Mintak Pendapat dan Nasihat Dari Tukang Jahit
No Owner - Sat 19/Apr/2014 2:17pm [Last Comment]
Salam..

sy nak tye dalam keadaan brg yg dh naik nie, ada lg ke org menjahit dgn harga yg rendah.. cth klu terima tempahan pukal, 20pcs @ lebih, customer mintak harga yg sy rasa mcm tak berbaloi je.. adakah harga bagi sepasang baju kurung rm 18.00 masih terlalu mahal?

masih ada lagi ke yg ambik rm 13.00 sepasang baju kurung.. ada harga lain ke mengikut kuantiti? sy tak berani nak ambik terlalu murah, sebab dgn kuantiti yg byk tak kan mampu siapkan

harap beri tunjuk ajar, sy rasa mesti ada tukang jahit yg lain jugak hadapi perkara yg sama.. terima kasih. wasalam..

Niche: Diskusi Bisnes | Kedai Jahit
     
  1. Mr Azmh - Sat 19/Apr/2014, 10:25pm
    ck riya ni tukang jahit kt rumah ke?...nasihat saya jngn ambil apa-apa tempahan taun ni kerana 90% pelanggan yg tempah baju/pakaian skrng tk boleh dipercayai .kalau merka nk murah ckp kt mereka order dgn bngla atau indon..kalu dh siap pun mereka akan komplen tak cantik dn mintak wang balik atau gantirugi kain 10X kali ganda........walaupun baju dh di ambil 3 bulan lepas  
  2. Nurul 1394 - Sun 20/Apr/2014, 1:37pm
    itu namanya ambil kesempatan..igt senang ke nk potong 1 1 pastu rm18 katanya mahal..mmg x berbaloi..kilang jahitan pun baju kurung min 20 psg rm25....x payah la sis..sy pun jahit dr rumah jugak..mmg da biasa jumpa org yg jenis ambil kesempatan ni  
  3. Norhasimah Bt Abu 2 - Sun 20/Apr/2014, 3:27pm
    saya pun ambil pukal jugak sis....tapi bila sy subkan kat kawan2 yg jahit kat rumah x sampai hati nak bagi harga murah walaupun sy dah potong dan bahan dibekalkan....  
  4. Mamaalya 3 - Mon 21/Apr/2014, 10:56am
    Ada juga customer hantar kain buat shawl butterfly minta potong, design bentuk butterfly, jahit muka kelim lurus dan bawah kain jahit tepi halus. nak hantar byk tapi minta rm2.50 shj. dah hantar kain dah n agreed harga awal tp bila balik whatsapp nego smpi rm2.50 saya x dpt nak beri. cancel tggu ambil barang saja. sbb dia kata dapat rm2.50. terfikir pula ada juga org yg nak ambil harga ni. saya tahu hantar banyak, tapi kena fikir bukan mesin yg process. lagi byk production lagi murah. ini manusia yg bekerja guna mesin, sama je masa yg diambil. ramai pekerja byk gaji yg kena byr. so x relevant byk mana pun tempahan klu dah murah sangat2 tu memang terlalu ambil kesempatan bg saya.  
  5. Ct 135 - Mon 21/Apr/2014, 12:41pm
    saya pun menjahit dirumah juga..ade juga lah jumpa dengan customer mcm ni..nk bya upah murah,nk cepat,past kualiti nk baik..  
  6. Zuliza 9 - Mon 21/Apr/2014, 3:06pm
    Btl tu nķ murh tp nķ jhtan elk pula.mmg xberbaloi.klu dr xpala murh2.  
  7. Azlina 48 - Mon 21/Apr/2014, 4:02pm
    Kalau berniaga mesti nak untung, letak je harga jangan takut rezeki datang dari Allah bukan dia yg bagi rezeki.
    Jangan pening kepala bagi harga murah nanti kita yang sakit biarlah orang yg tamak fikirkan macam mana nak buat. Saya faham keadaan Pn. sebab saya dah rasa bagi murah sebab kesian tapi dia untung atas angin kita balik modal pun tak lepas sebab nak bayar gaji pekerja,
    orang bukan kisah pun masalah kita diaorang salahkan kita balik sebab kita setuju dari awal so buat baik berpada-pada buat jahat jangan sekali.  
  8. Cikputih - Tue 22/Apr/2014, 12:46am
    anda harus tegas. jgn smpai ditindas.  
  9. Haslina Binti Hashim 2 - Tue 22/Apr/2014, 9:53am
    Cik Riya

    boleh jahit jubah lycra tak, kalau boleh bgtau saya
    atau contact saya 0123937972
    sya area shah alam  
  10. Intan 133 - Tue 22/Apr/2014, 10:56am
    Assalam.. hmmm.. sy ingat sy sorang je kna cmni, tp sy slalu kna bab harga sewa khemah & wedding pakej.. bab jahit, ok lg, klu bole jait sy amk, klu harga sukati dorang yg letak, sy xamk.. tahun ni tahun custmer yg letak harga.. custmer2 jgn marah, reality u...

    Intanz Wedding Planner & Tailoring Service
    016-2362 489
    www.senandungwarisan.com  
  11. Arenis - Wed 23/Apr/2014, 5:35pm
    ini luahan saya bagi tukang jahit nk jahit dirumah pulak...sebanyak mana bole bg comittment dok kat mesin jahit...
    sy subkan pada yg nk menjahit dirumah tp semua yg saya dpt sekarang semua main2...dah diberi tempoh pun masih tak dapat nk siapkan...bagi pulak bukannya banyak...2/3 pasang shj...
    Jadi sy menyeru kpd sesiapa shj yg menjadi tukang jahit dirumah yg bole bg full comittment dlm bidang ni. saya memerlukan sangat2 org mcm ni...
    Dan saya juga mencari yg boleh potong bermacam2 jenis design baju dari rumah juga..bole hubungi sy di 011-14317027  
  12. June 17 - Thu 24/Apr/2014, 11:33am
    Masalah saya sekarang susah nak cari tukang jahit. Saya tak kesah bayar provided that reasonable la.So mana2 tukang jahit yang stay area klang, tinggalkan no phone ye.  
  13. Arenis - Thu 24/Apr/2014, 12:23pm
    cerita saya lg ttng tukang jahit dirumah..
    amik banyak2 job...tak tau terdaya jahit ke tidak...dh x dpt jahit..tutup hp..buat tak tahu...sampai ke p gegar rumah untuk dapatkan kain2 balik...tanya jiran sebelah bukan aku sorang kena..rupanya sebelum ni pun dh ada org lain terkena..last2 angkat kain balik...

    wahai c tukang jahit dirumah..nak cari rezeki biar ikhlas...  
  14. Maslina 3 - Tue 29/Apr/2014, 5:50pm
    Saya ada tukang jahit di klang...
    Hunungi 01123005670  
  15. Nurul A Z - Thu 1/May/2014, 10:35pm
    Assalamualaikum,

    Saya tinggal di Bdr. Sri Permaisuri, Cheras KL.
    Sebelum ini bekerja di Butik tapi ambil keputusan berhenti sebab mengambilkira kos dan masa ( terutama demi anak2 )

    Bercadang untuk mengambil upah menjahit di rumah jika harga berpatutan.

    Buat masa skrg ( sbb nak raya ) saya open untuk baju kurung dan jubah biasa dewasa @ kanak-kanak.

    tambahan samada piping / mata lalat.

    Pernah juga terima secara kontrak (raya) samada hanya cantum baju kurung sahaja / potong sahaja / jahit tepi sahaja / mata lalat di leher sahaja.

    Jika secara pukal, inSyaAllah kita runding sampai jadi. Yang penting sama-sama WIN. jangan ada yang tertindas dan menindas.

    boleh hubungi adik saya Fatihah 016 2215 369 untuk maklumat lanjut.

    Saya Azana, OKU pendengaran.
    Terima kasih jika ada yang sudi bekerjasama dengan saya.  
  16. Chica - Tue 6/May/2014, 2:56am
    benci betul orang yang berkira2 bayar upah ni.....cakap kat muka dia rm2.50 tu nak beli kotex pun tak lepas tau tak....x yah nak berkira sangat  
  17. Ukhti 2 - Thu 8/May/2014, 1:23pm
    Assalamualaikum.. sy ingin bertanya kalau kat sini ada yang boleh menyediakan khidmat mengajar kelas jahitan untuk membantu org2 yang susah dan tak berpelajaran tinggi. Kalau ada dan boleh dtg ke seksyen 7, shah alam, tolong email kpd sy, boleh runding harga nanti. Thanks seyna95@yahoo.com  
  18. Siti Adni - Sat 24/May/2014, 12:27am
    Bagi harga yang 'berbaloi' untuk anda. Bukan soal modal sahaja, tapi menjahit ni merupakan servis, ambil masa anda,masa bersama keluarga, pening..

    So biar berbaloi. Jangan ikut customer sangat, Kalau ikut kan dioarang kalau boleh nak free =)

    Nak murah suruh cari tempat lain.  
  19. Rahayu Mohd Yusuf - Tue 17/Jun/2014, 10:55am
    Assalamualaikum. Saya berminat untuk mencantum pakaian yang telah dipotong.Kepada sesiapa yang memerlukan tukang jahit untuk mencantum pakaian yang telah dipotong boleh Call/SMS/Whatsap :0196910048
    Terima Kasih  
  20. Yatie 85 - Wed 18/Jun/2014, 12:16am
    Biasanya tukang jahit dirumah akan ditindas..Sbb yg htr kain ingat jahit kt rumah x perlu sewa kedai...Tp makan kudrat si tukang jahit...Bg kain mmg xbyk tp klu lining mcmna kira..2 ari skli dtg bw 4 psng berling..Blom msk yg urgent. Htr tghari ptg nk...Upah murah giler..Da fikir ke tukang jahit tu da anak kecik ke ada keluarga ka...Xkan 24 h nk hadap kain...Bla tukang jahit dh xsanggup kata yg bkn2.. Bju dh amik tp duit blom byr...Ckp hujung bulan..Dh 2 kali hujung bln msih xbyr...tu mcmna pulak...Jgn buat aniaya org...Nnt allah bls lg ssh..fikir2 lah..  
  21. Shera 18 - Mon 23/Jun/2014, 5:14pm
    sis riya, boleh saya dapatkan no contact sis tak untuk tempahan baju secara pukal... no saya 013-2450810  
  22. Sue89 3 - Mon 7/Jul/2014, 5:59am
    Salam..sy menerima tempahan menjahit secara individu dan pukal...boleh hubungi sy 0126401513  
  23. Azah Shaza - Sun 24/Apr/2016, 3:32am
    Askm semua.
    Sya menerima jahitan pukal.
    7thun pgalaman jhit.
    sijil mara.
    Mcm2 jenis org jmpe da..
    Whatsapp jika berminqat.
    01116335590.


    Areq kluang.johor  
  24. Ghani Sepakat Ent - Thu 26/Jan/2017, 10:16pm
    Assalammuaalaikum. Sy Dan suami mazini n din. Ambil upah Jahit cantum ,tempahan baju kurung n jubah,shawl n repair jeans or pelbagai.. Wassup sy 01139077144, sy di Perlis...  
  25. Nor Saadad Mohamad - Tue 21/Mar/2017, 3:58pm
    Assalammualaikm.. Sy mncari kerja kosong menjahit baju area bangi..sesiapa mncari pekerja sy amat bermnt...
    0162435231  
  26. Adhwa 4 - Sun 17/Sep/2017, 12:28pm
    Assalamualaikum..
    Saya sedang mencari kerja mencantum pakaian dari rumah.. secara borong pun boleh.. sape2 area penang yang perlukan khidmat tukang jahit dari rumah boleh wassap sy 0177514037 wawa. Ada pengalaman menjahit 6tahun  
Page 1   (Total 26 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Saya Cuba 3 Mee Calong di Beserah Kuantan ! (Memang best)
Bandar Beserah di Kuantan mempunyai karakternya yang tersendiri dengan sejarah sejak zaman British lagi. Ada bepuluh-puluh warung menjual Mee Calong disana. Apa Keistimewaan Mee Calong ni sebenarnya?
(Drone) Menjejaki 12 Kubu WW2 British di Kuantan, Pahang
Kami medapat tahu terdapat 12 kubu lama British yang dibina pada zaman Perang Dunia Kedua di Kuantan Pahang. Ada yang masih tegak, ada yang sudah senget, ada yg dah tenggelam dalam air dan ada yang dah tenggelam dalam pasir. Ikuti Perjalanan Kami di video ini :-)
11 Hotel Menarik Area Genting Highlands Premium Outlets (GPO) Sesuai Untuk Semua Bajet
Dengan pembukaan Genting Highlands Premium Outlets (GPO) dan beberapa hotel baru di sekitar Gohtong Jaya (Genting Permai), kita dapat pilihan yang lebih banyak dan sesuai dengan semua golongan.
Mencari Makam Pahlawan Islam di Tengah Kubur Cina
Kami mendapat tahu terdapat beberapa makam Pahlawan Islam di Bukit Cina, Melaka. Berbekalkan maklumat dari beberapa sumber, kami memulakan pencarian. Kali pertama dan kedua gagal. Akhirnya pencarian kali ke 3 baru berjumpa.