Senaman Mudah untuk Mencegah Penyakit Jantung
Linkman @ Azman Consultation - Wed 19/Feb/2020 10:03pm [Last Comment]
(Terperanjat Berita Allahyarham Ashraf Sinclair)

Hari ini saya dapat whatsap video senaman mudah utk mengelakkan penyakit jantung. saya percaya video ni berdasarkan reflexology yg saya pernah amalkan masa sekolah dulu.. (reflexology tapak kaki)

Video Senaman Jantung:
https://youtu.be/NjtLGdexdxA

Senaman untuk jantung. boleh nampak kesan seawal 7 hari
- 9 kali tepuk kedua belah tangan
- 9 kali tepuk tangan kanan ke lengan kiri
- 9 kali tepuk tangan kiri ke lengan kanan
- 9 kali tepuk tangan kanan ke bawah ketiak kiri
- 9 kali tepuk tangan kiri ke bawah ketiak kanan
(semasa menepuk, tangan berbentuk cup utk mendapat effect dalaman bukan effect pedih pada kulit)

kesemua yg diatas adalah 1 set
- total 1 set adalah 9 x 5 = 45 kali tepuk

Kena amalkan 9 kali utk satu sesi
- 45 x 9 = 405 kali tepuk bagi 1 sesi

Kena amalkan 2 kali sesi dlm sehari.
- sifu tu cadangkan waktu tegahari antara 11pagi ke 1 tghari
- tapi saya tgh kerja waktu ni.. nanti semua orang keliling terperanjat..
- waktu lain pun ok
- so.. saya akan cuba buat 1 session pagi dan 1 session petang

Lepas keluar berita pemergian Ashraf Sinclair di indonesia sebab heart attack, saya mula risau. kalau orang yg sihat dan menjaga makan pun boleh kena sakit jantung, apatah lagi kita yg perut mula maju ke hadapan..

Nak tanya??
==========

Logik ke? Sit up 20,000 kali dlm masa 30 minit?''

''Ashraf shared that he underwent a treatment that combined with an exercise routine where one can do up to 20,000 sit-ups in a span of 30 minutes!

tak logik sebabnya
1 minit ada 60 saat
30 minit ada 30x60 = 1,800 saat
jika anda boleh sit up 1 kali sesaat, baru 1,800 kali sit-up dalam masa 30 minit.

jika anda boleh sit up 2 kali sesaat pun baru 3,600 kali dalam masa 30 minit. macamana nak hit 20,000 kali? kecuali anda superman atau spiderman... atau cicakman.. dan anda boleh cedera organ dalaman kalau cuba buat..

IG: Mesin yg memberi kesan seperti sit up 20,000 kali
https://www.instagram.com/p/B8gnKuAH6km/?hl=en
Allayarham Ashraf Sinclair Instagram

saya tak pasti jika allayarham melakukan senaman sit up 20,000 kali atau menggunakan mesin yg kesannya seperti melakukan situp 20,000 kali dlm 30 saat seperti dlm video IG diatas.

Niche: Diskusi Bisnes | Sembang | Butik Kesihatan | Rawatan Alternatif
 
1. Linkman - Wed 19/Feb/2020, 10:04pm
saya akan amalkan bermula esok.. rutin reflexology tepuk tangan.. nanti saya akan update macamana kesannya..  
2. Wahmarketings Com - Tue 3/Mar/2020, 1:48am
Sebenarnya penyakit jantung ni ada tanda sebelum pesakit meninggal.
Tanda paling cepat. Mengadu sakit dada. sebelah kiri. pastu kekadang ada rasa
sesak dada. Tercungap cungap. Kalau dukung kanak kanak umur 5 tahun dah rasa mengah hati hati tu 99% jantung ada masalah.

Saya sendiri pernah kena serangan sakit dada ni. mmg sakit. dia serang tak kira
waktu. Dia boleh serang waktu kita duduk nak bangun. waktu nak makan ..waktu solat jumaat....biasanya kalau waktu dia menyerang tu saya tak bergerak. nafas pun jadi slow waktu tu. lepas tu rasa sakit tu perlahan-lahan hilang....saya belum full checkup lagi tapi saya tau itu serangan jantung .
Ada sesetengah orang badan dia tak resistant bende2 macam ni . bila kena sekali serangan terus pergi...

Saya tengah cadang nak cari satu SmartWatch. yang boleh pantau denyut nadi jantung. pada pendapat saya. Allah dah cipta jantung kita ni sehari denyut berapa kali. bila masa laju bila masa perlahan. jadi dengan teknologi SmartWatch ni kita boleh rekod sebulan dan setahun berapa average jantung kita berdenyut. jika too low atau too fast ... kena berwaspada.

Saya cukup yakin. Sekiranya Arwah Asyraf & Arwah Abam sempat di berikan CPR selepas 30 saat jantung berhenti arwah masih boleh di selamatkan....
Tapi di sebabkan ajal tu dah sampai. dan manusia itu tidak mengetahui.....

Sebelum kes Arwah Asyraf & Arwah Abam .. ada dua kes yang mati mengejut
melibatkan seorang perempuan melayu dan lelaki melayu . yang perempuan melayu tu meninggal ketika di kedai handphone Ninjaz. Beliau rebah secara tiba tiba. Bayangkan tengah nak belek casing phone tetiba pengsan ke belakang....dan yang lelaki melayu tu meninggal sewaktu di kedai makan.
Masa lelaki tu meninggal ..orang ingatkan dia tidur sebab dia letak tangan dan kepala atas meja...tapi dah sejam tak gerak2 ...pekerja mamak tu cuba gerakkan ..takde respon...terus jadi kecoh...2-2 tu ada video di F.B .dan dua dua berlaku di Malaysia.

Akhir sekali . Serangan sakit jantung ni mmg sakit. Kalau terpecik minyak panas atau terkena stand moto atas ibu jari kaki tu sakit ...serangan jantung lagi sakit daripada itu....saya nak lukis pun tak reti tapi mmg sakit.....  
3. Linkman - Mon 9/Mar/2020, 3:24pm
kalo Tuan Wahmarketing ada jam apple watch ke apa, memang boleh monitor pulse kot. tapi saya tak minat produk2 apple sbb mahal.

yg pasal average denyut nadi tu tak silap saya kalo kita aktif mcm ahli sukan, denyut nadi ketika normal (buat kerja harian) boleh turun sehingga 60 beat sesaat. (bagus denyut nadi rendah dari tinggi kot).

denyut nadi normal adalah 72 sesaat rasanya. Kalo yg tinggi tu sampai 100 kali sesaat tak bagus.. mesti janting letih bekerja lebih masa.  

Page 1   (Total 3 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..