Arenis

Profile
Forum NickArenis
Handphone011-114317022
CompanySang Ratu Gallery
RegisteredThu 5/May/2011, 4:33pm
Topics by Arenis
Comments by Arenis
1Perlukan Pekerjaan - Fri 9/Dec/2016 10:52am
macam mn nk hubungi ya..tiada contact number. area mn keja yg dicari
2Khidmat Admin Media Sosial Cum Marketing Separuh Masa - Mon 31/Oct/2016 4:41pm
kerja-kerja marketing patut dibayar on hasil yang dapat.
3Bisnes Jahit Pukal untuk Dijual - Thu 25/Aug/2016 3:32pm
sekali dengan pekerja kah..
4Mencari Kerja Kosong - Ijazah Berkaitan Perniagaan - Wed 17/Aug/2016 12:13pm
1. Marketing Executive - Boleh keluar untuk sesi networking bersama potential customers. - Membuat promotion untuk aktiviti syarikat - (edar flyers, FB/INSTA/TWITTER/Whatsapp) - Membuat Planing Strategy untuk pemasaran - Mengumpul database potential customer dan menerima tempahan dari pelanggan. Kriteria:- - Positive attitude dan bole bekerja secara berkumpulan - Boleh berkomunikasi dengan baik dan ada skill untuk interact people. - Berkemahiran dalam membuat planning untuk syarikat - Aktif dan cekap dalam penggunaan whatsapp/FB/INSTA/TWITTER dll - Minat dalam bidang Fashion dan mengikuti trend perkembangan fashion. ** Masa Bekerja Flexible Salary & Komisen based on KPI Tempoh percubaan 3 bulan Berminat bole hubungi saya di 011-14317022 (Whatsapp Only). Lokasi Kedai di sec.7, Kota Damansara
5Fashion Designer - Mon 15/Aug/2016 12:42pm
whatsapp 01114317022- lokasi kota damansara.
6Tailor - Mencari Kerja Dalam Bidang Jahitan dan Fashion - Mon 15/Aug/2016 12:05pm
contact saya...di 011-14317022. Lokasi Kota Damansara
7Ada Berapa Banyak Persatuan Bumiputera Daaaa. - Wed 10/Aug/2016 12:26pm
semua tu tubuh untuk dapatkan dana sahaja..dah dapat dana..tak tau la bantu kat mana...tak tau la betui ka tak aku teka2 dan rasa ja...
8Mencari Kereta Hilang - Mon 8/Aug/2016 12:33pm
masalah jg ek business pajak keta ni...
9Mencari Rakan Penari Lelaki dan Perempuan - Wed 20/Apr/2016 1:37pm
area mana..??
10Mencari Kedai untuk Disewa - Fri 1/Apr/2016 3:37pm
cari area mana
11Mencari Tempat Praktikal - Wed 30/Mar/2016 1:37pm
fokus belajar dalam perniagaan apa...
12Perlukan Jahit Pukal Shawl - Tue 29/Mar/2016 11:16am
kerja-kerja kemahiran sekarang mana bole murah2 sgt
13Memerlukan Pinjaman Modal Bisnes - Thu 24/Mar/2016 10:38am
try pinjam tekun.
14Membekal Pekerja - Wed 17/Feb/2016 1:31pm
saya pun cari tukang jahit. Tp dia orang ni demand jg..nak 2k
15Graphic Design Upah Seikhlas Hati! - Wed 6/Jan/2016 12:59pm
x bole tgk pun contoh portfolio.
16Mencari Tukang Jahit Tepi Tudung - Tue 5/Jan/2016 2:40pm
01114317022 sec.7, kota damansara whatsapp shj.
17Design Logo dan Lain2 Berkualiti Dijamin Harga Termurah - Wed 9/Dec/2015 3:17pm
murahnya logo ..ada org cas sy sampai rm500
18Mencari Tukang/Kilang Jahit Pukal Segera - Wed 19/Aug/2015 3:23pm
jahit sendiri la harga mcm tu..
19Pekerja Bangladesh Semua Sektor - Mon 6/Jul/2015 11:21am
ada dalam sector perkhidmatan tak. Kedai Jahit.
20Whatsapp Group untuk Perbincangan Perniagaan - Fri 3/Jul/2015 4:31pm
01114317022 MoQaraa Boutique
21Mohon Bantuan Pinjaman - Thu 25/Jun/2015 4:18pm
buat permohonan ke zakat puan.
22Mencari Rakan Kongsi Perniagaan - Thu 14/May/2015 9:36am
saya tgh mencari pengubah bunga..bole gubah bunga..tempat bekerja di sec. 7, kota damansara. Kalau ada kemahiran tu bole whatsapp saya di 011-14317022
23Sedang Mencari Freelance untuk Membuat Kertas Kerja - Wed 25/Mar/2015 6:15pm
saya ada kawan..buat kertas kerja untuk tekun. tp dia x mik rm300..dia mik 10% dari harga pinjaman yang telah diluluskan.
24Mencari Bisnes untuk Diuruskan - Wed 21/Jan/2015 1:29pm
area mana kalau Selangor hubungi saya 011-14317022
25Ingin Mencari Peluang Perniagaan - Wed 14/Jan/2015 3:26pm
nk biz tgk pd kepada apa yg u rasa u mahir dari segi apa..n jadikanlah benda tu satu perniagaan.
26GST Menguntungkan Peniaga Pasar Malam & Uptown/Downtown? - Wed 14/Jan/2015 3:23pm
ye..saya pun berfikiran begitu..nk beli di pasaraya kena gst..jadi lebih baik kita beli dari peniaga yg kecil-kecilan ni..
27Mencari Kerja Area Puchong/Selangor - Diploma Seni Digital - Thu 8/Jan/2015 12:00pm
juz pendapat sy ada kemahiran ..why not you start up biz tu sendiri..
28Mencari Tukang Jahit Pukal - Kedah - Tue 30/Dec/2014 4:12pm
area mn
29Mencari Jahitan Pukal - Mon 29/Dec/2014 12:46pm
shida 39..bole bg tahu area mn
30Mencari Kedai untuk Disewa - Sg Buloh/Kota Damansara - Mon 29/Dec/2014 12:23pm
info terbaru ada 2 lot kedai kosong utk disewa area kota damansara. GF satu di sec.4 dan satu lg di Sec.8. semua rm4k++
31Kerja Kosong, Mula 6pm - 1am di Kelana Jaya - Mon 29/Dec/2014 11:57am
gerai jual apa
32Saya Mencari Baju Pengantin dan Set Pelamin Murah - Mon 29/Dec/2014 10:00am
saya ada nk jual pelamin 1 panel box 8 ft x 8 ft free anak2 panel kiri dan kanan ukuran 6ft x 6 ft. semua rm500 shj. Lokasi sy di kota Damansara, Selangor. Sape minat nk beli bole whatsapp sy di 011-14317022. TQ
33Mencari Kedai untuk Disewa - Sg Buloh/Kota Damansara - Thu 27/Nov/2014 12:59pm
area kota damansara kalu separuh pun dh rm2k ni ground floor.. kalu full rm4k sbb sy pun puas mencari tp x bole g sbb mahal sgt. 2nd floor je rm2k++
34Servis Design Logo, Brochures, Etc. (RM55 Sahaja!) - Thu 16/Oct/2014 12:15pm
murah...ada hari tu saya tanya one of girl dlm fb yg offer utk design logo..rm150
35Mencari Direct Supplier/Pemborong - Wed 15/Oct/2014 2:34pm
supplier apa..??
36Mencari Pekerja Asing? - Thu 2/Oct/2014 10:32am
saya cari bangladesh dalam bidang jahitan pakaian wanita dan lelaki..ada tak ?
37Memerlukan Perkhidmatan Kilang Jahit Pukal - Mon 22/Sep/2014 5:00pm
huhuhu mcm ni kena ada tukang jahit personal la..
38Mencari Sesiapa Berminat untuk Menjadi Vendor Butik - Perlis - Mon 22/Sep/2014 1:13pm
bole bagi details...email...lokasi butik kat kawasan mana di Kangar tu..
39Mesin Jahit High Speed Terpakai Jenama Juki Original Hendak Dijual - Mon 15/Sep/2014 11:19am
area mn ni...
40Mencari Kekosongan Ahli AIM di Sekitar Kawasan Sri Damansara - Mon 8/Sep/2014 12:28pm
area kota damansara ok tak..?
41Mencari Ruang Niaga di Kota Damansara. Bajet Sewa RM 1000 ke Bawah. - Thu 29/May/2014 2:19pm
saya ada kedai separuh di damansara damai..Minat2 sms sy 01114317022..
42Menerima Upah Potong Baju - Thu 29/May/2014 10:44am
area mana
43Memerlukan Tailor Menjahit 800psg Jubah - Wed 28/May/2014 1:54pm
ermm time tu semua tgh sibuk buat baju raya..
44Belajar Menjahit Baju Kurung - Johor - Tue 29/Apr/2014 10:21am
hubungi mcm mn...no hp ??...lokasi kat mn..??
45Mintak Pendapat dan Nasihat Dari Tukang Jahit - Thu 24/Apr/2014 12:23pm
cerita saya lg ttng tukang jahit dirumah.. amik banyak2 job...tak tau terdaya jahit ke tidak...dh x dpt jahit..tutup hp..buat tak tahu...sampai ke p gegar rumah untuk dapatkan kain2 balik...tanya jiran sebelah bukan aku sorang kena..rupanya sebelum ni pun dh ada org lain terkena..last2 angkat kain balik... wahai c tukang jahit dirumah..nak cari rezeki biar ikhlas...
46Mintak Pendapat dan Nasihat Dari Tukang Jahit - Wed 23/Apr/2014 5:35pm
ini luahan saya bagi tukang jahit nk jahit dirumah pulak...sebanyak mana bole bg comittment dok kat mesin jahit... sy subkan pada yg nk menjahit dirumah tp semua yg saya dpt sekarang semua main2...dah diberi tempoh pun masih tak dapat nk siapkan...bagi pulak bukannya banyak...2/3 pasang shj... Jadi sy menyeru kpd sesiapa shj yg menjadi tukang jahit dirumah yg bole bg full comittment dlm bidang ni. saya memerlukan sangat2 org mcm ni... Dan saya juga mencari yg boleh potong bermacam2 jenis design baju dari rumah juga..bole hubungi sy di 011-14317027
47Mencari Kerja Part Time untuk Cuti Semester. - Fri 4/Apr/2014 11:24am
saya mencari pembantu kedai untuk kedai jahit ..ada asas menjahit sudah mencukupi kerana anda tidak akan dibebani dengan tugas menjahit yang banyak..cukup hanya sekadar menjaga kedai, bole mengambil ukuran dan tempahan serta alter pakaian. Lokasi kedai di Seksyen 6, Kota Damansara. Berminat bole hubungi saya di 011-14317022
48Tukang Jahit Sambilan (Dirumah) Untuk Pakaian Wanita di Perlukan - Mon 24/Mar/2014 8:40am
tukang jahit diperlukan di kedai sec. 6, Kota Damansara, Gaji sehingga rm1500.. berminat bole hubungi 011-14317022
49Mencari Pekerja Wanita Menjahit Untuk Event Management Sanggul di Kajang. - Thu 13/Mar/2014 11:14am
tumpang lalu ye.. saya juga mencari seorang pekerja tukang potong kain serta bole menjahit.. mahir..untuk bekerja di kedai jahit pakaian di Sec. 6 Kota Damansara Berminat hubungi saya 011-23399926
50Mencari Pembekal Kain Lycra, Chiffon, Lace dan Pelbagai Jenis Kain - Tue 25/Feb/2014 3:24pm
kat jakel banyak kain lycra tp mahal tak..