Hazrul Nizam

Profile
Forum NickHazrul Nizam
RegisteredSun 28/Jul/2013, 3:47pm
Topics by Hazrul Nizam
1Berhati Hati Jika Anda Kesusahan dan Ada Individu yang Kononnya Ingin Membantu. (9) - Fri 22/Feb/2019 8:22am
2Berhati-Hati Jika Anda Mencari Funder/Pelabur (33) - Fri 25/Jan/2019 12:48pm
Comments by Hazrul Nizam
1Bantuan Khas Kepada Peniaga Homemade yang Perlukan Bantuan Buka Perniagaan - Fri 17/May/2019 7:04pm
One stop consulting centre utk peniaga mcm ni amat penting. lebih lebih lagi kalau harga konsultansi yg berpatutan dikenakan. Kalau tuan pergi formalised kan usaha ini dengan register with SSM, saya rasa tuan boleh pergi jauh sebagai konsultan perniagaan SME di malaysia. Kita sebenarnya ada DPMM dan ada cawangan DPMM setiap negeri. Tapi tak tahu apa yg mereka buat. Government zaman Dato Najib dah berikan mereka berjuta juta RM tapi hasilnya pi mai pi mai tang tu. hangus mcm tu sahaja bertelagah sesama sendiri. Good Luck tuan. Teruskan ke level yg lebih tinggi dan professional.' Tuan boleh ganti tugas DPMM..
2Menjana Pendapatan untuk Hari Raya, Mencari Duit Poket Shopping Raya Sambil Beramal. - Thu 16/May/2019 11:06am
kerja kutip zakat ke cik..
3Software Hot Spot Unlimited Internet ke Komputer Anda - Tak Perlu Langgan Internet Broadband Lg untuk Komputer di Rumah - Thu 16/May/2019 10:20am
ini dibawah celcom, maxis, digi, umobile atau apa tuan?
4Mencari Bantuan Perubatan Alternatif - KL/Selangor - Thu 16/May/2019 8:46am
sepupu saya kena ''sihir'' atau buatan orang pada usia 30an, selalu nampak bayangan hitam, perasaan jadi takut dan hilang keyakinan diri. Selalu termenung dan mengasingkan diri. dah buat pelbagai rawatan alternatif dgn berbagai bomoh termasuk tok batin orang asli. selepas beberapa tahun, akhirnya doktor dapat mengesan punca sebenar iaitu kekurangan zat besi dimana doktor kata kurang hemoglobin dalam darah menyebabkan kesemua simptom simptom diatas. setelah menjalani rawatan utk zat besi kini beliau kembali pulih dan berkhidmat semula di sektor awam. selain ubat, diantara makanan yg baik utk zat besi adalah kerang segar.
5Pembantu Rumah Diperlukan (KL) - Deposit Max RM3k, Gaji RM1k - Wed 15/May/2019 10:03am
Semoga Puan tidak membayar wang deposit kepada agen/broker atas angin yg tiada syarikat, tiada SSM dan tiada lokasi pejabat.
6Rozana @ Zana @ Ana: Penipu & Scammer Sila Hati2 - Mon 13/May/2019 6:06pm
Kpd Cik Erin Girlz, Walaupun wang anda telah masuk ke akaun aminah binti ali (contohnya), belum tentu aminah adalah si penipu sebenar. Setan sebenar mungkin telah membuat iklan lebih awal ingin membantu ibu tunggal yg kesusahan. Setan akan meminta salinan IC, salinan selfie dan sekeping kad ATM yg tidak digunakan dari ibu tunggal kononnya setan nak memberikan bantuan wang direct kedalam akaun ibu tunggal tersebut. Kemudian setan akan membuat pelbagai penipuan di internet utk mencari mangsa seterusnya seperti - jualan produk produk berjenama dgn harga murah - tawaran pinjaman utk peniaga muslim gerenti lulus - tawaran pinjaman utk umat islam tak perlu bayar balik - dan pelbagai lagi penipuan. 1) setan akan meminta mangsa iklan (mangsa kedua) utk membayar wang deposit berjumlah beribu ribu ringgit 2)) mangsa kedua akan masukkan wang kedalam akaun ibu tunggal tadi (aminah). 3) setan akan menggunakan kad ATM aminah dan mengeluarkan wang hasil penipuan 4) mangsa kedua membuat laporan polis kerana sedar ditipu 5) polis akan menyiasat ibu tunggal tadi (aminah) dan beliau akan dituduh menipu. 6) setan akan terus menggunakan kad ATM yg sama utk penipuan lain, sehingga kad disekat 7) setan akan mengulang semula proses diatas dan mencari ibu tunggal baru sebagai mangsa seterusnya.
7Rozana @ Zana @ Ana: Penipu & Scammer Sila Hati2 - Mon 13/May/2019 5:55pm
scammer rozana / zana / ana ulang sekali lagi iklan menipu pinjaman under bank Iklan penipu yg sama: https://www.majalah.com/?classified.pinjaman-peribadi-dan-perniagaan-blacklist-ctoss-ccris-boleh-memohon-proses-7hari-bekerja.G8XWK72ZZZ
8Pinjaman Peribadi dan Perniagaan - Mon 13/May/2019 2:18pm
kekalkan topik ini, jangan delete. apabila setan ini membuat iklan di tempat tempat lain di internet, wasap group, fb group atau mana mana pun, bakal mangsa yg search nombor fon setan guna google akan jumpa topik ini. InsyaAllah cerita buruk setan ini akan tersebar.
9Pinjaman Peribadi dan Perniagaan - Mon 13/May/2019 2:17pm
saya dah report kpd admin majalah. mereka akan masukkan topik ini ke tuntutan dan tribunal.
10Pinjaman Peribadi dan Perniagaan - Mon 13/May/2019 2:09pm
Penipu Dikesan!! Penipu Dikesan!! Penipu Dikesan!! Orang yg sama - penipu bernama zana/rozana/ana menggunakan nombor 01124016852 https://www.majalah.com/?classified.rozana-zana-ana-penipu-scammer-sila-hati2.G8X51YXGRX
11Rozana @ Zana @ Ana: Penipu & Scammer Sila Hati2 - Mon 13/May/2019 7:56am
Adakah Tuan Hizrad pernah berjumpa dgn si penipu secara berdepan (berjumpa secara fizikal) contohnya makan bersama di restoran mamak atau berjumpa di mana mana lokasi. Jika pernah, tuan boleh mengenalpasti siapa si penipu. samada lelaki atau wanita. TETAPI jika tuan tidak pernah berjumpa di alam nyata, hanya berurusan secara online dan si penipu memberikan gambar beliau dan salinan IC sekali melalui whatsap atau melalui email attachment sahaja, saya berpendapat kemungkinan besar 99.99% gambar dan IC tersebut BUKAN milik si penipu. sebaliknya penipu mencuri identiti orang lain dan menyamar utk mengelirukan mangsa.
122019 Tahun Buat Duit Dengan Takaful Profit! - Sat 11/May/2019 12:09pm
skim multi level piramid yg berselindung dibawah nama Takaful. berhati hati.
13Pembantu Rumah Diperlukan Urgent - Sat 11/May/2019 11:29am
Pastikan Puan Julia tidak membayar deposit kepada mana mana agen/broker atas angin yg tiada lokasi pejabat, tiada syarikat dan tidak berdaftar dgn SSM. Risiko adalah tinggi.
14Mencari Maid Secepat Mungkin (Taman Sri Andalas Klang) - Sat 11/May/2019 11:29am
pastikan puan tidak membayar wang deposit kepada agen atas angin yg tiada syarikat, tiada SSM dan tiada lokasi perniagaan. Jika mereka menghilangkan diri puan tidak dapat mencarinya.
15Berkonsep Franchaise Dengan Modal Minima - Sat 11/May/2019 10:24am
produk apa tuan. F&B ke (makanan)
16Rozana @ Zana @ Ana: Penipu & Scammer Sila Hati2 - Sat 11/May/2019 9:21am
Tuan GarajKereta belum tentu lagi si penipu seorang perempuan. Baca kes yg saya dah bongkarkan, penipu sebenar kemungkinan seorang lelaki. tapi menggunakan pelbagai nama termasuk nama perempuan, nama hajah dan nama haji. saya mengesyaki ini orang yg sama yg baru daftar nombor hp baru sebab nombor hp lama telah saya bongkarkan. tapi bentuk penipuan sama iaitu 'advance deposit' (upfront payment)
17Rozana @ Zana @ Ana: Penipu & Scammer Sila Hati2 - Sat 11/May/2019 9:04am
sebelum terlupa, kpd Tuan Hizrad utk makluman tuan IC yg diberikan kepada tuan oleh penipu ini TIDAK SEMESTINYA IC sebenar si penipu. sangat bodoh utk mana mana penipu memberikan IC sebenar mereka kepada orang yg bakal ditipunya. Terdapat kemungkinan besar IC tersebut adalah identiti mangsa lain yg dicuri. Klik pada nick saya dan baca bagaimana professional conman mencuri identiti mangsa lain (mangsa pertama) utk digunakan utk menipu mangsa lain (mangsa kedua, ketiga dan seterusnya).
18Rozana @ Zana @ Ana: Penipu & Scammer Sila Hati2 - Sat 11/May/2019 8:39am
dah banyak kali masuk tv news skim penipuan pinjaman. modus operandi adalah dengan menyelit risalah pinjaman pada pintu kereta dan pintu rumah. pinjaman mudah lulus, ccris ctos, takde slip gaji, gaji cash, takde penjamin semua boleh lulus. bukan setakat boleh lulus tapi GERENTI LULUS. tapi kena bayar upfront payment. sebaik sahaja anda bayar, hp anda akan di blok dan mereka menghilangkan diri. jadi kalau anda tak kena tipu online pun, anda akan kena tipu dgn skim seperti ini secara offline. ini sebahagian kecil sahaja dari kes kes penipuan conman. kes yg lagi besar adalah spt datok sosilawati bukan sahaja kehilangan wang yg banyak, malah turut menjadi mangsa bunuh. jika anda semua rakyat malaysia tidak mahu menjadi mangsa, penuhkan ilmu di dada. bila ada kes penipuan masuk tv dan akhbar, sila baca dan fahami dan belajar. jika anda tidak mahu belajar dari musibah yg telah menimpa orang lain, nescaya anda akan belajar dari musibah yg terkena pada anda sendiri.
19Rozana @ Zana @ Ana: Penipu & Scammer Sila Hati2 - Sat 11/May/2019 8:33am
warning ini ada di setiap beratus ribu page topik topik di majalahcom Warning! 1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam! 2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address. 3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D! 4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
20Rozana @ Zana @ Ana: Penipu & Scammer Sila Hati2 - Sat 11/May/2019 8:32am
dah berbuih mulut bagi nasihat, jangan bagi upfront kepada mana mana money lender. samada money lender, ahlong, agen bank, broker haram sama sahaja. upfront atau deposit untuk pinjaman adalah 100% tipu. segala caj yg dikenakan sepatutnya perlu ditolak dari pinjaman yg diluluskan. contoh kalau caj adalah rm 2,000 dan pinjaman adalah rm30,000 jadi pinjaman anda hanya dapat rm 28,000 sahaja sebab rm2k dah ditolak awal awal. sesiapa yg masih tak faham faham lagi walaupun admin majalah dah bagi warning di semua beratus ribu page.. anda kena anggap itu yuran pembelajaran kehidupan. jika anda tak terkena sekarang, anda akan terkena pada masa akan datang dengan jumlah yg lebih besar, mungkin beratus ribu RM. jadi anggaplah ini satu ujian..
21Mencari Kerja atau Joint Venture Buat Business Kecil2an - Fri 10/May/2019 9:31am
umur 55 memang susah nak kerja dibawah boss muda 30an. kalau area tuan ada servis grab, boleh buat part time driver. jaga kebersihan kereta dan buat business card utk servis personal driver daily. distribute kad kpd semua penumpang yg naik grab tuan.
22Baru Balik Fashion Show ke Rosnah Oiii? - Wed 8/May/2019 2:57pm
hati hati pak samad ooi.. banyak pesara kerajaan hangus rm ratus ribu duit pencen dan bonus sebab buat bisnes yg meragukan. saya bercakap berdasarkan pengalaman. bulan pertama untung, bulan kedua sampai ke 6 untung. masuk bulan seterusnya mereka ditawarkan skim baru sebab 'syarikat nak expand overseas, jadi untung dijangka beratus juta RM' mereka pun serahkan kesemua harta benda yg ada. time tu baru pemilik skim cepat kaya akan strike sebab mereka dah dapat kepercayaan mangsa.
235 Orang Terawal yang nak Dapat Income RM4k Sebelum Raya Sila Bertindak Sekarang! - Wed 8/May/2019 10:10am
produk apa tuan, penapis air ke.
24Mencari Agent Hartanah Persendirian - Wed 8/May/2019 9:48am
kepada Mr Mfementari saya bercakap melalui pengalaman.. saya pernah berurusan dengan broker haram 10 tahun lepas sekitar desa pandan. setelah beberapa bulan menyewa, tuan rumah datang marah marah dan menyuruh saya keluar kerana tak bayar sewa. saya tunjukkan semua resit pembayaran.. rupa rupanya broker haram rembat kesemua duit sewa dan menipu tuan rumah kononnya saya yg tak bayar sewa. lepas tu saya dah tak dengar apa apa berita dari broker tersebut. mujur tuan rumah tidak menyalahkan saya (beliau mungkin sedar kesilapan beliau) dan saya hanya perlu sambung bayar bulan yg seterusnya sahaja. tuan rumah tak dapat nak report kepada sesiapa pun. tanggung sendiri sahaja.. selain dari masalah duit sewa, banyak perkara yg diceritakan oleh broker haram kepada saya dan kepada tuan rumah yg berputar belit.. lain dia cakap pada saya dan lain dia cakap pada tuan rumah.. contohnya tuan rumah hanya minta 2 bulan deposit dan sewa bulanan rm 900 broker haram bagitau saya perlu bayar 3 bulan deposit tapi sewa hanya rm 800 sahaja. rupa rupanya dia nak rembat kesemua 3+1 duit sewa dan deposit.
25Pembekal Daun Biak/Ketum untuk Tujuan Perubatan - Tue 7/May/2019 11:24am
bior betul!!
26Mencari Agent Hartanah Persendirian - Fri 26/Apr/2019 11:06am
pendapat saya jika cik/puan memang dah bersedia nak membayar komisen utk agen, lebih baik menggunakan agen hartanah yg ada nombor REN secara rasmi. jika cik menggunakan agen rasmi, mereka tidak berani membuat perkara perkara yg bertentangan dengan peraturan yg telah ditetapkan oleh lembga Penilai/Pentaksir hartanah (https://lppeh.gov.my). jika mereka melanggar peraturan, lesen (REN) mereka boleh di batalkan dan syarikat yg mereka represent boleh dikenakan tindakan undang undang. tapi jika cik deal direct dgn agen/broker secara haram dan mereka melakukan kesalahan dgn sengaja utk maksimakan keuntungan, cik tak boleh report kepada sesiapa pun. lebih teruk lagi, jika cik cuba cari agen broker haram, akan datang ramai professional conman yg akan cuba menipu cik dengan mengambil data maklumat rumah utk dijual dan kemudian membuat penipuan di internet dengan menawarkan rumah pada harga murah dan sesiapa nak beli kena bayar deposit kepada sindikit penipuan mereka. tiba tiba cik dipanggil polis kerana dituduh melakukan penipuan. Baru cik teringat yg cik ada ambil khidmat 'broker haram' utk urusan jual rumah cik. lebih baik cik gunakan saluran yg betul. beringat sebelum terkena.
27Funder Projek untuk Projek yg Genuine Sahaja. - Thu 25/Apr/2019 2:18pm
Untuk urusan sebegini, anda (Funder) mesti: 1) Mempunyai syarikat yg berdaftar di SSM 2) Melakukan urusan hanya di premis perniagaan SAHAJA. Jangan berurusan di restoran mamak. 3) Premis perniagaan mesti ada papantanda (signboard) dgn nama syarikat tertera seperti di SSM 4) Mempunyai lesen/kelulusan yg sewajarnya utk menjalankan aktiviti pemberian wang pinjaman (funding) seperti diatas. Ini membolehkan pemohon dana menyemak status syarikat anda sebelum membuat urusan seterusnya. Jika anda (funder) tiada 4 empat perkara diatas, saya minta semua bakal bakal pemohon dana berhati hati.
28Tawaran yang Susah nak Dilepaskan. Kancil Kelisa dan Rusa. Duit Raya 24 Jam Sempena Ramadhan dan Syawal - Thu 25/Apr/2019 12:03pm
berhati hati dengan iklan kabur mcm ni. kalau duit tuan/puan hangus, ketawakan diri sendiri hokeh.
29Pinjaman Baraqah Baitul Mal - Thu 25/Apr/2019 12:00pm
Mohon tuan jangan mintak salinan IC dari sesiapa secara online. Sebab salinan IC yg kita berikan kepada orang yg kita tak kenali berisiko disalah gunakan (kes tak pernah berjumpa, hanya deal online). Kita selalu dengar, tiba tiba polis datang rumah sebab ada orang laporkan nama kita membuat jenayah komersial (sebijik mcm IC yg kita beri pada orang yg kita tak kenali). Lagi haru kalau tiba tiba geng ahlong datang tuduh kita ada buat pinjaman dan tak bayar balik, dan dia tunjukkan IC yg kita beri pada orang yg kita tak kenali dulu. Kalau pinjaman rm10,000 dengan bunga sekali, mati lah nak membayarnya
30Part Time Typist - Wed 24/Apr/2019 1:26pm
harap tiada yuran pendaftaran utk memohon kerja ini. Kalau ada yuran pendaftaran dan kemudian anda kena cari downline pulak utk membuat kerja yg sama, memang letih la.
31Anda Usahawan? Perlukan Dana? Mencari Modal Perniagaan? Mencari Pelabur? Teruskan Membaca, Platform Ini Boleh Bantu Anda. - Wed 24/Apr/2019 12:56pm
kena bayar pendaftaran dulu sebelum join, sebelum layak memohon dana. (bukan senang nak hidup senang!!)
32Harvest Legion - Sesiapa Ada maklumat - Fri 19/Apr/2019 2:55pm
ada SSM number dia tak? check company wujud atau tidak di: https://www.ssm.com.my/Pages/Quick_Link/e-Search.aspx jika wujud, pastikan anda hanya berurusan di pejabat dia sahaja (ada signboard besar terpampang). dan sebarang transaksi hanya boleh dilakukan kedalam akaun syarikat sahaja (nama syarikat mesti sama). Jika urusan dibuat di restoran mamak dan transaksi dibuat atas nama individu, anda perlu berhati2.
33Investment Profit 4 in 1. Gandaan Keuntungan Pelaburan Sehingga 17 Kali Ganda - Fri 19/Apr/2019 2:49pm
untung 17 kali ganda? confirm skim piramid atau ponzi.
34Doublekan Duit Raya. - Tue 16/Apr/2019 11:03am
manusia tidak penah serik.
35Projek Funding Pelaburan Saham dgn Profit Setiap Bulan Dari 2% - 3% - Tue 16/Apr/2019 8:30am
keuntungan 24% - 36% setahun adalah pelaburan berisiko tinggi. Maksudnya bulan ini untung rm100k, bulan depan rugi pulak rm 120k, bulan satu lagi mungkin untung balik rm 50k, lepas tu rugi pulak rm 40k.. itu maksud pelaburan berisiko tinggi. anda perlu monitor 24jam nak tidur pun tak lena. sebab kena peka dgn keadaan/berita semasa. jika untung 24% - 36% setahun sepanjang masa tanpa perlu buat apa apa, anda perlu barhati hati jangan termasuk kedalam skim piramid atau ponzi.
36Islamik Funder (Tanpa Faedah/Riba) Khas untuk Projek/Perniagaan - Mon 15/Apr/2019 10:51am
Untuk urusan sebegini, anda (pemberi pinjam wang) mesti: 1) Mempunyai syarikat yg berdaftar di SSM 2) Melakukan urusan hanya di premis perniagaan SAHAJA. Jangan berurusan di restoran mamak. 3) Premis perniagaan mesti ada papantanda (signboard) dgn nama syarikat tertera. 4) Mempunyai kelulusan yg sewajarnya utk menjalankan aktiviti pemberian wang pinjaman (KPKT). Ini membolehkan pemohon menyemak status syarikat anda sebelum membuat urusan seterusnya. Jika tuan/puan tiada 4 empat perkara diatas, mohon semua berhati hati.
37Dana Islam Khas untuk Usahawan dan Peniaga: Tanpa Feadah - Mon 15/Apr/2019 10:49am
Untuk urusan sebegini, anda (pemberi pinjam wang) mesti: 1) Mempunyai syarikat yg berdaftar di SSM 2) Melakukan urusan hanya di premis perniagaan SAHAJA. Jangan berurusan di restoran mamak. 3) Premis perniagaan mesti ada papantanda (signboard) dgn nama syarikat tertera. 4) Mempunyai kelulusan yg sewajarnya utk menjalankan aktiviti pemberian wang pinjaman (KPKT). Ini membolehkan pemohon menyemak status syarikat anda sebelum membuat urusan seterusnya. Jika tuan/puan tiada 4 empat perkara diatas, mohon semua berhati hati.
38Funder untuk Projek dan Business yang Memerlukan Kewangan - Mon 15/Apr/2019 10:48am
Untuk urusan sebegini, anda (pemberi pinjam wang) mesti: 1) Mempunyai syarikat yg berdaftar di SSM 2) Melakukan urusan hanya di premis perniagaan SAHAJA. Jangan berurusan di restoran mamak. 3) Premis perniagaan mesti ada papantanda (signboard) dgn nama syarikat tertera. 4) Mempunyai kelulusan yg sewajarnya utk menjalankan aktiviti pemberian wang pinjaman (KPKT). Ini membolehkan pemohon menyemak status syarikat anda sebelum membuat urusan seterusnya. Jika tuan/puan tiada 4 empat perkara diatas, mohon semua berhati hati.
39Dana Khas RM 5 Juta untuk Syarikat Sdn Bhd yang Bermasalah - Mon 15/Apr/2019 10:47am
Untuk urusan sebegini, anda (pemberi pinjam wang) mesti: 1) Mempunyai syarikat yg berdaftar di SSM 2) Melakukan urusan hanya di premis perniagaan SAHAJA. Jangan berurusan di restoran mamak. 3) Premis perniagaan mesti ada papantanda (signboard) dgn nama syarikat tertera. 4) Mempunyai kelulusan yg sewajarnya utk menjalankan aktiviti pemberian wang pinjaman (KPKT). Ini membolehkan pemohon menyemak status syarikat anda sebelum membuat urusan seterusnya. Jika tuan/puan tiada 4 empat perkara diatas, mohon semua berhati hati.
40Dana Khas utk Peniaga dan Usahawan Dengan Kadar Feadah dan Tempoh Bayaran Balik yang Flexible - Mon 15/Apr/2019 10:47am
Untuk urusan sebegini, anda (pemberi pinjam wang) mesti: 1) Mempunyai syarikat yg berdaftar di SSM 2) Melakukan urusan hanya di premis perniagaan SAHAJA. Jangan berurusan di restoran mamak. 3) Premis perniagaan mesti ada papantanda (signboard) dgn nama syarikat tertera. 4) Mempunyai kelulusan yg sewajarnya utk menjalankan aktiviti pemberian wang pinjaman (KPKT). Ini membolehkan pemohon menyemak status syarikat anda sebelum membuat urusan seterusnya. Jika tuan/puan tiada 4 empat perkara diatas, mohon semua berhati hati.
41Dana Haritage Sukarno - Mon 15/Apr/2019 10:47am
Untuk urusan sebegini, anda (pemberi pinjam wang) mesti: 1) Mempunyai syarikat yg berdaftar di SSM 2) Melakukan urusan hanya di premis perniagaan SAHAJA. Jangan berurusan di restoran mamak. 3) Premis perniagaan mesti ada papantanda (signboard) dgn nama syarikat tertera. 4) Mempunyai kelulusan yg sewajarnya utk menjalankan aktiviti pemberian wang pinjaman (KPKT). Ini membolehkan pemohon menyemak status syarikat anda sebelum membuat urusan seterusnya. Jika tuan/puan tiada 4 empat perkara diatas, mohon semua berhati hati.
42Fund untuk Perniagaan RM 100 Juta ke Atas - Mon 15/Apr/2019 10:45am
Untuk urusan sebegini, anda (pemberi pinjam wang) mesti: 1) Mempunyai syarikat yg berdaftar di SSM 2) Melakukan urusan hanya di premis perniagaan SAHAJA. Jangan berurusan di restoran mamak. 3) Premis perniagaan mesti ada papantanda (signboard) dgn nama syarikat tertera. 4) Mempunyai kelulusan yg sewajarnya utk menjalankan aktiviti pemberian wang pinjaman (KPKT). Ini membolehkan pemohon menyemak status syarikat anda sebelum membuat urusan seterusnya. Jika tuan/puan tiada 4 empat perkara diatas, mohon semua berhati hati.
43Dana untuk Para Usahawan Dengan Mencagarkan Tanah dan Projek Kerajaan atau Swasta - Mon 15/Apr/2019 10:42am
Untuk urusan sebegini, anda (pemberi pinjam wang) mesti: 1) Mempunyai syarikat yg berdaftar di SSM 2) Melakukan urusan hanya di premis perniagaan SAHAJA. Jangan berurusan di restoran mamak. 3) Premis perniagaan mesti ada papantanda (signboard) dgn nama syarikat tertera. 4) Mempunyai kelulusan yg sewajarnya utk menjalankan aktiviti pemberian wang pinjaman (KPKT). Ini membolehkan pemohon menyemak status syarikat anda sebelum membuat urusan seterusnya. Jika tuan/puan tiada 4 empat perkara diatas, mohon semua berhati hati.
44Pinjaman Peribadi - Wed 10/Apr/2019 3:08pm
pening kepala baca iklan sharifah husna. awak nak cari pinjaman atau awak nak beri pinjaman? bunyi macam nak cari pinjaman. tapi kemudian tulis ''Pinjaman dari RM5K - RM500K.'' ini ayat syarikat pinjaman nak beri pinjaman pulak.
45Skim Pembiayaan Tunai Ansuran Bulanan Bayar Sendiri Tanpa Potongan Gaji untuk Swasta Sdn Bhd, Kerajaan, Peniaga Seluruh Malaysia. - Thu 4/Apr/2019 7:48pm
Terima Kasih diatas maklumat yg diberikan.
46Video-Video Berguna Youtube yang Wajib Anda Tonton - Tue 2/Apr/2019 11:01am
linkman ni memang susah nak contact. email saya hantar beberapa tahun dulu pun belum reply (dia dah de1ete email dari profile - ini email dia dulu: mvaxmark@gmail.com). saya rasa beliau jenis yg takut pada commitment. jenis bujang sampai tua. sebab tu girlfriend dia semua lari hehe jangan marah tuan. saya baca cerita di nick tuan. bukan fitnah tau tapi cerita tuan sendiri. tapi disebabkan sikap itulah beliau boleh fokus pada hidup beliau sendiri dan ada banyak masa yg terluang. tak ada gangguan.
47Khidmat Sewaan Syarikat Enterprise (SSM) - Sun 31/Mar/2019 11:41am
SSM enterprise jangan dibuat sewa.. 1) Jika penyewa membuat perkara yg jahat (jenayah komersial), tuan punya SSM akan didakwa. Segala harta benda owner boleh dituntut sebagai gantirugi. 2) Bukan susah pun nak register ssm. rm60 ke 70 sahaja.
48Cari Stokist untuk Produk Pengusaha Makanan - Thu 28/Mar/2019 4:51pm
video tulisan cina 100% macamana nak faham tuan.
49Rakan Iklan KOOP - Wed 27/Mar/2019 6:46pm
koop apa tuan. lokasi dimana.
50Kerja di Singapura Tanpa Ejen dan Dapat Gaji Ribuan Ringgit Sebulan! - Wed 27/Mar/2019 6:41pm
maklumat dalam ebook ini mungkin berguna utk kita semua. saya ada saudara yg berniaga burger di singapura. beliau beritahu boleh pakai bmw di malaysia. (mungkin bmw lama tak tahu lah) beliau tidak ada spm, jadi beliau cari kerja disana utk gaji yg lebih tinggi. Tapi disana peraturan amat ketat, beliau cerita jika niaga burger tak pakai sarung tangan dan tak tutup mulut dgn mask, boleh kena denda dgn penguatkuasa kesihatan disana.