Jamali

Profile
NameJamali Eli'ass
Forum NickJamali
CompanyJamalid
RegisteredMon 29/Mar/2010, 8:36am
Topics by Jamali Eli'ass
1Awas Scammer Telefon Menuduh Anda Ada Kes di Mahkamah (7) - Wed 25/Sep/2019 2:49pm
2Siapa Tahu nak Kira Harga Optimum utk Bid Sebut Harga Projek Majlis Daerah (1) - Mon 13/Aug/2018 2:36pm
3Amaran: Proses Pembatalan P1 Wimax Sukar (14) - Mon 20/Feb/2017 2:30pm
4Penutupan Ashadee.com (7) - Fri 12/Feb/2016 11:01am
Comments by Jamali Eli'ass
1Attention: Need to Chasey Dream/Need A Second Chance, Help From Others, and Also Chance to Get Dream/Goal Come True (Pls See This) From Anyone Malaysia - Wed 25/Mar/2020 10:24am
buat chanel youtube. saya lihat youtube nelayan pancing pun boleh dapat beratus ribu views.
2Kajian Ternakan Ayam Tanpa Perlu Membeli Pelet Makanan - Thu 27/Feb/2020 9:09pm
Menarik. Saya berminat dgn gerai nasi ayam. Boleh gunakan panduan ini sbg rujukan.ada lah sikit tanah kg dlm 2 ekar. Skrg getah tua tak ada hasil.
3Kawan Saya Tengah Mencari Bomoh Asli Hebat - Thu 20/Feb/2020 2:46pm
bomoh akan ambil limau nipis 7 biji, baling atas lantai dan buat tafsiran Hmm.. ini buatan orang!!
4Mencari Sifu atau Mentor untuk Service Pembersihan - Thu 13/Feb/2020 9:21am
cari kerja d syarikat cleaning services. dapat gaji dan dapat pengalaman. munkin dapat hostel sekali.
5Ditipu Loan Bank - Wed 12/Feb/2020 9:34pm
dalam report polis Puan nak tulis apa? saya bankin rm64k kedalam akaun encik ini, dgn ic ini utk kawtim dapat lulus pinjaman bank sebanyak rm800k sebab encik ini beritahu dah ramai yg berjaya ??? pandainya Puan. berapa umur Puan? 18 tahun? meeting dibuat dimana? restoran mamak ali majoo? encik tu mengaku sebagai apa? pegawai bank? puan dah jumpa encik tu di bank? tak pernah? kalau pernah jumpa dalam bank (dalam bank bukan depan pintu bank), puan boleh pergi jumpa manager bank dan tanya manager mana pergi encik pegawai ini? puan boleh tarik manager bank tersebut ke balai polis. kalau puan tak pernah jumpa encik itu di dalam bank, setakat jumpa depan pintu bank, kemudian buat meeting di restoran mamak ali majoo. PANDAINYA PUAN!!! TakBiRRRR!! 3 x pandai = pandai, pandai, pandai
6Ditipu Loan Bank - Wed 12/Feb/2020 8:02pm
Puan, Silap tekan tuan.
7Ditipu Loan Bank - Wed 12/Feb/2020 7:56pm
Tuan buat pinjaman dgn bank sme, tapi tuan bankin kedlm akaun 3 individu rm 64k?????? Why?? Why? 3 x bodoh = bodoh, bodoh, bodoh Di balai polis, tuan pegawai menguap dengar laporan tuan. Dalam hati pegawai bodoh betol mamat ni.
8Turbine Ventilator MK - Tue 4/Feb/2020 11:52am
mmg betul design rumah dan pejabat dahulu ada ruang utk angin keluar sendiri di bhgn atas. design sekarang keseluruhan bhgn dlm siling kedap udara perlu di keluarkan udara panas secara manual menggunakan kipas.
9Mencari Pembekal Dodol Asli Melaka - Tue 4/Feb/2020 8:14am
di melaka dalam bangunan yg menjual produk2 IKS iaitu Pahlawan Walk berdekatan Menara Tamingsari ada banyak peniaga dodol yg memasak dodol di dalam kedai. mereka memanggil pelawat utk mecuba sampel. Bangunan Pahlawan Walk https://goo.gl/maps/2QyMpCUmbEXMXiiw9
10(Iklan Hot) - Jual Kad Topup. Jana Pendapatan Sehingga RM1500 - RM3000 Sebulan. Bantuan 7 Hari/24 Jam Hotline. - Thu 23/Jan/2020 9:54pm
Astagfirullahalazim.Syaitan bertopengkan manusia. Nombor kedua2 nya sama. 011 611 65119. Pertamanya iklan menawarkan dana.Selang beberapa hari iklan perlantikan dealer kad prepaid.Hamba Allah yang sama. Tidak takut kamu azab neraka?
11Mencari Bisness yang Boleh Dapat Daily Cashflow - Tue 21/Jan/2020 2:34pm
jual nasi lemak / karipap / donut panas2 di tepi jalan tuan. cari resepi dan cari lepasan spm utk run. kos murah dan daily cashflow. risiko rendah walaupun kena serbu dan sita dgn lori PBT. minggu depan beli perkakas baru boleh niaga semula. Kalau ada otai forex janji nak guna wang tuan utk high return perdagangan matawang, kena fikir banyak kali. katanya High Risk High Return tapi setakat yg saya dengar semuanya rugi dan otai mula beri pelbagai alasan.
12Nasihat Perniagaan Secara Percuma - Mon 20/Jan/2020 3:30pm
nasihat dari segi apa tuan? franchise? business licencing? MLM? fingo? penapis air? topup? media social marketing?
13Hati-Hati dgn Penipuan Owner Ahmad Mokhtar Pekan Agro Farm - Thu 16/Jan/2020 10:52pm
penggunaan logo kuning diraja utk tujuan menipu amat serius akibatnya. Buat laporan juga kepada istana sultan pahang. selalunya pihak diraja tidak tahu menahu nama mereka disalah guna oleh individu yg membohong.
14Siapa Tahu Status Fingo - Fri 10/Jan/2020 10:22pm
kalau taknak orang membuat andaian mohon fingo membuat sidang media rasmi, panggil semua media nasional berbahasa melayu/inggeris dan wartakan kenyataan rasmi di laman web fingo sendiri. Kenapa takut? anda telah di aibkan oleh media bertaraf global (BERNAMA/Astro Awani) dan anda (fingo) berdiam diri seperti menyembunyikan sesuatu. JAWAB fingo JAWAB!!! BUAT KENYATAAN RASMI di LAMAN WEB ANDA!!
15Luaskan Pasaran Produk/Peniagaan Anda - Fri 10/Jan/2020 10:15pm
beli lah domain yg cantik sikit dari godaddysites :-) dan pendekkan URL guna bit.ly atau servis seumpamanya.
16Siapa Tahu Status Fingo - Thu 9/Jan/2020 8:42pm
Ini adalah laporan astro awani, bukan laman web amatur Untuk membersihkan nama, fingo perlu membuat sidang akhbar dan memanggil media berbahasa melayu/inggeris (media utama Malaysia). Membuat kenyataan dalam media berbahasa cina sahaja tidak memadai kerana yg menyertai fingo adalah ramai berbahasa melayu. saya ingin melihat laporan yg kredible dari akbar berbahasa melayu atau inggeris. Ada sesiapa boleh beri link selain dari website amatur diatas (graceans.com). siapa graceans ? boleh sesiapa berikan link? saya tak nak lihat keratan akhbar. ini isu besar. perlu ada laporan rasmi dari media utama malaysia berbahasa melayu/inggeris (mesti ada link yg boleh kami baca). atau jika ada kenyataan rasmi dari website fingo sendiri?
17Saya Ingin Berniaga Satay - Tue 7/Jan/2020 10:22pm
satay willy sg ramal kajang pun bermula dengan menumpang di depan restoran mamak. kini sudah jadi kaya raya. tapi rasa satay nya sangat sedap berlainan satay biasa.
18Perkhidmatan Cagar atau Gadai Kenderaan - Wed 18/Dec/2019 2:42pm
solution yg menarik. Saya KIV topik tuan manalah tahu jika perlu nanti.
19Langkah-Langkah Jutawan Dalam Tempoh 1-5 Tahun. - Sun 8/Dec/2019 10:46am
free ke tuan..
20Perunding Bebas Smart Program Keusahawanan - Wed 4/Dec/2019 8:46pm
Gaji RM10,000 ? MLM ke cik/puan?
21Modal utk Usahawan IKS RM10k - Wed 4/Dec/2019 8:43pm
pinjaman dari badan/organisasi kerajaan ke tuan..
22Kerja Sambilan/Sepenuh Masa Model/Iklan/Lakon Drama/Tv Dll - Wed 4/Dec/2019 8:29pm
bukan semua pelakon mesti muka lawa atau cantik. kalau pelakon watak gangster atau tukang pecah rumah kena muka bengis dan teruk
23E-Hypermart Terbaru Lebih Menjimatkan - Fri 29/Nov/2019 7:19pm
fingo?
24Mencari Tapak Kiosk untuk Disewa di Putrajaya - Fri 22/Nov/2019 3:46pm
gerai2 makanan presint 14 putrajaya selalu tutup cuba pergi check kalau ada owner tak nak meniaga Lot gerai Presint 14 Putrajaya https://goo.gl/maps/MnhTrce5Qec9Bg1SA
25Tukar Minda Anda Drp Meminta Kerja Kepada Menawarkan Kerja - Thu 21/Nov/2019 5:22pm
Berniaga bukanlah satu proses yang senang kecuali jika anda pandai memasak dan menjual makanan di meja pacak 'tanpa lesen' di tepi jalan. bagi pelajar, mereka perlu menimba ilmu dahulu sebelum terjun ke dunia perniagaan. Cara menimba ilmu yg paling baik adalah dengan bekerja makan gaji dahulu. Selain menimba ilmu, mereka juga perlu mengumpul wang permulaan supaya mereka tidak meminta-minta wang saraan hidup dari ibubapa, adik beradik atau rakan-rakan. Tetapi jika pelajar tersebut pandai memasak makanan atau kuih muih, jika mereka ingin membuka gerai pacak seperti yg saya tuliskan diatas, risikonya agak rendah dari segi kos dan peluang untuk berjaya agak tinggi.
26Mencari Projek Pemasaran - Thu 14/Nov/2019 3:28pm
pemasaran online?
27Tanah 0.4439 Hektar utk Dijual (Agriculture) - Mukim Kuala Kuantan - Kuantan (Berhampiran Airport Kuantan) - Thu 14/Nov/2019 10:00am
0.4439 Hektar di tajuk tidak sama dengan 0.4439 Acre di content iklan hektar dan ekar tidak sama.
28Pendapatan RM3k - RM10k Tanpa Modal - Wed 30/Oct/2019 8:36pm
betul ka. marketing taktik baru ke ni haha
29Modal RM150 Dapat RM3,750 - Part Time/Side Income - Fri 25/Oct/2019 8:21pm
nak wasap ke mana..? nombor hp tak ada
30JV/Rakan Kongsi Biz Restoran, Food Delivery dan Katering - Selangor - Fri 25/Oct/2019 8:18pm
adakah tuan mencari vendor/kiosk pelbagai makanan sebagai sublet (penyewa)?
31Pekerja Diperlukan - Sungai Bakap Penang - Thu 17/Oct/2019 8:24pm
kerja apa tu..
32Baju Sekolah Viral Bayar Ansuran - Sat 12/Oct/2019 7:56pm
idea bisnis yg baik. tp kalau ibubapa tak bayar seperti mereka jnji macamana agaknya.
33Cara Tukar Kereta - Berbaloi Tak untuk Trade in? - Fri 11/Oct/2019 7:41pm
susah nak trade in kereta yg masih lama baki bank. pakai je sampai habis bayar. lepas tu beli kereta lain. kereta lama buat kereta spare.
34Anda Ingin Menjalankan Perniagaan? (Kluang Johor) - Thu 10/Oct/2019 8:23pm
kedai makan ke tuan
35Loan Dr Mohamed - Genuine atau Scam? - Thu 10/Oct/2019 5:18pm
dr mohamed loan is scam.
36Lot Kedai untuk Disewa Murah - Kuala Lumpur - Sat 3/Aug/2019 9:37am
KL sangat besar tuan. tuan dimana.
37Serviced Apartment/Soho (Horizon Suites) - Booking Cuma RM1000 - Fri 19/Jul/2019 8:50am
yg ini area salak tinggi / kota warisan / dengkil ke
38Mencari Pelabur utk Perniagaan Saya. - Wed 17/Jul/2019 3:52pm
rasanya majalahcom dpmm kena buat kursus bagaimana utk memulakan perniagaan. ramai rakyat malaysia berminat tetapi tidak tahu proses yg betul. #ingin berniaga tak ada modal. macamana nak dapatkan dana #ingin berniaga ada modal kecil. apa biz yg sesuai #ingin berniaga ada modal besar. apa biz yg sesuai.
39Catering untuk Cendol dan Abc - Fri 12/Jul/2019 4:01pm
tempahan seluruh semenanjung maksudnya dari perlis sampai ke johor tuan. jauh sangat tu utk niaga cendol/abc tak berbaloi duit petrol.
40Kadar Sewaan Bagi Tanah untuk Pertanian - Tue 2/Jul/2019 8:56am
jika petani cina, mereka amat peka dimana ada projek tanaman semula getah atau sawit terutama projek di kampung..mereka akan ofer utk jaga tanah dari semak samun dan dari diceroboh haiwan buas. sebagai pembalasan..mereka minta sewa percuma utk buat tanaman kontan seperti cili, serai dll..biasa simbiosis berlaku selama beberapa tahun sehingga lah pokok getah/sawit besar. syarat yg perlu adalah terdapat sumber air yg berterusan spt paya atau anak sungai.
41Forum Ditutup Buat Sementara Waktu. Kami Sedang Berpindah ke Server Baru - Fri 21/Jun/2019 11:29am
mmg byk masalah peniaga tuan Linkman...sy dah pencen alhamdulilah ada sedikit wang bonus..mulanya nk bniaga tp melihatkan terlalu byk risiko lebeh baik sy berehat shj...dari hilang semua wang yg ada....terlalu byk cabaran zaman moden yg dh tak sesuai utk golongan veteran...jika sy ada anak yg boleh dipercayai boleh beliau berniaga duit modai sy berikan...tp sy tidak percaya beliau boleh kemana...selain kerja kampung...sy akui ini kegagalan sy sebagai bapa mendidik anak...betuah bagi bapa yg ada anak yg sedar tanggunagjawab diri spt tuan Linkman.
42Mencari Rakan Bisnes Full Time - Fri 21/Jun/2019 10:25am
rakan bisnes perlu ada modal ke tuan
43Forum Ditutup Buat Sementara Waktu. Kami Sedang Berpindah ke Server Baru - Tue 18/Jun/2019 7:30pm
tak faham saya....tuan Linkman, mungkin jugalah faktor umor. saya hanya ada facebook utk lihat gambar anak dan cucu...jumpa setahun beberapa kali shj. jd apakah cadangan tuan untuk forum MJ?
44Forum Ditutup Buat Sementara Waktu. Kami Sedang Berpindah ke Server Baru - Mon 17/Jun/2019 7:44am
apa cadangan tuan Linkman utk media sosial jika utk berniaga?
45Bil Elekrik Kedai/Bangunan/Rumah Anda Tinggi? Ikuti Cara Hasilkan Elektrik dan Jenis2nya. - Fri 14/Jun/2019 6:37pm
Green Energy & Solar Panel is the future of mankind!!
46Gunakan Facebook untuk Bisnes (FB Page dan FB Ads) - Jangan Bazir Masa Sembang dgn FB Profile - Mon 27/May/2019 11:41am
jangan fikir lama sgt tuan linkman & cik/pn erin . tepek shj iklan di marketplace & group. sayatengok ramai dah buat. learn as you go.
47Mencari Kerja Menaip - Sun 26/May/2019 11:29am
kerja transcription atau menaip telah/akan diambilalih oleh software Artificial Intelligence (AI) yg boleh di install di smartphone. kebanyakan kerja menaip yg saya lihat memaksa peserta membayar deposit atau wang penyertaan.. yang kaya adalah boss skim tersebut. mungkin artikel dibawah oleh salah seorang ahli forum boleh membantu puan.. https://www.majalah.com/?classified.social-media-marketing-adalah-bidang-kerjaya-freelance-yg-utama-pada-masa-kini.G8Y8YH3TDK
48Kontrak Supply Labour Bernilai RM1,43709.51 untuk Dilepaskan (Construction). - Thu 23/May/2019 9:09am
RM1,43709.51 adalah angka yg pelik
49Saya Ada Tapak Bazar Ramadhan Larut malam. Produk Apa yg Sesuai di Jual? - Thu 23/May/2019 8:53am
dulu heboh dlm paper bro menjual kasut bundle waktu raya cukup laris
50Lampu Solar Automatik. Jangan Bazirkan Bil Elektrik Anda. - Sat 18/May/2019 6:49pm
termasuk storage utk bateri sekali untuk kegunaan malam? atau utk waktu siang shj?