Hazrul Nizam

Profile
Forum NickHazrul Nizam
RegisteredSun 28/Jul/2013, 3:47pm
Topics by Hazrul Nizam
1Berhati Hati Jika Anda Kesusahan dan Ada Individu yang Kononnya Ingin Membantu. (9) - Fri 22/Feb/2019 8:22am
2Berhati-Hati Jika Anda Mencari Funder/Pelabur (33) - Fri 25/Jan/2019 12:48pm
Comments by Hazrul Nizam
1Wifi Servis untuk Perempuan Sahaja - Area KJMC Kelana Jaya - Fri 22/Mar/2019 11:34am
mmg malang nasib lelaki :-)
2Forex Investment Sebagai Income Kedua. Konsisten Profit Min 50% Sebulan Pulangan - Wed 20/Mar/2019 3:05pm
kalau konsisten profit 50% sebulan adalah skim cepat kaya piramid ataupun ponzi.
3Pelaburan Bitcoin - Warga Johor Berhati-Hati - Wed 20/Mar/2019 3:02pm
bitcoin atau mana mana crypto currency adalah pada asalnya pelaburan ICO dan pelaburan matawang yg betul. tetapi bagi setiap 1 perniagaan yg betul, terdapat 99 skim cepat kaya yg menyalahgunakan populariti perniagaan tersebut. sebagai panduan mudah, mana mana pelaburan cripto yg menawarkan keuntungan pasif sepanjang masa (tanpa ada risiko rugi) adalah 100% sahih penipuan. Skim yg digunakan samada piramid atau ponzi. Tak ada matawang cripto yg sentiasa untung. cripto sama seperti pelaburan lain yg asli ada masa naik dan ada masa turun (rugi).
4Peluang Gandakan Simpanan Anda Setiap Hari 2019 - Tue 19/Mar/2019 4:17pm
ini adalah MLM. Apa sahaja yg ada bonus pairing dan matching adalah network marketing (head hunter). ini bukanlah satu bentuk pelaburan dalam syarikat. Tak perlu tuliskan segala jenis perniagaan yg di jalankan, kalau MLM, anda tertakluk di bawah AJL - Akta Jualan Langsung. anda hanya perlu nyatakan apa produk MLM anda utk dijual oleh downline anda. dan anda adalah upline. Tak perlu meleret sampai ke construction railway engineering. Jika anda tiada produk, sebaliknya bonus pairing dan matching dapat secara 'pasif' anda sebenarnya adalah skim piramid ataupun ponzi. Tak perlu ugut utk saman saya. Laywer yg anda bakal lantik akan lari lintang pukang kerana anda melanggar kesemua akta perniagaan di Malaysia. Anda akan diseret ke mahkamah dahulu oleh prosecutor sebelum sempat laywer anda mencari saya.
5Mencari Pembantu Rumah - Tue 19/Mar/2019 4:01pm
pastikan puan tidak membayar kepada sesiapa yg puan tidak kenali yg meminta deposit dari puan.
6Pembiayaan Perniagaan Rakan Niaga SME - Mon 18/Mar/2019 12:23pm
Setan yg sama: Watanbusiness https://www.majalah.com/?profile.watanbusiness.G2RLMNC9HS
7Pinjaman Peribadi/Personal ^Modal Insan^ -Kakitangan Kerajaan & Public Listed Company. Kelulusan 1 Hari - Mon 18/Mar/2019 11:20am
berhati hati dgn penipu ini. Nama beliau bukan Puan Rasyidah.
8Pembiayaan Perniagaan Rakan Niaga SME - Mon 18/Mar/2019 11:16am
juga setan yg sama: Puan Rasyidah https://www.majalah.com/?profile.puan-rasyidah.G142F0XGSK alhamdulillah moderator dah mark topik setan ni sbg scam.
9Hati-Hati dan Berjaga-Jaga Jika Ingin Melabur Atau Mengeluarkan Modal - Mon 18/Mar/2019 10:23am
adakah tuan pasti penipu bernama Fairos? Klik pada nick forum saya utk membaca bagaimana penipu sebenar (professional conman) menggunakan identiti mangsa (IC dan kad ATM mangsa) utk menipu orang orang yg memerlukan wang atau yg mencari pelabur. tips: jika tuan PERNAH berjumpa dgn individu tersebut dan snap gambar, sila laporkan kepada polis dan tunjukkan gambar. tips: jika tuan TIDAK pernah berjumpa dengan fairos, sebaliknya hanya deal melalui online tanpa pernah berjumpa, tuan mungkin telah menjadi mangsa penipuan professional conman. Jika penipu memberikan gambar kepada tuan secara attachment atau whatsap, kemungkinan besar itu bukan gambar penipu. Sebaliknya mungkin gambar mana mana mangsa yg dicuri.
10Jual Buah Pinggang Anda di Sini untuk $300,000 - Sun 17/Mar/2019 11:29am
Mohon admin JANGAN remove Kekalkan dalam niche tuntutan tribunal dan disputed topik. Kalau kita remove, penipu ni akan buat iklan di merata rata tempat di internet dan tiada siapa yg nak maklumkan kita taktik penipuannya. Jika di kekalkan disini, bila bakal mangsa buat carian google, page ini akan keluar dan mereka boleh baca taktik penipuan. Adalah lebih baik jika nombor telefon dan email dikekalkan SEPENUHNYA. Jika admin delete no telefon dan email, carian search bakal mangsa tak akan sampai kesini. Tetapi jika penipu membuat iklan berulang ulang kali, hanya remove ikln ulangan itu sahaja. Iklan ini yg ada amaran, jangan remove. Saya tak sanggup nak copy paste amaran setiap kali penipu buat iklan baru.
11Bantuan untuk Umat Islam yang Bermasalah Kewangan - Fri 15/Mar/2019 7:53am
mohon tuan/puan yg ingin menolong tidak meminta kad ATM atau salinan IC dari orang yg meminta bantuan anda. Banyak kes salahguna identiti menyebabkan mangsa dipanggil polis akibat dituduh melakukan jenayah. Selain itu, terdapat juga kes dimana IC mangsa digunakan utk membuat pinjaman along. Mangsa kemudian akan dipaksa membayar semula oleh geng along yg bertindak ganas.
12Bantuan Kewangan Kepada Mereka yang Bermasalah Kewangan - Khas untuk Umat Islam - Fri 15/Mar/2019 7:50am
mohon tuan/puan yg ingin menolong tidak meminta kad ATM atau salinan IC dari orang yg meminta bantuan anda. Banyak kes salahguna identiti menyebabkan mangsa dipanggil polis akibat dituduh melakukan jenayah. Selain itu, terdapat juga kes dimana IC mangsa digunakan utk membuat pinjaman along. Mangsa kemudian akan dipaksa membayar semula oleh geng along yg bertindak ganas.
13Dr. Mohamed Loan Firm, Money Lender - Thu 14/Mar/2019 7:12am
Berhati hati tuan/puan dgn Dr Mohamed Loan. Ini adalah individu dari luar negara. Jika mereka memaklumkan anda loan telah diluluskan dan meminta anda membayar deposit atau upfront payment dengan alasan sebagai laywer fee, registration fee, international transfer fee, security fee, opening account fee atau apa sahaja alasan lain, mohon anda jauhkan diri secepat mungkin. Jika anda membayarnya, anda sudah pasti tertipu. Mohon Moderator memasukkan topik ini kedalam Tuntutan tribunal utk rujukan kita rakyat Malaysia.
14Rezeki Dari Allah Swt Ikut Kemampuan Kemahuan dan Iltizam Sendiri Suci Bersih Halal - Tue 12/Mar/2019 1:20pm
Tuan Mat Noor Yaakob jual apa? Asalkan tuan tidak mintak deposit atas produk/servis tuan ok lah. Sebab tuan tak ada premis dan tak ada nombor utk dihubungi. Jika sesiapa bankin duit kepada tuan, dan tuan hilang, kami nak cari tuan dimana. Juga mohon tuan jangan mintak salinan IC dari sesiapa. Sebab salinan IC yg kita berikan kepada orang yg kita tak kenali berisiko disalah gunakan. Kes selalu dengar, tiba tiba polis datang rumah sebab ada orang laporkan nama kita membuat jenayah komersial (sebijik mcm IC yg kita beri pada orang yg kita tak kenali). Lagi haru kalau tiba tiba geng ahlong datang tuduh kita ada buat pinjaman dan tak bayar balik, dan dia tunjukkan IC yg kita beri pada orang yg kita tak kenali dulu. Kalau pinjaman rm10,000 dengan bunga sekali, mati lah nak membayarnya
15Jual Buah Pinggang Anda di Sini untuk $300,000 - Tue 12/Mar/2019 12:58pm
Assalam tuan/puan, jika ada lagi iklan spt ini, abaikan. Ini adalah geng penipu antarabangsa. Mereka tak nak pun buah pinggang anda. Mereka akan mengenakan pelbagai taktik utk memaksa anda membayar wang deposit atau wang pendahuluan. Wang tersebut kononnya utk pembukaan akaun antarabangsa, utk bayaran guaman atau apa sahaja alasan. Sebaik sahaja anda membayar, mereka akan melarikan diri. Moga anda tidak tertipu. Selain buah pinggang, kalau mereka tukar kepada ''perlukan sebelah bijik mata'', ''perlukan sebahagian hati (liver), atau organ organ yg lain, jalan ceritanya sama.
16Kerja Sambilan Dirumah - Mon 11/Mar/2019 10:50am
tak sangka ada lagi iklan mcm ini. taktik ini dah berpuluh tahun digunakan.
17Pelaburan Restoran Ekslusif - Fri 8/Mar/2019 9:49am
Apakah purata keuntungan tahunan semua industri yg logik diterima pakai? Cara mudah adalah dengan melihat Fix Deposit yg ditawarkan setiap bank di malaysia. Kalau dilihat kesemua 10-15 bank di malaysia yg menawarkan Fix Deposit, kesemuanya sekitar 2% - 4% sahaja SETAHUN. Ini adalah PURATA KESEMUA industri dimana bank memberikan pinjaman dan peratusan pulangan yg berani dijanjikan oleh bank kepada pelabur. Jangan lupa, bank amat KETAT dalam kriteria pemberian pinjaman. Ingat tak keluhan peniaga yg merungut susah mendapat pinjaman bank. Ini kerana bank ingin memastikan mereka hanya beri pinjam kepada peniaga yang diyakini 100% mampu membayar balik. Jika peminjam/peniaga gagal membayar balik dalam tempoh tertentu (cthnya 3 bulan tertunggak), pinjaman tersebut termasuk dalam kategori Non Performing Loan (NPL). Ia akan menjejaskan peratusan Fix Deposit yg berani diberikan bank pada tahun berikutnya. Kesimpulan ========== Saya mengguna-pakai angka sekitar 2% - 5% SETAHUN sebagai purata logik utk tawaran keuntungan, bagi mana-mana perniagaan.
18Pelaburan Restoran Ekslusif - Fri 8/Mar/2019 9:17am
Anda kenal Warren Buffett? Pelabur TERKAYA di dunia menerusi syarikatnya Berkshire Hathaway, Sejak 1965-2015 iaitu selama 50 tahun, average keuntungan tahunan adalah sekitar 20% sahaja. Jangan lupa tuan/puan, ini adalah syarikat pelaburan yg paling bijak di dunia. TETAPI sejak 10 tahun kebelakang ini, purata keuntungan tahunan adalah sekitar 10% -11% sahaja. ini adalah WARREN BUFFET dan BERKSHIRE HATHAWAY. Manusia yg pernah tersenarai paling kaya di dunia beberapa tahun dahulu. Jika Warren Buffett hanya mampu berikan 20% sahaja setahun bagaimana anda boleh justify anda lebih bijak dari beliau?
19Pelaburan Restoran Ekslusif - Fri 8/Mar/2019 9:10am
kesimpulan untuk anda. Mana mana pelaburan bisnes conventional yg menjanjikan: 1% - 5% setahun - yg paling logik. (Fix Deposit bank termasuk disini) 6% - 10% setahun - logik tapi ada campurtangan kerajaan 11% - 20% setahun - logik kalau syarikat pinjaman wang 21% - 30% setahun - pelaburan berisiko tinggi. Kemungkinan utk rugi pulak 30% tahun berikutnya amat tinggi. (atau hangus terus jika syarikat terpaksa tutup) 31% - 100% setahun atau lebih - adalah sah skim piramid atau skim ponzi terutama sekali jika anda dijanjikan keuntungan setiap tahun.
20Pelaburan Restoran Ekslusif - Fri 8/Mar/2019 8:59am
kalau 8% sebulan bermakna 96% setahun. Bank Rakyat pun hanya mampu bagi 13-16% sahaja SETAHUN menjalankan perniagaan yang PALING UNTUNG didunia, iaitu pinjaman wang. Pinjaman wang tidak melibatkan stok barang basah, tiada stor simpanan, tiada kedai tempat pelanggan makan, tiada kos tukang masak, pelayan dan 1001 lagi kos yg terlibat. Itupun hanya mampu beri 16% setahun. kalau anda tidak pernah berniaga, anda tak tahu bagaimana susahnya nak mendapatkan untung. Jadi jika ada mana mana bisnes yg menawarkan keuntungan melebihi 20% setahun, saya amat sangsi. Dalam kes kes tertentu ada pelaburan berisiko tinggi yg mampu memberikan pulangan sehingga 30% setahun, tetapi maksud risiko tinggi adalah kemungkinan utk syarikat tutup sangat tinggi. Atau tahun ini untung 33% tapi tahun depan rugi pula 20%. Itu maksud risiko tinggi. anda tahu bila nak masuk dan tahu bila nak keluar sebelum syarikat rugi. Contoh terbaru masakini adalah pelaburan matawang kripto. Memang ada yg untung besar, tetapi yg rugi besar pun ada. Anda perlu monitor sepanjang masa. Jika matawang tersebut untung besar tahun ini, tiada jaminan akan untung lagi tahun depan. Sebabnya ICO (initial Coin Offering) sentiasa berlaku setiap hari. Sebaik sahaja ada news ICO lain mempunyai teknologi yg lebih baik dari anda (contohnya teknologi hashgraph, menggantikan blockchain), pelaburan crypto coin anda menjunam ke tanah.
21Nak Settle Hutang & Riba? Jommm Join DPEIN! Pm Saya Sekarang! - Thu 7/Mar/2019 2:58pm
saya sangat sangsi dgn DPEIN.
221M4U466 - Tue 5/Mar/2019 1:12pm
apo kobondo ehh ni jang.
23Sokongan Modal & La Serta Progress Projek - Thu 28/Feb/2019 5:30pm
Pendedahan Modus Operandi Penipuan Iklan ini: Addley Sham bin Yahya - Penipu Bersiri yang juga tuan topik ini https://www.majalah.com/?classified.berhati-hati-jika-anda-mencari-funder-pelabur.G7TYTJFXR8
24Pembiayaan Kontrak Berdasarkan Syariah (Tiada Unsur Interest @ Riba) - Thu 28/Feb/2019 5:30pm
Pendedahan Modus Operandi Penipuan Iklan ini: Addley Sham bin Yahya - Penipu Bersiri yang juga tuan topik ini https://www.majalah.com/?classified.berhati-hati-jika-anda-mencari-funder-pelabur.G7TYTJFXR8
25Pembiayaan Pelaburan Kontrak Perniagaan Berdasarkan Syariah (Tiada Interest Rate) - Thu 28/Feb/2019 5:29pm
Pendedahan Modus Operandi Penipuan Iklan ini: Addley Sham bin Yahya - Penipu Bersiri yang juga tuan topik ini https://www.majalah.com/?classified.berhati-hati-jika-anda-mencari-funder-pelabur.G7TYTJFXR8
26Pembiayaan Pelaburan Kontrak Perniagaan Berdasarkan Syariah (Tiada Unsur Interest @ Riba) - Thu 28/Feb/2019 5:29pm
Pendedahan Modus Operandi Penipuan Iklan ini: Addley Sham bin Yahya - Penipu Bersiri yang juga tuan topik ini https://www.majalah.com/?classified.berhati-hati-jika-anda-mencari-funder-pelabur.G7TYTJFXR8
27Ingin Belajar Sesuatu Dalam Masa Terdekat (Urgent) Need in Help - Thu 28/Feb/2019 5:21pm
fokus bro - fokus, fokus, fokus. jgn cuba buat semua benda pada satu masa. pilih 1 job and fokus sepanjang hidup.
28Income Mingguan Dengan Hanya Sekali Modal Minima - Thu 28/Feb/2019 3:48pm
maksudnya sekali labur rm 1000 seumur hidup, kmudian setiap bulan dapat rm1,200 tak logik tuan/puan.. hidup tak semudah itu.
29Pelaburan/Pembiayaan Kewangan untuk Kontraktor2 Berdaftar/Kerja2 Maintainance Bangunan/Perkapalan @ JKR/Swasta - Wed 27/Feb/2019 6:16pm
Pendedahan Modus Operandi Penipuan: Addley Sham bin Yahya - Penipu Bersiri yang juga tuan topik ini https://www.majalah.com/?classified.berhati-hati-jika-anda-mencari-funder-pelabur.G7TYTJFXR8
30Pelaburan/Pembiayaan Kewangan untuk Kontraktor2 Berdaftar/Kerja2 Maintainance Bangunan/Perkapalan @ JKR/Swasta - Wed 27/Feb/2019 6:16pm
Pendedahan Modus Operandi Penipuan: Addley Sham bin Yahya - Penipu Bersiri yang juga tuan topik ini https://www.majalah.com/?classified.berhati-hati-jika-anda-mencari-funder-pelabur.G7TYTJFXR8
31Pelaburan/Pembiayaan Kewangan untuk Kontraktor2 Berdaftar/Kerja2 Maintainance Bangunan/Perkapalan @ JKR/Swasta - Wed 27/Feb/2019 6:16pm
Pendedahan Modus Operandi Penipuan: Addley Sham bin Yahya - Penipu Bersiri yang juga tuan topik ini https://www.majalah.com/?classified.berhati-hati-jika-anda-mencari-funder-pelabur.G7TYTJFXR8
32Kewangan Kontraktor2 Berdaftar/Kerja2 Maintainance Bangunan/Perkapalan @ JKR/Swasta - Wed 27/Feb/2019 6:16pm
Pendedahan Modus Operandi Penipuan: Addley Sham bin Yahya - Penipu Bersiri yang juga tuan topik ini https://www.majalah.com/?classified.berhati-hati-jika-anda-mencari-funder-pelabur.G7TYTJFXR8
33Suka Share yang Terkini. - Mon 25/Feb/2019 12:00pm
saya cuba website tuan dapat warning dari google chrome - 'Deceptive site ahead' mohon tuan check kalau website tuan dah kena hack. minta kawan tuan check guna komputer beliau. Jangan guna komputer tuan sendiri. Saya pernah kena, sewaktu tgh belajar wordpress, tapi ada plugin yg x secure. Kena hack kemudian kena block dgn google. Sampai hari ini website saya masih kena block.
34Mencari Helper Part Time - Putrajaya - Mon 25/Feb/2019 11:38am
kalau 9am sampai 4pm, isnin sampai jumat, itu dah kira full time puan
35Scammer - Cik Bibiey - Mon 25/Feb/2019 11:34am
Cik Bibiey cuba menipu lagi Kali ni cuba jual kereta murah!! https://www.majalah.com/?classified.kereta-murah-murah-untuk-di-sambung-bayar-dan-belian-cash-deposit-serendah-2k.G8427RQYP5
36Kereta Murah-Murah untuk di Sambung Bayar dan Belian Cash. Deposit Serendah 2k. - Mon 25/Feb/2019 11:32am
Scam Alert!! Cik Bibiey cuba buat iklan lagi. Dulu dah kantoi menipu. Skrg guna nick 'Kereta Murah 8' Scammer Cik Bibiey https://www.majalah.com/?classified.scammer-cik-bibiey.G7BV4TBTTJ
37Scammer Minyak Pelincir Kereta/Motor - Fri 22/Feb/2019 8:45am
Encik Azrai, klik nick saya dan baca taktik penipuan yg saya bongkarkan. Kemungkinan besar penipu sebenar bukan 'Hisham b Ramli'. Kemungkinan besar nama tersebut adalah identiti yg dicuri oleh setan professional untuk mengelirukan anda. Baca topik topik yg saya dah buat utk memahami modus operandi setan penipu yg sebenar.
38Mencari Investor Dengan Keuntungan Bulanan & Tahunan (Money Back Guaranteed) - Thu 21/Feb/2019 2:39pm
Mohon tuan/puan berhati hati jika ada seseorang mengaku investor dan menawarkan pinjaman perniagaan kpd tuan. Beliau akan meminta deposit sebelum wang diberikan kpd syarikat tuan. Selepas tuan membayar deposit, beliau akan lari. Jika tuan enggan bayar, beliau akan datang semula ke topik tuan menggunakan nick yg berlainan dan menuduh tuan menipu. Baca disini: https://www.majalah.com/?classified.berhati-hati-jika-anda-mencari-funder-pelabur.G7TYTJFXR8
39Menyelesaian Masalah Syarikat Anda - Wed 20/Feb/2019 9:57pm
tanpa prejudis. peringatan utk semua: Berhati Hati mencari Pelabur/Funder https://www.majalah.com/?classified.berhati-hati-jika-anda-mencari-funder-pelabur.G7TYTJFXR8
40Rumah Mampu Milik dgn Bermodalkn RM24k Dari Sekarang Dalam Masa 2tahun Cash - Wed 20/Feb/2019 9:44pm
biar betul tuan.. RM24k nak buat kandang kambing pun tak cukup.
41Perniagaan Hotel Booking untuk Dilepaskan. Semua Dah Siap - Wed 20/Feb/2019 9:21pm
bahaya tuan guna perkataan ini: tri-vago.com jika tuan tiada kaitan dgn syarikat Trivago, tuan akan mendapat surat peguam ''cease and desist'' dari Syarikat Trivago yg berpengkalan di Germany.
42Urgent! Mencari Sesiapa yang Berminat Menjadi Saksi - Sat 16/Feb/2019 2:50pm
biasanya kalau cik contact tok kadi nikah awal awal, beliau ada banyak rakan yg boleh jadi saksi. upah dlm rm50 shj pun ok tapi kena tanya dia dulu.
43Apa Itu Home-Based Business? - Wed 13/Feb/2019 2:24pm
MLM ke tuan.
44Penyaman Udara Waranty 5 Tahun Buy 1 Free 1 Clearence Stok - Wed 13/Feb/2019 2:09pm
saya harap pembayaran dibuat secara COD. Cash on Delivery. Mohon tuan tidak meminta deposit kerana tuan tiada lokasi kedai utk kami cari jika ada masalah utk menghubungi nombor hp tuan.
45Kongsi RM1,188,888-00 Every Month - Wed 13/Feb/2019 1:11pm
buat lah kerja lain yg lebih berfaedah.
46Mencari Funder utk Tutup CTOS 5k - Wed 13/Feb/2019 1:01pm
mencari funder utk bayar utang peribadi?
47Mencari Rakan Niaga atau Sleeping Partner Projek Orang Lain - Mon 11/Feb/2019 2:04pm
Norismah Othman dan suami EN MUHD. saya memantau iklan anda. saya kenal ramai EN MUHD disini.
48Berhati-Hati Jika Anda Mencari Funder/Pelabur - Mon 11/Feb/2019 12:32pm
Terima Kasih tuan azlan shah dan tuan/puan moderator forum krn menyokong usaha saya. --: sambungan risikan :-- satu lagi kes lama setan ini yg perlu kita baca semula. setan menggunakan nama Koperasi Usahawan Berhad Koperasi Usahawan Berhad https://www.majalah.com/?profile.koperasi-usahawan-berhad.G24RS4VKQS koperasi ini tidak ujud. Sila check di laman SKM (Suruhanjaya Koperasi Malaysia) https://www.skm.gov.my/index.php/my/carian-koperasi Perbuatan jahat setan ini telah dilaporkan olih ahli forum: https://www.majalah.com/?classified.penipu-scammer-koperasi-usahawan-berhad.G2SJRVSN50
49Orang Susah nak Ubah Hidup. Join Ahli Perniagaan Dengan Konsep Menabung RM10 Sehari (Berkumpulan) (Tak Ada Yuran) Klik untuk Lihat Contoh2 - Mon 11/Feb/2019 9:36am
duit kutu ke tuan. masalahnya adalah orang akhir yg akan rugi bila orang awal dah dapat dan lari.
50Nak Buka Bengkel Motor & Spare Part - Thu 7/Feb/2019 6:21pm
brgantung kpd pngalaman tuan sedia dda & lokasi tuan di kmpong atau di bndar. klu di kmpong buka depan rumah parent jimat kos.klu di bndar rm10k utk byr sewa +deposit pun x cukup. tiada pinjaman utk memulakan perniagaan. pinjaman yg ada utk membesarkn perniagaan shj,itu pun proses berjela jela.