Mencari Kerja Sambil Bawa Anak Kecik Seorang
Syafikah 7 - Wed 9/Oct/2019 9:54pm [Last Comment]
Salam.

Sy lulusan degree. tapi housewife skrg. Mencari kerja utk membantu suami utk mencari duit rumah. Tak kisah kerja apa2 pn asalkan halal dan kalau boleh nak bawa anak kecil umur 6bln, kerana masih menyusu bdn.

Ws sy blh
0199199871

Tq ya

Niche: Kerja Sambilan | Diskusi Bisnes | Jobs & Vacancies in Malaysia
     
  1. Linkman - Wed 9/Oct/2019, 9:20pm
    saya ada buat beberapa artikel berkenaan kerja dari rumah yg menjadi trend sekarang. Sangat sesuai utk surirumah atau sesiapa yg bekerja freelance dari rumah utk jangka panjang

    https://www.majalah.com/?classified.social-media-marketing-adalah-bidang-kerjaya-freelance-yg-utama-pada-masa-kini.G8Y8YH3TDK

    kawan2 saya yg dah kawin semua serabut gila sekarang ni bila dah mula dapat anak. dulu harga bibik indon rm300 je sebulan (sebelum 2010) sekarang nih dorang dah pandai mintak rm 800 dan keatas sebulan..

    saya selalu advise (hehehe..) kawan yg dah kawin, pastikan salah sorang makan gaji dan sorang lagi kerja sendiri.

    contohnya:
    - isteri makan gaji
    - suami kerja sendiri freelance dan buat kereta sewa grab. pagi2 hantar wife kerja, terus on kan grab apps dan buat duit. killing 2 birds with one stone.

    contoh 2:
    - suami makan gaji
    - isteri duduk rumah jadi freelancer media social (contoh link yg saya beri diatas)

    =====

    saya berpendapat di zaman yg mencabar dari segi kewangan sekarang perlu buat mcm ni supaya tak susah sangat bila ada hal anak sakit dll.. sentiasa ada seseorang di rumah.

    dan pasangan yg sorang lagi yg makan gaji ada slip gaji utk buat pinjamn umah, kete dll

    ===
    Linkman - Solo forever huhuhu..
    ===  
  2. Dashima 2 - Thu 10/Oct/2019, 6:06pm
    Nasihat yang berguna.  
  3. Ag Aslam Bin Abustam - Thu 10/Oct/2019, 10:47pm
    shopee  
  4. Hafidz Arif 3 - Fri 11/Oct/2019, 7:43am
    Berminat nak tambah pendapatan serendah RM10?


    klik: www.hafidzarif.com  
  5. Syafikah 7 - Wed 23/Oct/2019, 1:26pm
    Tapi saya boleh terima tempahan nasi lemak, nasi ayam, roti jala dan sebagainya. Boleh wassap sy kalau ada yg nak order. Area sp & self pickup (xda cod). terima kasih.  
  6. Siti Hawa Ayub Abdul Shukor - Tue 29/Oct/2019, 6:34pm
    Duduk area mana  
  7. Syafikah 7 - Fri 13/Dec/2019, 12:29pm
    Topic closed  
Page 1   (Total 7 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Umrah Ku 2019 - Enam Hari di Kota Mekah dan..
Umrah di Tanah Suci serta menjejaki tempat-tempat bersejarah di Kota Mekah & Kota Madinah. Semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada semua.
Ayam Bakar Station di Blue Lagoon Port Dickson dan Rumah Api Cape Rachado
Kami ke Pantai Tanjung Tuan di Port Dickson untuk menikmati Ayam Bakar Station yang terkenal dengan set ayam bakar madu. Apakah yang membuatkan gerai ini mendapat ulasan paling tinggi dari pengunjung? Mari kita lihat. Kami juga meredah ombak di Pantai Blue Lagoon dan mendaki bukit Rumah Api Cape Rachado.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)