Travel - Asam Pedas di Tepi Jeti Nelayan Sungai Siring Melaka
Yani InTheHouse - Sun 12/Apr/2020 11:32am
Melaka ada banyak jeti nelayan dan biasanya terdapat gerai ikan bakar berdekatan dengannya. Lokasi yang biasa kita dengar adalah Muara Sg Duyung, Alai, Umbai, Serkam dan beberapa lagi jeti kecil diantaranya.

Saya ke jeti nelayan Pantai Siring Melaka berdekatan dengan Umbai untuk menikmati Asam Pedas ikan segar yang baru ditangkap.

Youtube Video: Asam Pedan Pantai Siring Melaka
https://youtu.be/8_HEdQTbrgI

Jeti ini berdekatan dengan Jeti Anjung Batu iaitu jeti untuk menaiki bot ke Pulau Besar. Pemandangan di pantai Siring sangat menarik dengan tiang-tiang kabel elektrik di tengah laut ke Pulau Besar yang ikonik.

Klik video diatas utk melihat panorama Pantai Siring Melaka.

Selamat Menonton :-)

Niche: Hotel Resort Homestay | Sembang
     
  1. Linkman - Sun 12/Apr/2020, 1:01pm
    dekat rumah saya ada satu kedai rucit/pasar basah kecik.. owner orang kelantan... first time saya tengok kedai dia.. hmmm paling lama pun 1 tahun mesti gulung tikar.. macamana nak bersaing dengan gergasi lain mcm segi, NSK, aeon, tesco dll..

    tapi dah lebih 5 tahun masih beroperasi dan agak popular disini.. kekuatan dia yg paling ketara dia deal direct dgn nelayan di jeti.. majoriti ikan dia dapat fresh hasil tangkapan harian.. jadi walaupun ikan yg ada berubah sedikit dari hari ke hari.. (ikut apa yg nelayan dapat).. ramai surirumah ke sana sbb ikan dia fresh..

    jadi cadangan saya majalahcom buat spt dibawah:

    1) Listkan lokasi kesemua jeti nelayan di kesemua negeri
    2) Buatkan satu sistem utk nelayan upload gambar tangkapan harian dan contact number.
    3) biarkan bakal customer dan nelayan berinteraksi sendiri..

    tak perlu spend masa banyak sangat nak buat dewan atau pusat pengumpulan dll.. sebab kerja2 tu dah banyak kerajaan negeri setempat buat..

    guna listing ni adalah utk nelayan dan peniaga mencari jalan sendiri macamana nak berhubung. mereka pasti akan jumpa jalannya.. guna kurier basah ke.. guna lori sewa harian ke.. dll  
Page 1   (Total 1 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Fort Supai Melaka & Restoran Ikan Bakar Terapung (Kuala Linggi)
Kami ke Kota Bukit Supai (Fort Supai) di Kuala Sungai Linggi, sempadan Melaka dan N9. Kota ini dibina pada 1757 oleh Belanda bersama Pihak Bugis. Juga terdapat sebuah Restoran Ikan Bakar Terapung dan boleh terus mendaki ke Fort Supai melalui jejantas atas laut.
Asam Pedas di Tepi Jeti Nelayan Sungai Siring Melaka
Melaka ada banyak jeti nelayan. Lokasi yang popular adalah Muara Sg Duyung, Alai, Umbai, Serkam dan banyak lagi. Saya ke jeti nelayan Pantai Siring Melaka dekat Umbai untuk menikmati Asam Pedas ikan segar yang baru ditangkap.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)