Warisan Keluarga Untuk Berniaga.
Anita 26 - Wed 29/Aug/2012 2:42pm [Last Comment]
Salam semua.Saya seorang wanita berumur 32tahun belum berkahwin. Baru baru ni saya telah mewarisi harta dan wang peninggalan ibu saya.Saya tidak bekerja walaupun memiliki pendidikan tahap diploma. Pengalaman saya cuma menjaga ibu saya dan sumber kami adalah dari elaun perniagaan keluarga..
Memandangkan saya tiada tanggungan lagi , saya meminta sekiranya ada warga disini yang boleh membimbing saya untuk berniaga.Saya sedia mengeluarkan modal sekirana saya berkenan dengan cadangan anda. Sila sms saya sekiranya anda ada sebarang proposal : 0178665216.

Terima Kasih.

Niche: Ingin Berniaga
 
1. Yusrizal Hj Busra - Wed 29/Aug/2012, 2:53pm
salam Anita..krg faham..dapt elaun perniagaan keluarga tapi nk bimbingan berniaga...area mane  
2. Anita 26 - Wed 29/Aug/2012, 2:58pm
Maaf salah no.
0178065216  
3. Zamac - Wed 29/Aug/2012, 3:34pm
Salam Anita...membuat pelaburan dlm Islamic Unit Trust (CIMB) boleh mendapatkan return yg bagus...
InsyaAllah dlm 12%-15%..utk tahun lps mencecah 25%...klau nak tau details call/sms saya..kita buat appointment saya akan explain dkt Anita...
010-5666714 (suhaila)...  
4. Ahmad Shukri Salleh 2 - Wed 29/Aug/2012, 4:02pm
salam anita,

apa kata awak membuat pelaburan emas. beli emas fizikal masa murah skg.  
5. Mie Belon 2 - Wed 29/Aug/2012, 4:11pm
salam..sy PEMBORONG EMAS KOREA...perniagaan ini amat mggalakkan dan sesuai utk cik..emas korea adalh emas sadur 24k..tahan lama,100%mggikut patern emas 916,brkualiti,gernti thn shgga 1-2thn mggikut cara pemakaian yg betul,,..jika bminat boleh hbgi nur 0124865210 atau fb nur pendang...mcm2 ada...hrga mesti memuaskan..  
6. Omar Bin Amir - Wed 29/Aug/2012, 5:36pm
Salam aidilfitri!Berhati2 anita?Ada yang akan ambil kesempatan nanti.Maaf!bukan semua ya...  
7. Anisfarhana 3 - Wed 29/Aug/2012, 6:01pm
ya cik nita,berhati2,zaman skrg byk org yg x baik dr yg baik,kalau nk slmt labur je dlm asb,,sy ckp dr pengalaman,dh byk kali kena tipu,keluar kan modal,tp ilmu niaga x de,,last2 kena tipu,  
8. Aizuddin Mohd Ajis - Wed 29/Aug/2012, 6:22pm
Cik Anita,anda perlu berhati-hati dgn skim pelaburan.. Lagi2 dgn pelaburan emas korea.. Di dalam majalah.com nie ramai yg dh kena tipu dgn pelaburan.. Semalam baru Aja Ada org kena tipu dgn pelaburan emas korea.. Harap berjaga-jaga...  
9. Anasazaymadyf - Wed 29/Aug/2012, 7:53pm
emm..ntah2 cerita cik anita ni pun cuma khayalan je....maaaf ye anita  
10. Bono 2 - Wed 29/Aug/2012, 9:15pm
ye la.... psycho la aku ingat dia ni...karang fantasi...pastu bg no phone salah... aparaa !  
11. Syah 7 - Wed 29/Aug/2012, 10:43pm
Salam Aidilfitri dan Selamat Sejahtera

Peluang Menceburi Perniagaan Fesyen hanya RM15

http://sophieparisonlinemalaysia.blogspot.com/ (maklumat dan penerangan)

Dengan hanya bermodalkan RM15 anda akan dapat semua di bawah:

A. Member sophieparis seumur hidup
1. Diskaun/Untung Runcit 20% setiap pembelian/Jualan dan 5 bonus lagi
2.Produk fesyen seperti beg tangan, kasut, barangan penjagaan diri, kecantikan, pakaian dan pelbagai lagi..
3.Barangan akan diupdate setiap 45 hari.
4.Baru 6 bulan dalam pasaran Malaysia dan 15 tahun di Asia
5.Percuma sistem online

B. Rakan niaga Sophie Paris
Terbuka untuk membuat secara 4time@full time, bagi student ipt atau yang bekerja kerajaan, swasta, kilang, salesman,salesgirl dan yang inginkan pendapatan sampingan, pemilik perniagaan fesyen@butik, peniaga booth, online, yang mempunyai networking biz dan lain-lain antaranya:
1.kaedah jualan katalog, online dan Display (Consignment disediakan )
2.Bonus sehingga 21%
3. Peluang untuk melancong,cash award,laptop dan pelbagai lagi yang disediakan
4.Peluang untuk membuka outlet ditempat sendiri
5.Percuma sistem online

terbuka kepada semua penduduk malaysia..KL,Selangor di alu-alukan

untuk keterangan lanjut atau appointment sila hubungi:
017-3937659 shah (person incharge)
recruitmentsophieparis@yahoo.com (email)
http://sophieparisonlinemalaysia.blogspot.com/ (pendaftaran online)  
12. Linkman - Wed 29/Aug/2012, 11:54pm
berhati2 kak Anita.. kalau silap langkah habis hangus semuanya dalam masa 3 bulan akan datang.. Conmen dan conwomen ada dimana2..

lebih baik akak belajar berkenaan franchise... di persatuan franchise malaysia
http://www.mfa.org.my/?traindate/list  
13. Koperasi Bina Usahawan Utara Bhd - Thu 30/Aug/2012, 12:36am
salam...

jika perlukan khidmat perundingan keusahawanan melalui koperasi boleh lah menghubungi sy...

018-9475 996

kita melihat tarikh lahir ..ilmu yg ALLAH kurniakan pd sy utk dimanfaatkan utk umum tanpa memikirkan keuntngan semata2...

wassalam..018-9475 996  
14. Abdul Malek 5 - Thu 30/Aug/2012, 9:11am
Saya bersetuju dengan semua komen menasihatkan akak supaya berhati-hati.zaman sekarang duit punya pasal semua org sanggup buat.........kaji dan teliti betul2 sebelum membuat sebarang keputusan.....nak lg bgs solat isthikarah....  
15. Hairul Mohamad 3 - Thu 30/Aug/2012, 11:13am
jadi stokis kami..produk kesihatan berasaskan dari sarang burung walit keluaran bumiputra...suci lagi halal...modal baru rm2432 dapat diskaun 40%...berminat hubungi kami ...ketellaedar@gmail.com atau 017 3496666 ...tk  
16. Mohd Hanizar - Thu 30/Aug/2012, 6:40pm
Salam. Saya ada 1 produk terbaru alat innovasi kenderaan www.Efas Amr.com. Cuba gunakan utk sendiri kemudian boleh promote secara langsung atau website, online . Buatan bumi lulus SIRIM 0172215052  
17. M Ramli - Thu 30/Aug/2012, 7:19pm
paling baik sekiranya saudari bekerja ataupun berniaga berdasarkan kepada ilmu yang saudari telah pelajari (saudari dah ada diploma)... sebarang keputusan perlu mengambil kira terlebih dahulu keupayaan diri sendiri (jgn lupa solat hajat/solat istikharah)..selamat maju jaya.  
18. Junaidi 14 - Sat 1/Sep/2012, 4:09pm
lokasi saudari?  
19. Azra 6 - Sun 2/Sep/2012, 11:14am
Salam Cik Anita..berminat menjadi Agen "Jamu Susuk Dara" hanya bermodalkan RM100/ ingin menjadi Pengedar/stokis? Sila add sy "azra.rich@facebook.com". Produk terkini, terlaris n dah byk membantu kaum hawa utk menjadi usahawanita berjaya..No.1 search dlm goolgle! Semoga Allah permudahkan segala usaha kita membantu sesama kita..aamiin..;))  
20. Zayed Adam - Sun 2/Sep/2012, 5:37pm
Hi Anita. diploma cik Anita dalam bidang ape. you can text me at 0179186889
Zayed Adam. Email
zedferran@Yahoo.com  
21. Kamarul 16 - Mon 3/Sep/2012, 12:46am
Salam. Ayat minah ni mcm ayat warga afrika yg suka tipu org kita pasal dana yg tersangkutlah ke apalah dlm email2 kite semua. Hai, mcm2 le manusia zaman skrng. Hati2 ya kwn2 semua. Jgn dedahkan apa2 pun info yg anda ada pada org mcm ni.  
22. Mainurhana - Mon 3/Sep/2012, 9:06am
salam cik anita saya punya proposal simple je iaitu cik menceburi didalam bidang francais steamboat. berminat emailkan ke ahmadfatry28@gmail.com  
23. Ramlah Bt Salleh - Tue 4/Sep/2012, 4:49pm
salam, yalah akak pun rasa lain mcam je cra cik anita dedahkan cerita dia dlm majalah.com ni, kalau betul ada diploma mesti tau psal pelaburan dlm ASB sah2 dijamin selamat tak pyah nak fikir psal biz ke francais ke, awal thn dpt dividen tak pyah pening kepala kan senang. Kalau nak lebih keberkatan dri harta tu, sebaiknya bersedekahlah pada masjid/anak yatim atau saham wakaf..insyaallah selamat.  
24. Sherliza - Thu 6/Sep/2012, 12:24am
Kami adalah pakar Chocolate Melt Cake yang mempunyai ratusan agent seluruh malaysia. Modal permulaan hanya RM125 sahaja. Peluang pendapatan RM500-RM4000 sebulan. Penghantaran terus ke rumah. Kek telah siap disediakan, dijamin 100% sedap!!! Hubungi 018-2522403 / 019-3859973  
25. Itqan08 - Thu 6/Sep/2012, 11:59am
Kepada sesiapa yang ada modal minimum RM50k dan berminat menjadi rakanniaga/ pelabur perniagaan jual beli hartanah, sila email saya itqan08@yahoo.com.

Saya bermula dgn pelaburan emas dan berkembang ke sector hartanah pula.

Melabur Dalam emas memang lumayan Tapi Tampa ilmu dan strategi yang betul, anda boleh kerugian.

Pelabur akan mendapat pulangan 24% setahun minimum pelaburan RM10k.

Manakala minimum rakanniaga RM50k. Keuntungan dibahagikan mengikut persetujuan bersama.

Bisnes hartanah Insya-Allah sgt rendah risiko kerugiannya.

Harga tanah semakin naik dan permintaan sentiasa ada.

Sekali dua dapat buat sale setahun sudah memadai untuk belanja bulanan selama setahun.

Berminat sertai saya, sila email saya untuk keterangan lanjut.  
26. Abdul Aziz 5 - Sun 9/Sep/2012, 8:15am
salam kalau nak jadi stokis otak2,sata,brg2 sejuk beku,modal tak payah bil tu bil,area pahang,perak,n.9,selangor,saya juga pembekal daun otak2, 0196005674 tq  
27. Minda Creative Advertising - Thu 13/Sep/2012, 8:56pm
Anda leh cuba perniagaan kami dengan menjadi pengedar kami. Lihat mindacreativeadvertising.blogspot.com  

Page 1   (Total 27 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..