Selamat Tahun Baru 2019!
Forum Moderator - Tue 1/Jan/2019 11:59pm [Last Comment]
Kami Mengucapkan Selamat Tahun Baru kepada rakan-rakan forum semua :-)

Semoga tahun baru dengan azam baru akan membawa kepada Kesejahteraan dan Kemakmuran yang berpanjangan.

Wassalam
Admin Forum Majalah.com

p/s - Apakah azam tahun baru anda?

Niche: Sembang | Diskusi Bisnes
     
  1. Linkman - Tue 1/Jan/2019, 12:25pm
    azam tahun baru saya untuk 2019!

    To Achieve Complete 100% Smart Digital Lifestyle

    1) unfriend dan unfollow kesemua yg tak ada faedah di media social hehe.. banyak sangat masa habis dgn stories instagram..

    siti norhaliza hari2 dok post gambo baby dia... dah kena unfollow dgn saya.. takde pekdahnye follow... thehehe..

    2) bekerja dengan lebih pantas dan cekap - guna laptop ringan dan nipis.
    - saya beli macbook air (model 2017, bukan yg 2018 punya)
    - rm 3500 selepas diskaun rm500 hengget.
    - then dual boot macOS Mojave dan Windows 10 guna BootCamp.
    - boleh dapat the best of both worlds
    - Windows 10 sangat bagus utk utk kerja2 produktiviti (office task).
    - MacOs untuk kerja2 creativity terutama video editing.

    3) Guna 2 jenis handphone utk maksimum efficiency.
    - Android (xiaomi a1) - android rules, very user friendly. Cheap AND powerful.

    - dan iPhone 8 Plus - iphone is not very user friendly (takde dedicated back button, pastu apple ID/security memang serabut gila dan iphone xde native file system hierarchy to browse).. but the camera is good ada OIS - gambar smooth tak bergegar. dan ada fungsi AirDrop - boleh transfer 25 gig footage ke macbook dalam beberapa minit sahaja. tak perlu guna cable. (Kalo guna android dan ShareIt selalu hang separuh jalan)

    Jangan beli iPhone X - mahal giler.. iphone 8 secondhand dah OK.

    4) Wireless Broadband 4G - Tambah rm10 hengget sebulan utk dapat 40 gig data per mth - Celcom First Gold Plus. Takde dah limit 20 gig weekdays dan 20 gig weekend.. kesemua 40gig utk sebulan terus.

    Kalau outstation saya guna average 1 gig per day (termasuk youtube & netflix). so plan ni dah memadai dan celcom line memang rulez.. dalam hutan, atas bukit, atas gunung (genting highlands), tepi pantai, di bandar2 kecik, di bandar2 besar, dalam hotel.. setakat ni kesemua laju macam pelesit.

    hari hujan lebat pun still ok (slow sikit but youtube still working fine). saya tak perlu guna hotel/McD/KFC/starbuck punya wifi dah.. horrayyy...!!

    (anugerah wifi terbaik saya utk restoran franchise jatuh kepada wifi BurgerKing - selalunya kedai tak ramai org, wifi laju, xde mintak password dan tak expire setiap 30 minit kena renew login mcm tempat2 lain tu)

    Jadi total sekarang saya bayar rm 98 + rm10 = RM 108 sebulan

    https://www.celcom.com.my/business/sme/plans/gold-plus

    Skrg nak tengok netflix kat smartphone pun tak risau!! saper dah tengok Mowgli?? animation memang real dah tak boleh bezakan yg mana satu computer generated.. (emoji terbeliak bijik mata)!!

    ===---===---===

    HAPPY NEW YEAR 2019!!

    May 2019 bring prosperities to all of us

    (dan jangan lupa McDonald prosperity burger.. patty daging dan bawang besar fresh yg memang mantap.. thehehe....)  
  2. Online Coachs - Tue 1/Jan/2019, 3:07pm
    Happy New Year admin :)  
  3. Nik 209 - Tue 1/Jan/2019, 11:47pm
    Happy New Year.. n.. tingkiu...  
  4. Wahmarketings Com - Thu 3/Jan/2019, 11:09pm
    Kalau nak macbook tu tahan lama jangan load install storage smpai 90%. mmg jahanam. seeloknya install bende penting. video ke apa ke guna simpan dlm hard disk. kalau laptop /macbook pakai ssd . dia ikut suka dia nk mati. teknologi ssd mmmg laju.tapi read and write banyak kali mempercepatkan kematian.  
  5. Linkman - Fri 4/Jan/2019, 6:30pm
    ya betul tuan.. sebab tu saya beli macbook air lama versi 2017 sebab ada slot SDcard (sdxc) boleh masuk max 2 terabyte memory... walaupun max memory sdcard yg wujud sekarang ni dlm 500 gig je... setengah terabyte.

    macbook baru versi 2018 ada 2 port je .. kedua2nya usbC (thunderbolt). port2 lain semua apple dah buang. memang tak bagus.. dah la mahal dlm rm 5000++. pulak tu screen tak cerah.. kalu gi keluar rumah buat keje bawah pokok atau open air.. terus tak nampak screen. jangan beli yg baru ni.. mahal dan xde paedah.  
  6. Hazrul Nizam - Sun 6/Jan/2019, 2:37pm
    i x suka apple sbb mahal melampau dn pengikut tegar iSheep mmg bodoh. gejet yg x perlu pon mereka beli. dan apa shj harga apple letak mereka akn tetap beli gak.sbb tu apple naik lemak!!dn pkerja staff di kedai apple semua brlagak mcm bagus. lg baik guna windows dn samsung atau memana android hp!  
  7. Uchoose 2 - Mon 7/Jan/2019, 5:25pm
    Azam baru saya tahun 2019, nak banyak lagi belajar lebih kepada motivated diri dan sukarelawan kepada anak2 bangsa kita.  
Page 1   (Total 7 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.