Hazrul Nizam

Profile
Forum NickHazrul Nizam
RegisteredSun 28/Jul/2013, 3:47pm
Topics by Hazrul Nizam
1Berhati Hati Jika Anda Kesusahan dan Ada Individu yang Kononnya Ingin Membantu. (9) - Fri 22/Feb/2019 8:22am
2Berhati-Hati Jika Anda Mencari Funder/Pelabur (33) - Fri 25/Jan/2019 12:48pm
Comments by Hazrul Nizam
1Mencari Funder untuk Projek Pembangunan Komuniti Masjid - Pendidikan, Ekonomi & Sahsiah - Sat 13/Jul/2019 11:28am
saya ada rakan yg kerjanya mengutip derma untuk kerja kerja amal. mereka boleh hidup, menyewa pejabat dan mengambil staff hasil potongan yg diambil dari sumbangan orangramai atau badan korporat. jadi saya tahu serba sedikit bagaimana ''kerja kerja amal'' beroperasi.
2Mencari Funder untuk Projek Pembangunan Komuniti Masjid - Pendidikan, Ekonomi & Sahsiah - Sat 13/Jul/2019 11:25am
projek melibatkan agama tidak sesuai mencari funder. wang dari funder perlu dipulangkan semula beserta keuntungan. kemungkinan utk membayar balik kepada funder gagal adalah 100%. lebih sesuai mendapatkan sponsor (derma) yg tidak perlu dibayar balik. tuan juga tidak perlu riasu tentang keseluruhan masjid di malaysia. hanya risau di masjid sekitar lokasi tuan sahaja. masjid di lokasi lain ada pengusahanya sendiri. pengusaha biasanya mendapat cut tertentu dari wang sumbangan. (biasanya tidak melebihi 15%). jika sumbangan rm100 ribu setiap tahun, mereka berhak mengambil rm 15,000 sebagai wang urusan. jika sumbangan rm 1 juta setahun, mereka boleh ambil rm 150,000 setahun. jika tuan mengganggu periuk nasi mereka, ada yg tidak berapa gembira nanti. jadi nasihat saya tuan hanya tumpukan kpd masjid di kawasan bandar tuan sahaja.
3Nak Buat Pelaburan Tapi Takut Kena Tipu? Jom Kami Ajar Cara nak Bezakan Projek Scam Vs Projek Real - Fri 12/Jul/2019 4:55pm
tapi tuan sendiri offer investment rm5,000 profit harian rm100 selama enam bulan which means rm 18,000 profit in 6 mth. yang ni lah sebenarnya tuan tulis ''banyak skim dan scammer menggunakan platform ini untuk kerja kotor menipu'' tuan sendiri pun buat.
4Nak Buat Pelaburan Tapi Takut Kena Tipu? Jom Kami Ajar Cara nak Bezakan Projek Scam Vs Projek Real - Fri 12/Jul/2019 4:54pm
ini ayat tuan: ''Ramai yang skeptikal dan risau dengan perkataan pelaburan. Tak salahkan mereka, banyak skim dan scammer menggunakan platform ini untuk kerja kotor menipu wang mereka yang baru bermula untuk ambil tahu. Berakhir dengan ramai yang fobia!!! ''
5Proses Lesen and Saman and Geran Totallost - Thu 11/Jul/2019 8:50pm
risiko tanggung sendiri..
6Pinjaman Mudah Dari CIMB Bank - Sat 6/Jul/2019 5:12pm
penipu..
7Kereta Baru Raya Segalanya Ditangan Anda - Sat 6/Jul/2019 5:11pm
berhati hati dgn penipu ini
8Memerlukan Pinjaman RM30 000 - Sat 6/Jul/2019 3:45pm
Rm 30k adalah jumlah wang yg besar. Setahun gaji saya pun tak sampai 30k..
9Easy Investment, Modal RM1k Profit RM4k in 1month - Fri 5/Jul/2019 8:42am
encik azizi boleh pinjam ahlong rm100,000 bulan depan encik azizi dapat rm 400,000 pulangkan duit ahlong rm 100,000 dgn interest untung beratus ribu
10Car Booster utk Networker - Thu 4/Jul/2019 9:09am
international company mesti ada website kan? atau facebook?
11Bilis Kopek RM31/Kg Free Kargo Penghantaran Julai 2019 - Thu 4/Jul/2019 9:03am
kepada peniaga semua, kalau nak berniaga, letakkan maklumat seperti website atau instagram atau facebook. Jika tiada, letakkan nombor handfon, atau sekurangnya email utk dihubungi. kalau semuanya tak ada.. baik tak usah niaga.
12Mencari Rakan Kongsi Dalam Perniagaan Produk OEM Kesihatan - Wed 3/Jul/2019 2:30pm
Kalau tuan Eddy sempat, maklumkan disini nombor telefon scammer tersebut. saya akan masukkan dalam senarai blacklist penipu yg saya compile.
13Program Bantuan Komuniti - Wed 3/Jul/2019 1:17pm
surat berantai versi moden.
14Penipu Terbesar - Wed 3/Jul/2019 8:55am
Encik Azwan, Adakah tuan pernah berjumpa dgn setan tersebut secara bersemuka, secara fizikal dan snap gambar dgn handfon tuan sendiri. Jika tidak pernah jumpa, hanya setakat gambar IC atau gambar yg setan hantar kpd tuan melalui whatsap atau email. kemungkinan besar conman professional yg menyamar dan menggunakan identiti orang lain utk menipu tuan.
15RHB Personal Financing Islamic (Goverment) - Fri 28/Jun/2019 12:07pm
Mohon Cik Sabrina tidak meminta wang deposit dari individu yang memohon pinjaman RHB ini. Juga mohon cik melakukan transaksi di dalam premis bank RHB sahaja. Jangan membuat rundingan di tempat awam seperti di restoran. Ini supaya pemohon tidak merasa ragu untuk berurusan dengan cik Terima Kasih
16Tabung Pinjaman Perniagaan/Kontrak Gov @ GLC/Pinjaman Peribadi - Bercagar - Fri 28/Jun/2019 11:38am
Syarikat ini tidak wujud dalam carian SSM: Ikhwanul Resources WA0009782-K Mohon tuan memberi penjelasan. (admin majalah mohon jangan padam iklan sehingga isu ini selesai)
17Pinjaman Perniagaan (BCL), Pinjaman SME, Pinjaman Hartanah dan Kontrak Kerajaan - Fri 28/Jun/2019 11:38am
Syarikat ini tidak wujud dalam carian SSM: Ikhwanul Resources WA0009782-K Mohon tuan memberi penjelasan. (admin majalah mohon jangan padam iklan sehingga isu ini selesai)
18Pinjaman Usahawan Al Islam/Skim Geran/IKS/Kerajaan/Peribadi - Fri 28/Jun/2019 11:38am
Syarikat ini tidak wujud dalam carian SSM: Ikhwanul Resources WA0009782-K Mohon tuan memberi penjelasan. (admin majalah mohon jangan padam iklan sehingga isu ini selesai)
19Pembiayaan Perniagaan/Cagaran @ Pajakan Rumah/Tanah/Bangunan @ Kilang - Fri 28/Jun/2019 11:38am
Syarikat ini tidak wujud dalam carian SSM: Ikhwanul Resources WA0009782-K Mohon tuan memberi penjelasan. (admin majalah mohon jangan padam iklan sehingga isu ini selesai)
20Perkhidmatan Pembiayaan Kewangan/Cagaran @ Pajakan Rumah/Tanah/Bangunan @ Kilang dan Penjualan Asset - Fri 28/Jun/2019 11:37am
Syarikat ini tidak wujud dalam carian SSM: Ikhwanul Resources WA0009782-K Mohon tuan memberi penjelasan.
21Syarikat Sole Proprietor Mempunyai MOF dan CIDB untuk di Jual/Sewa/Joint Venture - Fri 28/Jun/2019 11:20am
menggunakan syarikat soleprop utk JV atau utk disewakan, adalah berisiko tinggi kerana jika rakan niaga anda melakukan kesalahan samada sengaja atau tidak, anda boleh di saman oleh mangsa sehingga kesemua harta benda peribadi anda tergadai termasuk tanah/rumah pusaka. utk tujuan JV/disewakan syarikat sdn bhd lebih selamat. tetapi anda perlu tahu risikonya.
22Jom Beli Lot Unit. Profit 4 in 1 dgn Dengan Profit Keuntungan 14 Kali Ganda. - Thu 27/Jun/2019 9:17pm
keuntungan 14 kali ganda adalah skim cepat kaya.
23Penipu Terbesar - Thu 27/Jun/2019 9:57am
nombor hp atau email si penipu adalah penting utk kami search di internet tentang penipuan ini. penipu professional boleh menggunakan pelbagai akaun mangsa. mangsa biasanya dikalangan ibu tunggal atau individu yg kesusahan. Tuan tak pernah baca taktik penipu professional yg saya telah bongkarkan. *** taktik penipu professional *** 1) setan akan membuat iklan ingin membantu ibu tunggal atau sesiapa yg kesusahan (mangsa pertama) 2) setan akan meminta nombor akaun bank, kad ATM dan salinan IC kononnya utk memasukkan wang bantuan 3) setan akan membuat pelbagai penipuan di internet (menggunakan IC mangsa pertama) dan meminta mangsa kedua masukkan wang kedalam akaun mangsa pertama tadi 4) setan akan mengeluarkan wang mangsa kedua kerana setan mempunyai kad ATM mangsa pertama. 5) anda yg tertipu akan membuat laporan polis dan polis akan menyiasat mangsa pertama 6) setan penipu lepas lari dan mengulangi perbuatan diatas dengan mangsa baru. sebab itulah saya tanya NOMBOR HP atau EMAIL setan penipu!!!
24Ah Long Banteras Ah Long. - Wed 26/Jun/2019 7:01pm
iklan pinjaman wang ada di mana mana bukan sahaja di majalah.com, anda akan jumpa di tampal pada bangunan, di tampal dalam lift, diselit pada wiper kereta, diselit bawah pintu rumah, diselit dalam peti surat, di whatsap (blast), di sms (blast) dan beribu ribu lagi cara. anda tak akan dapat lari dari iklan mereka sehingga kiamat (selagi manusia memerlukan wang) cara menanganinya adalah dengan mematuhi nasihat diatas.
25Ah Long Banteras Ah Long. - Wed 26/Jun/2019 6:55pm
Memanglah kita semua nak banteras ahlong, tapi kita tak boleh banteras syarikat pinjaman wang berlesen. ramai di kalangan kita - nak pinjam bank kena reject, - nak apply geran govt, kena reject, - nak pinjam adik beradik, saudara mara, kawan kawan, semua tak nak tolong (mereka pun susah juga macamana nak tolong), jalan akhir adalah mencuba dgn syarikat pinjaman wang berlesen. jika anda mempunyai cara utk membayar balik (ada rumah/tanah/kereta utk dijual atau bakal mendapat bonus, atau pulangan asb, atau akan naik pangkat, atau bakal keluar KWSP umur 55 dll) anda mungkin akan berasa lega. jika anda tiada jalan utk membayar balik, dan anda membuat pinjaman dari syarikat pinjaman wang berlesen dan anda edit segala dokumen nampak cantik, anda perlu tahu risikonya.
26Ah Long Banteras Ah Long. - Wed 26/Jun/2019 6:46pm
Senang sahaja. Jangan deal dgn broker haram. deal dgn pemberi pinjam wang yg sah sahaja 1) Wajib ada Syarikat 2) Wajib ada SSM 3) Wajib ada lesen dari KPKT 4) Wajib ada lokasi pejabat dan papantanda besar di luar 5) Pinjaman anda TIDAK dijamin lulus. Jika commitment tinggi, mereka akan reject. kalau syarikat baru ofis tingkat atas, tak ada papantanda, yg ada kertas tampal pada pintu sahaja, maknanya penipu. Ah Long yg anda perlu elakkan - Tak ada semua diatas - jumpa di tepi jalan atau restoran sahaja atau di pejabat tiada papantanda - pinjaman anda 100% DIJAMIN LULUS yang ini memang sah ahlong ganas.
27Mencari Pembekal Daun Ketum (KL) - Fri 21/Jun/2019 10:15am
ini daun ketum utk ternakan ayam kan? daun ketum ayam. kalau daun ketum yg macam ganja , admin majalah kena delete topik ni.
28Kerja Sambilan di Rumah - Masukkan Risalah Dalam Sampul Surat - Wed 19/Jun/2019 8:08am
kerja masukan risalah dalam sampul surat adalah kerja jenis surat berantai yg paling lama. anda akan kecewa.
29Jawatan Kosong - Pekerja Diperlukan di Batu 9 Cheras - Fri 14/Jun/2019 6:23pm
kerja apa tuan. ada gaji tetap kah. adakah jual topup atau seangkatannya
30Membuka Peluang Kepada Semua untuk Menjadi Agent Pinjaman - Thu 13/Jun/2019 9:20pm
satu lagi jangan percaya kepada mana mana agen pinjaman yg tiada lokasi pejabat, tiada syarikat dan tiada ssm. kalau berurusan hanya menggunakan whatsap, tidak pernah berjumpa dan anda tertipu, dimana anda nak cari mereka semula? hidup ini tidaklah sukar sangat jika kita berfikir.
31Membuka Peluang Kepada Semua untuk Menjadi Agent Pinjaman - Thu 13/Jun/2019 9:17pm
senang sangat penyelesaiannya, jangan bagi upfront payment kepada mana mana setan ygmenawarkan pinjaman. selagi anda berpegang teguh pada prinsip simple ini anda akan selamat. kalau ada caj kena bayar, tolak dari pinjaman yg diluluskan. jika caj rm1k dan pinjaman rm20k, anda hanya dapat rm19k sahaja. jika setan meminta rm1k sebagai wang pendahuluan sebelum pinjaman anda diluluskan.. siapa yg bijak dan siapa yg kurang bijak?
32Penipu Terbesar - Thu 13/Jun/2019 3:56pm
yang ini kah? Razak No tel. - 0122035579 razak_2678@yahoo.com https://www.majalah.com/?classified.express-loan.G97N9B148Y
33Penipu Terbesar - Thu 13/Jun/2019 3:32pm
boleh maklumkan kami disini nombor hp dan/atau email yg mohd nurfirdaus bin mohamad gunakan. saya nak check di internet di mana lagi setan ini membuat kerja beliau..
34Kerja Kosong 20 Orang Sahaja - Negeri Sembilan - Sat 8/Jun/2019 5:51pm
client kena cari sendiri atau tuan ada senarai tersedia?
35Bisnes Sampul Surat - Sat 8/Jun/2019 5:06pm
haha. sesiapa yg masih belum terkena dgn bisnes lipat sampul surat dirumah boleh lah cuba
36Pembantu Rumah Diperlukan Segera - Cheras/Kajang - Sat 1/Jun/2019 6:13pm
mohon puan tidak membayar deposit kepada broker pembantu rumah yg tiada syarikat, tiada SSM dan tiada lokasi pejabat.
37Beli Kereta Tanpa Pinjaman Bank - Sat 1/Jun/2019 4:42pm
betul untuk urusan spt ini wajib ada syarikat, SSM dan lokasi perniagaan.
38Mencari Pembantu Rumah - Kajang - Sat 1/Jun/2019 11:28am
mohon puan tidak membayar deposit kepada broker pembantu rumah yg tiada syarikat, tiada SSM dan tiada lokasi pejabat.
39Kecewa Dangan Pulangan Dari Tabung Haji? Saya Ada Solusi :) - Sat 1/Jun/2019 11:24am
pulanan tahunan melebihi 100% adalah skim cepat kaya
40Model yg Berminat utk Income Harian atau Bulanan - Sat 1/Jun/2019 10:30am
berhati hati watanbusiness adalah penipu tegar
41Part Time Extra Income. - Sat 1/Jun/2019 10:28am
berhai hati watanbusiness adalah penipu tegar.
42Mencari Pelabur Dalam Industry Perwalitan - Sat 1/Jun/2019 10:10am
ya watanbusiness dan Haji Zul adalah individu yg sama. beliau adala penipu tegar. beliau akan berpura pura menawarkan dana, tetapi mangsa perlu membayar wang pendahuluan. Jika mangsa membayarnya, beliau akan menghilangkan diri. beliau tidak mahu berurusan face-to-face, hanya berani berurusan dengan telefon sahaja untuk memudahkan kerja penipuan.
43Sesiapa nak Buat Hotel Budget, Tapi Tak Cukup Aliran Tunai - Sat 1/Jun/2019 10:05am
berhati hati watanbusiness adalah penipu tegar. beliau akan berpura pura menawarkan dana dan kemudian meminta deposit dari mangsa beliau tidak akan berjumpa secara face-to-face dengan mangsa, kesemua deal hanya melalui telefon. apabila mangsa bayar, beliau akan menghilangkan diri.
44Untuk Pengusaha2 Dobi yg Baru - Sat 1/Jun/2019 10:00am
berhati hati watanbusiness adalah penipu tegar. beliau akan berpura pura menawarkan dana dan kemudian meminta deposit dari mangsa beliau tidak akan berjumpa secara face-to-face dengan mangsa, kesemua deal hanya melalui telefon. apabila mangsa bayar, beliau akan menghilangkan diri.
45Mencari Supplier Barangan Electronic - Fri 31/May/2019 12:34pm
mesin basuh, tv, kipas, peti sejuk biasa dipanggil barang elektrik :-)
46Pembantu Rumah Wanita Islam Diperlukan di Klang - Urgent - Thu 30/May/2019 10:32am
Semoga cik/puan tidak membayar deposit wang kepada broker yg tiada syarikat, tiada SSM dan tiada lokasi pejabat.
47Peluang Pekerjaan Pendapatan RM 3k - 10k: 20 Pegawai Pemasaran & Jualan Setiap Negeri Diperlukan Segera - Wed 29/May/2019 10:11am
ada gaji tetap tak? atau 100% komisen jual produk apa?
48Part Time Job - Fri 24/May/2019 4:25pm
harapan saya adalah program ini tidak meminta wang deposit atau wang pendaftaran dari peserta.
49Pembantu Rumah Harian Diperlukan - Wangsa Maju KL - Fri 24/May/2019 9:04am
Semoga puan tidak membayar deposit kepada broker atas angin yg tiada syarikat, tiada SSM, tiada lokasi pejabat dan tidak mahu berjumpa face to face. Risiko kehilangan wang adalah tinggi.
50Cara Terpantas Tukarkan RM150 Menjadi RM3750 - Thu 23/May/2019 11:35am
niaga produk apa agaknya.. bukan senang nak jadi senang.. bukan susah nak jadi susah..