Saya nak Kumpul Dana RM5000, Bisnes Apa yg Boleh Dibuat Dalam Masa 3 Bulan?
Aswad Haykal bin Mohd Isa @ Imtiyaaz Global Enterprise - Thu 9/May/2013 8:22am [Last Comment]
Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Seperti tajuknyer, itulah yg sy harap tuan2 dapat kongsi bisnes apa yg boleh raise that amkunt of duit dlm masa 3 bulan?

Benda2 skim cpt kaya, MLM atau kutu atau seumpamanya sy reject awal, maaf.

THANX SEMUA.

Niche: Ingin Berniaga
     
  1. Airist Management Resources - Thu 9/May/2013, 8:32am
    Salam...

    sy mencari rakan bisnes utk bengkel motorsikal yg beroperasi di alamat 94B, Batu 3, Jalan Langgar, 05460 Alor Setar memerlukan 3 rakan kongsi yg ada modal RM5000 x 3 org=RM15000 utk tujuan membeli lori pickup utk towing motorsikal yg kemalangan di lokasi kejadian...

    Kadar keuntungan boleh dibincangkan..

    Perlu dgn kadar segera.. bulan mei ini perlu dijelaskan semuanya.. sy ada booking lori tersebut...

    airistmr@gmail.com / 0112-8476 124

    p/s: utk yg di kedah boleh mai melawat bengkel... hari ini sy ke kelantan atas urusan kerja... ahad sy akan ada di bengkel semula... In shaa ALLAH.. semoga sy selamat pergi dan kembali dan boleh meneruskan dakwah ISLAM dan perniagaan ini...

    wassalam  
  2. Hanim 51 - Thu 9/May/2013, 9:00am
    Salam saudara,
    Saya agak saudara pasti pelajar Dr Azizan seperti juga saya.Saya hormati pendirian saudara yang tidak menerima MLM.
    Tapi bagi saya satu-satunya bisnes yang tiada risiko, tiada pengalaman dan modal kecil adalah MLM.
    Bisnes MLM adalah bisnes hati ke hati kerana dalam MLM kita dapat jayakan diri dan jayakan bangsa.
    Kalau kita buat bisnes konvensional kita hanya kayakan diri kita sahaja tapi MLM bukan kita sahaja yang kaya tapi saudara kita,rakan-rakan kita pun boleh kaya bersama.
    Pendapat umum mengatakan bahawa MLM adalah sistem binari atau sekutunya dan jika join hanya akan mengkayakan orang atas sahaja..Pendapat itu adalah salah kerana tanpa kita membantu downline kita tak kan berjaya.
    Mungkin saudara tidk penah menceburkan diri dalam bisnes MLM.Cubalah sekali pastikan akan jatuh cinta...
    Akhir sekali saya minta maaf sekali lagi sekira saudara atau rakan-rakan lain rasa tersinggung...  
  3. Mohamad Ridzuan - Thu 9/May/2013, 9:25am
    Salam saudara asward....sekadar berkongsi pandangan...saya cadangkan saudara menceburi bidang personal loan (agent MBSB atau koperasi).dengan komisyen yang tinggi 1%-3% anda boleh mencapai 5k dalam masa 1-2 bulan.satu peminjam dengan loan overlap 100k membolehkan anda dapat RM1k.klau sebulan dapat 5?klau anda serius nak dibantu letakkan no.phone untuk senang dihubungi.kebanyakkan orang tak berminat berhubung melalui email.  
  4. Potsshine - Thu 9/May/2013, 11:17am
    mcm ne nk jd agen MBSB atau koperasi tu..bleh bagi details kat potsshine@gmail.com  
  5. Rizqiterkini123 - Fri 10/May/2013, 7:59am
    Cubalah ini terlebih dahulu...Ketahuilah jenis2 perniagaan menguntungkan yang modal bawah RM5k dan yang boleh dimulakan segera!! Untuk lebih lanjut layarilah:
    http://wp.me/p2aRzg-3
    Terima Kasih  
  6. Aswad Haykal bin Mohd Isa - Fri 10/May/2013, 8:34am
    Wakil Airis mgt : Semoga tuan dpt apa yg tuan cari.

    Hamin51 : You are multimillionaire! Tahniah kerana memlilih jalan MLM. Sy tak pernah anggap MLM secara negatif. Kita diajar mcm tu kan? Cumanya komitmen sy setakat ni blm boleh menceburkan diri dalam MLM. Sy tahu potensinya. Sejak tahun 1996 sy dah mula dalam bbrp company hingga tahun 2009. InsyaAllah sy fikir sy tahu memilih company mana utk dirunkan MLM. Cuma skrg sy harap dpt automated biz utk dijalankan selama 3 bulan. Thanx kerana kongsi. Anda kaya dan berjaya!  
  7. Eyda 20 - Fri 10/May/2013, 11:25pm
    Salam smua warga majalah,
    Jom sertai saya menyertai peluang baik ini, dgn modal serendah RM5100, anda berpeluang bergelar franchisee/franchisor dan mmiliki kdai farmasi/serbaneka scara PERCUMA!!, dmana smua kos operasi ditanggung syarikat. Pendapatan bulanan sgt lumayan dan tidak terhad. Dmiliki syarikat yg trkemuka d M'sia. Perniagaan jangka msa panjang yg boleh dwarisi ke anak cucu. Tiada rsiko persaingan/kerugian krn ditanggung syarikat. Berminat?hubungi sya skarang krn tempat terhad. 019-5761445~waheda~  
  8. Ebun - Sat 11/May/2013, 12:13am
    Betul kata Mohamad Ridzuan, saya da jadi egen 1tahun. purata pendapatan boleh cecah rm10k. Sesiapa yg berminat saya boleh tunjuk ajar.Apa yg penting kesungguhan. hubungi saya 0105436838 dauction2u@yahoo.com  
  9. Masyita 2 - Sat 11/May/2013, 9:40am
    Salam sejahtera, saya sedang mencari beberapa org pelabur pasif. Hanya daftar dan laburkan RM300 sahaja. Tak perlu ada kemahiran & Tak perlu menaja TETAPI anda akan menjana duit RM30-RM50 SETIAP MINGGU selama 40 minggu. Iaitu keseluruhannya untung antara RM1200-RM2000.

    Labur RM600 pulak boleh dapat RM2400-RM4000 semuanya. DIJAMIN. Berminat? Emel saya qie_shita@yahoo.com  
  10. Vrptech - Sat 11/May/2013, 3:09pm
    bukan mudah nak senang.. kene rajin buat promo.. yg penting duit masuk.. ramai yg dah dapat bribu rm dan simpan rahsia tersebut.. rahsia dia cuma kene kentall dan kuat tak jemu mempromo.. emel vrp_techonology@yahoo.com.my  
  11. Mrigallery - Sat 11/May/2013, 8:09pm
    salam saya perlukan modal 5k utk project painting yg sy dapat di Xian,China.project akan siap dalam februari next year.If tuan berminat utk melabur, boleh email saya or telefon.pulangan saya boleh offer sampai 50k.ini physical business n genuine.mri_resources@hotmail.com 0102383730  
  12. Zaharibj - Sat 11/May/2013, 10:22pm
    Tau tak anda program dropship boleh memberi pendapatan lumayan..... tiada modal atau yuran... semuanya percuma, anda hanya perlu jual sahaja.... produk akan di hantar oleh pembekal...
    sila daftar di http://jimatbiz.blogspot.com  
  13. Muhamad 87 - Sun 12/May/2013, 12:01am
    hubungi saya segera.en mohd 0176991409.dalam 12 minggu anda akan ditraining untuk memiliki center.dalam masa 12 minggu anda mampu mencapai keuntungan 500 ribu.center dimalaysia dan diseluruh dunia.  
  14. Bwmediaprint - Sun 12/May/2013, 12:30pm
    nak niaga tudung , telekung, toner , printer, laptop ....boleh emel saya :

    bwmediaprint@gmail.com  
  15. Zam 213 - Sun 12/May/2013, 2:46pm
    nak niaga dropship?
    boleh emailkan pada saya.

    nssnoop[@]yahoo.com  
  16. Tz - Sun 12/May/2013, 3:00pm
    Salam..& Selamat Sejahtera..

    KEREPOK KEPING PENGKALAN SETAR..KUALA TERENGGANU,TERENGGANU
    Secara Ringkasnya...
    Harga 1 Bungkus ( 1/2 Kg ) - RM 13.00.
    Minimun Order 20 Bungkus. Kos Penghantaran PERCUMA utk Seluruh Semenanjung Malaysia. Utk Sabah & Sarawak- Kos penghantaran boleh dibincangkan.
    Bayaran boleh di buat terus ke akaun MAYBANK saya 162049631778 ( Zulkifli B. Mamat ). Sila SMS Nama & Alamat Penghantaran ke 012-9571285 Penghantaran akan dilakukan sebaik sahaja BAYARAN tersebut di sahkan.  
  17. Nurul 704 - Sun 12/May/2013, 3:52pm
    salam....hanya dgn bermodalkan rm5300 anda berpeluang utk memiliki sebuah kedai berkonsepkan 3 in 1.....farmasi e-cosway....jika berminat boleh hubungi sy di 013-5087004 atau emel ke xurinx_sta@yahoo.com utk sebarang pertanyaan lanjut....terima kasih.....  
  18. Mnaim10 - Mon 13/May/2013, 10:28am
    Fuhh, Dasyat lah orang yang komen di sini, awk ada modal, u deserve to choose beb. Anyway, siapa ada area shah alam, mari lepak2 minum, bertukar-tukar pandangan, x kenal maka x cinta kan. hee, sekadar tambah kenalan bisness.

    ----------
    naim 017-6882042  
  19. Fathiyahselamat - Mon 13/May/2013, 10:43am
    Salam Encik.
    Mahu cuba bsns yg awk boleh dpt income sehingga 2% setiap 10 hri dengan hanya menyimpan serendah rm350? email sya fathiyahselamat@yahoo.com  
  20. Go Ku Corner - Mon 13/May/2013, 11:11am
    Score A programme..PAsaran besar..Hubungi 0176694875  
  21. Abang Hensem 2 - Tue 14/May/2013, 3:58am
    As Salam semua, saya DJ Idris dari JBMN Resources dgn kerjasama Cendol Durian Borhan ingin memberi peluang PERNIAGAAN FRANCAIS CENDOL DURIAN BORHAN. Berminat tel : 0192352954 atau Akmal 0197508450  
  22. Riz 28 - Tue 14/May/2013, 11:11am
    Assalammualikum..Nak x jadi ejen stokis kami? Menjual minyak angin aromtheraphy Safe Care. Modal hanya dibawah rm500 untuk permulaan. Hubungi Riz 014-8781008 atau fb minyakanginsafecare@yahoo.com  
  23. Reseller Pencil My Seremban - Tue 14/May/2013, 10:37pm
    Maaf mencelah...sekadar berkongsi...sila layari www.jutaonepencil.com/centurychilds jika anda berhajat ingin menceburi bidang NEtwork Marketing TERHEBAT 2013...  
  24. Dila 158 - Tue 14/May/2013, 11:28pm
    Salam saya buat bisnes kek. If interested nak jadik agen saya bolela email saya di puterichumel@yahoo.com. Saya boleh terangkan lebih detail. Yg penting pandai marketing. Xde modal pn xde mslh. Sy bole provide kek anda hanya perlu selling je.  
  25. Muhammad Muizzuddin - Thu 16/May/2013, 10:11am
    Salam Encik Aswad Haykal..saya sekadar nk berkongsi, saya sedang mencari part time yg minat online utk buat promosi copy & paste link nie http://www.formulaluarbiasa.com/recommends/jomtarikduit
    kerana jika kita rajin promosi dan paste link nie http://www.formulaluarbiasa.com/recommends/jomtarikduit
    keuntungan income part time sahaja dalam masa seminggu boleh mncecah RM2xxxx setiap minggu taw..jika masih ragu2 dan nak tahu lebih lanjut sila email sy muiz_ezzy@yahoo.com dan sila layari laman web nie http://www.formulaluarbiasa.com/recommends/jomtarikduit
    utk mendapatkan laporan secara PERCUMA mengenai tips2 utk berjaya dlm perniagaan dan tips2 utk menyelesaikan hutang..tq..sy berharap encik menggunakan peluang dengan bijak..tq  
  26. Nor Hafizal - Thu 16/May/2013, 12:56pm
    Kami dari Pruton Mega Consultant Sdn. Bhd. bersedia membantu anda untuk mengembangkan simpanan atau deposit anda dengan keuntungan bulanan dianggarkan 8%-16%. Pihak kami akan mnguruskan semuanya dengan selamat dan memberikan pulangan yang berbaloi kepada anda.. Untuk keterangan lanjut boleh berhubung dengan sy melalui maklumat berikut :

    0182111023
    fizal.pruton@yahoo.com  
  27. Ida 261 - Thu 16/May/2013, 1:25pm
    Ini lagi MUDAH, hanya RM75.00 boleh dapat hingga RM30,000.00 dalam masa sebulan, tak perlu tunggu hingga 3 bulan. sah undang-undang dan tiada risiko. nak tahu caranya? Hubungi saya, Ida 0182703190.  
  28. Mohd Ezri Maula Haron - Fri 17/May/2013, 1:11am
    salam..tumpang lalu ye,saya ade projek korporat seluruh malaysia link dgn MSC n Mdec tp saya tak tau nak bg sape..klau b'mnt bleh pm di ezri.aj@gmail.com atau cntct 0136839043 ezri..tq  
  29. Mohd Amzak Bin Aziz - Fri 17/May/2013, 3:22pm
    Anda Berminat? Saya menawarkan peluang perniagaan abad ke-21. Bukan MlM BUKAN DIRECT SELLING, TAK PERLU CARI ORANG SEKAMPUNG ATAU SEKAPAL, yang paling best TAK PERLU JUAL BARANG. saya dahulunya Pegawai Tadbir di KKM mmng sangat ego tp bila sy tgok pluang peniagaan ni yg membuatkan saya tertanya2 apakah pernigaan abad ke-21..saya dah buat biz ni selama 2 tahun dgn purata pendapan sebulan mencecah 5angka alhamdulillah. Saya tawarkan peluang ni kpd yg BERMINAT sahaja..S
    sampai bila nk kje makan gaji je kn. sertai saya sekarang...!! Saya berada sekitar Melaka boleh hubungi 013-7463009 (Am) terima kasih.  
  30. Hartanahmurah Com - Sat 18/May/2013, 10:53am
    ANDA BERMINAT JUAL BELI HARTANAH DI WEBSITE HARTANAH 1MALAYSIA..
    LAYARI SEKARANG:
    www.hartanahmurah.com  
  31. Saffri 2 - Sat 18/May/2013, 11:55am
    salam. syarikat kami mempromosi pekaj-2 perniagaan. keuntungan 100% milik anda, bermacam-2 pakej yg kami sediakn.. conth nye ayam gunting. Ali's fried chicken, bermodal kan RM3500, keuntungan sebulan cecah RM5k  
  32. Aswad Haykal bin Mohd Isa - Sun 19/May/2013, 12:10pm
    abg hensem 2... yg ni sy tunggu2 nih... abg hensem leh sms sy di 0139334171... sy dah penah rasa.... sedap....  
  33. Farah Png Ipo - Mon 20/May/2013, 1:29am
    Saya syahman drp Affiliate Junction berbesar hati utk berkongsi satu program dimana ia akan membawa kelebihan pada tuan/puan dan seluruh rakyat malaysia berjimat menggunakan mykad. Program ini mendapat sokongan penuh daripada multimedia development corporation (MDEC) dibawah MSC. Sekiranya tuan/puan ingin mengetahui lebih lanjut tentang program ini sila jawab "ya"..sila whatapp ke no 0164452381 syah , ( bkn stakat 5 ribu, 15 ribu pn lh, tpulang pd anda )  
  34. Mohd Fauzan 5 - Mon 20/May/2013, 10:42am
    Disini saya kongsikan tentang bagaimana nak buat bisnes hanya dengan mengggunakan MYKAD.Sebenarnya,itu bukan bisnes tetapi PROJEK dimana kita masih memerlukan untuk sesiapa yang berminat untuk menjadi AUTHORISED AGENCY,dimana sekarang ini sudah 5+++ orang sudah mendaftar,dan masih ada 4+++ sahaja lagi kekosongan untuk PROJEK ini kerana kuota hanyalah 10,000 sahaja.Kuota untuk 10,000 orang makin lama semakin sikit dan harga lesen makin mahal.

    Sila copy link ini dan pastekan pada browser anda sebagai intro.

    http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/936773_178417562316801_1617956106_n.jpg

    Ramai yang tanya saya dan fikir ini adalah MLM,padahal ini bukan MLM.Jadi sila PM sy... Atau Call/Sms/Whatsapp/Wechat pun boleh 0102200477 untuk maklumat lanjut dan akan terangkan lebih terperinci kepada anda..

    DAN,...

    Kepada PEMILIK-PEMILIK SSM(Suruhanjaya Syarikat Malaysia),peniaga-peniaga,usahawan-usahawan,disini ada berita baik untuk anda.

    MDEC telah menyediakan dana sebanyak RM1.5 juta untuk usahawan-usahawan bumiputera atau mereka yang mempunyai perniagaan jenis retail dan francais untuk membantu menambahkan pelanggan anda dari masa ke semasa.

    Jadi saya sebagai AUTHORISED DEALER ada cara untuk membantu perniagaan anda dengan cara MEMBERIKAN PENGIKLANAN SECARA PERCUMA melalui majalah-majalah,suratkhabar,televisyen,radio dan juga dalam applikasi yang boleh di download di APP STORE dan juga PLAY STORE.

    Ingat,PENGIKLANAN SECARA PERCUMA,tanpa anda perlu membayar walau sesenpun.Dan PROMOSI PERCUMA ini hanya sementara.Jadi rebutlah peluang ini sementara masih ada.

    Untuk makluman anda,sesiapa yang tidak mempunyai SSM juga boleh menyertai PROJEK ini.
    Objektif sebenarnya PROJEK ini adalah untuk melahirkan ramai lagi usahawan-usahawan yang berkualiti.
    Jadi itu sebab saya minta kepada semua supaya sharekan status saya ini supaya untuk maklumat kepada kawan-kawan anda jika ada antara kawan-kawan anda yang berminat.
    PROJEK ini sebenarnya senang untuk dilaksanakan,jadi saya harap akan ada respon yang agresif akan datang.

    PM sy... Atau Call/SMSWhatsapp/Wechat pun boleh 0102200477 untuk maklumat lanjut.  
  35. Wani 62 - Mon 20/May/2013, 2:48pm
    salam Ebun & Mohamad Ridzuan cmner cara2nyer? nak kena kuar modal gak ke? sy berminat bley emailkan sy : nowani_84@yahoo.com.my  
  36. Mohamad Ridzuan - Tue 21/May/2013, 9:49am
    Kakitangan kerajaan mendapat kenaikan gaji 2 kali tahun ini.maka kelayakan overlap loan atau buat loan mereka akan meningkat tahun ini.dengan 1.3juta penjawat awam seluruh malaysia,inilah jumlah pelanggan yang besar untuk kita berikan perkhidmatan.Menjelang awal Ramadhan pada Julai ini,personal loan akan meningkat permintaannya.dengan komisyen setinggi 0.5-1.5%,anda akan mendapat RM2250 sebulan hanya untuk 3 orang pelanggan sahaja.(min loan 50K).Kami di Usahawan Trading & Services (0022124511-M) (cawangan putrajaya) ingin mencari individu2 yang ingin menambahkan pendapatan sampingan/tambahan/partime tanpa modal dengan menjadi agent kami@introducer peminjam.Kami juga turut memerlukan pekerja2 partime yang dibayar secara cash bagi kerja2 sambilan seperti berikut:
    1.Edar pamplet-RM20/per jam
    2.customer service(jawab call)-RM30/per customer
    3.presenter-RM100/per customer
    4.despacth/runner-RM10/per document

    terbuka kepada semua yang berminat.

    untuk maklumat lanjut sila hubungi-

    Encik RIDZUAN (Manager Putrajaya Branch)-
    012-7292850

    semoga dapat membantu saudara saudari yang ingin pendapatan tambahan tanpa modal dan meringankan beban anda.jazakallah...  
  37. Kupang Laut - Tue 21/May/2013, 12:50pm
    Mulakan perniagaan yg mudah, murah dan berdayamaju...

    http://sophieparisclub.com/shoplex  
  38. Asmawi 10 - Wed 22/May/2013, 10:48am
    Paling mudah dan cepat untung, kerana senantiasa ada permintaan.... jual perempun....usia bawah 25 tahun..... sapa yang berminat hubungi saya

    Asmawi
    01116154207  
  39. Din 201 - Thu 23/May/2013, 12:45am
    JUTAWAN VKEN Ulimate Energy Socks - menjadikan anda lebih sihat dan bertenaga. Keberkesanannya telah terbukti membantu ramai pesakit darah tinggi, kencing manis, stroke, migraine, gaut, kebas-kebas kaki dan sakit-sakit sendi. Teknik jahitan yang unik memberikan keselesaan umpama berkaki ayam di atas permaidani lembut. SMS 013 6360995  
  40. 1kedai Dotcom - Thu 23/May/2013, 12:46am
    Saya ingin mempelawa tuan berniaga 45 jenis gajet spy. Pasaran yang luas, unik dan hampir tiada saingan. Dapatkan juga senarai harga runcit dan harga pengedar disini dalam bentuk fail PDF. Visit www.1kedai.com  
  41. Zaidievo - Thu 23/May/2013, 9:37am
    Cuba minta join group ni.
    https://www.facebook.com/groups/dropshipmerurich/

    Hendak beli secara borong dialu2kan.Produk wanita memang hangat dipasran online.  
  42. Khairul 246 - Fri 24/May/2013, 1:59am
    Peluang baru..leader di alu-alukan..yg serius sahaja..sms 0134621264 khai  
  43. Daris - Wed 29/May/2013, 9:00am
    saya menjual kacang gajus goreng rm55 dan pos percuma.hubungi ffflx2003@yahoo.com  
  44. Masyita 2 - Sun 16/Jun/2013, 3:22pm
    Salam, boleh sertai pelaburan bersama saya. Tak ada risiko dan tak perlu kemahiran, menaja juga tak perlu. Labur minimum RM300 ada boleh jana sehingga RM2,000 dalam masa 40 minggu.

    Bayaran akan dibuat setiap minggu iaitu sebanyak RM30-RM50. Pelaburan lain yg lebih menguntungkan juga ada. Labur RM600 untung sehingga max RM4000. Bayaran mingguan ialah RM60-RM100. Maximum pelaburan pula ialah RM3,000. Bayaran mingguan ialah RM300-RM500. Jumlah keseluruhan untung pula ialah antara RM12,000 hingga RM20,000.

    Pelaburan ini terjamin. Boleh dapatkan details lanjut.. email saya qie_shita@yahoo.com  
  45. Putri 14 - Wed 17/Jul/2013, 1:57am
    abg hensem sy pun berminat..email sy di putri786@gmail.com  
Page 1   (Total 45 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Saya Cuba 3 Mee Calong di Beserah Kuantan ! (Memang best)
Bandar Beserah di Kuantan mempunyai karakternya yang tersendiri dengan sejarah sejak zaman British lagi. Ada bepuluh-puluh warung menjual Mee Calong disana. Apa Keistimewaan Mee Calong ni sebenarnya?
(Drone) Menjejaki 12 Kubu WW2 British di Kuantan, Pahang
Kami medapat tahu terdapat 12 kubu lama British yang dibina pada zaman Perang Dunia Kedua di Kuantan Pahang. Ada yang masih tegak, ada yang sudah senget, ada yg dah tenggelam dalam air dan ada yang dah tenggelam dalam pasir. Ikuti Perjalanan Kami di video ini :-)
11 Hotel Menarik Area Genting Highlands Premium Outlets (GPO) Sesuai Untuk Semua Bajet
Dengan pembukaan Genting Highlands Premium Outlets (GPO) dan beberapa hotel baru di sekitar Gohtong Jaya (Genting Permai), kita dapat pilihan yang lebih banyak dan sesuai dengan semua golongan.
Mencari Makam Pahlawan Islam di Tengah Kubur Cina
Kami mendapat tahu terdapat beberapa makam Pahlawan Islam di Bukit Cina, Melaka. Berbekalkan maklumat dari beberapa sumber, kami memulakan pencarian. Kali pertama dan kedua gagal. Akhirnya pencarian kali ke 3 baru berjumpa.