Hazrul Nizam

Profile
Forum NickHazrul Nizam
RegisteredSun 28/Jul/2013, 3:47pm
Topics by Hazrul Nizam
1Abd Rahman Bin Bedin - Mohon Maklumkan Nama Syarikat, SSM dan Lokasi Syarikat Anda (1) - Wed 18/Nov/2020 11:39am
2Berhati Hati Dengan Syarikat Pinjaman Luar Malaysia - Dr Mohamed Loan Firm (3) - Thu 12/Nov/2020 1:04pm
3Jangan Berikan Maklumat Peribadi Anda dan Salinan Fotostat Seperti IC, Statement Bank, Bil Rumah Dll Kepada Sesiapa Secara Online (4) - Thu 22/Oct/2020 10:48am
4Tn Abdul & Razif Din - Adakah Anda Orang yang Sama? (11) - Fri 16/Oct/2020 10:24am
5Peringatan Mingguan - Berhati Hati Ditipu Online (1) - Fri 2/Oct/2020 9:32am
6Masih Adakah Scammer Menyamar Jadi Funder Menipu Disini? (5) - Fri 14/Aug/2020 1:46pm
7Penipuan Jualan Face Mask dan Sanitizer di Media Social dan Internet Ketika Wabak Covid 19 (5) - Sun 5/Apr/2020 6:01am
8Taktik Penipuan Meminta Deposit dan Barang Telah Dihantar Dengan Bas (Kononnya) (5) - Tue 11/Feb/2020 10:37am
9Senarai Nombor Telefon dan Nama Syarikat Palsu Kepunyaan Penipu Tegar (8) - Thu 30/Jan/2020 1:50pm
10Berhati Hati Jika Anda Ditawarkan Menjadi Agen Pinjaman Peribadi, Agen Pinjaman Perniagaan atau Agen Funder/Pelabur. (2) - Tue 21/Jan/2020 12:08pm
11Berhati Hati Jika Anda Mencari Pekerjaan dan di Tawarkan Jawatan Gaji Lumayan (2) - Thu 16/Jan/2020 2:59pm
12Berhati-Hati Diatas Semua Urusan Jika Ada Peniaga Online Meminta Deposit (4) - Fri 18/Oct/2019 5:36pm
13Berhati Hati Jika Anda Kesusahan dan Ada Individu yang Kononnya Ingin Membantu. (13) - Fri 22/Feb/2019 8:22am
14Berhati-Hati Jika Anda Mencari Funder/Pelabur (55) - Fri 25/Jan/2019 12:48pm
Comments by Hazrul Nizam
1Applikasi Mobile Siap Sedia untuk di Jual (Demo Boleh Diatur) - Mon 25/Jan/2021 7:12pm
semua scammer guna ayat yg sama. ''kami bukan penipu'' tapi bila ditanya nama syarikat, ssm, dan lokasi pejabat. tak nak jawab. nombor telefon tak ada, fb tak ada, ig tak ada, website takada, semua tak ada. nak berniaga biarlah serious. adalah satu kesalahan berniaga tanpa ssm di malaysia. tujuan kerajaan membuat undang undang ini bukan utk menyusahkan tapi utk melindungi rakyat malaysia. macamamana mangsa nak buat report polis kalau semua tak ada? nak refer pada iklan ni? lepas tu polis nak cari info apa? semua tak ada.
2Mencari Pelabur untuk Membuka Restoren Western - JOHOR - Thu 21/Jan/2021 12:13pm
Peringatan mencari pelabur/funder/rakan kongsi. Wajib baca!! https://www.majalah.com/?classified.funder-pelabur.G7TYTJFXR8
3Funder untuk Projek Goverment & Swasta - Thu 21/Jan/2021 10:40am
Peringatan mencari pelabur/funder/rakan kongsi. Wajib baca!! https://www.majalah.com/?classified.funder-pelabur.G7TYTJFXR8
4Applikasi Mobile Siap Sedia untuk di Jual (Demo Boleh Diatur) - Thu 21/Jan/2021 9:09am
cara niaga tuan tak betul. utk meniaga cara yg betul, tuan kena sediakan maklumat di website, IG atau facebook. dan berikan link kepada customers menilainya. tak perlu takut sesiapa meniru kerana tuan bukan orang pertama yg buat applikasi spt ini. dah beribu orang lain buat. jika tuan terus menerus berahsia (tiada maklumat syarikat, ssm, lokasi, telefon, emall dll semua tiada), macamana kami nak check nombor tuan dari senarai scammer tegar di malaysia?)
5Berhati-Hati Jika Anda Mencari Funder/Pelabur - Mon 18/Jan/2021 4:11pm
scammer tak ramai Tuan, hanya beberapa orang sahaja. Tapi mereka bergiat aktif menggunakan beratus2 nama palsu, nombor hp palsu (menggunakan identiti IC yg dicuri) dan menggunakan semua social media, FB, IG, semua platform niaga dan semua platform forum termasuk majalah.com modus operandi sama. Tuan hanya perlu belajar sekali sahaja dan boleh selamat di semua social media platform dengan ilmu yg sama.
6Tajaan Modal Usahawan RM5000 - Sun 17/Jan/2021 8:59am
program apa Tuan
7Mencari Funder untuk Projek Ikan Keli dan Talapia untuk Dieksport ke Luar Negeri - Wed 13/Jan/2021 3:02pm
Peringatan mencari pelabur/funder/rakan kongsi. Wajib baca!! https://www.majalah.com/?classified.funder-pelabur.G7TYTJFXR8
8Mencari Rakan Kongsi Tanaman Sayur - Kedah - Tue 12/Jan/2021 11:18am
Panduan mencari pelabur/funder/rakan kongsi. Wajib baca!! https://www.majalah.com/?classified.funder-pelabur.G7TYTJFXR8
9Mencari Funder nak JV Buka Kedai Emas di Utara - Mon 4/Jan/2021 2:52pm
Panduan mencari pelabur/funder/rakan kongsi. Wajib baca!! https://www.majalah.com/?classified.funder-pelabur.G7TYTJFXR8
10Income 2021. RM650 Minimum 26 Hari untuk Satu Gerai Roti Goreng Lejen. Semua Kak Bee dan Abg Zul Urus Operasi, Modal RM3000 Satu Gerai - Fri 1/Jan/2021 3:42pm
keuntungan bergantung kepada operasi yg telah berjalan. berniaga bukan mudah. setelah gerai buka dan persaingan sekeliling berjaya diatasi dan masalah operasi berjaya diselesaikan, barulah untung boleh dikira. bukan senang nak handle 1 gerai/warung. rangkaian mamak yg kaya raya pun boleh bangkrap. inikan pulak tuan yg belum ada lesen franchise atau lesen perniagaan rangkaian yg telah popular, tiba tiba nak buka 5 gerai sekaligus. hanya orang yg TAK PERNAH menjalankan bisnes sahaja yg membuat pengiraan seperti tuan. tawaran tuan amat mirip kepada skim cepat kaya. secara logiknya, kalau tuan dah ada gerai yg berjaya, bukan susah sangat nak kumpul sendiri rm3,000 setiap bulan utk buka cawangan sendiri tanpa mencari pelabur. dalam masa 1 tahun tuan dah ada 12 cawangan!! kenapa nak ambil rm3000 dari pelabur? (jawapan yg biasa kita dengar nak membantu ekonomi umat islam, biasalah ayat skim cepat cepat)
11Rakan Niaga/Funder Dicari utk Produk Kesihatan Kulit - Fri 1/Jan/2021 2:31pm
Panduan mencari pelabur/funder/rakan kongsi. Wajib baca!! https://www.majalah.com/?classified.funder-pelabur.G7TYTJFXR8
12Pakar Jual/Beli Kereta & Rumah - Thu 31/Dec/2020 2:52pm
pakar jual beli rumah perlu ada REN number atau code yg lebih tinggi.
13Memerlukan Dana Ijarah untuk Melaksanakan Projek? - Thu 31/Dec/2020 12:41pm
Adakah tuan mempunyai lokasi pejabat, nombor ssm dan nama syarikat yg berdaftar dgn SSM? Jika ya, Alhamdulillah, segala urusan boleh dilakukan di pejabat Tuan. Jika tidak, adalah berisiko tinggi utk berurusan merana bimbang maklumat peribadi/perniagaan pelanggan akan digunakan utk urusan jenayah oleh mereka yg tidak bertanggungjawab.
14Kami Syarikat Internet, Fiber Optic, Leased Line, Dedicated Internet Access, Metro Ethernet. - Wed 30/Dec/2020 1:31pm
kalau nak senang, Tuan/Puan berikan laman web professional atau social media kepunyaan syarikat Tuan. Itulah cara berniaga yg sebenar di zaman moden.
15Mencari Pinjaman untuk Orang Bangkrap - Tue 29/Dec/2020 2:42pm
Berhati Hati Jika Anda Kesusahan dan Ada Individu Ingin Membantu. Baca maklumat penting dibawah jika tidak mahu menjadi mangsa jenayah perdagangan! https://www.majalah.com/?classified.berhati-hati.G83PKDWY29
16Dapatkan Segera Modal Perniagaan Minima 600k Bercagar Berkonsepkan Ijarah - Tue 29/Dec/2020 10:30am
Adakah tuan mempunyai lokasi pejabat, nombor ssm dan nama syarikat yg berdaftar dgn SSM? Jika ya, Alhamdulillah, segala urusan boleh dilakukan di pejabat Tuan. Jika tidak, adalah berisiko tinggi utk berurusan merana bimbang maklumat peribadi/perniagaan pelanggan akan digunakan utk urusan jenayah oleh mereka yg tidak bertanggungjawab.
17Nak Cari Funder atau Pelabur untuk Kembangkan Bisnes Sedia Ada - Tue 29/Dec/2020 8:26am
Panduan mencari pelabur/funder/rakan kongsi. Wajib baca!! https://www.majalah.com/?classified.funder-pelabur.G7TYTJFXR8
18Mencari Pelabur/Modal - Thu 24/Dec/2020 11:08am
Panduan mencari pelabur/funder/rakan kongsi. Wajib baca!! https://www.majalah.com/?classified.funder-pelabur.G7TYTJFXR8
19Dana untuk Pembangunan Perniagaan Sehingga RM900b - Wed 23/Dec/2020 10:55am
Kepada pemberi Dana Hj Zainuddin, sila maklumkan 1) Nama syarikat tuan 2) Nombor SSM 3) Lokasi pejabat. Panduan sesiapa yg ingin mencari pelabur/funder. Wajib baca!! https://www.majalah.com/?classified.funder-pelabur.G7TYTJFXR8
20Refinance Maybank - KL/Selangor - Fri 18/Dec/2020 2:08pm
Terima Kasih kerana menawarkan khidmat refinance. saya ada beberapa soalan: 1) adakah tuan agen dari maybank adakah terdapat staff dari maybank yg boleh mengesahkan untuk berjumpa secara face-to-face. perjumpaan melalui whatsap/zoom/google-meet tidak boleh dipastikan dari lokasi mana. 2) adakah tuan akan meminta wang deposit atau yuran mati setem atau apa sahaja bayaran sebelum pinjaman diluluskan (semua pembayaran deposit adalah penipuan) 3) adakah tuan akan berurusan di dalam premis bank (kesemua urusan di luar premis bank adalah penipuan) 4) adakah tuan akan meminta salinan IC dan segala bil bil rumah secara online (whatsap/email) tanpa berjumpa face-to-face di bank? jika benar terdapat kemungkinan maklumat peribadi akan digunakan utk tujuan jenayah oleh individu yg tidak bertanggungjawab. maklumat peribadi boleh juga digunakan utk membuat pinjaman dari ahlong. jika semua jawapan tuan adalah positif, saya ucapkan syabas. Khidmat refinance memang diperlukan oleh ramai individu ketika ketika waktu yg sukar ini.
21Mohon Bantuan - Fri 18/Dec/2020 12:52pm
Berhati Hati Jika Anda Kesusahan dan Ada Individu Ingin Membantu. Baca maklumat penting dibawah jika tidak mahu menjadi mangsa jenayah perdagangan! https://www.majalah.com/?classified.berhati-hati.G83PKDWY29
22Mencari Funder untuk Modal Pusingan Tahun 2021 - Wed 16/Dec/2020 3:05pm
Panduan mencari pelabur/funder/rakan kongsi. Wajib baca!! https://www.majalah.com/?classified.funder-pelabur.G7TYTJFXR8
23Mencari Partner/Investor/Funder untuk Kerja Kontrak (Elektrikal & Mekanikal) - Wed 16/Dec/2020 12:51pm
Panduan mencari pelabur/funder/rakan kongsi. Wajib baca!! https://www.majalah.com/?classified.funder-pelabur.G7TYTJFXR8
24Mencari Investor untuk Projek Cafe, Restaurant Porridge and Noodle di Area KL - Mon 14/Dec/2020 10:32am
Panduan mencari pelabur/funder/rakan kongsi. Wajib baca!! https://www.majalah.com/?classified.funder-pelabur.G7TYTJFXR8
25Emas 1 G RM100. Berminat Pm Sya - Sat 12/Dec/2020 6:55pm
Puterawan, kalau invest di asb atau mana mana institusi perbankan yg dipantau oleh bank negara, anda boleh mengeluarkan wang anda pada bila bila masa. Tapi skim emas yg anda iklan ini tidak dipantau oleh bank negara. Nak beli emas tak perlu ada akad akad. Bayar dan terus dapat. Kalau ada akad dan dan ada tempoh menunggu, confirm 100% menipu.
26Pinjam Duit Sementara Gaji - Sat 12/Dec/2020 9:35am
Berhati Hati Jika Anda Kesusahan dan Ada Individu Ingin Membantu. Baca maklumat penting dibawah jika tidak mahu menjadi mangsa jenayah perdagangan! https://www.majalah.com/?classified.berhati-hati.G83PKDWY29
27Mohon Bantuan Ikhlas - Fri 11/Dec/2020 6:34am
Berhati Hati Jika Anda Kesusahan dan Ada Individu Ingin Membantu. Baca maklumat penting dibawah jika tidak mahu menjadi mangsa jenayah perdagangan! https://www.majalah.com/?classified.berhati-hati.G83PKDWY29
28Mencari Funder/Pinjaman Modal Perniagaan - Thu 10/Dec/2020 12:04pm
Panduan mencari pelabur/funder/rakan kongsi. Wajib baca!! https://www.majalah.com/?classified.funder-pelabur.G7TYTJFXR8
29Pelabur Projek Diperlukan. Pulangan dan Keuntungan Dijamin. - Thu 10/Dec/2020 12:03pm
Panduan mencari pelabur/funder/rakan kongsi. Wajib baca!! https://www.majalah.com/?classified.funder-pelabur.G7TYTJFXR8
30Modal 10k - Business di Pahang - Thu 10/Dec/2020 12:00pm
Panduan mencari pelabur/funder/rakan kongsi. Wajib baca!! https://www.majalah.com/?classified.funder-pelabur.G7TYTJFXR8
31Mohon Bantuan - Thu 10/Dec/2020 10:29am
Berhati Hati Jika Anda Kesusahan dan Ada Individu Ingin Membantu. Baca maklumat penting dibawah jika tidak mahu menjadi mangsa jenayah perdagangan! https://www.majalah.com/?classified.berhati-hati.G83PKDWY29
32Bantuan RM50 - Mon 7/Dec/2020 12:52pm
Berhati Hati Jika Anda Kesusahan dan Ada Individu Ingin Membantu. Baca maklumat penting dibawah! https://www.majalah.com/?classified.berhati-hati.G83PKDWY29
33Saya Perlukan Modal Pusingan 3 Bulan Sahaja - Mon 7/Dec/2020 10:55am
Panduan mencari pelabur/funder/rakan kongsi. Wajib baca!! https://www.majalah.com/?classified.funder-pelabur.G7TYTJFXR8
34Minta Tolong Jualkan Kereta yang Tak Pakai - Sun 6/Dec/2020 9:33am
saya pun pernah mempercayai kawan baik dan memberikan modal utk bisnes jual jaket kulit terpakai dari united kingdom. selepas semua jaket habis dijual 20 helai, beliau tidak dapat dihubungi. samalah kita.
35Group Settle Hutang Money Lender Dec2020 - Dec2021 - Fri 4/Dec/2020 11:51am
saya pernah lihat diskusi grup spt ini beberapa masa dahulu. cara mereka menyelesaikan hutang adalah dengan mengutip dana dan selesaikan hutang secara kumpulan. soalan yg timbul: 1) siapakah yg bakal menjadi penerima pertama, kedua dll. siapa yg tentukan turutan. Secara undi? secara first come first serve? 2) setelah penerima awal berjaya selesaikan masalah hutang beliau, adakah beliau akan terus menyumbang untuk orang yg di belakang? 3) jika penerima dana awal tidak menyumbang kepada penerima dana belakang, siapa yg akan mengutip wang dari mereka? 4) bagaimana dgn jumlah hutang yg berbeza. adakah penghutang rm10k disamakan dgn penghutang rm100k dan penghutang rm 1juta? siapa yg ingin membuat pengkelasan dan pembahagian. jika tuan dapat menyelesaikan persoalan diatas InsyaAllah akan berjaya. jika tak berjaya selesaikan pun tak apa. grup ini boleh menjadi tempat rujukan dimana utk mendapat pertolongan jika keselamatan diancam oleh ahlong.
36Partner di Perlukan - Teknoloji Mardi. Proses Pil Kencing Manis Dari Buah Tempatan - Fri 4/Dec/2020 8:58am
Panduan mencari pelabur/funder/rakan kongsi. Wajib baca!! https://www.majalah.com/?classified.funder-pelabur.G7TYTJFXR8
37Memerlukan Modal Pertukangan - Thu 3/Dec/2020 12:02pm
Berhati Hati Jika Anda Kesusahan dan Ada Individu Ingin Membantu. Baca info dibawah jika tidak mahu menjadi mangsa jenayah perdagangan. https://www.majalah.com/?classified.berhati-hati-jika-anda-kesusahan.G83PKDWY29 Dan juga berhati hati dengan pemberi pinjaman yg meminta deposit wang. Selepas Tuan bayar, mereka akan melarikan diri.
38Mencari Pelabur/Sleeping Partner - Wed 2/Dec/2020 2:39pm
Panduan mencari pelabur/funder/rakan kongsi. Wajib baca!! https://www.majalah.com/?classified.funder-pelabur.G7TYTJFXR8
39Pinjam 50 - Wed 2/Dec/2020 11:42am
Berhati Hati Jika Anda Kesusahan dan Ada Individu Ingin Membantu. Baca info dibawah jika tidak mahu menjadi mangsa jenayah perdagangan. https://www.majalah.com/?classified.berhati-hati-jika-anda-kesusahan.G83PKDWY29
40Top Quality Arabica Coffee Beans From The Highlands of Ethiopia. - Tue 1/Dec/2020 2:48pm
Hi Sir/madam, your website does not exist: http://www.valeriearabicacoffee.com/ Search in google for ''valerie arabica coffee'' does not return any result. Please Clarify.
41Top Quality Arabica Coffee Beans From The Highlands of Ethiopia. - Tue 1/Dec/2020 2:25pm
Tuan/Puan, laman web anda tidak wujud: http://www.valeriearabicacoffee.com/ Carian di google untuk ''valerie arabica coffee'' juga tidak menjumpai maklumat berkenaan tuan/puan. Mohon Penjelasan.
42Jana Income Bersama Bank. Selamat & Halal (Jom Daftar Sahabat - Agro) - Tue 1/Dec/2020 2:21pm
Cik, yang ini ke? Kempen SAHABAT AGRO 2020 https://www.agrobank.com.my/my/current-promotions/kempen-sahabat-agro-2020-2/ Pautan Sesawang Agro Bank.
43Mencari Anak Yatim, Asnaf Dll - Tue 1/Dec/2020 1:53pm
syabas Tuan kerana ingin membantu asnaf. 1) adakah tinggal bersama tuan 2) adakah bekerja dgn tuan. 3) adakah tuan ada Pusat Tahfiz utk asnaf.. semoga berjaya bertemu secara fizikal face to face Tuan. Jangan berjumpa secara online sahaja. sebab golongan asnaf takut nak beri fotostat IC mereka kepada orang yg tidak dikenali. Sebab dulu ada kes IC dicuri utk membuat jenayah komersial dan pinjaman ahlong guna nama asnaf. kasihan mereka menjadi mangsa. Syukurlah Tuan tak seperti mereka yg meminta salinan IC dan bill rumah secara online..
44Penipuan di Mudah.my - Beli Barang Tak Sampai - Mon 30/Nov/2020 12:31pm
saya pernah cuba membeli di shopee. saya bukanlah pembeli online tegar. hanya sekali sahaja sahaja. saya suka sistem yg digunakan oleh shopee dimana setelah barang sampai, pembeli (kita) perlu approve kan payment. Selagi kita tak approve, penjual tak akan dapat wang.saya berharap semua sistem pembelian online menggunakan kaedah ini.
45Tanah Lot dan Pertanian, Rumah Teres, Flat, Apartment dan Rumah Kedai Diperlukan Segera - Selangor - Mon 30/Nov/2020 9:34am
saya melihat dari iklan, Tuan mempunyai kepakaran dalam bidang tuan tersendiri. Oleh itu, saya menyeru Tuan/Puan supaya melakukan perniagaan yg lebih professional dengan menyatakan: 1) Nama Syarikat 2) Nombor SSM 3) Lokasi perniagaan tuan Maklumat ini boleh membezakan perniagaan yg professional seperti Tuan dari penipu conman yg sentiasa berusaha utk mencari mangsa baru dengan mencuri maklumat perniagaan seperti nombor geran hartanah, salinan fotostat geran dll. Semoga kita sama sama berniaga dengan lebih professional. (Ingat: berniaga atau membuat iklan tanpa memaklumkan nama syarikat dan SSM adalah satu kesalahan yg boleh didakwa di mahkamah di Malaysia. Tujuan kerajaan membuat undang undang ini bukan utk menyusahkan, tetapi utk melindungi rakyat Malaysia)
46Untuk Pemilik yang Sah - Kami Sedang Mencari Hartanah utk Jual atau JV atau Rumah Teres atau Tanah Lot Rumah - Mon 30/Nov/2020 9:28am
saya melihat dari iklan, Tuan mempunyai kepakaran dalam bidang tuan tersendiri. Oleh itu, saya menyeru Tuan/Puan supaya melakukan perniagaan yg lebih professional dengan menyatakan: 1) Nama Syarikat 2) Nombor SSM 3) Lokasi perniagaan tuan Maklumat ini boleh membezakan perniagaan yg professional seperti Tuan dari penipu conman yg sentiasa berusaha utk mencari mangsa baru dengan mencuri maklumat perniagaan seperti nombor geran hartanah, salinan fotostat geran dll. Semoga kita sama sama berniaga dengan lebih professional. (Ingat: berniaga atau membuat iklan tanpa memaklumkan nama syarikat dan SSM adalah satu kesalahan yg boleh didakwa di mahkamah di Malaysia. Tujuan kerajaan membuat undang undang ini bukan utk menyusahkan, tetapi utk melindungi rakyat Malaysia)
47Blueprint untuk Memperkasakan Usahawan Desa di Malaysia - Sat 28/Nov/2020 10:51am
memang saya dah agak kosnya mahal.kalau rm25k bukan semua orang kampung mampu Tuan Linkman. mohon ampun.
48Mencari Partner untuk Mengurus Projek Jualan Ikan - Rembau N9 - Sat 28/Nov/2020 9:09am
Panduan mencari pelabur/funder/rakan kongsi. Wajib baca!! https://www.majalah.com/?classified.funder-pelabur.G7TYTJFXR8
49Ada ke Seller Kereta yg Bleh Bantu? - Fri 27/Nov/2020 1:04pm
berhati hati jika anda kesusahan dan ada individu ingin membantu 1) anda mungkin akan terjerat dalam jenayah perdagangan dimana identiti anda dicuri (IC & kad ATM bank) 2) anda mungkin terpedaya dimana anda diminta membayar deposit untuk pinjaman yg diperlukan. setelah anda bayar, beliau akan melarikan diri. pastikan dalam setiap bisnes, anda berurusan dengan peniaga yg mempunyai syarikat, nombor ssm dan lokasi pejabat. Pastikan anda hanya berurusan di pejabat sahaja. Klik pada nick saya utk belajar bagaimana professional conman bekerja dan elakkan dari menjadi mangsa jenayah komersial.
50Mohon Bantuan - Fri 27/Nov/2020 10:26am
Berhati Hati Jika Anda Kesusahan dan Ada Individu Ingin Membantu. Baca info dibawah jika tidak mahu menjadi mangsa jenayah perdagangan. https://www.majalah.com/?classified.berhati-hati-jika-anda-kesusahan.G83PKDWY29