Hazrul Nizam

Profile
Forum NickHazrul Nizam
RegisteredSun 28/Jul/2013, 3:47pm
Topics by Hazrul Nizam
1Penipuan Jualan Face Mask dan Sanitizer di Media Social dan Internet Ketika Wabak Covid 19 (5) - Sun 5/Apr/2020 6:01am
2Taktik Penipuan Meminta Deposit dan Barang Telah Dihantar Dengan Bas (Kononnya) (5) - Tue 11/Feb/2020 10:37am
3Senarai Nombor Telefon dan Nama Syarikat Palsu Kepunyaan Penipu Tegar (7) - Thu 30/Jan/2020 1:50pm
4Berhati Hati Jika Anda Ditawarkan Menjadi Agen Pinjaman Peribadi, Agen Pinjaman Perniagaan atau Agen Funder/Pelabur. (2) - Tue 21/Jan/2020 12:08pm
5Berhati Hati Dengan Syarikat Pinjaman - Dr Mohamed Loan Firm (2) - Fri 17/Jan/2020 11:29am
6Berhati Hati Jika Anda Mencari Pekerjaan dan di Tawarkan Jawatan Gaji Lumayan (2) - Thu 16/Jan/2020 2:59pm
7Berhati-Hati Diatas Semua Urusan Jika Ada Peniaga Online Meminta Deposit (4) - Fri 18/Oct/2019 5:36pm
8Berhati Hati Jika Anda Kesusahan dan Ada Individu yang Kononnya Ingin Membantu. (9) - Fri 22/Feb/2019 8:22am
9Berhati-Hati Jika Anda Mencari Funder/Pelabur (43) - Fri 25/Jan/2019 12:48pm
Comments by Hazrul Nizam
1Mencari Rakan Kongsi atau Funder Bagi Membuat Chalet, Kebun, Restoran dan Membela Ikan Dalam Sangkar (Kelong) di Hutan Melintang Perak - Thu 4/Jun/2020 5:19pm
samada anda mencari pelabur atau ingin berniaga. baca artikel ini utk memastikan anda tidak rugi. https://www.majalah.com/?classified.mencari-funder.G7TYTJFXR8 Wajib baca !!
2Slepping Partner Projek - Thu 4/Jun/2020 5:16pm
samada anda mencari pelabur atau ingin berniaga. baca artikel ini utk memastikan anda tidak rugi. https://www.majalah.com/?classified.mencari-funder.G7TYTJFXR8 Wajib baca !!
3Perlu kan duit RM550 segera - Thu 4/Jun/2020 4:33pm
saya pulak tak kisah sesiapa meminta bantuan atau sumbangan disini. asalkan dia berani meletakkan 1) nombor hp 2) dan/atau nombor akaun bank kita boleh check kalau dia ada kes kes penipuan nama dan akaun bank akan terus keluar di google. yang saya susah hati kalau seseorang yang hanya berurusan dgn email sahaja dan: 1) menawarkan dana/fund (kononnya) 2) menawarkan pelbagai servis murah 3) menawarkan pelbagai barang murah hantar dengan bas. dia tak berani guna kurier sebab bila mangsa tanya tracking number terus terkencing dlm seluar tak boleh jawab. kemudian dia minta deposit. bila mangsa membayar deposit, dia akan melarikan diri. penipu hanya berani guna email palsu yg baru register sebab kalau guna HP gerenti terus kena masuk tuntutan tribunal dan nombor hp penipu akan keluar di internet bila ada search dibuat.
4Mencari Bisnes yang Sesuai - Era Covid19 - Thu 4/Jun/2020 4:12pm
samada anda mencari pelabur atau ingin berniaga. baca artikel ini utk memastikan anda tidak rugi. terdapat seekor setan di dalam forum ini yg mencuba menipu pelbagai cara. setan ini sedang terdesak tak ada duit. https://www.majalah.com/?classified.mencari-funder.G7TYTJFXR8
5Mohon Cadangan - Bisnes Modal Rendah - Thu 4/Jun/2020 4:10pm
samada anda mencari pelabur atau ingin berniaga. baca artikel ini utk memastikan anda tidak rugi. terdapat seekor setan di dalam forum ini yg mencuba menipu pelbagai cara. setan ini sedang terdesak tak ada duit. https://www.majalah.com/?classified.mencari-funder.G7TYTJFXR8
6Ini Business yang Serius - Mencari Partner/Funder - Thu 4/Jun/2020 2:53pm
Mohon tuan Dhiayudin Hassan Membaca artikel saya berkenaan mencari pelabur. https://www.majalah.com/?classified.mencari-funder.G7TYTJFXR8 Selamat Maju Jaya!
7Mencari Rakan Niaga/Bisness Partner - F&B atau Mini Mart - Thu 4/Jun/2020 9:58am
Tuan Linkman.. minoriti shaholders yg tuan sebutkan masih ada hak utk membawa usul ke mahkamah dan menghentikan operasi jika tidak bersetuju dgn majoriti shareholder. cara yg lebih baik adalah. 1) Tuan Nazrul sediakan modal 51% 2) baki 49% adalah pinjaman perniagaan dari pemodal yg perlu dibayar semula mengikut perjanjian. samada untung atau rugi, Tuan Nazrul tetap perlu bayar kembali beserta faedah/interest/komisen spt dijanjikan kerana ini BUKAN PELABURAN tapi adalah PINJAMAN PERNIAGAAN. (Masukkan clause agreement lawyer - harta peminjam seperti rumah, tanah, emas, kereta dll boleh digadaikan jika tak mampu bayar balik) pemberi pinjam wang tidak ada hak dalam menentukan arahtuju syarikat. semua keputusan syarikat Tuan Nazrul tetapkan 100%.
8Mencari Rakan Niaga/Bisness Partner - F&B atau Mini Mart - Wed 3/Jun/2020 9:48pm
cara lain adalah dengan mengecilkan skala perniagaan. jika perniagaan memerlukan rm100k anda ada rm50k sahaja, anda boleh: 1) Kecilkan skop perniagaan kepada rm50k sahaja. anda mempunyai modal yg cukup utk run 100% under your control. ATAU 2) Teruskan kerja makan gaji dan kumpulkan wang sehingga cukup rm 100k baru mulakan bisnes yg anda kawal 100%. ATAU 3) Buat pinjaman jika layak dari Bank Rakyat (personal loan). gunakan utk run bisnes yg anda 100% kawal. alang alang menyeluk perkasam, biar sampai ke pangkal lengan. barulah MELAYU BOLEH BERJAYA.
9Mencari Rakan Niaga/Bisness Partner - F&B atau Mini Mart - Wed 3/Jun/2020 9:29pm
elok juga tuan cuba dahulu kalau melayu nak berjaya mesti percaya 100% kepada kemampuan diri sendiri. samada: 1) modal anda sediakan 100%, perniagaan anda kawal sepenuhnya. anda upah pekerja yg 100% mengikut arahan anda. Staff boleh berikan pendapat, tetapi keputusan final anda yg tetapkan. atau: 2) modal orang lain sediakan 100%, anda jalankan sepenuhnya. Jika gagal, pemodal akan pecat anda, pemodal akan cari orang lain mengganti anda TAPI jika modal 50%-50% kerja pun 50%-50% bermakna TIADA BOSS. bila tiada boss.. masing masing ada kepala sendiri. bila rugi atau perniagaan memerlukan modal tambahan siapa nak topup modal?, atau salah seorang pemodal tak dapat memberikan tumpuan masa, bila salah seorang pemodal mula mencari pemodal lain menggantikan anda, bila untung terlalu kecil utk dibahagikan, sedangkan kos segala perkara perlu dibayar setiap bulan, bila salah seorang pemodal secara senyap senyap ambil barang kedai bawak balik sebab dia ada hak (modal 50% dia sumbangkan)... siapa berani tegur? anda bukan boss dia dan dia bukan boss anda... maka jam itulah anda mula bergaduh.. sebab modal 50-50 tiada siapa menang. tidak ada keputusan yg boleh dibuat dgn konkrit.
10Mencari Rakan Niaga/Bisness Partner - F&B atau Mini Mart - Tue 2/Jun/2020 8:25am
jika modal sama kongsi dan bisnes sama dibangunkan, perkara yg perlu difikirkan, jika berlaku perbezaan pendapat, siapa perlu ikut cakap siapa? jika kedua dua tak mahu mengalah, apa akan jadi? siapa yg akan pecat siapa? bagaimana modal yg telah dibelanjakan? siapa yg dapat aset aset yg masih ada? jika anda tidak percaya perkara ini akan berlaku, maksudnya anda tidak pernah terlibat dalam bisnes.
11Membekal Barangan Runcit Dengan Harga Borong. - Thu 28/May/2020 3:10pm
mohon tuan letakkan nombor telefon. ini membolehkan kami membuat perbandingan keatas nombor nombor scammer yg membuat penipuan dengan hanya menggunakan email. scammer biasanya meminta deposit wang dan berpura pura barang telah dihantar dgn bas atau lori. setelah mangsa membayarnya, mereka melarikan diri.
12Mencari Bisnes yang Sesuai - Era Covid19 - Wed 27/May/2020 9:30am
cadangan Tuan Linkman terlalu komplex. mungkin lebih sesuai utk plan bisnes jangka panjang. ada banyak cadangan cadangan yg lebih ringkas. yg boleh dilakukan sekarang. contohnya bisnes dropship tanpa modal. jika dilakukan dgn betul, boleh menjadi kaya raya hanya dgn duduk di rumah sahaja. 1) Anda pilih produk yg anda minat 2) setup laman web, wordpress, atau laman jualan seperti shopee 3) membuat iklan di instagram, atau fb, atau google adwords, atau tiktok 4) dapat order dan uruskan dropshipping anda tiada modal diperlukan utk pembelian stok produk. hanya modal masa dan tenaga utk setup dan modal utk membuat iklan jualan
13Tanpa Modal Buat Duit RM Banyak2! Bukan Lawak - Fri 8/May/2020 2:10pm
saya tidak galakkan sesiapa pun memberikan fotokopi data peribadi kepada sesiapa yg tidak dikenali melalui email/whatsapp, samada fotokopi dipalang atau tidak. dokumen anda boleh digunakan utk tujuan jenayah. hanya berikan fotokopi maklumat peribadi anda jika anda berjumpa dengan penjual secara face to face, contohnya jika anda ingin memasang broadband/penapis air, dan telah berjumpa reseller di pasaraya secara face to face di booth, kemudian anda memberikan salinan ic berpalang.. yg itu saya rasa adalah munasabah.
14Pinjaman Orang Perseorangan - Wed 6/May/2020 12:17pm
adakah cik Nurzahirahfieraliyana seorang penipu? kepada semua pelawat forum, anda harus berhati hati. baca kesemua komen yg saya pos diatas nick hazrul nizam.
15Memperkasa Ekonomi Muslim - Wed 6/May/2020 11:31am
kalau saya nak beri sumbangan utk memperkasakan umat islam, saya pergi bayar zakat pendapatan, zakat emas, zakat harta, zakat fitrah dll di pusat pungutan zakat setempat (negeri masing masing) Jika kita beri sumbangan kepada organisasi yg tuan cadangkan ini, soalan saya 1) siapa yg memantau pendapatan sumbangan yg diterima setiap bulan? 2) Bagaimana wang sumbangan digunakan? 3) Adakah annual general meeting (mesyuarat tahunan) utk memperincikan semua sumbangan yg telah diterima, bagaimana ia digunakan 4) Adakah ada laporan audit dalaman untuk akaun syarikat yg akan disahkan oleh sekretari syarikat yg berdaftar dan salinan audit boleh diberikan kepada penyumbang utk diteliti? Jika jawapannya semua Tak ada.. siapa yg nak mempastikan kejujuran tuan atau organisasi tuan?
16Khas Kepada Pelanggan yang Gagal Mendapat Kelulusan Pembiayaan Perumahan - Wed 6/May/2020 10:53am
mohon moderator forum masukkan topik ini dalam diskusi bisnes, jika encik ramlee gagal menjawab 3 soalan diatas, masukkan kedalam Tuntutan dan Tribunal. ASAP please.
17Khas Kepada Pelanggan yang Gagal Mendapat Kelulusan Pembiayaan Perumahan - Wed 6/May/2020 10:28am
Assalam En Ramlee. Iklan anda meragukan. Sila jawab 3 soalan dibawah 1) Adakah syarikat tuan mempunyai SSM dan lokasi pejabat Jika Ya, maklumkan disini (nama Syarikat, SSM number dan lokasi pejabat) 2) Adakah tuan meminta maklumat peribadi pelanggan melalui email/whatsap, tanpa berjumpa di pejabat tuan? Jika ya, risiko kepada pemohon sangat tinggi sebab pemohon tidak kenal tuan. Maklumat peribadi boleh disalahgunakan untuk tujuan jenayah. Jika jenayah telah dilakukan menggunakan identiti tersebut, pihak polis akan menangkap empunya identiti, bukan pihak yg mencuri identiti. Mangsa akan dihadap ke mahkamah dan berdepan dengan denda dan/atau penjara. Selain itu maklumat peribadi mangsa yg lengkap juga boleh digunakan utk membuat pinjaman wang dari ahlong. Mangsa akan dikejar oleh ahlong seumur hidup kerana segala dokumen menunjukkan yg mangsa telah membuat pinjaman dan tidak membuat pembayaran. 3) Adakah tuan akan meminta deposit sebelum pembiayaan diluluskan? Segala bentuk wang deposit samada dipanggil deposit commitment, yuran guaman, mati setem, test payment atau apa sahaja, yang diminta oleh syarikat yg tidak berdaftar dgn SSM dan tidak mendapat kelulusan kementerian terbabit (cthnya KPKT) adalah penipuan. Kesemua 100% akan berakhir dengan kerugian (penipu melarikan diri dan wang mangsa lesap). Nota: Tuan tidak perlu menggugut utk menyaman saya. Tuan dah melanggar kod iklan ditetapkan oleh kerajaann dan jka ada individu yg melaporkan kpd polis tentang iklan ini, syarikat tuan akan disiasat kerana melanggar undang undang pengiklanan yg berkaitan dgn industri tuan (industri hartanah dan industri pinjaman hartanah). Jika tuan kononnya nak mengertak saya dengan tindakan undang undang.. jawapan saya adalah.. hahahahahaha.... (engko ingat aku bodoh mcm ko?) Tuan cuma perlu jawab sahaja 3 soalan saya diatas. tak perlu berdolak dalik. p/s 1 - tujuan kerajaan membuat undang undang ini bukan utk menyusahkan, tetapi untuk melindungi rakyat Malaysia kerana penipuan berlaku sewenang wenangnya setiap hari dan ramai mangsa terpedaya. p/s 2 - Tuan tidak perlu register pelbagai email baru dgn tujuan utk menyokong iklan tuan yg jelas telah melanggar undang undang. Segala bentuk 'sokongan' bodoh dari nick yg dicipta utk menipu akan berakhir dengan kegagalan. saya akan maklumkan kpd admin majalah dan nick tersebut akan di blok serta merta.
18Funder for Project/Business - Thu 23/Apr/2020 10:42am
adakah tuan/puan akan meminta wang deposit dari pemohon. saya harap TIDAK kerana kesemua individu/syarikat yg meminta wang deposit untuk urusan pinjaman adalah skim penipuan.
19Pembantu Rumah Tempatan Diperlukan - Tue 21/Apr/2020 10:18am
mohon puan berhati hati jika ada ejen yg menawarkan pembantu rumah dan meminta deposit sebelum pembantu sampai ke rumah. jika agen tidak mahu berjumpa face to face sebaliknya hanya meminta wang deposit secara online, kemungkinan besar agen penipu. selepas puan membayarnya penipu akan melarikan diri.
20Busines di Perlukan. Modal 80k to 100k - Thu 16/Apr/2020 10:36am
Salam Tuan, Jika ada pihak memerlukan fund/dana/pinjaman perniagaan, adakah tuan akan meminta deposit dari pemohon? Harap tidak, sebab ada seorang penipu (bukan tuan, tapi orang lain). Beliau berpura pura berminat dengan perniagaan dan menawarkan dana. Beliau meminta segala dokumen dari pemohon. Akhirnya beliau meminta deposit dari pemohon dan berjanji utk memberikan dana/pinjaman sebaik sahaja deposit dibayar. Selepas pemohon membayarnya, beliau menghilangkan diri. Saya pasti tuan TIDAK akan berbuat begitu walaupun kita tidak pernah berjumpa. Saya bersangka mulia dengan semua orang :-) Wassalam
21The Money for Your Business or Any Business - Sat 11/Apr/2020 4:09pm
Thank you for the money offered from Chinese Investors. However, please make sure these rules are followed. 1) You have setup proper company (Sdn Bhd) with SSM. (please search google the meaning of SSM in Malaysia. 2) You have obtained proper license from KPKT (govt ministry in Malaysia that regulates loans & funds) 2) You DO NOT, i repeat DO NOT ask for money DEPOSIT from the applicant. Money deposit can be renamed to 1000 other names, including Security deposit, laywer fee, stamping fee, testing repayment and hundreds more. In summary any type af money required to be deposited into your account (the funder) before the loan/fund is approved is called MONEY DEPOSIT. Any money that need to be paid by the applicant to you (the funder) MUST ONLY be substracted from the loan/fund approved. For example, if the loan/fund approved is rm100k, and the cost (whatever names you the funder call it) is RM5k, The approved loan is only RM 95k after subtracting the RM5k cost. Hence, the applicant should only received RM 95k. HOWEVER, if your side ask the applicant to PAY upfront e.g in this case RM5k, before the RM100k loan/fund is approved, then THIS IS 100% confirmed SCAM, and the applicant should go to the nearest police station and lodge report, giving all the details for the police to investigate. This is just a community advise to prevent anyone from losing money. Please do not threaten me with laywer or court action becoz it wont get you anywhere. Thank you :-) Hazrul Nizam
22Junior Sales and Marketing (Immediate Starter) - Sat 11/Apr/2020 12:16pm
saya agak bimbang dengan borang anda. pemohon diminta memberikan banyak maklumat peribadi tetapi: 1) anda tidak menyatakan nama syarikat anda 2) tiada nombor SSM 3) tiada lokasi pejabat. tanpa maklumat diatas, sukar utk pemohon memastikan maklumat mereka tidak disalahgunakan utk tujuan lain termasuk tujuan jenayah. mohon tuan/puan memberikan maklumat yg lengkap utk iklan tuan yang akan datang.
23Mencari Funder utk Lombong Bijih Besi - Fri 10/Apr/2020 10:16am
sebenarnya kalau funder beri wang dan minta tuan jalankan 100% lebih baik.. daripada funder beri wang dan masuk campur dalam bisnes. bila ada 2 kepala dalam 1 bisnes akan bercelaru jadinya. kelak, funder mula nak masukan anak atau isteri dia dalam management, funder mula kenakan sekatan pada benda yg perlu atau nak buat investment dalam perkara yg tak perlu dan pelbagai lagi masalah bila ada banyak kepala dalam satu bisnes.
24Sedikit Bantuan untuk Beli Susu dan Pampers Anak - Tue 7/Apr/2020 10:41am
berhati hati jika ada individu berpura pura ingin menolong dan meminta kad ATM dari anda. Kad tersebut akan digunakan utk tujuan jenayah dan anda AKAN DIDAKWA di mahkamah oleh polis. Klik pada nick saya dan cari topik dibawah: Topik: Berhati Hati Jika Anda Kesusahan dan Ada Individu yang Kononnya Ingin Membantu https://www.majalah.com/?classified.berhati-hati-jika-anda-kesusahan.G83PKDWY29
25Mohon Pinjam untuk Bayar Tunggakan Sewa Rumah RM600 - Tue 7/Apr/2020 10:40am
berhati hati jika ada individu berpura pura ingin menolong dan meminta kad ATM dari anda. Kad tersebut akan digunakan utk tujuan jenayah dan anda AKAN DIDAKWA di mahkamah oleh polis. Klik pada nick saya dan cari topik dibawah: Topik: Berhati Hati Jika Anda Kesusahan dan Ada Individu yang Kononnya Ingin Membantu https://www.majalah.com/?classified.berhati-hati-jika-anda-kesusahan.G83PKDWY29
26Tolong Saya - Tue 7/Apr/2020 10:39am
berhati hati jika ada individu berpura pura ingin menolong dan meminta kad ATM dari anda. Kad tersebut akan digunakan utk tujuan jenayah dan anda AKAN DIDAKWA di mahkamah oleh polis. Klik pada nick saya dan cari topik dibawah: Topik: Berhati Hati Jika Anda Kesusahan dan Ada Individu yang Kononnya Ingin Membantu https://www.majalah.com/?classified.berhati-hati-jika-anda-kesusahan.G83PKDWY29
27Bantuan Modal Diperlukan - Tue 7/Apr/2020 10:38am
berhati hati jika ada individu berpura pura ingin menolong dan meminta kad ATM dari anda. Kad tersebut akan digunakan utk tujuan jenayah dan anda AKAN DIDAKWA di mahkamah oleh polis. Klik pada nick saya dan cari topik dibawah: Topik: Berhati Hati Jika Anda Kesusahan dan Ada Individu yang Kononnya Ingin Membantu https://www.majalah.com/?classified.berhati-hati-jika-anda-kesusahan.G83PKDWY29
28Bantuan Keperluan Dapur - Tue 7/Apr/2020 10:37am
berhati hati jika ada individu berpura pura ingin menolong dan meminta kad ATM dari anda. Kad tersebut akan digunakan utk tujuan jenayah dan anda AKAN DIDAKWA di mahkamah oleh polis. Klik pada nick saya dan cari topik dibawah: Topik: Berhati Hati Jika Anda Kesusahan dan Ada Individu yang Kononnya Ingin Membantu https://www.majalah.com/?classified.berhati-hati-jika-anda-kesusahan.G83PKDWY29
29Bantuan/Sumbangan Ikhlas - Tue 7/Apr/2020 10:37am
berhati hati jika ada individu berpura pura ingin menolong dan meminta kad ATM dari anda. Kad tersebut akan digunakan utk tujuan jenayah dan anda AKAN DIDAKWA di mahkamah oleh polis. Klik pada nick saya dan cari topik dibawah: Topik: Berhati Hati Jika Anda Kesusahan dan Ada Individu yang Kononnya Ingin Membantu https://www.majalah.com/?classified.berhati-hati-jika-anda-kesusahan.G83PKDWY29
30Ingin Menderma? RM2 Kpd Keluarga2 yg Memerlukan - Tue 7/Apr/2020 10:37am
berhati hati jika ada individu berpura pura ingin menolong dan meminta kad ATM dari anda. Kad tersebut akan digunakan utk tujuan jenayah dan anda AKAN DIDAKWA di mahkamah oleh polis. Klik pada nick saya dan cari topik dibawah: Topik: Berhati Hati Jika Anda Kesusahan dan Ada Individu yang Kononnya Ingin Membantu https://www.majalah.com/?classified.berhati-hati-jika-anda-kesusahan.G83PKDWY29
31Mohon Sumbangan Dari Anda. Sy Doakan Anda Kaya. - Tue 7/Apr/2020 10:37am
berhati hati jika ada individu berpura pura ingin menolong dan meminta kad ATM dari anda. Kad tersebut akan digunakan utk tujuan jenayah dan anda AKAN DIDAKWA di mahkamah oleh polis. Klik pada nick saya dan cari topik dibawah: Topik: Berhati Hati Jika Anda Kesusahan dan Ada Individu yang Kononnya Ingin Membantu https://www.majalah.com/?classified.berhati-hati-jika-anda-kesusahan.G83PKDWY29
32Bantuan Sedikit Pinjaman - Tue 7/Apr/2020 10:36am
berhati hati jika ada individu berpura pura ingin menolong dan meminta kad ATM dari anda. Kad tersebut akan digunakan utk tujuan jenayah dan anda AKAN DIDAKWA di mahkamah oleh polis. Klik pada nick saya dan cari topik dibawah: Topik: Berhati Hati Jika Anda Kesusahan dan Ada Individu yang Kononnya Ingin Membantu https://www.majalah.com/?classified.berhati-hati-jika-anda-kesusahan.G83PKDWY29
33Penipuan Jualan Face Mask dan Sanitizer di Media Social dan Internet Ketika Wabak Covid 19 - Wed 1/Apr/2020 10:25am
pastikan anda membeli dari penjual yg mempunyai syarikat dan SSM. Pembayaran perlu dbuat kedalam akaun syarikat. Jangan bayar ke dalam akaun individu. Penubuhan syarikat dan pembukaan akaun syarikat jauh lebih susah berbanding akaun individu. Mereka perlu berfikir banyak kali sebelum menipu. Pendakwaan di mahkamah juga lebih mudah dibuktikan jika penipuan dibuat melalui syarikat. Ini tidak bermakna kesemua 100% yg mempunyai SSM adalah peniaga jujur. Tetapi jumlah yg tidak jujur jauh berkurangan dari peniaga yg menggunakan akaun individu.
34Penjual Face Mask Tipu - Muhamad Firdaus 0173484680 - Tue 31/Mar/2020 10:19am
berhati hati semua.
35Mohon Sedikit Sumbangan/Bantuan - Mon 30/Mar/2020 11:13am
berhati hati jika ada individu berpura pura ingin menolong dan meminta kad ATM dari anda. Kad tersebut akan digunakan utk tujuan jenayah dan anda AKAN DIDAKWA di mahkamah oleh polis. Klik pada nick saya dan cari topik dibawah: Topik: Berhati Hati Jika Anda Kesusahan dan Ada Individu yang Kononnya Ingin Membantu https://www.majalah.com/?classified.berhati-hati-jika-anda-kesusahan.G83PKDWY29
36Pinjaman Orang Perseorangan - Thu 26/Mar/2020 10:34am
Alhamdulillah ada individu spt Cik NurzahirahFieraLiyana yg memberikan pinjaman perseorangan. Saya pasti cik seorang yg ikhlas dan bukan penipu. Beberapa bulan dahulu terdapat penipu yg menawarkan pinjaman. Setelah meminta pelbagai maklumat dari peminjam, penipu memaklumkan pinjaman telah diluluskan. Tetapi kemudian penipu meminta wang deposit sebelum wang dimasukkan ke bank pemohon. Sebaik sahaja mangsa membayar deposit (atau juga dipanggil wang mati setem, wang guaman, wang test bayar balik, wang apa sahaja namanya) penipu menghilangkan diri. Bila dihubungi penipu meminta wang tambahan lagi dan seperti yg kita jangka, setelah mangsa membayar lagi penipu terus menerus memberi alasan dan meminta lagi wang deposit. Syukurlah saya pasti Cik bukan seperti penipu diatas walaupun kita tak pernah berjumpa dan tidak kenal. adalah lebih baik saya bersangka mulia daripada membuat tuduhan tanpa asas. Semoga Cik diberkati Allah. Amiin.
37Facemask 3ply dan Hand Sanitizer Termurah Serendah 3.80/Botol - Wed 18/Mar/2020 8:47am
Harap urusan boleh dibuat secara COD (Cash on Delivery).
38Face Mask 3ply Ready Stok! - Mon 16/Mar/2020 8:56am
mohon adakan khidmat COD (Cash on Delivery) untuk kali pertama berurusan. Utk kali seterusnya boleh menggunakan pos sebab sudah mengenali antara satu sama lain.
39A Malay Kampong in Katanning, Western Australia - Fri 13/Mar/2020 8:38pm
memang betul. golongan melayu yg berhijrah akur tiada bantuan subsidi atas apa sahaja keperluan kehidupan. Kesemuanya perlu usaha.
40BMF Bilis Murah & Berkuality - Tue 10/Mar/2020 11:07am
Jika tiada, tuan telah melakukan kesalahan yg boleh didakwa kerana berniaga di malaysia tanpa SSM. Tujuan kerajaan membuat undang undang ini bukan utk menyusahkan peniaga, tetapi utk melindungi rakyat dari kes penipuan. Mohon moderator forum masukkan topik ini kedalam tuntutan tribunal selagi tidak ada penjelasan diberikan.
41Bilis Kopek Putih Gred A Terbaik Sabah - Mon 9/Mar/2020 11:15am
adakah tuan mempunyai 1) Nama syarikat dan SSM 2) lokasi perniagaan 3) FB atau IG atau laman web supaya bakal pembeli boleh melihat siapa tuan. Minta maaf, ini kerana terdapat kes menjual iklan bilis dari sabah (bukan tuan mudah mudahan). Mereka tiada kesemua maklumat diatas. Bila mangsa membuat order dan membayar deposit, penjual melarikan diri. Saya past bukan Tuan, sebab tuan ada kesemua yg saya nyatakan diatas kan ? Jika tiada, tuan telah melakukan kesalahan yg boleh didakwa kerana berniaga di malaysia tanpa SSM. Tujuan kerajaan membuat undang undang ini bukan utk menyusahkan peniaga, tetapi utk melindungi rakyat dari kes penipuan.
42BMF Bilis Murah & Berkuality - Mon 9/Mar/2020 11:14am
adakah tuan mempunyai 1) Nama syarikat dan SSM 2) lokasi perniagaan 3) FB atau IG atau laman web supaya bakal pembeli boleh melihat siapa tuan. Minta maaf, ini kerana terdapat kes menjual iklan bilis dari sabah (bukan tuan mudah mudahan). Mereka tiada kesemua maklumat diatas. Bila mangsa membuat order dan membayar deposit, penjual melarikan diri. Saya past bukan Tuan, sebab tuan ada kesemua yg saya nyatakan diatas kan ?
43Berhati Hati Dengan Syarikat Pinjaman - Dr Mohamed Loan Firm - Sun 8/Mar/2020 8:44pm
Nasihat saya kalau Mohamed Loan minta tuan bayar $1900.00, ini adalah 100% scam. Tidak ada keraguan. 100% scam. Jika ada apa apa kos, sepatutnya ditolak dari loan yg telah approved, bukan minta tuan membayarnya. Contoh: Jika loan diluluskan adalah USD 100k Jika Kos guaman etc.. USD 2k Anda patut menerima USD 98k sahaja kerana segala kos ditolak dari jumlah loan yg diluluskan. anda TIDAK perlu membayar USD2k Mana mana syarikat loan yg meminta deposit atas APA SAHAJA ALASAN adalah 100% scam. Mereka akan melarikan diri setelah anda membayarnya.
44Perlukan Buyer/Pembeli Face Mask - Sat 29/Feb/2020 11:17am
Terima Kasih tuan kerana supply face mask ketika negara memerlukannya. Term Cash on Delivery kan. (COD) Sebab kalau tuan perlukan deposit, mesti ada premis perniagaan, company dan SSM supaya boleh berjumpa face to face.
45Bibik (Maid) untuk Majikan Muslim/Non Muslim - Thu 27/Feb/2020 6:46pm
Kepada bibik1111: (pemilik topik ini) 1) adakah tuan/puan mempunyai SSM, syarikat & lokasi pejabat 2) adakah tuan/puan akan bersedia berjumpa majikan secara face-to-face atau urusan hanya melalui whatsap/email. 3) adakah tuan/puan akan meminta deposit dari majikan.
46Adakah Scrap Car Singapore Mampu Lepas Jika Diguna di Malaysia? - Wed 26/Feb/2020 10:28am
jika beliau tidak mahu berjumpa tuan secara bersemuka. sebaliknya hanya whatsap IC beliau dan ssm syarikat beliau sahaja.. BERHATI HATI. kemungkinan bukan IC/SSM milik beliau tetapi identiti yg dicuri.
47Adakah Scrap Car Singapore Mampu Lepas Jika Diguna di Malaysia? - Wed 26/Feb/2020 10:19am
memang ada peniaga scrap car singapore beritahu boleh bawak masuk kereta dan register di JPJ secara sah. Walaupun saya tahu tak boleh tapi beliau beritahu boleh sebab ada caranya. Saya tidak percaya. mungkin cara yg paling baik tanya beliau, sanggupkah beliau pergi ke JPJ dengan tuan dan bertanyakan sendiri kepada pegawai jpj. Jika beliau enggan pergi ke jpj, tetapi hanya berikan fotostat/snap bukti melalui whatsap, saya rasa tuan perlu berhati hati. silap silap kereta curi. lagi teruk kalau kereta tak wujud pun, beliau hanya ingin meminta wang deposit dari tuan dan kemudian melarikan diri.
48Personal & Bussines Loan - Bank Simpanan Nasional - Tue 25/Feb/2020 10:49am
adakah tuan akan meminta deposit sebelum pinjaman diluluskan? saya harap tidak. Ini kerana terdapat ''agen pinjaman'' (bukan tuan, tetapi orang lain) yg meminta deposit/wang pendahuluan/wang securiti/wang testing payment/wang mati setem/wang lawyer/wang apa sahaja, sebelum meluluskan permohonan. Sebaik sahaja mendapat wang dari mangsa mereka melarikan diri.
49Mencari Pelabur - Projek Parking Kereta dan Motosikal - Thu 20/Feb/2020 10:41pm
Panduan Mencari Funder/Pelabur https://www.majalah.com/?classified.funder-pelabur.G7TYTJFXR8 Pastikan anda baca jika tidak mahu rugi!!
50Funder utk Project & Lesen G7, Lesen Money Changer Kelas A utk Dijual - Thu 20/Feb/2020 10:41pm
Panduan Mencari Funder/Pelabur https://www.majalah.com/?classified.funder-pelabur.G7TYTJFXR8 Pastikan anda baca jika tidak mahu rugi!!