Ditipu Loan Bank
Nortina Binti Baharom - Wed 12/Feb/2020 2:13pm [Last Comment]
Saya ingin minta bantuan dr semua warga mj yg baca tuntutan tribunal saya ini.

28 jan 2020, saya telah di tipu untuk dapatkan loan / pinjaman sme bank sebanyak rm 800,000.00 dari 3 orang kenalan yg saya berbincang dalam group bisness dalam majalah.
Mohon di kembalikan duit saya rm 64,000.00 yang saya bank in cek kepada penama dan account berkenaan, secara berhadapan. Salinan ic en semua saya ada, seperti yg en bagi kepada saya.

Mohon kepada penama berkenaan, hubungi saya dengan kadar segera. Encik 3 orang, ada no contact saya dan pejabat saya.

- Muhammad Zulwadi Bin Zainudin -

- Ahmad Zaidi Bin Noor -

- Hisam Bin Pajar -

Tindakan laporan Polis akan di buat sekiranya, encik semua tidak mhubungi saya dalam tempoh masa 3hari.

Bagi yang mengenali 3 orang berkenaan dan bawa kepada saya, imbuhan tunai akan di bagi.

Email saya - vinaresources@yahoo.com

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
     
  1. Hazrul Nizam - Wed 12/Feb/2020, 3:51pm
    Boleh saya tanya kenapa cik bayar rm 64,000 ?

    Kat bawah tu tulisan merah dah terang tulis

    Warning!
    1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
    2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.  
  2. Brad Pitt - Wed 12/Feb/2020, 6:50pm
    Sstngah manusia mmg bodo x bole di ajar. Mmg patut kna tipu.  
  3. Jamali - Wed 12/Feb/2020, 7:56pm
    Tuan buat pinjaman dgn bank sme, tapi tuan bankin kedlm akaun 3 individu rm 64k??????

    Why?? Why?
    3 x bodoh = bodoh, bodoh, bodoh

    Di balai polis, tuan pegawai menguap dengar laporan tuan. Dalam hati pegawai bodoh betol mamat ni.  
  4. Jamali - Wed 12/Feb/2020, 8:02pm
    Puan,
    Silap tekan tuan.  
  5. Nortina Binti Baharom - Wed 12/Feb/2020, 9:03pm
    Encik semua jgn nak mengutuk shj. Saya meeting secara berhadapan dengan mereka semua, berkenaan loan sme bank. Di pendek cerita, mohd zulwadi ada laluan dgn manager sme bank dan tidak perlu buat cagaran asset rumah / rumah kedai 4 tingkat yg masih dlm finance bank. Saya tidak bank ke 3 orang berkenaan, hanya 1 acc sykt milik dia orang yg saya bank in cek rm 64,000.00 utk fee kauntiem dgn branch manager bank bg loan berkenaan.

    Semua rekod salinan ic , copy cek, slip bank in cek ada dengan saya utk secure.

    Encik jamali , bole kata 3 kali bodoh.

    Saya letak iklan ini dlm majalah sbb dia orang kata , dlm majalah dah ramai , dia orang tolong kauntiem utk loan sme. Di tunjukan bukti kpd saya. Saya buat iklan tuntutan ini, utk bantu saya, mana2 org dlm majalah yg mengenali atau tahu di mane mereka.  
  6. Nortina Binti Baharom - Wed 12/Feb/2020, 9:08pm
    1 hari nanti mereka akan muncul semula dlm majalah atau fb.
    Saya iklan ini, supaya tidak terkena pada orang lain.

    Saya di faham kan oleh mereka pada meeting pertengahan jan 2020, ada 5 - 6 client mereka yg sudah bank in duit atau cek kpd acc sykt / acc salah seorang dr mereka. Mereka tunjuk bukti dan internet banking depan saya.  
  7. Jamali - Wed 12/Feb/2020, 9:34pm
    dalam report polis Puan nak tulis apa?

    saya bankin rm64k kedalam akaun encik ini, dgn ic ini utk kawtim dapat lulus pinjaman bank sebanyak rm800k sebab encik ini beritahu dah ramai yg berjaya ???

    pandainya Puan. berapa umur Puan? 18 tahun?

    meeting dibuat dimana? restoran mamak ali majoo?

    encik tu mengaku sebagai apa? pegawai bank?

    puan dah jumpa encik tu di bank? tak pernah? kalau pernah jumpa dalam bank (dalam bank bukan depan pintu bank), puan boleh pergi jumpa manager bank dan tanya manager mana pergi encik pegawai ini?

    puan boleh tarik manager bank tersebut ke balai polis.

    kalau puan tak pernah jumpa encik itu di dalam bank, setakat jumpa depan pintu bank, kemudian buat meeting di restoran mamak ali majoo. PANDAINYA PUAN!!! TakBiRRRR!!

    3 x pandai = pandai, pandai, pandai  
  8. Hazrul Nizam - Thu 13/Feb/2020, 12:23pm
    Cik/Puan Nortina boleh terus ke balai polis berhampiran utk membuat laporan.

    Cik kena tahan telinga kerana ada pegawai yg mungkin akan menyindir kecetekan ilmu cik.

    Tapi bukan semua, ramai pegawai yg professional dan menjalankan tugas tanpa memberi komen pedas. tapi kalau cik kena sindir terima sahaja lah kerana memang pada pendapat saya pun cik sangat cetek ilmu dan ini salah cik sendiri. dah banyak kejadian mcm ni dilaporkan di tv, radio, internet, fb, forum TV, rancangan bisnes, semua ada tapi cik masih tak tahu dan masih terkena juga. Kerajaan pun dah tak reti nak tolong macamana orang mcm cik yg selalu kena tipu.

    Cik tidak perlu meminta bantuan sesiapa mencari maklumat penipu kerana cik dah pun mempunyai kesemua IC dan maklumat syarikat penipu dan cik sendiri dah jumpa penipu.

    Kes ini sangat straight forward. Bukan seperti kes penipuan lain yg amat licik.

    1) Cik berjumpa sendiri dengan ketiga tiga penipu secara face to face. Jika ada kawad cam, cik boleh pick-up. Jika cik tak pernah jumpa penipu, hanya berurusan melalui email/whatsap sahaja memang susah.

    2) Cik membayar dengan cek. Nampak cik bijak juga ok. tak lah teruk sangat. Kalau cik bayar cash memang susah nak buktikan.

    3) Cik membayar ke dalam akaun syarikat. Proses pembukaan akaun syarikat jauh lebih susah dari akaun individu. Kalau cik bayar kedalam akaun individu dan wang dah dikeluarkan, memang susah.

    Langkah Seterusnya
    === === ===
    Cik perlu ke balai polis berhampiran dan membuat laporan.

    Tidak Perlu
    === === ===
    Tak perlu minta mana mana penyiasat private utk membawa ketiga tiga penipu kepada cik. penipu amat merbahaya dan boleh mengancam keselamatan cik.

    lagipun cik perempuan kalau penipu bertindak ganas cik nak buat macam mana. lagi susah nanti.  
  9. Hazrul Nizam - Thu 13/Feb/2020, 12:29pm
    satu lagi nasihat penting.

    jangan register nick baru pula dan buat topik baru. saya ditipu oleh sipolan sipolan (diikuti dgn senarai nama 3 lagi sipolan), saya hanya berurusan melalui whatsap dan tak pernah jumpa, saya masukkan wang ke dalam akaun individu. sipolan berjanji akan memberikan saya dana jika saya bayar deposit.

    Kalau cik terkena lagi sekali, saya sendiri akan datang jumpa cik dan pulas telinga cik. cik kena ketuk ketampi 25 kali depan saya.

    ada faham?  
  10. Zali Ismail - Fri 14/Feb/2020, 2:06pm
    Salam Puan,
    sekiranya kejadian berlaku di johor puan hubungi saya zali @ 01127325838  
  11. Kama 27 - Sun 16/Feb/2020, 1:29am
    Simpati dgn puan. Tapi mmg ada je org kena tipu. Customer saya dulu nak beli kereta, diam2 dia pergi mintak tolong orang luluskan loan. Tau2 je kena tipu. Harap puan bersabar.  
Page 1   (Total 11 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Cendol Genius yang Anda Tidak Pernah Jumpa!
Kami mencuba cendol yang amat istimewa dan lain dari yang lain. Sesiapa yang tak minat cendol pun pasti akan makan sampai habis licin. Mari ikuti kami menyusuri Sungai Melaka yang cantik sambil menimba ilmu dari Gerai Cendol Kg Hulu ini.
Dua Asam Pedas Melaka yang Patut Anda Cuba
Kali ini saya ingin kongsikan 2 restoran asam pedas yg popular di melaka. Kedua-duanya mempunyai cara perniagaan yg berbeza. Yang pertama lebih fokus kepada asam pedas sahaja manakala yg kedua fokus kepada pelbagai masakan ala kampung. Kedua-duanya sama sedap dan sama menyelerakan.
Cara Berniaga Mee Goreng yang Paling Lumayan
Bagaimana nak berniaga di gerai makan sebenarnya. Adakah perlu kita membuat berpuluh-puluh menu. Atau cukup dengan hanya satu menu sahaja, tapi dibuat dengan begitu sedap? Kami ke Hameed Pata Mee Sotong di area Padang Kota Lama di Georgetown Penang. Ikuti episod menarik ini :-)
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)