Youtube Channel Majalah.com

Krew MajalahCom akan melawat tempat-tempat menarik di Malaysia untuk membuat tinjauan perniagaan. Liputan akan menyentuh idea-idea perniagaan yang telah berjaya diusahakan di pelbagai tempat.
Roti Jala ala Murtabak yang Viral di Seri Kembangan
Roti Jala ini memang lain dari yang lain. Satu inovasi dari segi resepi. Kelebihan roti jala berbanding murtabak adalah pembuatannya tidak memerlukan penebar roti canai. Lihat bagaimana juadah ini berjaya memukau penduduk setempat.
Nasi Kandar Popular di Bangi yang Anda Tak Pernah Dengar
Konsepnya simple, tapi populariti Nasi Kandar ni naik mendadak walaupun baru sahaja dibuka. Mari kita lihat apa yang membezakannya dari nasi Kandar klasik yang lain.
Kenapa Beratur Macam Ular di Nasi Kandar Kudu dan Yaseem (KL)?
Kedua-duanya terletak amat hampir diantara satu sama lain di Jalan TAR KL, berhampiran Maju Junction dan Hotel Tune KL. Apakah keunikan menu utama (Signature Dish) yang menyebabkan mereka mampu bersaing selama beberapa puluh tahun!
Mengapa Warung Bunian di Putrajaya Sentiasa Penuh Dengan Pelanggan?
Kalau melihat dari segi lokasi, bukan mudah untuk sampai kesini dan dari segi menu pun tak ada banyak pilihan. Tetapi yang pasti ada faktor-faktor lain yang menyebabkan pelanggan sentiasa penuh di warung ini!
Nasi Lemak Sotong Banting
Krew mencuba 3 warung nasi lemak sotong di Banting yang terletak sebelah menyebelah. Lihat bagaimana kumpulan produk yang mempunyai tema yang sama (sotong) boleh menarik lebih ramai pelanggan secara keseluruhan!
Kerepek Banting
Krew meninjau Perusahaan Kerepek di Banting. Benarkah berniaga kerepek boleh menjadi kaya raya? Adakah anda mempunyai tanah di kampung? Apakah yang menghalang anda dari membuka perusahaan kerepek seperti ini?
KLIA: Parking ERL Salak Tinggi
Episod Pertama Krew MajalahCom - Kos untuk parkir bermalam di KLIA dan klia2 adalah amat tinggi. Kini terdapat alternatif yang lebih murah iaitu dengan menggunakan Parkir di ERL Salak Tinggi. Krew meninjau harga parkir bermalam di ketiga-tiga lokasi ini.