Minta Pendapat Ramai untuk Memulakan Perniagaan Franchise
No Owner - Fri 26/Nov/2010 6:34pm [Last Comment]
Asalamualaikum..

Minta pendapat semua orang, saya amat berminat dalam bidang perniagaan.. boleh sesiapa bagi pendapat, bisnes apa yang boleh saya mulakan dahulu??.. saya lihat bidang franchaise amat berpotensi, kepada sesiapa yang boleh tunjukkan jalan macamana boleh saya memulakan perniagaan franchaise boleh tinggalkan komen.. saya perlu banyak lagi ilmu dan pandangan dari semua orang..

Setahu saya, bagi orang yang mahu menjalankan perniagaan franchaise perlu mendapat surat tawaran dari franchaisor terlebih dahulu.. dan persoalanya disini.. adakah orang yang tiada modal boleh membuat permohonan untuk mendapatkan surat tawaran ini??..

Harap rakan2 dapat membantu..

Niche: Diskusi Bisnes
 
1. Rauzana Abu 3 - Fri 26/Nov/2010, 7:24pm
simpan dulu jika dah angka 100k,power impian tanya pd yg berkenaan yg minat tapi 100k tu pun x cukup tau byk juga syarat dia dan dia juga mtk tempat yg betul2 ramai org.....  
2. Handsome Boy 2 - Fri 26/Nov/2010, 7:43pm
Salam , saya nk terangkan biz yang mudah , modal 70jer kalau berminat call saya En Mohd Khair 017-2818363/010-7977697 . tq  
3. Izza 4 - Fri 26/Nov/2010, 7:59pm
Salam
jika mahukan FREE 'franchise' shop sila tel 0197867487 utk info hanya temu janji sahaja area KL ok -tq  
4. Rauzana Abu 3 - Fri 26/Nov/2010, 8:23pm
klau power impian nak cara mcm izza ckp tu pun boleh saya tunjukan kalau nak tapi kalau power impian kat jb leh saya beritahu ada caranya,saya tak paksa....  
5. Amal Rezeki Trading - Fri 26/Nov/2010, 8:35pm
nak bukak franchise memang perlukan modal yang amat besar....paling rendah RM100k bergantung pada company franchise itu sendiri....selain itu mesti ada jaminan bank kalau xsilap saya.....jika berminat berniaga dengan modal yg kecil boleh call2sms 019-6836351 atau layari:
http://gempar868.blogspot.com  
6. Mimie 11 - Fri 26/Nov/2010, 11:52pm
berminat nak buat personal loan/business loan/house loan/car loan...blacklisted also can try just call 019 5550874  
7. Ipah 2 - Sat 27/Nov/2010, 8:59am
Salam..Ye, betul mmg ada kedai 'franchise' tanpa modal - ramai org kata susah mendptnya - tapi boleh rujuk yg DAHdpt - mereka kata mmg tak susah kalau kita betul2 AIM HIGH, betul2 usaha ikut kriteria yg dikehendaki - dan NAK!![Budak SPM pun boleh dpt 22A..kan?17 tahun tu...]TEL ipah 0197491184 kongsi info tk  
8. Jamali - Sat 27/Nov/2010, 9:50am
kecewa betul dgn topik ni...,,,dia nak buat franchise,,,,tapi pendatang MLM pulak datang ramai2...power impian tu dah memang MLM....,,,asalnya..,,,dia tak nak dah buat kerja2 cari kaki ni....,,sebab tu la dia cari franchise...,,BUKAN MLM!!!  
9. Kiky - Sat 27/Nov/2010, 11:40pm
wah... mcm2 jenis franchaise nie. ada makanan, ada dobi, ada pakaian, ada hp.
tp aku rekemen makanan sbb semua org nak makan. cuba la server kat internet, mesti ko dpt apa ko mo..  
10. Global Biz - Sun 28/Nov/2010, 1:07am
Salam..janganlah marah dorg - nama 'power impian' je kot2 sbb kan yg baca jadi keliru..mmg dorg tu nak bantu - org MLM boleh 'power' pe..mcm poweroot..ada RM500k ke atas bolehlah ckp franchise - sewa byr sendiri.Buat local burger [special] pun 20k belum cerita sewa tpt lg..Ni tak boleh main cuba2 - budget kena mantap.. kan u juga ckp takde modal mcm mana nak minta surat tawaran 'franchisor' mcm KFC?Contact semua org bg komen tu tanya semula sampai u faham - u buatlah pemilihan sendiri kan - kita kena study sesuatu jgn dgr ckp org aja - u dah faham baru boleh percaya - gd luck -  
11. Rodhiah - Tue 30/Nov/2010, 5:57pm
saya pon teringin nak buka franchise. Tp kedai handphone V-V Shop nyer franchise. Model dalam RM300K... Saya dah ada satu partner... ingt nk cari sorg lagi... Sumber kewangan kitorg try kt PUNB atau PNS atau MARA atau mana2 perbadanan yang menyokong program franchise ni... Bg saya, pemilihan kenapa saya pilih nak buka franchise handphone sbb saya berminat ngan teknologi... kalo nk bukak kedai kene tahu anda minat dalam bidang apa barus senang nak buat keputusan... apa2 pon gud luck yer... ('o')/...  
12. Selly - Thu 2/Dec/2010, 8:24pm
Saja nak kongsi. Franchise kena tengok produk. Jangan Amarika, yahudi ata china. Kalau boleh biarlah yg Islamik. Boleh email saya klu ingin tahu lebih lanjut.
selly_nasrun@yahoo.com  
13. Che Hashamudin Bin Che Yacob - Fri 3/Dec/2010, 3:03pm
salam , semua kengkawang, pndpt sy tk pyahlah buat francais, but sendiri je , dn gunakan je3nama yg kita punyai, mengikt penglmn sy, francaisr hnya ingin mengaut keuntgn dri kita je, dia srh kita bt loan, dia yg untg, klau ada mslh dgn sales, dia tkkan tlg punya, prcayalh ckp sy, sy dh kena.....tpksa tgung htg skrg.......skrg ni sy ambk pglmn tu bt jenama sendiri.........alhmdulillh kini ada 4 outlet......brkt ksbaran.....  
14. Abrahim My - Sun 5/Dec/2010, 7:26pm
Che Hashamudin , boleh share pengalaman, sy ni dah bercadang nak ambil franchise ni awal tahun depan. Sebelum terlewat....

email saya abrahim_my@yahoo.co.uk

Abrahim  
15. Nizam 62 - Mon 6/Dec/2010, 2:31pm
ye, che hashamudin..boleh beri tip business sekarang..
kesangresources@gmail.com  
16. Tauke - Mon 13/Dec/2010, 3:24am
saya dan ramai rakan2 saya semua telah gagal dalam sistem francais dalam pelbagai bidang business, sinma, vv shop, daily fresh, savecost auto accessories, jukebox, 1901....sume gagal... napelah kerajaan teruskan sistem yg hanye membawa keuntungan pihak francaisor je......
kononnye motif utk melahirkan ramai franchaisor kalangan rakyat malaysia, kalo ramai yang jadi franchaisor, lagi ramai la franchaisee yg akan kena tipu dn rugi....hehehe banyak biz lain yg tak perlu nama franchais. rerajin la explore. tq  
17. Alice 3 - Tue 21/Dec/2010, 4:44pm
syarikat kami merupakan pengeluar wax cermin kereta yang bermutu tinggi...keadaan hujan di dalam pemanduan boleh membahayakan keselamatan...kini tidak lagi dengan wax cermin yang hebat ni

kelebihan penggunaan:
- cermin kereta lebih berkilau dari biasa
- Tak lekat air (cermin jd clear walaupun hujan lebat)
-cermin kereta tidak lagi berkabus..
-cermin kereta menjadi cepat kering air
- wiper tak sangkut2

WAX INI LAIN DARI YANG LAIN....

pendek kata wax ini mmg hebat...boleh test sample dulu (no problem)...dah ramai yang test feedbacknya sangat ok...anda boleh lihat sendiri hasilnya...sesiapa berminat untuk menjadi pemborong juga boleh hubungi nombor tertera di bawah

Untuk test sample boleh call Dean- 012-2455783  
18. Che Hashamudin Bin Che Yacob - Sun 26/Dec/2010, 12:42pm
jawatan pembantu kedai wanita di perlukan di terminal bas tasik selatan di cheras......jika berminat sila call 012 2392080  

Page 1   (Total 18 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..