lagi terbaik. Saya ada pengalaman meniaga online. masa order tu mmg ramai..tapi waktu pembayaran ramai buat buat lupa. Ada kes.yang order abang tapi belum bayar. yang receive si adik. si adik x tau abang dia order apa. idea dah ok cuma kena add on kredit kad atau online banking
43Amaran: Proses Pembatalan P1 Wimax Sukar - Wed 10/Jun/2020 8:03pm
korang ada dapat tak refund dari TM?
44Bermula Hari Ini, Kesemua Link di Topik Forum Menjadi Aktif - Wed 10/Jun/2020 7:56pm
saya perasan link aktif ni dah lama. ikutkan xde vip pun link aktif juga.
45Bisnes Roti (Usahawan Dari Rumah) - Bisnes yang Meletup Semasa Bencana Covid - Sat 4/Apr/2020 2:46pm
Sebelum pkp roti aku ambil masa 3 minggu settle. sekaramg saatu buku 30 minit habis.
46Urgent Need Investor for Face Mask - Fri 3/Apr/2020 11:16pm
sekeping dah rm1.50 mydin pun jual rm1.50
47Sistem MLM Multi Level Marketing Sehingga 30 Level - Thu 19/Mar/2020 5:52pm
admin. please take action.
48Video Desalination (Nyahmasin) Air Laut Menggunakan Kuasa Matahari - Direct Heat - Mon 16/Mar/2020 2:26am
Kalau tak silap teknologi menyuling air laut ni di mulakan oleh Israel. tapi tak pasti Israel gunakan teknologi apa utk menyulingkan air laut.
49A Malay Kampong in Katanning, Western Australia - Wed 11/Mar/2020 11:29pm
Orang melayu ni kalau dia duduk kat negara orang. elok je pendidikan.ekonomi.kerjaya apa semua. tapi melayu yang duduk di perintah oleh melayu sendiri macam2 hal berlaku..harap2 kalau melayu australia tu berjaya jangan lupa melayu malaysia dalam forum ni.
50Penipuan di Mudah.my - Beli Barang Tak Sampai - Wed 11/Mar/2020 11:23pm
macam pelik je beli kucing kat mudah. dia janji nak pos ke ?