Susah Gila nak Buat Pinjaman dgn Bank.
Zulkifli 240 - Tue 26/Nov/2019 10:49am [Last Comment]
Salam sejahtera..
Aku ada masalah kewangan, kerja kedai makan, gaji dapat TUNAI rm 1900, (gaji dapat tunai salah 1 sebab susah bt loan)
Nak pinjam bank lg lh susah, easy RHB xlpas, CIMB Xpress xlpas, Al-Rajhi xlpas, semua bank xlpas..
Huhuh.. tekanan betul..
Alasannya xda komitmen. mana datang komitmennya kalau nk apply loan awal2 dah xlpas, sengal btul syarat2 dia,
Padahal aku nk pinjam RM5000 ja..
Sebulan potong 500 pun aku mampu lg. orang bank lg siot, mulut manis ja masa nk apply loan bila dah xlpas, kite kol haram nk angkat, memang siot,.. kepada sesapa yg boleh tolong harap sangat pertolongan, nak guna duit kalau boleh minggu ni..

H/p : 01126562279

Niche: Diskusi Bisnes | Pinjaman Peribadi
     
  1. Hazrul Nizam - Tue 26/Nov/2019, 11:03am
    masalahnya bank perlu dapatkan kepastian pendapatan tuan kekal utk tempoh pinjaman tuan. Kalau tuan pinjam selama 5 tahun, adakah tuan pasti tuan masih bekerja tahun depan. (atau bulan depan?)

    beza diantara pendapatan melalui bank dan pendapatan cash

    1) pendapatan melalui bank ada slip gaji dan disertai dgn potongan SOCSO dan KWSP. syarikat yg membayar pekerjanya dengan cara ini lebih kukuh berbanding syarikat yg bayar cash harian. Dan jika syarikat tutup, pekerja boleh mendapatkan kerja tetap di tempat lain berdasarkan reference dari tempat kerja lama.

    2) pendapatan cash harian bermakna tak ada kontrak dan tak ada commitment. anda boleh dibuang kerja hari esok.

    masalah tuan bukan masalah baru. masalah tuan dah dihadapi oleh beratus ribu orang dan DAH ADA PENYELESAIANNYA.

    === Penyelesaian untuk orang kerja gaji cash ===

    1) masukkan wang gaji cash kedalam bank secara harian atau mingguan. dengan cara ini ada statement bank yg aktif

    2) pastikan tuan membayar KWSP. Kalau tuan belum register, pergi register dulu. senang sahaja. kemudian buat caruman sekurang kurangnya 10% pendapatan tuan setiap bulan.

    3) Kumpul wang utk membeli sesuatu yg masuk rekod baik dalam CCRIS/CTOS.

    Contoh paling mudah adalah pembelian kereta. Pastikan tuan ada simpanan yg mencukupi untuk membayar down payment. sebaiknya bayar down payment lebih tinggi contohnya 20% harga kereta. utk permulaan, tuan boleh beli perodua Axia. Kemudian dapatkan gerentor adik beradik, ibubapa atau saudara mara. Boleh kawtim dengan agen pinjamn kereta kalau tuan bayar d/p 20% dan ada KWSP dan ada statement bank 6 bulan cantik dan ada guarantor, banyak agen kereta yg sanggup ambil risiko dan luluskan permohonan tuan.

    ===
    Bila dah ada semua diatas dan tuan bayar dengan cantik, CCRIS/CTOS tuan jadi cantik.

    Kesemua urusan hidup tuan seterusnya akan jadi mudah.
    a) Nak buat pinjaman bank
    b) nak beli rumah kos rendah
    c) nak beli perabot courts mammoth
    d) dlll..

    ===

    INI ADALAH SOLUTION utk orang yg berpendapatan cash
    memang tak semudah orang yg bergaji tetap tapi tuan kena sedarlah.
    Kenapa tuan berpendapatan cash??

    Cari penyelesaian sendiri. lagipun Pinjaman Wang Berlesen ada utk tuan gunakan.

    Kalau tuan nak pinjam BANK, perlu faham lah KEPERLUAN BANK. Mereka ada Procedure yg perlu dipatuhi.

    Jika berlaku NPL (non performing loan) yg tinggi dari individu yg gagal membayar balik pinjamn, institusi yg beliau wakili boleh di downgrade oleh institusi penarafan antarabangsa dan boleh mendapat amaran/peringatan dari Bank Negara. Staff yg bertanggungajawab juga akan di sekat atau dikurangkan bonus tahunan (yg ni paling serius bagi seseorang individu.)  
  2. Zulkifli 240 - Tue 26/Nov/2019, 11:16am
    trima kasih tuan atas maklum balas.
    jika 6bulan dlu sy post dan dapat jwpan mcmni mungkin skrg sy senang bt loan...
    masalahnya masalah yg dtg tiba2.. sblum ni sy gaji cash pun xada masalah. sy dh kerja 2tahun lebih, ada potongan epf..
    kerana tiada jalan sy cuba minta bantuan di sini sambil mengeluh dgn bank. sy tahu pihak bank xambil peduli pun..  
  3. Hazrul Nizam - Tue 26/Nov/2019, 11:19am
    Syukur tuan faham :-)

    Untuk maklumat tuan, saya juga peniaga gaji cash dan menghadapi masalah yg sama sehingga ke hari ini. Semasa muda umur 20 han saya pernah cuba beli perabot di courts mammoth sebanyak 2 kali. Kedua duanya kena reject.

    dari situ saya belajar tentang liku liku dan keperitan kehidupan.
    - terpaksa beli perabot cash
    - terpaksa beli TV/peti ais/mesin basuh cash
    - apa pun semuanya cash dan saya terpaksa mengumpul wang bertahun tahun sebelum mampu bayar. apa nak buat, dah tak ada slip gaji.  
  4. Zulkifli 240 - Tue 26/Nov/2019, 11:31am
    sy ada smua slip gaji. tiap bulan epf masuk. cuma 1 masalah gaji cash. sbab tu la sy mohon jika ada yg sudi bantu.. sy cuma berani jamin mulut inshaAllah.. yg sy xakan dibuang diberhentikan kerja melainkan sakit atau mati.. krna sy yg urus smua kegiatan kedai tu..
    sy cuma cuba.. jika ada yg sudi bantu masalah sy, sy terima.  
  5. Wahmarketings Com - Wed 27/Nov/2019, 7:42pm
    Sebenarnya gaji cash takde masalah. yang jadi masalah gaji cash tu tak lalu bank account. takde statement. gaji main pass pass atas tangan. Pinman personal loan cuma nak 5 kali gaji. slip gaji.dan bank statement. as long as bank statement tu awak ada slip gaji tu boleh buat sendiri. Walaupun slip gaji tu buat sendiri tapi detail dalam slip gaji tu kena tepat seperti alamat. nama syarikat.no ssm. no telephone. tarikh slip gaji dengan tarikh bank statement kena sama. atleast awak kena ada 6 bulan slip gaji terkini & 6 bulan terkini bank statement

    satu lagi cara. awak gunakan cara nepal/bangla/myanmmar pasar borong hidup kat sini.
    cari saudara mara yang pernah daftar SSM. Beli SSM tu dari dia. make sure SSM tu lebih 2 tahun. kalau ada company account lagi bagus. kalau takde awak bukak sendiri. awk masukkan gaji awak yang cash tu sehari demi sehari dalam rm 100 cukup sebulan withdraw. bulan ke 2 repeat ....lepas 6 bulan awak dah boleh loan. bila isi nahagian pekerjaan / occupation..  
  6. Aishah Top - Wed 4/Dec/2019, 11:13am
    PINJAMAN KECEMASAN PINJAMAN SEGERA
    TANPA PEGANG KAD ATM

    Hi, kepada sesiapa yang memerlukan bantuan kewangan boleh PM kami segera. Kami akan membantu anda menyelesaikan masalah anda! Boleh pinjam dengan kami sebab kami menjanjikan pinjaman mudah lulus untuk anda! Jom pm kami Segera.

    Dokumen yang kami perlukan :
    •3 Bulan Slip Gaji Terbaru
    •3 Bulan Bank Statement
    •Surat pengesahan jawatan atau surat tawaran kerja
    •Bil Elektrik(TNB) rumah yang terbaru dah berbayar
    •Penyata KWSP terkini tahun 2018 dan 2019
    •IC

    Whatsapp / Call http://www.wasap.my/60164146706
    http://www.pinjamantunai.com/  
  7. Yns Resources Sdn Bhd - Wed 4/Dec/2019, 1:31pm
    Promosi Pinjaman Peribadi Hujung Tahun TANPA KAD ATM untuk Kakitangan Kerajaan & Swasta
    (KL & Selangor Sahaja)
    Sukar mendapat pinjaman kerana komitmen luar tinggi / Ctos?
    Kami yakin akan dapat membantu anda.
    Siapakah kami?
    * Kami adalah berapa Syarikat Pinjaman Wang Yang Berlesen dan Syarikat Kami Disahkan oleh KTKP & SSM.
    * Syarat-Syarat Untuk Membuat Pinjaman.
    1) Pay slips & Bank Statement 3 Bulan Terkini. (JIKA ADA)
    2) Bils Electrik & Air yang terbaru.
    3) Surat Pengesahan Jawatan (Jika Ada).

    Cara Pembayaran.
    Apa yang ada pada kami?
    * Segala Urusan Pinjaman Hanya Dijalankan Didalam Pejabat Sahaja.
    * Kepada Sesiapa Yang Sedang Menghadapi Masalah Kewangan Yang Tidak Dapat Diselesaikan

    YNS Resources Sdn Bhd
    Waktu Urusan :
    Isini - Sabtu -
    9.30am-6.30pm
    Untuk pertanyaan yang lebih lanjut boleh berhubungi saya ditalian
    Kenny 018-209 3644 ( Call/Whatsapp/Telegram )
    Terima Kasih.  
  8. Yns Resources Sdn Bhd 2 - Wed 4/Dec/2019, 3:35pm
    KAMI DARIPADA SYARIKAT PINJAMAN WANG BERLESEN BERSEDIA MEMBANTU ANDA..

    PROMOSI AKHIR TAHUN !!! TANPA PEGANG KAD ATM !!! BUAT LOAN BARU !!!

    KEISTIMEWAAN KAMI
    -TANPA KAD ATM
    -TANPA CAGARAN
    -PEMBAYARAN PINJAMAN YANG MUDAH SERTA PELAN ANSURAN YANG FLEKSIBEL
    -KADAR FAEDAH YANG TERENDAH KEPADA KAMU
    -TUNAI SEGERA
    -KAMI BOLEH MENYELESAIKAN PINJAMAN DI SYARIKAT-SYARIKAT LAIN ATAU ALONG
    -KELULUSAN DALAM MASA < 1/2 > JAM
    -INTEREST 1.5%

    BOLEH WASAP KAMI DI (http://www.wassap.my/60183666438/mjlloan)..
    DOKUMEN YANG DIPERLUKAN IALAH
    3 BULAN SLIP GAJI TERBARU..
    3 BULAN PENYATA BANK TERBARU..
    BIL ELEKTRIK DAN BIL AIR TERKINI..
    KWSP STATEMENT..

    KAMI YNS MENYEDIAKAN PINJAMAN PERIBADI TUNAI DAN CEPAT LULUS KEPADA ANDA YG TINGGAL AREA SELANGOR/KLANG & KUALA LUMPUR SHJ.

    BERMINAT
    Cik Liza 018 - 366 6438
    http://www.wassap.my/60183666438/mjlloan

    @ terus datang pejabat kami:
    YNS RESOURCES SDN BHD
    NO.99, TINGKAT 1, PERSIARAN RAJA MUDA MUSA, 42000 PELABUHAN KLANG, SELANGOR  
  9. Nafisah 11 - Wed 4/Dec/2019, 5:13pm
    Interest kami hanya 1.5% sebulan 
    60 hari tanpa faedah 
    Bayaran bulanan yang flexible 

    KAMI JUGA MEMBERI PINJAMAN PADA KELUARAN KWSP UMUR 50 & 55
    PENCEN/CTOSS/CRISS/PERKERJA KILANG, HOTEL, SEMUA SECTOR SWASTA, KERAJAAN DAN BLACKLIST BOLEH MEMOHON 

    * Berminat sila bawa:- 

    - 3 Bulan Slip Gaji Terbaru 
    - 3 Bulan Bank Statement 
    - Surat pengesahan jawatan atau surat tawaran kerja 
    - Bil Eletrik(TNB) rumah yang terbaru dah berbayar 
    - Penyata KWSP terkini 

    Terbuka untuk warga KL & Selangor !!
    CALL/SMS/WHATUP: 0162184666 [ANISA ]
    Email:anisatoppioneer@gmail.com  
  10. Yns Resources Sdn Bhd 2 - Thu 5/Dec/2019, 5:11pm
    Anda memerlukan WANG SEGERA?
    Anda BLACKLIST/CTOS/CCRIS?
    Anda juga dibebani HUTANG di Syarikat Pinjaman Berlesen yg lain?
    KAMI boleh menyelesaikanya untuk anda!
    **Tanpa Kad ATM
    **Tanpa Upfront
    **Tanpa penjamin
    **Fleksible
    **Had pinjaman boleh dirunding
    **Kelulusan 45 mnt

    Syarat-syarat:-
    **i/c Photostat
    **penyata bank 3 bulan terkini
    **penyata gaji 3 bulan terkini
    **bil air & bil elektrik terkini
    Siapa yang layak?
    **Kakitangan kerajaan(TETAP/KONTRAK)
    **golongan pencen & perkeso
    **kakitangan swasta(TETAP)
    **badan beruniform

    :-BOLEH TRY APPLY?..TIADA CAS DI KENAKAN
    HUBUNGI:-
    YNS REOURCES SDN Bhd
    NO.99, TINGKAT 1, PERSIARAN RAJA MUDA MUSA,42000 PELABUHAN KLANG
    Waktu Urusan : Isini - Sabtu - 9.30am-6.30pm
    OFFICE: 03 - 3163 0200

    Untuk pertanyaan yang lebih lanjut boleh berhubungi saya ditalian
    Cik Liza 018 - 366 6438 ( Call / Whatsapp )
    http://wassap.my/60183666438/mjlloanforu  
  11. Emmarose - Sat 7/Dec/2019, 12:17pm
    Encik boleh cuba pinjaman tekun. Sama macam pinjaman AIM tapi aim hanya diberi kepada wanita. Tekun boleh lelaki dan wanita. Syarat sama macam aim. Perlukan komitmen bayaran setiap minggu dan datang meeting setiap minggu. Senang aje.  
  12. Haziqah Yahaya - Sat 7/Dec/2019, 10:38pm
    NAMA SANGKUT CCRIS PTPTN, CCRIS Tunggak LOAN
    KECEWA BILA APPLY SENDIRI DIRECT BANK TAK LEPAS

    Tawaran menarik utk STAFF KERAJAAN ,SWASTA & BADAN BERKANUN, gaji kasar RM1,500 ke atas, kerja 6 bulan pun boleh! Proses sepantas 1-3 hari bekerja. Kami COVER seluruh 🇲🇾.

    Wssp ke +601126864468

    https://bit.ly/2DxGzsp

    https://bit.ly/2DxGzsp

    https://bit.ly/2DxGzsp

    #pakarloanswastadangov #saynotoupfront #personalloan #pinjamanperibadi #loan #loankerajaan #loangov #loanswasta #consultantloan #loanbank #loankoperasi #financialadvisor #loanblacklistctos #pinjamanblacklistctos #blacklistccrisctos  
Page 1   (Total 12 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Umrah Ku 2019 - Enam Hari di Kota Mekah dan..
Umrah di Tanah Suci serta menjejaki tempat-tempat bersejarah di Kota Mekah & Kota Madinah. Semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada semua.
Ayam Bakar Station di Blue Lagoon Port Dickson dan Rumah Api Cape Rachado
Kami ke Pantai Tanjung Tuan di Port Dickson untuk menikmati Ayam Bakar Station yang terkenal dengan set ayam bakar madu. Apakah yang membuatkan gerai ini mendapat ulasan paling tinggi dari pengunjung? Mari kita lihat. Kami juga meredah ombak di Pantai Blue Lagoon dan mendaki bukit Rumah Api Cape Rachado.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)