Khalida Hessa

Profile
Forum NickKhalida Hessa
RegisteredThu 4/Nov/2010, 10:41pm
Topics by Khalida Hessa
1Tanah di Janda Baik Untuk di Jual (3) - Tue 12/Jun/2012 1:24pm
2Perabot Separuh Harga - 50% Off 19-21 Feb 2011 di Kedai Perabot Asmah di Rawang (3) - Sat 19/Feb/2011 8:13pm
Comments by Khalida Hessa
1Mencari Penawar atau Pengubat Penyakit Sawan - Wed 26/Mar/2014 10:08pm
Assalammualaikum En Joe. maaf. email saya berikan tadi ada masalah. Mohon email kpd alamat khalidahessa@gmail.com Terima kasih
2Mencari Penawar atau Pengubat Penyakit Sawan - Wed 26/Mar/2014 9:49pm
Assalammualaikum En joe. Mohon emailkan kpd saya alamat email tuan. Anak saudara saya juga mengalami sawan.Saya cuma ingin menghantarkan maklumat-maklumat perubatan doktor yang saya ketahui. Dan cuma ayat-ayat Quran yang disyorkan utk di baca oleh pesakit. terima kasih. Alamat email saya nuurallanuur@gmail.com.
3Tawaran Dana Peribadi dan Perniagaan RM110 Ribu untuk Rakyat Melaka - Wed 26/Mar/2014 9:24pm
Assalammualaikum, mohon emailkan saya butir tersebut. Email saya khalidahessa@gmail.com Terima kasih
4Mencari Pembekal Barangan Keperluan Muslimin Secara Consignment di Arau Perlis. - Tue 25/Feb/2014 4:45pm
Assalammualaikum en faiz, Mohon di perincikan lagi jenis produk muslimin yang diutamakan oleh tuan. Boleh email kpd saya di khalidahessa@gmail.com Terima kasih.
5Menjemput Rezeki Dengan Menjadi Pengedar Roti Muslim - Sun 16/Feb/2014 11:52pm
Assalammualaikum, emaik kpd saya di khalidahessa@gmail.com Terima kasih
6Saya Ingin Melabur 5k-10K Pulangan 25-30% Sebulan Selama Setahun - Thu 13/Feb/2014 10:57pm
Asalammualaikum en izam. Sekadar makluman,......kebanyakkan orang berkata mereka tidak mahu melibatkan diri dengan riba namun,kerana tidak memunyai ilmu mengenainya, tetap terjebak juga. Setelah 4 tahun mengkaji mengenai riba, kami sekeluarga telah dapat menjalani hidup tanpa riba. Tidak mudah untuk mengajar dan mengajak keluarga, saudara,jiran dan kenalan2 untuk mengikut landasan ini, tetapi kami berusaha mencuba kerana ianya suruhan Allah. Percayalah,bila kita berniat untuk memerangi riba, selangkah permulaan kita akan di bantu dengan berpuluh2 ''langkah'' dari Allah.Selama 3 tahun melalui pengalaman memerangi riba ini,tidak terkira oleh kami kenikmatan dan keajaiban yang di berikan oleh ALLAH. Sekiranya tuan ingin mempelajari ilmu ini,dan ianya percuma, email lah hasrat tuan kepada saya di khalidahessa@gmail.com Insya Allah kita akan menyebarkan ilmu Allah itu. Terima kasih.Salaam jazakallahu khayr.
7Antara Cita-Cita dan Harapan. - Wed 12/Feb/2014 1:07am
Assalammualaikum tuan, Saya pernah melanjutkan pelajaran melalui pjj. Ada pandangan yang boleh saya berikan,walaupun bukan bantuan kewangan yang tuan perlukan. kalau tak keberatan boleh ke email kpd saya di aloyahali@gmail.com Terima kasih.
8Perlukan Fund RM13k Untuk Setup Bisness - Wed 12/Feb/2014 1:03am
Assalammualaikum en amir, Saya maklum bahawa posting ini telah di ''last comment''. Cuma sekiranya tidak keberatan saya ingin bertanya perniagaan yang tuan bercadang utk setup itu. kalau tidak keberatan boleh ke email kpd saya di aloyahali@gmail.com Terima kasih.
9Perlukan Maklumat Berkenaan Masalah Tunggakan Loan Rumah - Sat 8/Feb/2014 6:38pm
Assalammualaikum puan, Sekadar membantu sebelum menemui mereka yang benar2 dapat membantu. Cuba hubungi Persatuan Pengguna Pengguna Islam di Kuala Lumpur (PPIM) yang kerap kali kita lihat di akhbar dan di tv telah membantu ramai pengguna2 mereka yang di bermasalah dan juga di zalimi. Terima kasih.
10Program Usahawan Belia - Fri 31/Jan/2014 10:49pm
Assalammualaikum tuan,mohon emailkan butiran terperinci termasuk borang utk memohon. Terima kasih. Email saya khalidahessa@gmail.com
11Peluang Menjalankan Perniagaan - Fri 3/Jan/2014 2:22am
Assalammualaikum. Mohon butiran perinci mengenai program tuan. Email kpd aloyahali@gmail.com
12Buka Francaisi Kedai Runcit + Farmasi di Seluruh Felda Dengan Modal Kecil - Tue 24/Dec/2013 10:11pm
Assalammualaikum tuan. Mohon email butiran kpd khalidahessa@gmail.com
13Jawatan Kosong Bagi Penulis Artikel Sambilan Dalam Bahasa Inggeris. - Tue 24/Dec/2013 10:03pm
Assalammualaikum puan, mohon butiran mengenai perkara tersebut. email kpd aloyahali@gmail.com Terima kasih
14Guru Pusat Tuisyen Diperlukan di Seksyen 7, Shah Alam - Thu 28/Nov/2013 3:55pm
Assalammualaikum mohon butir perinci mengenai tuisyen inggeris. Emailkan kpd aloyahali@gmail.com Terima kasih.
15Ternakan Kambing untuk Dilelong - Thu 28/Nov/2013 3:50pm
Assalammualaikum. Mohon butir perinci mengenai ternakan kambing, termasuk lokasinya. Bagaimana sekiranya hendak beli 2 ekor sahaja. Terima kasih. Mohon email kpd khalidahessa@gmail.com
16Kenapa Anda Mahu Membayar Ansuran Kereta 7 Atau 9 Tahun Sedangkan Anda Boleh Menyelesaikannya Dalam Beberapa Bulan Sahaja? - Mon 25/Nov/2013 10:02pm
assalammualaikum. Mohon emailkan butiran kpd saya di khalidahessa@gmail.com
17Pelabur 600k Diperlukan untuk Projek Ternakan Lembu. - Thu 7/Nov/2013 5:08pm
Assalammualaikum tuan, mohon emailkan kertaskerja kpd khalidahessa@gmail.com utk perbincangan lanjut.Salaam jazakallahu khayr.
18Daftar Marabizz - Percuma! Sennego - Eperolehan untuk Badan-Badan Berkanun! - Mon 7/Oct/2013 11:50pm
Assalammualaikum tuan, mohon email kepada saya di aloyahali@gmail.com Terima kasih.
19Ingin Buka Hotel Budget - Sun 6/Oct/2013 12:23am
Assalammualaikum tuan,mohon disenaraikan butiran barang keperluan utk tatapan dan tindakan seterusnya. Lokasi saya di Rawang.Email saya aloyahali@gmail.com Terima Kasih
20Kelas Bahasa Inggeris di Area Equine Park - Sun 6/Oct/2013 12:16am
Assalammualaikum cik ain,sekiranya berminat utk memantapkan pengguasaan Bahasa Inggeris melalui seorang bekas wartawan NST yang mahir berkomunikasi dan juga menulis dalam Bahasa Inggeris. Lokasi beliau di Shah Alam. Sekiranya Cik Ain boleh email kpd saya latar belakang serta budget cik Ain, saya boleh majukan kpd beliau, Insya Allah. Alamat email saya aloyahali@gmail.com
21Mencari Sesiapa yg Mempunyai Kepakaran Dlm Bahasa Inggeris - Sun 22/Sep/2013 10:33pm
Assalammualaikum. Mohon butir2 mengenai kerja tersebut. Terima kasih. Hubungi saya di khalidahessa@gmail.com
22Anda Mempunyai Tanah @ Rumah Untuk Dijual @ Disewa? - Mon 12/Aug/2013 11:35pm
Assalammualaikum. Kepada mereka2 yang mengetahui, mempunyai ilmu dan berpengalaman dlm urusan jual-beli tanah: Saya ingin bertanya beberapa soalan mengenai penjualan tanah rezab Melayu.1) Apakah procedure2 sekiranya saya berhajat utk menjual tanah saya dan pembeli hajat membayar dengan tunai.2)Wajibkan saya mendapatkan khidmat peguam?3) Saya diberitahu bahawa penjualan mesti mendapat kelulusan exco,berapa lama kah pihak exco selalunya memberikan kelulusan?3) Bagaimana pula sekiranya tanah tersebut mempunyai 8 nama?4)Adakah saya atau pihak yang hendak beli perlu pergi ke pejabat tanah utk mendapatkan borang2 tersebut?5) pernahkah pihak exco menolak hajat sesaorang pemilik utk jual tanah tersbebut? Jazakallahu khair di tujukan kepada Hamba2 Allah yang bermurah hati berkongsi ilmu mereka. Sebarang maklumat boleh hantarkan kepada saya di khalidahessa@gmail.com Terima kasih.
23Nak Jual/Sewa (Rumah) - Sat 13/Jul/2013 2:06am
Assalammualaikum en Saiful. Saya ingin bertanya samada terdapat rumah atau bilik utk di sewa di kawasan Kampung Baru? Atau pun mana2 kawasan yang memudahkan utk sesaorang yang bekerja di Jalan Raja Chulan. Terima kasih. Mohon emailkan kpd saya di khalidahessa@gmail.com Terima kasih
24Restoran Beringin Kg Baru! Sangat Gempak! - Sat 13/Jul/2013 2:00am
Assalammualaikum En Azam, terima kasih kerana maklumat mengenai sebuah lagi kedai makanan yang boleh kita kunjungi di KL. Insya Allah akan ke sana selepas Raya nanti.Sekiranya tidak menyusahkan saya ingin bertanya kalau En Azam tahu atau mempunyai maklumat mengenai rumah atau pun bilik utk di sewakan di Kampung Baru. Mohon emailkan kepada saya di khalidahessa@gmail.com. Terima kasih
25Tanah di Janda Baik Untuk Dijual - Sat 13/Jul/2013 1:49am
Assalammualaikum en johary. Berapakah harga tanah tersebut? Adakah ia berdekatan dengan sungei? Adakah pemilik2 tanah bersebelahan telah membangunkan tanah mereka. Terima kasih. Emailkan butiran kepada khalidahessa@gmail.com.
26Mengaji ke Rumah Anda - Thu 13/Jun/2013 12:40am
Assalammualaikum,lokasi Cik Ain di mana? Ada seorang muallaf lelaki yang berhajat utk mempelajari Al-Quran, bertanyakan perkhidmatan ustaz lelaki. Andainya ada, mohon emai kpd saya di khalidahessa@gmail.com Jazakumullah.
27Tempahan Kabinet Dapur, Almari untuk Rumah, Pejabat, Restoran Dll. - Thu 13/Jun/2013 12:18am
Assalammualaikum en azizan. Mohon emailkan cv projek tuan kpd saya di khalidahessa@gmail.com Terima kasih.
28Modal Disediakan Kepada yang Ingin Menjadi Authorised Dealer Perniagaan Emas & Perak. Peluang Terhad! - Sun 9/Jun/2013 10:51pm
Assalammualaikum tuan. Mohon emailkan butiran mengenai perkara tersebut kpd saya di khalidahessa@gmail.com Terima kasih
294wd Gearbox Kia Sorento 2005 - Sat 8/Jun/2013 12:06am
Assalammualaikum. Saya selalu menghantar kia spectra utk semua urusan di Kia One specialist di Setapak, Kuala Lumpur. Mungkin tuan boleh bertanya kpd tuanpunya Kia One iaitu En. Shahrim. No talifon beliau 012-6855990. Terima kasih.
30Minta Pendapat - Tue 4/Jun/2013 10:23pm
Assalammualaikum en muara, mohon di berikan alamat email, supaya mudah saya boleh hantarkan cadangan. Saya juga seorang warga emas dan mempunyai tanah di Janda Baik. Terima kasih. emailkan kpd saya di khalidahessa@gmail.com
31Nak Buka Bisnes Perternakan Lembu Da Ada Tanah Tapi Taktau Macam Mana - Fri 3/May/2013 12:20am
Assalammualaikum En FzAnuar,Mohon alamat email tuan. Ada makluman yang boleh dan ingin saya sampaikan. Saya juga mempunyai tanah 3 ekar di Janda Baik. Email kpd saya di khalidahessa@gmail.com Terima Kasih
3210 Juta (Malaysia) Data Emel untuk Dikongsi. - Sat 27/Apr/2013 10:45pm
Assalammualaikum,tuan, mohon email kpd saya di khalidahessa@gmail.com.Terima kasih
33Tanah di Janda Baik Untuk Dijual - Thu 25/Apr/2013 8:48pm
Assalammualaikum En Ab Aziz, Mohon email kpd saya butiran tanah tuan,termasuk lokasinya,iaitu berhampiran dgn sungei lurah,ataupun apa2 chalet dan sebagainya. Berapakah harga tawaran tuan? Terima kasih. Email saya: khalidahessa@gmail.com
3410 Juta (Malaysia) Data Emel untuk Dikongsi. - Wed 24/Apr/2013 1:39am
Assalammualaikum tuan/puan, Mohon email kpd khalidahessa@gmail.com. Terima kasih.
35Awas dgn Datuk/Datin Ini! - Wed 24/Apr/2013 1:11am
Assalammualaikum, Encik Remy. Mohon maaf mengganggu. sekadar memberikan maklumat sahaja. Kalau tidak silap saya, nombor yg tertera tersebut adalah nombor2 para pelajar ujian latihan psychology, yang sedang di bawah seliaan. Terima kasih.
36Cara Untuk Refinance Kereta Lama. - Wed 26/Dec/2012 9:20pm
Assalammualaikum tuan,sekadar memberi maklumat. Maaf andainya jawapan saya tidak membantu sebab bidang bukan refinance. Bidang saya lebih kpd mengajar Hamba-hamba Allah mengenai cara pembelian, rumah, kereta dll tanpa melibatkan pinjaman berunsurkan riba. Dlm kata2 lain dengan menggunakkan emas sebagai duit. Pandangan saya sekiranya kereta tersebut masih baik dan pinjaman telahpun dilunaskan encik boleh berjumpa dgn mana-mana pihak yg menjalankan sewa-pajak kereta menggunakan sukuk. Dgn ini en boleh memperolehi sumber kewangan setiap bulan apabila kereta di pajak. Sekiranya en ingin mengetahui mengenainya tulis kpd saya di khalidahessa@gmail.com Sekadar memaklumkan. Semoga ianya membantu. Terima kasih.
37Mencari Pekerjaan Sebagai Engineer - Wed 26/Dec/2012 9:05pm
Assalammualaikum nazry dan larry. Dibawah ini saya berikan alamat "headhunter" atau pencari2 pekerja utk majikan. cubalah hantar resume kpd beliau. Puan Norsaiyedi Adam, Lucent Path (M) Sdn Bhd 019-7916 168' 03-22843917/ 18/ 19. email: saiyedi@lucentpath-consulting.com. website: www.lucentpath-consulting.com. Terima Kasih Ikhlas dari saya, khalidahessa@gmail.com
38Quran Digital Pelbagai Model 2013 Paling Murah di Pasaran - RM150.00 Sahaja - Wed 19/Dec/2012 8:33pm
Assalammualaikum. Mohon bertanya sekiranya quran digital MyQalam boleh dpt dgn harga rm150 atau rm190. Juga ingin dptkan alamat kedai tuan dimana. Email kpd khalidahessa@gmail.com Terima kasih
39Perniagaan Menjual Motosikal Baru, Aksesori & Parts Untuk Dijual - Mon 10/Dec/2012 1:37am
Assalammualaikum. Saya sudah sms kepada Cik Noryn. Saya telah emailkan juga tetapi malangnya, tidak dapat hantar. Adakah kesilapan pada alamat email Cik Noryn?Terima kasih. salam jazakumullahu khayran.Email saya khalidahessa@gmail.com
40Research Produk di Perlukan Segera (Terbuka Kepada Graduan, Freelance) - Mon 10/Dec/2012 1:31am
Assalammualaikum. Mohon hantarkan detail kpd khalidahessa@gmail.com. Terima kasih
41Jualan Clear Stok Penapis Air Bio Aura (RM 500) - Tue 6/Nov/2012 11:14pm
Assalammualaikum, adakah tuan membeli juga filter berjenama RX ( keluaran sykt Dr noordin darus)? Terima kasih. Hubungi saya melalui email khalidahessa@gmail.com
42Nasi Untuk Kencing Manis, Darah Tinggi Dan Insomnia - Sat 3/Nov/2012 1:21am
assalammualaikum. Mohon emailkan butiran seperti maklumat kesihatan dll serta gambar dan harga beras tersebut kpd khalidahessa@gmail.com Terima kasih.
43Menjual Al-Quran Digital Dengan Harga Murah.& Perkhidmatan Service & Supply New Fire Extinguiser - Sat 3/Nov/2012 1:08am
Assalammualaikum ck fiza. Berapakah harga se naskhah Quran digital? Mohon emailkan gambarnya. Adakah diterima pembelian utk satu naskhah shj. Mohon email kpd khalidahessa@gmail.com Terima kasih
44Al Quran Digital Untuk Dijual - Thu 11/Oct/2012 10:46pm
Assalammualaikum Ck Noraidah, mohon emailkan saya gambar, info produk dan harga kpd khalidahessa@gmail.com. Terima kasih. Salaam jazakumullahu khayran
45Tanah 1.12 Ekar Sg Penchala Untuk di Jual! - Thu 20/Sep/2012 10:05pm
Assalammualaikum, sekiranya tuan mengetahui sesiapa yg ingin sewa tanah seluas 3 ekar diatas bukit peranginan Janda baik, mohon email kpd saya di khalidahessa@gmail.com Tanah tersebut berhadapan dgn Institiut Latihan Memperkasa UMNO (ILMU). Ada sebatang sungei berhampiran dengannya. Terima kasih.
46Mencari Katil Urut/Facial Bed Terpakai - Thu 20/Sep/2012 1:24am
Assalammualaikum, ada seorang ibu tunggal yg pernah buka spa di flatnya di bandar saujana (kurang pasti nama tempat), ada beberapa peralatan yg dia tidak perlu lagi.Insya Allah, dgn membelinya dapat membantunya dari segi kewangan. Nama beliau, Zaurin,(Rin). Boleh dihubungi di no 014-2328852'
47Mencari Enjin Kia Spektra Tahun 2009 - Thu 20/Sep/2012 12:23am
Assalammualaikum, en razif boleh cuba hubungi, kia spesialist, en shahrim,tuanpunya K One Auto Network, di no 0126855990. www.mynazakiaclub.com Tel no kedai 03-41422705.
48Minta Pendapat Mengenai Bantuan Projek Amal - Thu 6/Sep/2012 10:00pm
Assalammualaikum, mohon tinggalkan alamat e-mel tuan kpd saya untuk menghantarkan sedikit pandangan. terima kasih. e-mail saya , khalidahessa@gmail.com
49Tolong Bantu Saya. Mana Nak Cari Talking Clock. Saya Nak Belikan Untuk Kawan Saya Yang Buta Matanya. - Sun 2/Sep/2012 1:16am
Assalammualaikum en amirul, saya baru terima jawapan dari ayumisafia bahawa beliau ada lagi stok apple talking clock with malay language.En amirul boleh hubunginya di ayumisafia@gmail.com ataupun talifon beliau di 012-9860065. Saya berdoa en amirul berjaya membantu Hamba Allah tersebut. Saya ingin memberikan cd Alquran kpd Hamba Allah tersebut. Bagaimana nak hubungi en amirul? Terima kasih. Salaam jazakumullahu khayran.
50Tolong Bantu Saya. Mana Nak Cari Talking Clock. Saya Nak Belikan Untuk Kawan Saya Yang Buta Matanya. - Fri 31/Aug/2012 1:45pm
Assalammualaikum ck amirul. Saya telah buat search mengenai jam tersebut tapi tiada jawapan lagi sebab posting oleh pembekal tersebut dah terlalu lama. Saya cadangkan ck menalifon pertubuhan orang cacat penglihatan malaysia. nombor contact ,executive secretary, Ms Chok Siew Lee, 03-22746162 ataupun email admin@sbm.org.my Sekiranya saya terjumpa apa2 info lagi, saya akan contact ck Insya Allah. email saya khalidahessa@gmail.com