Youtube Channel Majalah.com

Krew MajalahCom akan melawat tempat-tempat menarik di Malaysia untuk membuat tinjauan perniagaan. Liputan akan menyentuh idea-idea perniagaan yang telah berjaya diusahakan di pelbagai tempat.
Berapa Kali Dia Tarik Haa.. Mee Tarik Warisan Asli di Sg Besi
Kami ke Sungai Besi KL untuk menikmati Mee Tarik Warisan Asli dari Lanzhou China. Apa yang membuat restoran ini popular dan berjaya membuka banyak cawangan di Malaysia? Selepas itu, kami ke Bukit Komanwel utk melihat 'The Hanging Gardens of Babylon' dan 'Hall of Fame' dan terus mengelilingi Stadium Bukit Jalil sejauh 1.4 km diatas trek getah.
Cuti Putrajaya Naik Basikal Memang Epic!!
Kami ke tepi tasik di Putrajaya berhampiran Masjid Besi. Asalnya nak mencuba menu masakan panas di restoran Umai Cafe. Makanan disana sedap belaka. Di sebelah cafe ada Monumen Alaf Baru yang unik. Kemudian kami mengelilingi Pulau Putrajaya menaiki basikal dgn pemandangan yg amat mempesonakan dan menyusup dibawah 8 jambatan ikonik :-)
Terbongkar! Lokasi 8 Sate Sedap di Kajang
Bandar Kajang tempat bermulanya perniagaan sate di Semenanjung Malaysia. Dipelopori oleh Hj Tasmin dan Hj Rono bin Sakiban (adik beradik) yang datang dari Pulau Jawa sekitar 1911-1917. Ikuti pengembaraan kami menerjah beberapa lokasi sate yang sedap di Kajang dan menyingkap sejarah silam satay nya.
Satay Kajang Abang, Warisan Hj Rono - Siri Satay Kajang Episod 1
Kami ke Satay Abang di Kajang. Beliau adalah salah satu pewaris salasilah satay Hj Rono. Anda dapat rasakan rempah asli warisan Hj Rono, iaitu adik kepada Hj Tasmin Bin Sakiban. Cucu menantu Hj Tasmin adalah Hj Samuri (Allahyarham) iaitu pemilik rangkaian Satay Kajang Samuri.
Nasi Ayam Paling Sedap di Semenyih
Kami mencuba Nasi ayam yang popular di Semenyih. Juga ada Cucur Udang dan Tauhu goreng yang sedap disitu. Sebelum tu kami jogging di Bukit Setia Ecohill dengan pemandangan 360 darjah sekitar Semenyih. Taman ini dijaga rapi dan sangat cantik.
Durian Hutan Hulu Langat Memang Menyengat
Kami ke Kampung Pangsun, di tepi hutan Hulu Langat untuk mencari Durian Hutan. Kawasan ini memang tempat pengumpulan durian dari kawasan sekitar. Durian Bukit, Durian Kampung dan Durian Hutan. Dan kami juga terjumpa Durian Hanyut :-)
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Nasi Beriani Gam dari Baghdad ke Putrajaya
Nasi Biryani Gam adalah diantara makanan yang paling sedap di Malaysia. Cara masakannya rumit dan resepinya adalah hasil kepakaran turun temurun. Kami cuba mencari dari mana asal perkataan Biryani Gam. Dari Putrajaya, ke Batu Pahat, ke Melaka, ke India, ke zaman Mughal India dan semakin jauh sehingga seribu tahun dahulu... di Baghdad.
Kehebatan Nasi Lemak Kuah Kuning
Apa yang menyebabkan nasi lemak sedap? Adakah nasinya, sambalnya, kuahnya atau komponen lain nasi lemak? Kami melawat Kak Ina, seorang peniaga nasi lemak yang amat terkenal di Taman Maju Jaya, KL. Mari ikuti perjalanan kami :-)
Makanan Eksotik dan Unik di Temerloh Pahang
Makanan eksotik biasanya ada peminat yang tersendiri. Jika dikenakan dengan menu masakan yang sesuai, peminatnya akan sentiasa datang walaupun dari jauh. Kelebihan meniaga makanan yang eksotik adalah kurang pesaingan. Kadang-kadang di sesebuah bandar anda seorang sahaja yang berniaga makanan tersebut
Nasi Goreng Konsep Baru yang bakal Meletup di Malaysia
Kita dah biasa dengan pelbagai nasi goreng sejak dari kecil lagi. Tetapi kini, sebuah rangkaian franchise dari Jepun cuba membawa konsep baru yang di adaptasikan dengan nasi goreng Malaysia. Produk ini amat popular di kalangan pekerja ofis. Mari lihat konsep baru nasi goreng 'Onigiri' versi Malaysia
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)
Kenapa Beratur Macam Ular di Nasi Kandar Kudu dan Yaseem (KL)?
Kedua-duanya terletak amat hampir diantara satu sama lain di Jalan TAR KL, berhampiran Maju Junction dan Hotel Tune KL. Apakah keunikan menu utama (Signature Dish) yang menyebabkan mereka mampu bersaing selama beberapa puluh tahun!
Mengapa Warung Bunian di Putrajaya Sentiasa Penuh Dengan Pelanggan?
Kalau melihat dari segi lokasi, bukan mudah untuk sampai kesini dan dari segi menu pun tak ada banyak pilihan. Tetapi yang pasti ada faktor-faktor lain yang menyebabkan pelanggan sentiasa penuh di warung ini!
Roti Jala ala Murtabak yang Viral di Seri Kembangan
Roti Jala ini memang lain dari yang lain. Satu inovasi dari segi resepi. Kelebihan roti jala berbanding murtabak adalah pembuatannya tidak memerlukan penebar roti canai. Lihat bagaimana juadah ini berjaya memukau penduduk setempat.
Nasi Kandar Popular di Bangi yang Anda Tak Pernah Dengar
Konsepnya simple, tapi populariti Nasi Kandar ni naik mendadak walaupun baru sahaja dibuka. Mari kita lihat apa yang membezakannya dari nasi Kandar klasik yang lain.
Nasi Lemak Sotong Banting
Krew mencuba 3 warung nasi lemak sotong di Banting yang terletak sebelah menyebelah. Lihat bagaimana kumpulan produk yang mempunyai tema yang sama (sotong) boleh menarik lebih ramai pelanggan secara keseluruhan!
Kerepek Banting
Krew meninjau Perusahaan Kerepek di Banting. Benarkah berniaga kerepek boleh menjadi kaya raya? Adakah anda mempunyai tanah di kampung? Apakah yang menghalang anda dari membuka perusahaan kerepek seperti ini?
KLIA: Parking ERL Salak Tinggi
Episod Pertama Krew MajalahCom - Kos untuk parkir bermalam di KLIA dan klia2 adalah amat tinggi. Kini terdapat alternatif yang lebih murah iaitu dengan menggunakan Parkir di ERL Salak Tinggi. Krew meninjau harga parkir bermalam di ketiga-tiga lokasi ini.