Saya Ingin Melabur 5k-10K Pulangan 25-30% Sebulan Selama Setahun
Izam 26 @ SAS Advisory Services - Thu 13/Feb/2014 12:06pm [Last Comment]
Saya ada modal hendak membantu sesiapa yang memerlukan bagi menjalankan perniagaan yang halal serta tiada unsur-unsur penipuan. Busines ini bukan perniagaan saham, sim card hp, MLM. Yang benar-benar berkemampuan boleh memberi pulangan hingga 25% dan 30% sebulan selama setahun (12 bulan) kepada pelaburan saya boleh hubungi saya segera. Projek ini secara tidak langsung membantu rakan niaga yang ingin berjaya dan kembangkan business. Kita sama-sama menikmati pendapatan tambahan dan keuntungan bersama. Harap rancangan pelaburan saya ini bukan bercirikan RIBA .....Berkonsepkan menang-menag

Niche: Ingin Berniaga | Mencari Pelabur | Diskusi Bisnes
 
1. Atok Ali - Thu 13/Feb/2014, 12:09pm
Hubungi saya segera 0125625126  
2. Izam 26 - Thu 13/Feb/2014, 12:10pm
Saya izam emel ::: izaham.adnan@gmail.com
berminat boleh hubungi saya. Nyatakan jenis perniagaan dan kesanggupan memberi pulangan yang dinyatakan.  
3. Mijo83 - Thu 13/Feb/2014, 12:39pm
salam.nama sy gja.bekerja dengan kerajaan .saya ada rakan kongsi berniaga pakaian, kain pasang dll secara offline dan online.Tetapi disebabkan kami kekurangan modal utk membuat modal pusingan perniagaan pakaian kami agak terhad tetapi permintaan tinggi.sebelum ni sy pernah beriklan mencari pelabur tp sy ditipu.Pelikkan sy ditipu bkn sy menipu.ade dua org yg berminat nk join tetapi setelah sy siapkan agreement hitam putih dan cop mati setem kedua-dua pelabur menyepikan diri.sedih..mmg sgt sedih sbb sy dah booking item dr pemborong lastnyer kami kena cari modal dr pelbagai sudut utk cover.kalau encik berminat utk melabur encik add sy di FB saya gja_mijo. sy memerlukan modal bermula rm2k dgn pulangan rm200 sebulan selama 24 bulan.sy ddk di sg besi dan bekerja di putrajaya.potensi perniagaan sy besar sbb suasana kerja sy dan rakan2 sgt meluas.encik boleh menghubungi sy di 0172759266 atau pejabat sy 03-88802732  
4. Mijo83 - Thu 13/Feb/2014, 12:46pm
utk makluman encik sy menggunakan id suami.oo yerk.. utk makluman encik knape sy berani memberi pendapatan tetap kepada encik sbb sy ade membuat jualan secara ansuran dan coming soon kami plan utk membuat jualan secara sistem kutu dgn target jualan berkumpulan.sy pun xnk jg terlibat dgn riba..jd keuntungan tetap setiap bulan itu adalah hasil keuntungan dari belian bayaran ansuran dan belian kutu berkumpulan secara sistematik.sebelum ini sy dah menjalankan sistem ini.tetapi disebabkan masa dan komitmen saya berhentikan perniagaan.tetapi atas kesedaran terhadapa pendapatan sampingan PERLU ADA saya ingin menjalankan semula perniagaan ini.  
5. Khalida Hessa - Thu 13/Feb/2014, 10:57pm
Asalammualaikum en izam.
Sekadar makluman,......kebanyakkan orang berkata mereka tidak mahu melibatkan diri dengan riba namun,kerana tidak memunyai ilmu mengenainya, tetap terjebak juga. Setelah 4 tahun mengkaji mengenai riba, kami sekeluarga telah dapat menjalani hidup tanpa riba. Tidak mudah untuk mengajar dan mengajak keluarga, saudara,jiran dan kenalan2 untuk mengikut landasan ini, tetapi kami berusaha mencuba kerana ianya suruhan Allah. Percayalah,bila kita berniat untuk memerangi riba, selangkah permulaan kita akan di bantu dengan berpuluh2 ''langkah'' dari Allah.Selama 3 tahun melalui pengalaman memerangi riba ini,tidak terkira oleh kami kenikmatan dan keajaiban yang di berikan oleh ALLAH. Sekiranya tuan ingin mempelajari ilmu ini,dan ianya percuma, email lah hasrat tuan kepada saya di khalidahessa@gmail.com Insya Allah kita akan menyebarkan ilmu Allah itu. Terima kasih.Salaam jazakallahu khayr.  
6. Red One 2 - Fri 14/Feb/2014, 8:31am
Salam, saya berniaga supply brgan kering kepada hostel pekerja asing, barang seperti beras, bawang, kentang, telur, minyak. 2 tahun lepas saya pernah menjadi supplyer baranggan ini juga di hostel yg sama, berhenti disebbkab pengurusan hostel x membenarkan memasak, baru2 ini pihak pengurusan hostel telah membenarkan utk pekerja masak semula. modal yg di perlukan dalam 4-5k atau lebih, jika anda berminat boleh terus hubungi saya 01122347658 wan. Hostel di kota damansara.  
7. Nazman 7 - Sun 16/Feb/2014, 7:12am
sertai ajakereta.com perniagaan kenderaan dan outomatif pulangan setiap buln  
8. Kasride - Sun 16/Feb/2014, 11:16am
25%-30%? lu agak la bro..ini bkn nya nak tolong..tp nak sembelih kepala lg ada la..sebulan lak tu..kalau setahun mngkn logik gak..adoii xagak2 la lu bai..katakan lu bg pinjam rm10k then lu expect org byr lu SEBULAN 20%-30% maknanya sebulan buta2 lu kaut rm2k-3k..pergh lebih dr along bai..setahun lu dpt rm24k..geng,bg gua la kan lu angkat rm500 -rm1000 ok jgk la..at least bg org lain ruang utk bernafas sama..lu kena ingt berniaga byk bda nk kena pk..overhead tiap2 bulan tgi..dgn gaji sendiri lg,gaji staff lg,duit itu duit ini lg..rilek la bai..jgn nk kaya cpt..slow2 la..lu bunuh org beb bkn tlg..  
9. Linkman - Mon 17/Feb/2014, 7:17am
Mari kita kaji apa jenis 'pinjaman' perniagaan 'tanpa riba' yg boleh di tawarkan oleh umat islam yg logik akal.

Seperti yg kita tahu kalau kita charge interest itu dikira riba dan lebai janggut akan kata HARAM.

Tapi kalau kita TAK kenakan riba tapi kita kenakan charge yuran kos kerani/ofis dan yuran tracking GPS kedudukan peminjam, lebai janggut terus confuse dan tak berani nak label RIBA atau jerit HARAM!! walaupun kos total akhirnya melebihi kos RIBA yg dikenakan oleh syarikat kad kredit.

sebabnya lebai janggut sendiri pun nak pinjam jugak hehehe :-)

Persoalan yg perlu dijawab:

1) Apakah jumlah effective percent yg terkumpul akhirnya bagi tempoh setahun.

2) Adakah modal pokok perlu dibayar semula setelah tamat tempoh.

=================================
Katakan anda nak beri pinjam RM10k selama setahun
=================================

- Menggunakan caj kad kredit pada 1.5% sebulan sebagai pedoman, maknanya setahun adalah 18%.

Ini jauh lebih baik dari ASB yg biasanya sekitar 7-8% je setahun...

- Jadi, modal pokok RM10k campur RM1,800 adalah RM 11,800

- Jadi 11,800 bahagi 12 bulan adalah RM 984 sebulan selama 12 bulan termasuk bayaran balik duit pokok. Maknanya selepas 12 bulan, pemodal tak boleh mintak duit pokok sekali lagi..

- Seperti biasa nyatakan cas tersebut bukannya riba tapi caj kerani & caj utk track kedudukan peminjam menggunakan sistem GPS.

===========
Kesimpulannya
===========

Jika anda nak beri pinjam RM10k selama setahun, kos asas sebagai panduan adalah si peminjam perlu bayar balik sebanyak RM 984 selama 12 bulan dimana kos tersebut termasuk bayaran pokok.  
10. Ghostlink - Mon 17/Feb/2014, 10:11am
Bila bercakap tentang perniagaan mesti ada untung rugi nya. Tuan yang empunya modal kalau setiap kali nak melabur MESTI NAK DAPAT UNTUNG sekian-sekian pun sama lebih kurang TARAFnya MACAM ALONG BERLESEN:

- gua bagi lu duit, lu untung ka rugi ka, gua talak peduli punya, janji itu bunga wa dapat bulan-bulan -

cuma tuan punya MODAL dalam topik ni menggunakan istilah Halal dan tiada penipuan dan tiada unsur riba dlm pelaburan-nya

akhir kata, fikir-fikirkan la.  
11. Has 3 - Mon 17/Feb/2014, 3:37pm
salam
rm5k to rm20k
-untuk yang mempunyai perniagaan dan memerlukan modal tambahan
- secure job/Po
-pusingan modal

call/sms/wsapp 0177721209  
12. Mohamad Ridzuan - Mon 17/Feb/2014, 4:10pm
saya setuju pinjaman begini berteraskan RIBA.kajilah wahai pemberi pinjaman.  
13. Masrullnizam - Tue 18/Feb/2014, 12:49pm
stupid loaner...  
14. Razaksapawi - Tue 18/Feb/2014, 11:20pm
Secara jjur sy katakan..jgn amalkan mniaga secara berhutang atau mencari pelabur..mniaga ikut kemampuan...PERCAYA LA KATA SY hehe..pniaga bg dividen kt plbur dr untung bersih...bkn jumlah pokok..kata la plabur bg rm10,000...untung dr rm10000 adalah rm100..klu plbur mtk 25%..bg je pelabur rm25 wakaka...  
15. Izam 26 - Wed 19/Feb/2014, 11:47am
Sehingga kini saya dah mendapat maklumbalas dari peniaga/org yang memerlukan khidmat dana saya seramai 10 org dan mgkin lebih. Rata-rata berterima kasih dgn saya kerana saya menjadi penyelamat busines mereka, jika tiada modal segera yg mudah dan tiada byk dokumentasi mgkin busines kena bungkus. Atas perhargaan mereka saya dapat merasa sebahagian keuntungan dari busines mereka yang memenuhi syarat saya. Saya rasa pakej ini merupakan satu strategi pengkongsian pintar dalam membantu yg menghadapi masalah jangka pendek (setahun aja). Saya juga dapat berkenalan dgn otai -otai yang telah lama buat busines dan memerlukan dana dari saya seperti pengurusan jenama, roodshow pameran buku, butik pakaian kanak2, kedai makanan, sewa kereta, kedai dobi, kontrator hartanah dan byk lagi. Bagi yang hanya pandai mengutuk buat lah sesuatu kebaikan untuk diri anda.  
16. Helmi 60 - Wed 19/Feb/2014, 3:33pm
Main saham Syariah atau forex je.. saya bole ajar 0136399981  
17. Abu Bakar 18 - Wed 19/Feb/2014, 10:11pm
salam, harap saudara izam dapat hantar detail kepada saya at puncaktinggi@yahoo.com  
18. Zaiful 5 - Thu 20/Feb/2014, 1:20pm
masuk MLM Nustemcell.

Modal 5k dah boleh jadi stokis.

Pulangan 10,000 kali ganda bila level mencecah 60 level. Stokis sehingga 300 level.

Modal rm245 boleh dapat sehingga 3j minima tanpa menaja. Bonus placement dan bonus uni gen.

Detail boleh sms email ke 017-6954382  
19. Eyda 20 - Sat 22/Feb/2014, 2:52pm
Salam,
Peluang bisnes utk jangka msa pnjang, terjamin dan boleh dwarisi. Modal cuma RM2600 seumur hidup. Keuntungan yg sgt lumayan dan tidak terhad stiap bulan. Bina jaringan/networking dan miliki kedai kesihatan/kecantikan/household YG dberi scara PERCUMA! Sertai skarang, tmpat terhad. call/whatsupp 019-5761445 pn. waheda.  
20. Noelmanja - Sun 23/Feb/2014, 8:17pm
Rakan Biz,
Bila kali terakhir syarikat minuman kegemaran anda membayar anda (tunai/cek) kerana anda minum produk mereka?

Kini minuman berkhasiat (Black Coffe/Caf? Latte/Caf? Mocha/Hot Chocolate/Green Tea) Organo Gold akan membayar anda pada setiap cawan yang anda atau kenalan anda minum.

Hubungi saya di email : elzan_182@yahoo.com
Dapatkan sampel percuma!  
21. Fadli 64 - Tue 25/Feb/2014, 2:36pm
boleh saya pinjam RM1000/sebulan je..duit tu nk buat modal baiki computer..lagi ckit nk ciap tp modal xcukup..

kalau setuju saya bayar balik RM1200 or RM1300

email sya studystpm@gmail.com  
22. Nurhadzren - Thu 27/Feb/2014, 11:15am
Dari anda memberi pinjaman lebih baik buat invetmentmor business.untung pada and juga.,pls email me for detail.nurhadzreenmdhizer@yahoo.com  
23. Anis 34 - Fri 28/Feb/2014, 6:10pm
Maaf ya. Saya bukannya terrer bab agama ni. Tapi klu xsilap saya, menjanjikan kadar pulangan yg tetap utk pelaburan juga dikira sbg riba. Sila rujuk ngan org yg lebih arif ya. Klu saya silap, tlg betulkan.... sekadar berkongsi pendapat.  
24. Bbinary Options Trading - Sat 8/Mar/2014, 6:38pm
Assalamualaikum, saya mencari pelabur dengan bermodalkan rm1500.
Keuntungan saya akan bayar sehingga rm20000.
Ini adalah saham bank binary.
Saya sendiri akan trade dengan bank binary.
berminat email kepada rock31_91@yahoo.com  
25. Nani 2 - Wed 19/Mar/2014, 4:55am
En izam ni ckp jer blh tlg...bila kita emel dia reply.. ok lg. Pastu bila difikirkan kita x mampu byr mcm dia nak, dikata pulak kita ni tamak n cuba nk menipu...blh pulak dituduhnya kita ni nk makan duit haram...x blh tlg sy x kisah. Tp tiba2 sesedap hati ckp kat kita mcm tu. Sapa x angin! Saya dah meniaga lama. Dr uptown, online, kedai pun dah. Jatuh bgn dlm meniaga dah biasa.skrg dah mula memborong sendiri kain sulam dr bukit tinggi indonesia. So perlukan modal lebih. Sbb tu saya email dia. Sy bersyukur sgt dia x tlg saya. Sbb saya akan lebih menyesal klau dah deal n kemudian baru tau perangai n bahasanya mcm tu...sorry to say la...en izam ni org johor...jgn la sbb awak sorg sy cop semua org johor mulut mcm awak. Alamat penuh letak kuarters guru...klau guru bahasa mcm ni rosak!!! Saper yg deal dgn en izam hati2...tkut terkena di kemudian hari. Saya cuma ingatkan jer...
Klau blh upload gmbr kat sini blh jer sy msukkan bukti email dia yg menyakitkan hati tu...  
26. Nizar 29 - Wed 19/Mar/2014, 10:33pm
Aku ada rm100k...aku leh topup modal...sapa bisnes yang ok aku bg pinjam n share profit  
27. Nizar 29 - Wed 19/Mar/2014, 10:38pm
0135036629  
28. Izam 26 - Tue 25/Mar/2014, 10:28am
Nani 2 saya tak sanggup nak rugi masa dengan Cik Puan saya minta dokumen daftar perniagaan, SSM dan penyata akuan pun susah , lambat kalau nak niaga kena lah agressif ramai yg menunggu dana saya sampai nak habis....saya dah byk membantu....kalau tak caya leh cal Azli Pasir Gudang 011 243999929, Rusman 0123647719 da lagi malas nak bg tau....tanya dia org lah, dah saya dpt puluhan ribu henggit kongsi kuntungn dgn mereka....wauu hari raya bertambah seri lah saya tahun ini...kalau tuan-tuan kat sana nak labuh boleh hubungi mereka....keuntungan 60% dan lebih dlm 12 bulan pun mereka boleh bagi.....  
29. Zek 21 - Sun 30/Mar/2014, 2:09am
boleh rujuk
https://www.facebook.com/spckt  
30. Zuhdi 5 - Mon 31/Mar/2014, 7:47pm
Raya la kat dunia ni. Ambik segala harta kat dunia ni. Akhirat esok cuba pakai harta tu untuk tebus dosa. Haha.. No yg di bagi tu entah2 no member sekepala dengan dia. Minta pembaca jangan percaya. Kumpul modal sedikit demi sedikit lagi bagus drpd berhutang.  
31. Faizal 426 - Tue 24/Jun/2014, 1:42pm
email kan : faizalyahaya@yahoo.com  
32. Syalie - Sat 31/Jan/2015, 9:15am
Izam26 no tel sy 0178930133  
33. Ridzuan 214 - Fri 8/Jul/2016, 3:40am
Masih ada lg ker tawaran pinjam duit dan share keuntungan perniagaan nie ???
saya memerlukan wang modal rm75k saje ....keuntungan bahagi 2 ....
email saya wanangel10@gmail.com  

Page 1   (Total 33 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..