Nasi Lemak Bungkus - Minta Cadangan
Muhammad Irfan 10 - Tue 15/Sep/2020 11:09am
Slm,

Saya peniaga nasi lemak bungkus tepi jalan di Terengganu. Minta cadangan daripada pihak tuan/puan untuk memberi idea kepada saya untuk memasarkan lagi nasi lemak saya,

https://wasap.my/601137440791

Tq.

Niche: Diskusi Bisnes | Bisnes Restoran | Tempahan Nasi Lemak
     
  1. Linkman - Wed 16/Sep/2020, 2:07pm
    saya nampak ada 4 cara peniaga nasi lemak yg sangat berjaya jual tepi jalan atau di gerai/restoran

    1) Fokus kepada volume
    - yg ni jual murah2 je satu dlm rm1, rm 1.50 atau rm2 sebungkus dan letak di di merata2 tempat spt di stesen minyak, di gerai yg jual kuih, di RnR, atau ambik ejen setiap ofis, dll.
    - contoh yg saya selalu mkn di RnR Sg Buloh dekat area cimb atm
    https://goo.gl/maps/ZmK2o4gXrYuxxH9g9

    2) Fokus keunikan
    - yg ni contoh seperti nasi lemak kuah kuning serai, nasi lemak kuah sotong pekat, nasi lemak kuah sambal manis atau apa sahaja janji ada keunikan yg tersendiri.

    3) Fokus fresh dan panas
    - yg ni tak ada apa2 keunikan pun.. tapi semua bahan dibuat dengan sedap, fresh, bersih dan panas. kacangnya rangup, ikan bilis rangup, sambal cukup rasa tak pedas sangat, nasi berbau wangi, daun pisang segar.. banyak nasi lemak mcm ni di KL.. tak ada keunikan apa pun .. tapi sedap.

    4) fokus pada umpan rm1 dan disertai dgn add-on lauk pauk
    - nasi lemak harga rm1 yg boleh dikatakan sedap dan ok.
    - tapi tidak menguntungkan utk peniaga..
    - untung dari add-on seperti sambal ayam, pedal, paru, sotong, sambal kerang dlll yg dibeli secara berasingan dari rm2 hingga rm5 sepiring..
    - jadi pembeli boleh pilih nak beli banyak nasi takde lauk ke (murah).. atau nak beli sebungkus nasi tapi lauk mcm2 jenis atau terpulang..  
  2. Muhammad Irfan 10 - Fri 18/Sep/2020, 3:27pm
    @Linkman Terima Kasih Tuan  
Page 1   (Total 2 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

(Drone) Menjejaki 12 Kubu WW2 British di Kuantan, Pahang
Kami medapat tahu terdapat 12 kubu lama British yang dibina pada zaman Perang Dunia Kedua di Kuantan Pahang. Ada yang masih tegak, ada yang sudah senget, ada yg dah tenggelam dalam air dan ada yang dah tenggelam dalam pasir. Ikuti Perjalanan Kami di video ini :-)
Makan Dan Mandi Sampai Kecut Di Anak Sungai Di Kaki Gunung
Siapa sangka di area Jeram Perak ada banyak lokasi menarik. Tak jauh pun dari Tol Gopeng Highway Plus. Keistimewaan tempat ni, kita boleh makan didalam sungai sambil rendam kaki dalam air yang sejuk. Lepas makan boleh terus terjun dalam sungai :-)
11 Hotel Menarik Area Genting Highlands Premium Outlets (GPO) Sesuai Untuk Semua Bajet
Dengan pembukaan Genting Highlands Premium Outlets (GPO) dan beberapa hotel baru di sekitar Gohtong Jaya (Genting Permai), kita dapat pilihan yang lebih banyak dan sesuai dengan semua golongan.
Mencari Makam Pahlawan Islam di Tengah Kubur Cina
Kami mendapat tahu terdapat beberapa makam Pahlawan Islam di Bukit Cina, Melaka. Berbekalkan maklumat dari beberapa sumber, kami memulakan pencarian. Kali pertama dan kedua gagal. Akhirnya pencarian kali ke 3 baru berjumpa.