Jamali

Profile
NameJamali Eli'ass
Forum NickJamali
CompanyJamalid
RegisteredMon 29/Mar/2010, 8:36am
Topics by Jamali Eli'ass
1Kursus Jelajah Usahawan Digital Selangor - Siapa Dah Pergi? (1) - Sat 20/Jun/2020 12:48pm
2Awas Scammer Telefon Menuduh Anda Ada Kes di Mahkamah (9) - Wed 25/Sep/2019 2:49pm
3Siapa Tahu nak Kira Harga Optimum utk Bid Sebut Harga Projek Majlis Daerah (1) - Mon 13/Aug/2018 2:36pm
4Amaran: Proses Pembatalan P1 Wimax Sukar (15) - Mon 20/Feb/2017 2:30pm
5Penutupan Ashadee.com (5) - Fri 12/Feb/2016 11:01am
Comments by Jamali Eli'ass
1Perniagaan yang Sesuai di Bandar Area Pelancongan - Thu 8/Oct/2020 10:36am
pening kepala juga memikirkan. sekarang viral 1 utama shoping mall lengang tak ada kelibat manusia. semua manusia ketakutan disebabkan gelombang kedua covid. sekolah pun menghantar borang kepada ibubapa jika kita tak mahu anak ke sekolah sebab gurubesar tidak dapat menjamin keselamatan. saya lihat tawaran di wasap group dari Lexis Port Diskcon tawaran percutian yg murah. Tapi kesemua tak berani walaupun diskaun tinggi.
2Tanam Pokok Fig atau Pokok Tin atau Pokok Ara - Hasilnya Lumayan - Tue 22/Sep/2020 5:58pm
dah tanam pokok apa di kampong Tuan?
3Siapa nak Buat Healthy Food Based On Quinoa - Usahawan Quinoa Pertama di Malaysia? - Sat 12/Sep/2020 12:56pm
Tuan Linkman, quinoa pernah viral di malaysia.beberapa tahun dahulu. buat carian google 'quinoa parlimen malaysia'. Mesti Tuan tk follow politik ;-))
4Tanah untuk Disewa (Pertanian) - Klang - Thu 13/Aug/2020 8:24am
saiz berapa ekar..
5Rumah Banglo Lot Mahkota Hills Berdekatan Club House - Area Lenggeng N9 (Sekitar Beranang) - Wed 12/Aug/2020 10:26am
tak silap saya tempat ini pernah dinamakan Bandar Akademia betul tak.
6Ayam Kampung Boleh Cecah RM25 Satu Kg? - Thu 6/Aug/2020 11:37am
Tuan.ini ternakan ayam kampung untuk telur atau untuk daging? baka yg sama?
7Murah Tempat Canopy utk Disewa/Niaga, Siap Permit MBPJ - Sat 1/Aug/2020 9:25pm
niaga apa sesuai, boleh jual makanan goreng panas tak..
8Media Sosial yang Telah Dilupakan - Mon 27/Jul/2020 6:34pm
adakah RSS pada blog dikira social media. saya pernah install RSS newsfeed. kini sudah tiada.
9Menternak Arnab Secara Berkelompok - Thu 9/Jul/2020 9:15am
lokasi ladang arnab dimana tuan..
10Tapak Niaga utk Diambil Alih - Area Petaling Jaya - Mon 6/Jul/2020 2:02pm
tapak niaga makanan atau barang kering tuan..
11Mencari Pelabur untuk Projek Lot Tanah - Tue 30/Jun/2020 8:24am
betul kah pandan indah di klang selangor? di area mana. setahu saya pandan indah berhampiran tesco ampang di KL jika tanah di area pandan indah di KL, tidak ada harga tanah murah sebegitu (rm1.2 juta untuk 3 ekar.) adakah yg tuan maksudkan PULAU INDAH di Klang?
12Teh Tarik Origina - Sat 27/Jun/2020 11:18am
menarik konsep teh tarik complete dalam pouch Tuan ada IG atau FB atau youtube tak utk kami lihat.
13Peranti Terkini untuk ^Boost Sale^ Bisnes Dobi di Musim Covid-19 Must Grab The Opportunity! - Fri 26/Jun/2020 6:21pm
adakah maksud 'peranti' dalam bahasa inggeris Apps spt android/iphone apps atau maksud peranti adalah Gajet spt gajet elektronik
14Memerlukan Dana untuk Mengerakan NGO - Thu 18/Jun/2020 4:30pm
NGO anak yatim & asnaf kah atau NGO alam sekitar Tuan.
15Rahsia Bisnes Burger Jana RM10,000 Sebulan (Jangan Pandang Rendah Tau :-) - Wed 17/Jun/2020 10:03pm
Mna lg baek buat bisnes burger sendri atau ambil bisnes franchais dari persatuan frnchais malaysia.
16Jana Duit Dengan Menonton Youtube. - Fri 12/Jun/2020 10:37am
boleh ke tuan. saya dah banyak terkena. contoh terkena haritu.. kumpul duit boleh tapi masalah nak keluarkan duit tak boleh lepas 6 bulan website tutup ternganga rugi masa.
17Peluang Perniagaan. Jadilah Seorang CEO yang Bijak dan Kaya. - Wed 10/Jun/2020 5:00pm
forex ke Tuan.. CEO forex?
18Bisnes Trader Era Covid - Sat 6/Jun/2020 7:16pm
adakah platform tuan tersedia online. berikan laman web atau fb page tuan.
19Tong Drum Pembakar Lemang - Sat 6/Jun/2020 7:02pm
bagus tuan cuba upload ke youtube/IG pasti menarik
20Pejabat untuk Disewa - Area Telok Panglima Garang (Selangor) - Fri 5/Jun/2020 4:50pm
pejabat full 1 tenant atau ruang pejabat kongsi tuan..
21Mencari Rakan Niaga/Bisness Partner - F&B atau Mini Mart - Thu 4/Jun/2020 11:35am
konsep 'perkongsian perniagaan' yg slalu brjaya untok org melayu adalah foodcourt. pemilik menyediakan ruang mkn,kelengkapan dan mengawal gerai minuman rakan kongsi lain bolih menyewa grai nasi ayam,roticanai,gorengp anas,charkuehtiaw.dll. tp tk bolih jual minuman. populariti satu gerai bolih menmbantu gerai yg lain. salingbkerjasama dgn muafakat
22Platform Bantuan Perniagaan Kepada Usahawan Muslim Sahaja - Thu 4/Jun/2020 8:51am
maklumkan laman web Tuan atau fb page. senang utk kami layari
23Perhatian Kepada Usahawan Muslim Sahaja! - Wed 3/Jun/2020 2:54pm
mana website atau fb page tuan. kita dah masuk tahun 2020
24Jom Jadi Youtuber - Kerja Dari Rumah Buat Youtube Channel Pun Jadi Kaya - Tue 2/Jun/2020 6:36pm
Terima Kasih Puan kerana menerangkan.bolih kah guna youtube video channel untok niaga barangan. contoh saya nak jual pil herba akar tradisi.apakah akan di blacklist kerana menjual? spt yg jadi kalau kita promot barang di facebook profile tidak bolih.
25Platform Kepada Usahawan - Tue 2/Jun/2020 6:28pm
Tuan ada website atau fb pages tak. boleh kami layar terus.
26Wajib Baca: Dalam Tempoh PKP Boleh Bantu Jana Pendapatan Lumayan - Tue 2/Jun/2020 6:01pm
terima Kasih Tuan, saya baca sampai akhir utk mengetahui bisnes apa sebab cerita pasal covid19 dan PKP agak panjang lebar haha. mulanya saya sangka tuan jual produk sanitiser atau facemask, rupanya bukan. Kalau tuan ada laman web atau facebook page lagi senang utk kami faham. ''Industri Pendidikan dan ICT''
27Jom Jadi Youtuber - Kerja Dari Rumah Buat Youtube Channel Pun Jadi Kaya - Mon 1/Jun/2020 10:53am
menarik juga Puan. maksudnya sesiapa pun boleh buat video youtube lah kan. tidak perlu ada lesen penyiaran walaupun beroparesi di malaysia (betul kan?). apa tema channel yg menarik utk dibuat. boleh Puan cadangkan. tq.
28Partner Diperlukan untuk Menguruskan Perniagaan Kurier Servis (Sekitar Bagan Serai & Taiping, Perak) - Sun 31/May/2020 8:41am
nak tanya - adakah partner ini bergaji (pekerja) - atau partner perlu mengeluarkan modal (pelabur) - atau kedua sekali (penyelia bergaji merangkap shareholder syarikat sdn bhd atau perkongsian)
29Memperkasa Ekonomi Muslim - Mon 11/May/2020 1:45pm
ini macam program taawon tahun 2010 dulu. program sumbangan saling bantu membantu sesama muslim. cuma beza adalah menggunakan wang pos sbb waktu itu internet tak sepopular sekarang. saya join dan habis rm 1000. konon kalau saya bantu orang lain, saya juga akan dibantu kemudian hari. akhirnya jumlah total 'bantuan' yg saya terima adalah rm 140. setelah habis 'menyumbang' sebanyak rm 1000. kerugian dlm rm 860. dan kena perli dgn kawan2 pejabat. (saya bukan orang kaya. cukup2 mkn shj setiap bulan) yg kaya adalah taukeh program sebab beliau ambil peratusan tertentu/komisen bagi setiap sumbangan (untuk urusan pejabat kononnya)
30Bayar Zakat Fitrah Online Ramadan 2020 Ini - Pkp Covid - Mon 27/Apr/2020 5:25pm
byr duit raya online banking pun boleh Tuan hahaha.
31Ingin Mendapatkan Sebuah Pc - Mon 27/Apr/2020 5:17pm
kalau rm3,000 budget tak ada masalah. memang laju spesifikasi. ada ke sesiapa jual PC online yg boleh pilih2 komponen hanya klik sahaja.. kalau dell dan brand popular lain memang boleh beli direct dan mereka hantar ke rumah. check www.dell.com.my
32Income di Musim PKP - Mon 27/Apr/2020 12:23pm
rakan saya beli serunding 10 kg. 1 kg dlm rm 60 ke rm 80 kalau harga runcit tapi dia cari yg hrga borong murah utk repack dan jual semula. dia pack 250 gram dlm bekas plastik dan jual rm20 setiap satu lepas tu iklan online merata2 tak sampai seminggu habis. dia iklan kawasan sekitar shj sebab hantar naik motor tempat tak ada sekatan polis. lepas tu nak order semula.. stok dah habis kena tunggu lama.
33Malaysia Perlu Menanam Sendiri Kesemua Keperluan Makanan Tanpa Perlu Import - Wed 15/Apr/2020 2:08pm
tanam bawang tuan Linkman. minggu lepas bawang dari india saya kena byr rm15 sekilo di kedai runcit samada tipu atau tidak saya tak tahu.
34Peluang Menjadi Boss dan Pembekal Alat Ganti Automotif di Kawasan Anda Tanpa Persaingan Jenama - Fri 10/Apr/2020 10:10am
alat ganti kereta atau motor tuan..
35Ternakan Cacing untuk Makanan Haiwan Ternakan dan Penghasilan Baja Paling Subur - Tue 7/Apr/2020 9:40am
Kalau tanah kecil bberapa ekar nk ternak cacing atau black fly larfa mana lebih sesuai tuan.
36Bisnes Roti (Usahawan Dari Rumah) - Bisnes yang Meletup Semasa Bencana Covid - Wed 1/Apr/2020 1:01pm
kete grab cemana la ni? untung tk.sewa rumah kena byr tk. sy minat bisnis roti pau tp belum ada kesempatan utk belajar.
37Attention: Need to Chasey Dream/Need A Second Chance, Help From Others, and Also Chance to Get Dream/Goal Come True (Pls See This) From Anyone Malaysia - Wed 25/Mar/2020 10:24am
buat chanel youtube. saya lihat youtube nelayan pancing pun boleh dapat beratus ribu views.
38Kajian Ternakan Ayam Tanpa Perlu Membeli Pelet Makanan - Thu 27/Feb/2020 9:09pm
Menarik. Saya berminat dgn gerai nasi ayam. Boleh gunakan panduan ini sbg rujukan.ada lah sikit tanah kg dlm 2 ekar. Skrg getah tua tak ada hasil.
39Kawan Saya Tengah Mencari Bomoh Asli Hebat - Thu 20/Feb/2020 2:46pm
bomoh akan ambil limau nipis 7 biji, baling atas lantai dan buat tafsiran Hmm.. ini buatan orang!!
40Mencari Sifu atau Mentor untuk Service Pembersihan - Thu 13/Feb/2020 9:21am
cari kerja d syarikat cleaning services. dapat gaji dan dapat pengalaman. munkin dapat hostel sekali.
41Ditipu Loan Bank - Wed 12/Feb/2020 9:34pm
dalam report polis Puan nak tulis apa? saya bankin rm64k kedalam akaun encik ini, dgn ic ini utk kawtim dapat lulus pinjaman bank sebanyak rm800k sebab encik ini beritahu dah ramai yg berjaya ??? pandainya Puan. berapa umur Puan? 18 tahun? meeting dibuat dimana? restoran mamak ali majoo? encik tu mengaku sebagai apa? pegawai bank? puan dah jumpa encik tu di bank? tak pernah? kalau pernah jumpa dalam bank (dalam bank bukan depan pintu bank), puan boleh pergi jumpa manager bank dan tanya manager mana pergi encik pegawai ini? puan boleh tarik manager bank tersebut ke balai polis. kalau puan tak pernah jumpa encik itu di dalam bank, setakat jumpa depan pintu bank, kemudian buat meeting di restoran mamak ali majoo. PANDAINYA PUAN!!! TakBiRRRR!! 3 x pandai = pandai, pandai, pandai
42Ditipu Loan Bank - Wed 12/Feb/2020 8:02pm
Puan, Silap tekan tuan.
43Ditipu Loan Bank - Wed 12/Feb/2020 7:56pm
Tuan buat pinjaman dgn bank sme, tapi tuan bankin kedlm akaun 3 individu rm 64k?????? Why?? Why? 3 x bodoh = bodoh, bodoh, bodoh Di balai polis, tuan pegawai menguap dengar laporan tuan. Dalam hati pegawai bodoh betol mamat ni.
44Turbine Ventilator MK - Tue 4/Feb/2020 11:52am
mmg betul design rumah dan pejabat dahulu ada ruang utk angin keluar sendiri di bhgn atas. design sekarang keseluruhan bhgn dlm siling kedap udara perlu di keluarkan udara panas secara manual menggunakan kipas.
45Mencari Pembekal Dodol Asli Melaka - Tue 4/Feb/2020 8:14am
di melaka dalam bangunan yg menjual produk2 IKS iaitu Pahlawan Walk berdekatan Menara Tamingsari ada banyak peniaga dodol yg memasak dodol di dalam kedai. mereka memanggil pelawat utk mecuba sampel. Bangunan Pahlawan Walk https://goo.gl/maps/2QyMpCUmbEXMXiiw9
46(Iklan Hot) - Jual Kad Topup. Jana Pendapatan Sehingga RM1500 - RM3000 Sebulan. Bantuan 7 Hari/24 Jam Hotline. - Thu 23/Jan/2020 9:54pm
Astagfirullahalazim.Syaitan bertopengkan manusia. Nombor kedua2 nya sama. 011 611 65119. Pertamanya iklan menawarkan dana.Selang beberapa hari iklan perlantikan dealer kad prepaid.Hamba Allah yang sama. Tidak takut kamu azab neraka?
47Mencari Bisness yang Boleh Dapat Daily Cashflow - Tue 21/Jan/2020 2:34pm
jual nasi lemak / karipap / donut panas2 di tepi jalan tuan. cari resepi dan cari lepasan spm utk run. kos murah dan daily cashflow. risiko rendah walaupun kena serbu dan sita dgn lori PBT. minggu depan beli perkakas baru boleh niaga semula. Kalau ada otai forex janji nak guna wang tuan utk high return perdagangan matawang, kena fikir banyak kali. katanya High Risk High Return tapi setakat yg saya dengar semuanya rugi dan otai mula beri pelbagai alasan.
48Nasihat Perniagaan Secara Percuma - Mon 20/Jan/2020 3:30pm
nasihat dari segi apa tuan? franchise? business licencing? MLM? fingo? penapis air? topup? media social marketing?
49Hati-Hati dgn Penipuan Owner Ahmad Mokhtar Pekan Agro Farm - Thu 16/Jan/2020 10:52pm
penggunaan logo kuning diraja utk tujuan menipu amat serius akibatnya. Buat laporan juga kepada istana sultan pahang. selalunya pihak diraja tidak tahu menahu nama mereka disalah guna oleh individu yg membohong.
50Siapa Tahu Status Fingo - Fri 10/Jan/2020 10:22pm
kalau taknak orang membuat andaian mohon fingo membuat sidang media rasmi, panggil semua media nasional berbahasa melayu/inggeris dan wartakan kenyataan rasmi di laman web fingo sendiri. Kenapa takut? anda telah di aibkan oleh media bertaraf global (BERNAMA/Astro Awani) dan anda (fingo) berdiam diri seperti menyembunyikan sesuatu. JAWAB fingo JAWAB!!! BUAT KENYATAAN RASMI di LAMAN WEB ANDA!!