Cryptocurrency - Pi Coin!
Merah Mohd @ Uncle Best - Fri 7/May/2021 6:07am [Last Comment]
Anda Pasti Berminat Kan? Jangan Lepaskan Peluang Keemasan Ini...

๐—–๐—ฎ๐—ฟ๐—ฎ ๐——๐—ถ๐—ฎ ๐— ๐˜‚๐—ฑ๐—ฎ๐—ต ๐—ฆ๐—ฎ๐—ต๐—ฎ๐—ท๐—ฎโ€ฆ๐—ฆ๐—ฒ๐—บ๐˜‚๐—ฑ๐—ฎ๐—ต ๐—”๐—•๐—–. ๐—ž๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐˜‚ ๐—”๐—ป๐—ฑ๐—ฎ ๐—ฃ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฎ๐—ถ ๐— ๐—ฎ๐—ถ๐—ป ๐—™๐—• ๐——๐—ฎ๐—ป ๐—œ๐—š ๐—”๐—ป๐—ฑ๐—ฎ ๐—ฃ๐—ฎ๐˜€๐˜๐—ถ ๐—•๐—ผ๐—น๐—ฒ๐—ต ๐— ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ธ๐˜‚๐—ธ๐—ฎ๐—ป๐—ป๐˜†๐—ฎ ๐—ง๐—ฎ๐—ป๐—ฝ๐—ฎ ๐—ฃ๐—ฒ๐—ฟ๐—น๐˜‚ ๐—”๐—ฑ๐—ฎ ๐—ž๐—ฒ๐—บ๐—ฎ๐—ต๐—ถ๐—ฟ๐—ฎ๐—ป ๐—œ๐—ง ๐—ฌ๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐—ง๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ด๐—ถ. ๐—–๐˜‚๐—บ๐—ฎ ๐—ž๐—ฒ๐—ป๐—ฎ ๐—•๐—ฎ๐—ป๐˜†๐—ฎ๐—ธ ๐— ๐—ฒ๐—บ๐—ฏ๐—ฎ๐—ฐ๐—ฎ, ๐— ๐—ฒ๐—บ๐—ฎ๐—ต๐—ฎ๐—บ๐—ถ, ๐—•๐˜‚๐—ฎ๐˜ ๐—œ๐—ธ๐˜‚๐˜ ๐—ฆ๐˜๐—ฒ๐—ฝ ๐—ฌ๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐—”๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐——๐—ถ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—ก๐—ฎ๐—ป๐˜๐—ถ ๐—ฆ๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐—ฝ๐—ฎ๐˜€ ๐—”๐—ป๐—ฑ๐—ฎ ๐— ๐—ฒ๐—บ๐—ฏ๐˜‚๐—ฎ๐˜ ๐—ฃ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฎ๐—ณ๐˜๐—ฎ๐—ฟ๐—ฎ๐—ป.

SILA IKUT ARAHAN SEPERTI DIBAWAH INI :-

1. Buka โ€˜Playstore (Google Android) atau App Store (Iphone). Search dan Download apps bernama ๐—ฃ๐—ถ ๐—ก๐—ฒ๐˜๐˜„๐—ผ๐—ฟ๐—ธ

2. Daftar dengan menggunakan nama sebenar seperti di dalam I/C dan Wajib letak Bin@Binti. (Ini penting untuk โ€˜Matchโ€™ dengan akaun Bank anda nanti)

Contoh :-

๐…๐—ถ๐—ฟ๐˜€๐˜ ๐—ก๐š๐ฆ๐ž : ๐Œ๐ฎ๐ก๐š๐ฆ๐ฆ๐š๐ ๐€๐ก๐ฆ๐š๐

๐—Ÿ๐—ฎ๐˜€๐˜ ๐—ก๐š๐ฆ๐ž : ๐๐ข๐ง ๐‡๐š๐ฆ๐›๐š๐ฅ๐ข

3. Create โ€˜Usernameโ€™ yang unik untuk diri anda sendiri agar memudahkan orang lain ingat untuk mereka mendaftar juga nanti.

4. Bila sistem meminta ๐™„๐™ฃ๐™ซ๐™ž๐™ฉ๐™–๐™ฉ๐™ž๐™ค๐™ฃ ๐˜พ๐™ค๐™™๐™š, sila masukkan kod Afwah (Sebab invitation code adalah WAJIB untuk diisi dan dimasukkan, Jika tidak anda tidak dapat mendaftar)

๐—œ๐—ป๐˜ƒ๐—ถ๐˜๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ผ๐—ป ๐—–๐—ผ๐—ฑ๐—ฒ : Afwah

(* Nota : Sila gunakan kod seperti yang dinyatakan di atas agar anda dapat mendaftar)

5. Baca dan ikut arahan dalam sistem Apps tu nanti dan teruskan โ€˜Miningโ€™ (Melombong Coin) dengan menekan butang โšก (Petir).

Ulang buat setiap 24 jam sekali setiap hari. (Kalau tak buat anda tak akan dapat โ€˜Coinโ€™)

* Bermakna sehari sekali, kalau tak buat dia akan berhenti (Stop Mining Coin)

๐—ฅ๐—จ๐—š๐—œ ๐—ฅ๐— ๐Ÿญ,๐Ÿต๐Ÿฎ๐Ÿฌ ๐˜€๐—ฒ๐—ต๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ ๐—ธ๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐˜‚ ๐—ง๐—˜๐—ฅ๐—Ÿ๐—˜๐—ฃ๐—”๐—ฆ ๐— ๐—œ๐—ก๐—œ๐—ก๐—š!!

**๐—ž๐—ฒ๐—ป๐—ฎ๐—ฝ๐—ฎ ๐—ฟ๐˜‚๐—ด๐—ถ ๐—ฅ๐— ๐Ÿญ๐Ÿต๐Ÿฎ๐Ÿฌ ๐˜€๐—ฒ๐—ต๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ? ๐—ฆ๐—ฒ๐—ฏ๐—ฎ๐—ฏ ๐˜€๐—ฒ๐˜๐—ถ๐—ฎ๐—ฝ ๐—ท๐—ฎ๐—บ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ฝ๐—ฎ๐˜ ๐—บ๐—ถ๐—ป๐—ถ๐—ป๐—ด ๐Ÿฌ.๐Ÿฎ๐Ÿฌฯ€ ๐˜€๐—ฒ๐—ท๐—ฎ๐—บ ร— ๐Ÿฎ๐Ÿฐ ๐—ท๐—ฎ๐—บ = ๐Ÿฐ.๐Ÿดฯ€ ๐—ฃ๐—ถ ๐˜€๐—ฒ๐—ต๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฎ ๐—ฎ๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฎ๐—ฝ๐—ฎ๐˜.

๐—”๐—ป๐—ด๐—ด๐—ฎ๐—ฟ๐—ฎ๐—ป ๐—ฎ๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฎ๐˜๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐—ก๐—ถ๐—น๐—ฎ๐—ถ ๐Ÿญ ๐˜‚๐—ป๐—ถ๐˜ ๐—ฃ๐—ถ ๐—ฎ๐—ฑ๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—ต ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ป๐—ถ๐—น๐—ฎ๐—ถ $๐—จ๐—ฆ๐——๐Ÿญ๐Ÿฌ๐Ÿฌ / ๐Ÿญ๐—ฃ๐—ถฯ€
๐—ฆ๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐—ฝ๐—ฎ๐˜€ ๐— ๐—ฎ๐˜€๐˜‚๐—ธ ๐—™๐—ฎ๐˜€๐—ฎ ๐—ธ๐—ฒ-๐Ÿฏ (๐— ๐—ฎ๐—ถ๐—ป๐—ป๐—ฒ๐˜).

๐—๐—ฎ๐—ฑ๐—ถ ๐Ÿฐ.๐Ÿดฯ€ ร— $๐—จ๐—ฆ๐——๐Ÿญ๐Ÿฌ๐Ÿฌ = $๐—จ๐—ฆ๐——๐Ÿฐ๐Ÿด๐Ÿฌ (๐—ฅ๐— ๐Ÿญ๐Ÿต๐Ÿฎ๐Ÿฌ) ๐˜€๐—ฒ๐—ต๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ. ๐—•๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ฎ๐—บ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐—ฅ๐— ๐Ÿฑ๐Ÿณ,๐Ÿฒ๐Ÿฌ๐Ÿฌ ๐˜€๐—ฒ๐—ฏ๐˜‚๐—น๐—ฎ๐—ป.

๐—ฆ๐—ผ ๐˜€๐—ถ๐—ฎ๐—ฝ๐—ฎ ๐˜†๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐˜๐—ฎ๐—ธ ๐—บ๐—ถ๐—ป๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—™๐—ฅ๐—˜๐—˜ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—บ๐˜‚๐—น๐—ฎ ๐—ต๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ ๐—ถ๐—ป๐—ถ. ๐— ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ธ๐—ฎ ๐—ฟ๐˜‚๐—ด๐—ถ ๐—ฏ๐—ฎ๐—ป๐˜†๐—ฎ๐—ธ ๐—ป๐—ถ ๐˜€๐—ฒ๐˜๐—ถ๐—ฎ๐—ฝ ๐—ฏ๐˜‚๐—น๐—ฎ๐—ป.

Syukur kita semua di pertemukan awal, seumpama orang mining Bitcoin saat Percuma pada tahun 2009-2010 dengan satu komputer 50 BTC sehari!!

Pautan rujukan untuk dikongsi:
https://minepi.com/Afwah

Niche: Diskusi Bisnes | Forex Malaysia
 
1. Linkman Crypto - Fri 7/May/2021, 8:18pm
Ok Tuan saya dah register.. sebabnya minepi ni graduan stanford yg design. White paper dia nampak logik.

https://www.stanforddaily.com/2019/09/16/stanford-grads-develop-cryptocurrency-for-smartphone-users-to-increase-its-accessibility/

White Paper
https://minepi.com/white-paper.Pi

Lepas nih saya akn mine setiap pagi lepas subuh... thehe  
2. Hazrul Nizam - Sat 8/May/2021, 7:14pm
Tuan Linkman

1) adakah matawang kripto Pi Coin ini ada nilai?
2) adakah aktiviti ini dibenarkan oleh SSM Malaysia?

Mohon penjelasan.  
3. Linkman - Mon 10/May/2021, 9:14am
jangan risau Tuan Hazrul.. tidak ada sebarang urusan meminta deposit atau keperluan utk membayar apa sahaja dalam bentuk wang tunai..

dari segi nilai kalau kita lihat bitcoin.. harga 1 Bitcoin sekitar $0.0008 pada tahun 2009 (tak sampai 1 sen.. dlm 0.3 sen sahaja).. tapi kini (10 may 2021) harganya sekitar USD 58,000 iaitu dalam RM 240,000 .. dalam masa 12 tahun sahaja..

saya lebih kepada ingin menyokong matawang cripto utk pertukaran wang asing... iaitu apabila kita nak beli sesuatu dari luar negara atau apabila kita melancong/bisnes ke luar malaysia.. kita perlu menukar matawang...

crypto membolehkan kita menukar wang tanpa perlu pergi ke bank, money exchanger atau menggunakan kad kredit visa, mastercard, american express dll.. kita dapat memutuskan kebergantungan kepada sistem kad kredit sedunia.

tidak ada jaminan bahawa Pi Coin ini akan berjaya.. bagi setiap 100 cripto yg wujud sekarang.. mungkin 10 sahaja yg akan berjaya... dalam masa 10 tahun... yg lain2 tu akan terkubur atau tak ada nilai..

tapi setelah membaca white paper dari 3 graduan stanford yg melancarkan coin ini.. saya rasa saya patut mencuba..  
4. Merah Mohd - Fri 18/Jun/2021, 1:24am
Terbaik Tuan linkman ๐Ÿ‘.. Sgt teliti dan bagus pemahaman ๐Ÿ™.. Terima ksih  
5. Merah Mohd - Fri 18/Jun/2021, 2:27am
Perlombongan bitcoin menjadi begitu mudah! Anda tidak memerlukan pengetahuan atau kemahiran khusus. Yang anda perlukan ialah Penyemak Imbas CryptoTab. Ia berfungsi seperti penyemak imbas biasa tetapi selain itu, ia membantu anda memperoleh BTC. Melayari laman web dan dapatkan crypto anda โ€” begitu sahaja!
https://cryptotabbrowser.com/23855315  

Page 1   (Total 5 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..