Tak Ada Ka Sifu2 nak Ajar Kita Cara Bisnes.
Akmal 326 - Fri 26/Oct/2018 12:00pm [Last Comment]
bosan dah kerja... nak cri part time bsnes...
xksah la jual apa pun.. jnji berdaya saing..

Niche: Diskusi Bisnes
     
  1. Linkman - Sat 27/Oct/2018, 11:28am
    sebab apa sifu2 yg dah bertaraf jutawan malas nak ajar protege baru..

    1) Kecewa... protege ingatkan bisnes setahun dua dah boleh jadi jutawan..

    2) kecewa.. protege ingatkan bisnes lebih senang dari makan gaji

    3) kecewa.. protege ingatkan bisnes sendiri boleh bangun lewat dan cuti bila2 sesuka hati

    4) kecewa.. protege ingatkan asal ada niat bisnes dalam hati je.. semua MARA, TEKUN, Bank dan segala institusi kewangan berebut nak bagi dia pinjaman loan..

    5) kecewa.. protege ingatkan bisnes ni ikut apa yg popular je.. apa yg tengah hot yg tu je dia nak jual..

    6) kecewa.. protege ingatkan kalau bulan ni sale ok, bulan depan lagi ok dan tahun depan lagiii okkkk... hahaahaaa.... jauh lagi bro...

    dan 10001 lagi kekecewaan sikap protege baru bisnes..

    last2 jutawan sebenar senyap ke... malas nak bising2.... buat duit, bayar tax, bayar zakat, then enjoy life... tak perlu pening2...

    kecuali kalau ada program TV Mentor/Mentee bisnes.. dia boleh masuk TV dan popular... mungkin ada yg berminat... but not everyone...  
  2. Akmal 326 - Sun 28/Oct/2018, 11:40pm
    nasihat yg baik tuan....tq..  
  3. Uchoose 2 - Mon 29/Oct/2018, 4:35pm
    Jika anda masih muda, kejar je impian anda
    kesabaran, ketekunan, komited, jgn peduli perkara2 negatif, banyak bercampur dengan orang, berguru cari ilmu dan pengorbanan yg besar pasti dapat pulangan yg besar jugak.
    tapi yang penting nilai-nilai murni, sikap yang baik dan amalan-amalan islam jangan dilupakan.  
  4. Hariz 12 - Tue 30/Oct/2018, 11:46am
    Cikgu(ilmu) tak cari murid, murid yang kena cari cikgu. Nak masuk universiti pun kena isi borang/tapis.  
  5. Aura Wajah - Sun 4/Nov/2018, 3:26pm
    Saya sedang merekrut sesiapa yang ingin bermula belajar berniaga. Kontek 0132963063  
  6. Norizz - Thu 8/Nov/2018, 12:35pm
    InshaAllah utk yg baru.. Ada ka terima satu link..utk di apply..elok utk org muda..lain drlain
    Boleh pm..sbb nai scroll 📜
    Utk fwad  
  7. Hakim 185 - Fri 9/Nov/2018, 9:57am
    ada jalan. berminat wsap saya 019 5163366  
  8. Shahrul 523 - Sat 10/Nov/2018, 2:39am
    Saya ada satu platform untuk anda yang mahu menceburi bidang jualan.

    Saya perunding jualan CUCKOO (penapis air), saya bantu anda buat job partime / fulltime.

    Nak buat offline boleh, nak buat online pun boleh. TIADA MODAL DIPERLUKAN.

    Call saya 011.40245740 (Shahrul)  
Page 1   (Total 8 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.