Tawaran Khidmat Pengiklanan Pada Mereka yg Memerlukan
Munawan 2 - Fri 5/Mar/2021 11:00am [Last Comment]
Assalamualaikum w.b.t..

Sejujurnya, Saya sendiri tidak pasti sama ada kaedah yg saya sedang cuba usahakan ni sama ada sah dan diterima ataupun salah dari sudut undang-undang.. sekiranya cara saya ni salah, saya mohon sangat2 pada tuan/puan yang budiman untuk memaklumkan dkt saya secara baik dan tidak marah atau gunakan susunan ayat yg tidak membuatkan saya bertambah jadi buntu sampai berputus asa..

Ini sahaja ikhtiar yg saya dapat fikirkan dalam situasi sekarang ni.. sudah hampir setahun saya kehilangan punca pendapatan sejak perniagaan saya jatuh teruk gara2 PKP.. semenjak dari tu, hidup saya di belenggu dengan pelbagai jenis hutang termasuk notis tuntutan.. Berpuluh syarikat saya dh memohon kerja dan interview tapi masih tiada lagi rezeki saya..

Isteri dan anak2 saya yg masih lagi kecil turut jd mangsa daripada keadaan saya ni terpaksa hidup di dalam suasana terjejas di mana keperluan mereka serba tak cukup apatah lagi keinginan.. sebelum ni hidup kami ada isinar dan ilestari tetapi sekarang ini cuma ada isinar semata mata untuk terus hidup sebab bermula bulan ni ilestari saya dh habis.. duit yang ada di tangan saya untuk survive bersama anak2 dan isteri cuma tinggal tidak sampai Rm50 pun..

Kaedah yg terlintas dalam fikiran saya sekarang ini adalah dengan cara mengambil contact number owner2 bmw, mercedes, porche, ferarri, lambo, audi, superbikes, owner perumahan2 vvvip mcm country height, sierra, kota warisan, lepastu saya masuk pelbagai website company yg agak besar untuk dapatkan contact golongan ceo, managing directors, managers, senang cerita sejak petang semalam saya dah berhasil dapatkan hampir 1500 contact numbers golongan bangsawan T20 untuk saya..

Tujuan saya ambil nombor mereka semua tu untuk saya cuba tawarkan pada tuan puan yg mempunyai perniagaan atau apa sahaja perkara yg memerlukan perkhidmatan saya untuk iklankan/menyampaikan kepada setiap seorang dari mereka semuanya melalui whatapps.. Saya tidak tahu berapa nak letak harga untuk perkhidmatan saya ni, jd saya akan terima berapa shj bayaran upah dari tuan puan mengikut atas penilaian anda sendiri..

Saya tidak berani untuk letakkan no telefon kerana risaukan tindakkan saya ni menyalahi undang2.. sesiapa yang berminat dan perlukan perkhidmatan saya seperti mana yg telah saya jelaskan di atas, boleh tinggalkan no contact tuan di komen atau melalui email yg saya create khas untuk berurusan tentang ini sahaja.. semoga kita sentiasa berada di dalam Rahmat Allah Sw. t

Email saya:
munawanwan1@gmail.com

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
     
  1. Linkman - Sat 6/Mar/2021, 10:22am
    berniaga kepada orang2 kaya adalah salah satu bisnes yg lumayan.. cuba tuan contact semua syarikat hartanah di KL/Selangor.. dorang selalunya ada listing banglo rm juta2 utk golongan mewah.

    kadang2 cara terbaik.. ketuk pintu ofis terus terjah.. tapi musim pkp nih mungkin ada yg tutup sebab work from home (WFH).

    atau kalo nak try contact negotiator/agen hartanah online dulu.. check disini:
    https://www.majalah.com/?classifieds.agen-hartanah  
  2. Munawan 2 - Sat 6/Mar/2021, 4:28pm
    terima kasih tuan sebab sudi kongsikan pendapat tuan yg sangat2 saya hargai dan memerlukan .. semoga Allah swt permudahkan rezeki tuan  
  3. Riniz Berkat Trading - Sat 6/Mar/2021, 8:41pm
    salam.kalau minat berniaga burger boleh contact saya.kalau betul cara berniaga InshaAllah hasil sangat lumayan daripada tunggu benda yang tak pasti dapat.https://www.wasap.my/60134478337  
  4. Munawan 2 - Sat 6/Mar/2021, 11:40pm
    terima kasih tuan riniz berkat trading atas tawaran dari encik tu tapi tak mengapa saya risau untuk terima hasil lumayan sebab saya takut nanti saya jadi terlalu agungkan perniagaan saya tu sampai berani terus pergi kondem usaha orang yg jatuh tengah ikhtiar nak bangkit mental fizikal .. saya masih pegang pada Allah yg berikan rezeki , kita hanya usahakan untuk mencari sahaja .. samaada hasilnya banyak ataupun tidak , kedua-duanya adalah satu dugaan ..  
  5. Munawan 2 - Sun 7/Mar/2021, 12:39am
    saya mohon sangat2 tidak perlulah email kt saya benda selain dari perkhidmatan yg saya buat ni .. buka je email ada yg offer join skim cepat kaya la , mlm la , offer nk ajar main investment la , nak ajar cara jual guna ebay laa dan yg paling menarik email untuk bagitahu business saya gagal sebab saya salah teknik siap offer nk ajar saya cara yg betul untuk berjaya .. tuan tuan yg budiman , Saya bangkit melalui business dan jatuh beberapa kali pun dalam business juga .. saya pun taktahu apa definasi kaya ataupun berjaya sebab bagi saya nafsu tu tak pernah puas dan sentiasa jd tamak sentiasa nak lebih lagi sampaikan ramai yg saya perasan kecundang berpunca dari ini termasuk saya .. keadaan saya sekarang ni tengah recover semangat dgn mental saya untuk start semula dari bawah untuk bangkit sekali lagi.. Saya bermula dengan bermodalkan Rm50k yg saya simpan kumpul ikat perut bekerja lepas SPM sampai umur 22 tahun baru saya dapat mulakan perniagaan bawa masuk produk dari China yg ketika tu masih tiada lagi di negara kita lagi .. Atas cadangan dari ''tuan penasihat'' , produk yg hanya modal Rm900 setiap satu tu saya jual dgn harga Rm13500 .. Di sebabkan cadangan ''tuan penasihat'' tu saya dapat profit Rm1juta yg pertama pada umur 24 tahun dan syarikat saya kena sailang dgn ''tuan penasihat'' pada umur 26 tahun .. pada umur 28 tahun saya dapat profit Rm1juta sekali lagi hasil daripada peniagaan kedua dan sekarang ni umur 31 saya kehilangan Rm3juta atas pelaburan saya yg tersangat yakin nafsu jadi tamak sampaikan berani laburkan 90% duit saya ke atas business yg kesudahannya terjatuh di sebabkan pandemic terputus hubungan dgn negara pengilang tu dan stock yg saya dah laburkan tu tak sampai2 smpailah skrg .. kegagalan saya sebelum ni boleh la saya salahkan orang lain sebagai punca tp kegagalan kalini saya nak salahkan siapa lagi kalau bukan diri sendiri ....  
  6. Hazrul Nizam - Sat 13/Mar/2021, 9:49am
    Saya mohon semua berhati hati. Banyak taktik bermula dengan mencari simpati, kemudian disusuli dgn umpan. Kalau nak kenal mereka senang sahaja. mereka sangat takut nombor telefon dikesan. mereka akan berikan pelbagai alasan tidak meletakkan nombor telefon. (konon takut disalah gunakan).

    baca taktik dibawah untuk keselamatan semua. ingat, ada sindiket bergerak secara berkumpulan. bila dah dapat target, ahli kumpulan lain akan hubungi anda menggunakan pelbagai nombor telefon berlainan. target menjadi confuse dan mudah terkena.

    Baca disini!
    https://www.majalah.com/?classified.funder-pelabur.G7TYTJFXR8

    (tak perlu ugut utk saman saya)  
  7. Zack 184 - Sun 14/Mar/2021, 1:20pm
    **scammer detected***  
  8. Hazrul Nizam - Mon 15/Mar/2021, 9:39am
    Saya sudah jangkakan ini scam.

    Modus Operandi:
    meminta bayaran RM500 utk servis iklan. Lepas beberapa hari tiada respon dari funder, beliau meminta bayaran tambahan. Bila di ajak berjumpa terus hilangkan diri.

    Ini maklumat yg beliau gunakan;
    Maybank
    501280079983

    Firdhaus
    013-371 2520
    013 3712520  
  9. Wahmarketings Com - Mon 15/Mar/2021, 3:30pm
    Laa scammer ke ?  
  10. Munawan 2 - Mon 15/Mar/2021, 11:17pm
    assalamualaikum semua .. boleh saya tahu apa yang saya dh buat smpai terus dituduh sebagai scammer ? saya tidak memaksa sesiapa pun untuk gunakan perkhidmatan saya ..  
  11. Munawan 2 - Tue 16/Mar/2021, 2:00am
    bagi menjawab tuduhan tuan hazrul nizam tu ,

    di bawah ini adalah reply saya pada email semua yg bertanyakan berkenaan khidmat saya ..

    ''untuk perkhidmatan saya ada terbahagi kepada 2 database yg saya asingkan mereka yg ada gelaran status vip (dato/dato seri/tansri) total 450 contact dan mereka yg tiada title tapi masih juga berada dalam golongan elite total 1000 contact .. bagi untuk database yg ada title saya letakkan harga RM500 include sekali dgn pakej database yg satu lagi total 1450 .. dan database yg kedua pula saya tak meletakkan harga terpulang kepada tuan nak berikan berapa mengikut penilaian dari tuan .. berapa jumlah sahaja saya tetap akan terima .. sekiranya tuan berminat untuk proceed sila tinggalkan no phone untuk saya hubungi''

    saya hanya tetapkan payment pada 1 database itu shj dan untuk database yg satu lagi pula saya bagi mereka sendiri yg tetapkan berapa sekalipun.. dan saya rasa tuan sendiri pun tak jelas dgn motif tuduhan ''bayaran tambahan'' yg tuan sedang isukan skrg ini yg berjumlah Rm30 .. isu ''bila di ajak jumpa tu'' dah terbalik , kalau mengikut conversation yg sebenarnya saya yg ajak berjumpa .. ada bagus usaha tuan untuk mencelah pada mana2 posting iklan minta ambil langkah berjaga2 walaupun tindakkan tu sebenarnya boleh akibatkan salah faham termasuk tutup periuk nasi mereka yg jujur tapi janganlah terlalu ghairah sgt sampaikan terus buat kesimpulan *tanpa* usul periksa dahulu .. perumpamaan nya macam ni , sebelum ni tuan pergi kat kedai makan secara rambang untuk pesan pada customer kt situ untuk berjaga2 takut tukang masak tak cuci tangan lepas keluar tandas .. tapi kali ni tuan pergi kat customer terus cakap tukang masak kedai makan ni comfirm tak cuci tangan lepas keluar tandas .. tuan , kalau hanya sekadar berdasarkan dari siasatan tuan untuk kes2 masa lalu itu namanya tuduhan yg tak berasas .. saya taknak marah2 tuan ataupun balas dkt kata maki hamun termasuk nak saman menyaman tuan .. saya pun dah lalui perkara yg lebih kurang sama mcm sebelum ni .. dah beberapa kali orang cuba jatuhkan saya waktu dalam bisnes dulu dengan mcm2 cara tp yg berjaya hijack bisnes saya tu adalah orang yg paling saya percayai tikam belakang saya tanpa saya sedar pun .. kalau tuan rasa tindakkan tuan ni betul , teruskanlah apa yg tuan sedang buat tu .. saya dah letih untuk menuntut keadilan didunia ni lagi dah , saya tunggu pengadilan akhirat kelak yg tentukan sama ada saya ni aniaya orang ataupun di aniaya orang ........  
  12. Hazrul Nizam - Tue 16/Mar/2021, 8:28am
    SAH!!

    Gaya penulisan menunjukkan seorang penipu yg dah putus asa asyik kena bongkar kegiatannya. pelbagai cara baru digunakan dan terbongkar juga.

    AMARAN kepada Munawan 2 yg menggunakan nombor hp 013 3712520 dan juga nama lain (firdhaus) saya beri anda 48 jam utk memulangkan kesemua wang mangsa mangsa yg anda dah tipu. saya akan hubungi kesemua mangsa dan bertanya adakah anda sudah pulangkan wang.

    jika anda gagal pulangkan, saya akan minta moderator blok akaun anda dan pastikan nombor hp anda (013-371 2520) kekal di topik ini untuk rujukan semua warga malaysia.

    013-371 2520
    0133712520
    013 3712520
    013 3 712520
    013 37 12520
    013 371 2520
    013 3712 520
    013 37125 20
    013 371252 0

    Kesemua variasi diatas dibuat supaya mangsa yg anda hubungi akan mudah membuat carian di internet dan topik ini akan keluar. Ingat anda ada 2 hari untuk memulangkan wang mangsa yg anda tipu!!  
  13. Munawan 2 - Tue 16/Mar/2021, 11:20am
    “Dan janganlah kamu memalingkan wajahmu daripada manusia (kerana sombong) dan janganlah berjalan di bumi ini dengan angkuh. Sesungguhnya, ALLAH tidak menyukai orang-orang yang sombong dan membanggakan diri.” (Surah Luqman, 31:18).

    Allahu Alam  
  14. Hazrul Nizam - Tue 16/Mar/2021, 12:38pm
    Dan janganlah kamu menggunakan ayat ayat Allah untuk kepentingan kamu sendiri memperniagakan nombor nombor dan data peribadi orang lain dan meminta rm500 dari mangsa yg kesusahan (niaga waktu sukar) kemudian meminta lagi wang tambahan (cubaan menipu round ke 2), kemudian apabila mangsa meminta utk berjumpa kamu terus menghilangkan diri dan sampai kini masih belum dipulangkan wang mangsa. (saya baru hubungi mereka sebentar tadi)

    Sesungguhnya, penipu tegar bakal di bakar di neraka kelak.  
  15. Hazrul Nizam - Tue 16/Mar/2021, 12:43pm
    Dan janganlah kamu lupa untuk memulangkan wang mangsa mangsa dalam masa 2 hari. Sesungguhnya jika gagal, nombor telefon dan bank akaun kamu akan kekal disini sehingga hari kiamat.

    Ini maklumat yg penipu gunakan;
    Maybank
    501280079983

    Firdhaus
    013-371 2520
    013 3712520  
  16. Munawan 2 - Tue 16/Mar/2021, 1:51pm
    tuan hazrul , maafkan saya sebab cara tuan bg notis kat saya tu bukanlah level untuk buatkan saya ambil perhatian .. baiklah sekiranya itu yang tuan mahukan , saya bantu tuan ..

    Kepada mereka yg sudah menjalani urusniaga dgn saya dan urusniaga tersebut mendatangkan kerugian pada pihak anda di syaki ada pengingkaran pada kontrak yg telah dipersetujui bersama mahupun terdapat penipuan dari pihak saya , sila serahkan notis tuntutan gantirugi termasuk kenyataan yang membuatkan anda berasa sedemikian secara bertulis pada saya berserta tempoh masa 7-14 hari untuk pihak tuan menerima maklum balas dari pihak saya terhadap tuntutan tersebut .. Sekiranya pihak saya gagal bagi maklumbalas dalam tempoh masa yg diberikan ataupun dapat membuktikan kesalahan dari pihak saya sepertimana yg tuan telah nyatakan dalam motif tuntutan ini , terserah pada tuan samaada ambil tindakkan selanjutnya secara lisan ataupun prosiding teruskan di makamah.. sekiranya tidak ada sebarang notis yang saya terima dari pihak tuan , saya pula akan hantarkan notis pada kesemua klien saya untuk beri maklumbalas bagi penjelasan terhadap perbuatan dari tuan hazrul nizam yg sedang memalukan termasuk menjatuhkan maruah saya secara umum harini adalah daripada permintaan tuan tuan ataupun dia bertindak secara individu tanpa menerima arahan dari sesiapa sekalipun . Oleh kerana dia sudahpun bertindak sedemikian dan tindakkan dari dia itu sudahpun melengkapi kesemua tiga elemen untuk saya membuka fail saman sivil fitnah termasuk menuntut Segala ganti rugi yg akan ditentukan oleh mahkamah mengikut pelbagai faktor antaranya seperti (i) reputasi si penuntut, (ii) tahap keseriusan dan impak yang datang daripada kenyataan fitnah tersebut, (iii) wujudnya sebarang niat jahat (malice), dan (iv) sama ada defendan telah membuat permohonan maaf.

    harap maklum ........  
  17. Hazrul Nizam - Tue 16/Mar/2021, 3:12pm
    Maaf tak minat nak baca comment merapu anda. Cepat pulangkan wang mangsa mangsa anda. Jika tidak nama anda dan number hp kekal disini dan akaun anda di blok oleh moderator. Anda terpaksa daftar nombor baru dan fikirkan idea baru utk menipu. (dan saya akan bongkarkan lagi sekali).

    AMARAN! tak perlu register akaun baru utk menyokong topik scam anda. saya akan notify moderator dan kesemua akaun baru anda akan di blok serta merta  
  18. Amir 968 - Tue 6/Apr/2021, 5:57pm
    bapak penyangak rupanya///  
  19. Wahmarketings Com - Sat 10/Apr/2021, 8:58pm
    orang zaman sekarang lain betul ya.
    kantoi scammer berani lagi
    buat mcm xde apa2  
Page 1   (Total 19 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..