Modal 500k Dalam Tangan Tak Tahu Bisnes Apa
Shafiq 75 - Tue 17/May/2016 11:34am [Last Comment]
Hai. Saya ada 500k dalam tangan tapi tak tahu bisnes apa.
Tolong bagi pendapat yang bernas bukan pendapat bodoh MLM ataupun Forex. Tone excel pun jangan sebab saya cakap 500 ratus ribu bukan 50 puluh ringgit. Siapa yang betul-betul ada pengalaman boleh cerita bawah ni

Niche: Ingin Berniaga
 
1. Mohd Azlan - Tue 17/May/2016, 11:38am
kwn sy dpt geran utk supply makanan pd pihak Mara.. cuma kekurangan sedikit modal shj.. kalo berminat blh call kwn sy +60 19-666 6315 Fakrul  
2. Khazanah - Tue 17/May/2016, 11:40am
Bina empire perniagaan sendiri Tuan,
buka 1 stokis setiap negeri,
keuntungan setiap bulan Masuk,
cari produk yang orang selalu guna,
untung sikit dan berterusan.  
3. Mohammad Nazmi Azawawi - Tue 17/May/2016, 11:44am
Sye megusakan cendawan tiram..bg tuan mesti modal kecil...

0105045030  
4. Nuridino - Tue 17/May/2016, 11:50am
Assalamualaikum,

Tuan yang dihormati, kami adalah penternak ayam kampung kacuk/bokashi secara kormesial di sekitar Teluk Panglima Garang dan Jalan Kebun. Kapasiti sekarang hanya 1000 ekor sahaja.

Memandangkan permintaan melebihi produksi maka kami ingin menambah reban/rumah ayam. Kami juga ingin maklumkan bahawa kami sedang memohon tanah di Mardi Jalan Kebun, Shah Alam bagi membuat reban baru. Kami ingin menambah kapasiti ternakan 20,000 ekor.

Oleh hal demikian, kami sangat memerlukan suntikan dana. Jika tuan serius dalam bidang penternakan sila terus berhubung dengan saya di talian +03-5167 1324 (Aimi Syakirin/Nuridino)

Boleh terus datang ke pejabat kami yang beralamat di:-

No.51, Lorong Sanggul 1F, Bandar Puteri, 41200 Klang, Selangor.  
5. Shamriz - Tue 17/May/2016, 11:57am
derma jer kat saya ni barang 20 atau 30k ... buat saham akhirat

nisfamily2@gmail.com  
6. Amri 62 - Tue 17/May/2016, 12:02pm
Assalammualaikum....bnyk juga bisnes yg boleh dibuat dari modal yang tuan ada...antara bisnes yg boleh di usahahkan adalah seperti printing, bisnes oil n gas secara kecil-kecillan seperti supply diesel.Tuan juga bole usahakan restoran @ franchies bisnes...Untuk bisnes oil n gas sy ada sedikit pengalaman yg boleh di kongsikan. begitu juga dgn bisnes printing.  
7. Hairie 7 - Tue 17/May/2016, 12:27pm
Boleh bagi pinjam rm500? airiereez@yahoo.com..  
8. Rey 12 - Wed 18/May/2016, 8:42am
nk income cepat dan puas hati join saya jelh kita buat sama2x bisnes use car.nk tnya apa2x cntck sy mohd 0149188961  
9. Aqiel4 - Wed 18/May/2016, 9:57am
Assalamualaikum...boleh membuka bisnes dobi layan diri..tanpa pengawasan tetap dapat income pasif 100%..bulan ni sahaja kami sudah membantu 20 orang golongan bumiputera membuka bisnes dobi...untuk maklumat lanjut boleh email saya faridfauzi1987@gmail.com atau whatsapp +60139108862  
10. Wahmarketings Com - Wed 18/May/2016, 11:10am
Rm500k buat cash retail tuan. Tapi nak kena cari kedai sewa lot bagus.  
11. Ohsemm Group - Wed 18/May/2016, 2:37pm
kalau tuan berminat tuan boleh apply untuk jadi salah satu cawangan kami untuk area2 berikut :

1. Kelantan
2. Penang
3. Sabah
3. Johor bharu

Kos untuk apply cawangan tersebut adalah sebanyak RM150k

Pihak tuan akan diberikan:
>> sebuah ofis siap renovate dan deposit (tidak termasuk sewa bulanan, bil utilities dan gaji pekerja)
>> set lori aiskrim lengkap
>> hak eksklusif untuk bekalkan stock buat usahawan2 di negeri tersebut

Maklumat lanjut tuan boleh hubungi:

Hotline: 0196031650 (en Syakir)
website: www.ohsemmicecream.com
blog: www.aiskrimohsemm.com.my
Fb/instagram: Ohsemm soft ice cream - HQ  
12. Ahmad Azhar 5 - Wed 18/May/2016, 8:29pm
Salam..

Tuan saya ada mencipta software yang boleh merevolusikan dunia internet masaalah saya tak boleh keluarkan secara kecil kecilan takut sesiapa sahaja yang mempunyai modal akan mencuri idea ini. Saya mesti keluarkan teknologi ini dalam 3 platform iaitu windows, linux, mac(apple) dan juga platform mobile seperti android dan ios. Kalau setakat modal tuan dalam 500k tu pun rasanya dah lebih dari cukup.

Kalau tuan berminat boleh kita jumpa saya akan demonstrasikan teknologi ini.  
13. Jue 27 - Thu 19/May/2016, 2:57am
Saya cadang nak sewa tapak tuk niaga sbb suami diberhentikan kerja. Rm2k, kalau tuan sudi bolehla pinjamkan, insyaAllah saya akan bayar. Duit deposit sewa x cukup lagi.aohbundle@yahoo.com.

Tapi kalau tuan mintak pendapat, ni kalau saya la. Sy tengok sorang tauke kedai makan ni dia beli tanah n rumah banyak pastu jual. Baru ni beli tanah 40k, jual 140k. Beli rumah rm150k pastu jual smula rm170k sebulan lepastu. Tapi ni kira bisnes ke.

X pun tuan beli vanbox/foodtruck banyak n sewakan sebulan 1500k kat penyewa .

Ataupun beli tanah buat medan slera n sewakan pada ramai pniaga, tuan kuasai bahagian jual air saja. Masyuk..

Ataupun beli tanah n buat resort konsep guna kontena mcm kat pantai remis n cyberjaya.

Boleh juga buat kolam mancing, letak ikan laut mcm siakap, jenahak, macam kat bangi ke kat mana tah. Rm50 tuk 3 jam. Dengarnya ramai artis datang situ.

Ataupun tuan melabur tuk r&d mncari 1 produk mi segeri sperti megi tapi jenis x bahaya makan. Masukkan juga perisa ala2 ramen yg pedas yg baru ni viral tu  
14. Qhairie - Thu 19/May/2016, 3:49am
Salam.
Paling baik sekali beli property (Tanah dan Bangunan) Tu yg Terbaik.  
15. Nur Suhaila 6 - Thu 19/May/2016, 11:03am
Salam
Restoran di cyberjaya utk di jual owner dari Iran last semester studying sini
Nilai rm100k nego
Termasuk pekerja menu
Pelanggan skg foreigners student bole besarkan market utk local
Restoran dah 6 thn beroperasi  
16. Muslimah 11 - Thu 19/May/2016, 11:06am
Assalam saya perlukan modal pusingan untuk mengembangkn bisness yg sedia ada menjadi Business Centre Kecantikan untuk Muslimah berminat whatSApp 0173387020  
17. Musni - Thu 19/May/2016, 11:19am
stesen minyak...  
18. Eila 5 - Thu 19/May/2016, 12:22pm
jual produk yang boleh selesaikan masalah orang. di mana ada masalah, disitu ada peluang.  
19. Siti Fatimah Nor Abdul Rahman 2 - Thu 19/May/2016, 1:54pm
assalamualaikum
saya seorang program manager dalam bidang affiliate marketing, platform affiliate junction..fungsi mykad ke 50...untuk lebih detail boleh wassap saya 0196352783..tq  
20. Gloinvest - Thu 19/May/2016, 3:41pm
join saham emas zenith gold, RM500k boleh dapat 8 kali ganda dalam tempoh 400 hari = nak bukti kesahihan syarikat jom PM 013-3327102  
21. Saudagar 20 - Thu 19/May/2016, 9:03pm
Fast Food Cafe for take over, inside the university area IPTA, serdang , seri kembangan, you can sell variety of food or drinks.. up to you..
kindly contact 017-2014528 for further info  
22. Jezz - Fri 20/May/2016, 12:05am
1.beli tanah ekar, pecah lot, jual.
2.beli rumah, sewakan..
3.invest dalam saham
4.invest dalam emas

nak sembang bisnes, boleh whatsapp ke 017-909 8305. Sedia membantu.

Nak tahu lubuk produk murah?
Nak bimbingan percuma dalam group whatsapp?
Boleh layari bit.ly/daftar-launchingrb

Yang penting, jangan labur modal besar kalau kita belum tahu berniaga..
Mulakan dengan modal kecil dan belajar dari situ.

Terima kasih.


Ikhlas,
usahawan jujur  
23. Ezri 4 - Fri 20/May/2016, 12:35am
INCOME PASIF *[Shopping Online]*
*(Need Registed Of Company)*

*Assalamualaikum...*

*Happy CashFlow‼️* Saya mewakili syarikat saya *TCE ENTERPRISE* merupakan vendor kepada Syarikat *I SYNERGY HOLDINGS BERHAD* yang berstatus *(MSC)* sedang berkolobrasi dengan *AIR ASIA, ALIBABA, LAZADA, ZALORA, AGODA, GROUPON & 70 Merchant* dalam platform Online akan menembusi pasaran ASEAN. Oleh demikian, kami memerlukan *Agent Online dengan kadar segera‼️*. Sekiranya tuan/puan mempunyai Kenalan, Kawan-kawan & Saudara Mara yang berminat menjadi Agent kami sila pm di talian: 0103665687 (Ery)

www.smartsaver.my

*(Aktif Sekali Income Berkali-Kali)*
*First Leading Affiliate Malaysia*  
24. Mohd Rizal Bin Mohd Mokhtar - Fri 20/May/2016, 8:22am
Salam Semua.

Shafiq75.........
''...saya cakap 500 ratus ribu bukan 50 puluh ringgit....''

fuhhhh.....hebat....hebat.......setahu saya.......orang yg ada 500k takkan habis masa bertanya kat sini..........dia lebih tahu apa dia nak.......

hehehe.........itu pun kalau kau memang betul ada 500k.........

hehehehehehehehehe  
25. Mcs2016 - Fri 20/May/2016, 9:45am
Assalammualaikum Tuan,

Tawaran rakan kongsi dlm perniagaan pengurusan projek.
Sy merupakan pemilik syarikat perundingan pengurusan projek. Sy memerlukan suntikan modal untuk beberapa urusan perniagaan sy. Profit sharing boleh dibincangkan.
Boleh hubungi / whatsup sy di talian 011_12180617.
Terima kasih.  
26. Naz 187 - Fri 20/May/2016, 10:20pm
simpan asb je bro..cukup setahun mkn dividen  
27. Rijallan Abuya - Fri 20/May/2016, 10:47pm
beli hartanah di lokasi strategik....  
28. Mohamed Sharif - Sat 21/May/2016, 11:36am
Salam, berhati hati dlm MC ini masih ada manusia yang mencari kesempatan, yang penting tanya gerak hati kita ,usah mengharapkan sesuatu dari orang lain usaha lah sendiri lebih baik.  
29. Bizz Consultant - Sat 21/May/2016, 5:57pm
Assalamaualikum tuan, pihak sy berpengalaman dalam perniagaan restoran dan franchise hampir 20tahun dari segi segala aspek, pengurusan, operasi, marketing. Jika tuan ingin menceburi bidang restoran dan franchise utk dikembangkan ke seluruh malaysia, blh hubungi saya untuk penerangan details 016-6570095  
30. Adilah Atif - Sat 21/May/2016, 8:09pm
Setuju komenJezz
1.beli tanah ekar, pecah lot, jual.
2.beli rumah, sewakan..
3.invest dalam saham
4.invest dalam emas

Nak tambah..dgan 500k leh dpat 5 unit rumah lelong 100k..kna pndai bid la..repair sikit dlam 5 ke 10k,
Sewakan 5 tahun..
Lepas 5 tahun dh boleh jual..
Thats how most property investor do..

With that very same amount juga tuan boleh sewa tanah dan buka kilang menghasilkan batu bahan binaan IBS...
I would love to assist you cause IBS is demanding dalam industri pembinaan..ramai tak mmpu beli rumah subsale, tp prfer bina rumah ibs yg lbih sjuk, murah bbanding beli..

Contact sy utk sbrg khidmat perundingan hartanah..
Ms Adila
0193036320  
31. Ashrafbakar - Sat 21/May/2016, 9:56pm
As salam tuan.

Saya Ashraf Bakar dari PADI Academy. Kami sedang meceburi perniagaan dalam bidang yang tidak pernah dibuat orang. Jikalau tuan berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut, sila email saya di sales@payungpadi.com.

Tuan juga boleh layari lelaman fesbuk kami di www.facebook.com/payungpadi, IG payungPADI atau whatsapp saya terus di +65 82630242.

Terima kasih.  
32. Mofar88 - Sun 22/May/2016, 10:01am
[ TOUCH N GO ]

Contoh :

8888 kenderaan ? RM1 hari = RM8888 ? 30 hari = RM266,460 sebulan..

Terdapat satu Sistem Perniagaan yang potensi pendapatannya sama seakan Touch N Go..

Di sini,saya ingin Membuka Peluang Kpd Mereka Yg Serius utk Satu Perniagaan DiMana Sistem dan Potensi Pendapatan Adalah Sama..

Berminat Wasap terus untuk fast respons.. 0173643905  
33. Suearmanshah - Mon 23/May/2016, 3:38am
Setuju dgn tuan rizal mokhtar.

Orang yang hebat yakni orang yg capai satu taraf dalam hidup sehingga boleh capai simpanan 500 ribu tak sebegitu bodoh untuk fikir apa nak buat dengan duitnya.

Kecualilah duit tu dicuri dari mesin atm atau seumpamanya.

Mungkin???  
34. Muhd Nazri 3 - Mon 23/May/2016, 1:47pm
Pendaftran open utk bumiputera
*Melalui pelan caruman permodalan terancang dlm aset niaga semasa
*Anda tidak terikat dgn kontrak masa(bermksud sekiranya pelabur tidak berpuas hati dgn pelaburan dibuat pelabur blh mengeluarkan atau close akaun bila2 masa shja slps sbulan pelaburan
*Pengurusn kewangan dibwh bank yg dilantik & dipercayai
*Berumur 18thn keatas utk melabur
*Pengeluaran blh dibuat slps sebulan pelaburan
*Surat perjanjian disediakn
*Statement pelaburan disediakn bulanan

Anda hnya perlu simpn shja modal anda sama sperti anda simpn dlm ASB .Anda simpn dlm ASB setahun baru dpt 7-8% dividen tp disni setiap bulan anda akn dpt dividen minima 5-20% bulanan.

So company use fixed rate 1usd= rm4.50, utk melabur memerlukn 1000usd= rm4500 =1lot, 2000usd/rm9000 =2lot ini pelaburan pling rendah.Bygkan dgn pelaburan minima dgn 3-5 lot atau 10-15lot , 3000usd/rm13500 =3lot , manakala 4000usd/rm18000 =4lot , 5000usd/rm22500 =5lot, 10000usd/rm45000 =10lot, dan 15000usd/rm67500 =15lot ,anda akan dpt 5-20% dividen bulanan dh dpt dlm rmr675-m3375 jika 5% dividen dari 3lot-15lot? dividen setiap bulan anda dpt.Pelaburan 3-5lot itu yg sy plih pling minima ,berbanding di ASB rm22500 dpt setahun rm1800shja utk 8%.Perbezaan ASB dividen setahun tp disini anda dpt secara bulanan.

Pelaburan syarikat ini dijlnkan dlm pasaran jual beli saham syarikat2 gergasi yg terlibat didlm bursa saham New York(NYSE) ,Syarikat dibwh dgangan NASDAQ spt Google,Yahoo,Amazon,ExxonMobil,Apple,IBM,Microsoft & 15lg kaunter yg sgt aktif.

Overseas Commercial Futures (OCF) adalah sebuah syarikat broker saham
yang telah ditubuhkan pada tahun 2006 dan menjalankan urusniaga dalam
pasaran saham antarabangsa sejak mula ia ditubuhkan.

Perlaburan di dalam Overseas Commercial Futures (OCF) adalah lebih
kepada perlaburan yang dijalankan dalam Pelaburan A$B, yang mana
perbezaan A$B dan OCF adalah:

A$B mempunyai peratusan agihan dividen kepada banyak pihak dan
keuntungan diberi dalam setahun sekali iaitu anggaran dividen 6%
hingga 9%.

Dalam OCF peratusan dividen akan diberikan 100% kepada pelabur dan
jumlah tersebut diberikan SETIAP BULAN. Pelabur juga akan mendapat
penyata (statement) setiap bulan untuk menyemak dividen dalam
pelaburan tersebut. Pengeluaran dividen pula boleh dilakukan setiap
bulan tanpa sebarang caj.

Sebagai contoh, anda melabur dalam A$B sebanyak RM22500 keuntungan
setahun mungkin dalam 7% hingga 8.6% = RM1935 (8.6%) SETAHUN..

Tetapi dalam OCF, anda melabur sebanyak RM22500 keuntungan dijana
dalam masa sebulan dan anggaran peratusan keuntungan 5% sehingga 20%
= RM1125 hingga RM4500 SETIAP BULAN.

Perlaburan ini dijalankan dalam pasaran CFD trading iaitu Contract For
Difference yang mana syarikat mendapatkan keuntungan melalui perbezaan
jualbeli saham syarikat-syarikat gergasi yang terlibat di dalam Bursa
Saham New York (NYSE),Syarikat dibawah dagangan NASDAQ seperti Google,
Yahoo, Amazon, ExonMobil, Apple, IBM, Microsoft dan 15 lagi kaunter yg
sangat aktif.

Anda juga boleh melihat dalam laman web kami www.fxocf.com
Lesen dan keahlian kami di dalam syarikat di bawah:

Kliring Berjangka Indonesia Membership
KBI permit No: 11/AK-KBI/PB/X/2009
http://www.ptkbi.com

Jakarta Futures Exchange Membership
BBJ Permit No: SPAB-144/BBJ/09/05
http://www.jfx.co.id

Di Malaysia kami dilantik sebagai Service Center kepada ibu pejabat.

Kami memerlukan dokumen untuk pendaftaran baru:
1) Aggrement (disediakan utk setiap pembukaan akaun baru dimana anda
perlu mengisi, tandatangan dan berjumpa dengan staff kami).
2) Salinan Kad Pengenalan @ Pasport.
3) Bank Detail (untuk agihan dividen terus ke akaun bank anda)
4) Salinan slip pembayaran modal.

#Broker saham yg sah dgn BNM
#Lesen & membership seperti diatas ada jika nak check.silakan
#Melabur biar kene pd tmptnya

www.fxocf.com

Jgn buang masa,cepat

Sila hubungi sya call/whsp/email

Investment executive consultant
En.Muhd Nazri bin Latif : +6011-25883059
Email : puteranaz88.ocf@gmail.com

'MULAKAN LANGKAH DEMI MASA DEPAN ANDA'  
35. Khairul 1067 - Mon 23/May/2016, 1:50pm
jadi partner saya berniaga produk sunnah.. selain berkat boleh menambah pendapatan. Kita boleh kembangkan business ini menjadi lebih besar.
Berminat call saya : 011-11328188
whatapps : 011-35284801  
36. Muhamad Amirul Adli Bin Ruzlan - Mon 23/May/2016, 3:45pm
Salam. Saya ada bisnes modal sebanyak rm15,000 sahaja. Saya ulangi RM15,000 sahaja paling tinggi. And dpt profit sebanyak 65%. Boleh contact 09-2907400. Adli.

MIRICA HOLDINGS SDN BHD.  
37. Matkhir Mohammad - Mon 23/May/2016, 5:28pm
Saya ad satu cadangan untuk sdr. Sdr jadi rakan kongsi saya. Duit rm500,000 yang sdr ada tu simpan buat belaja bulan bulan sebab modal utk bisness saya akan keluarkan. Bila bisness berjaya, saudara beli saham syarikat, masa tu pakai sebahagian dari duit rm500k tu. Kalau bisness rugi saya tanggung, cuma sdr rugi masa dan duit belanja sdr sendiri. Akan tetapi sdr kene sama sama ambil tanggung jawab untuk majukan bisness. Kalau berminat whatsapp saya di +60122577684. Amacam, ada beran?????  
38. Dr Vbella - Mon 23/May/2016, 7:11pm
UNTUK YANG TIDAK BERSEDIA MENIMANG CAHAYA MATA BOLEH AMBIL PIL INI.
PIL SEALE NUMBER (MAL19890225AR) NUMBER SIRI KKM .. FUNGSI PIL INI DALAM MENGUGURKAN KANDUNGAN DARI USIA KANDUNGAN 1 ? 6 BULAN. PIL INI TIADA KESAN SAMPINGAN KERANA MENGANDUNGI BAHAN SEPERTI 200mg MISOPROSOL DAN 80% PROTEIN.. PIL INI ADALAH KELUARAN PFIZER MALAYSIA DAN MEMPUNYAI KELULUSAN KEMENTERIAN KESIAHATAN MALAYSIA (KKM). PIL INI BERKESAN 100%. PENGGUNA AKAN DIPANTAU OLEH PIHAK KAMI SELAMA PENGAMBILAN DALAM MEMASTIKAN PENGGUNA FAHAM DAN MENGIKUT PROSEDUR YANG DITETAPKAN KESELAMATAN PENGGUNA ADALAH DIUTAMAKAN. HARGA BERGANTUNG KEPADA BULAN ANDA PIL CUCI KANDUNGAN CYTOTEC (SEARLE 1461) DARI PFIZER.PIL CUCI,PIL GUGUR,CYTOTEC( MAL19890225AR ) PM UTK ORDER 0175997143 (SMS OR CALL)  
39. Aliza 16 - Mon 23/May/2016, 7:47pm
Assalam..mencari funder untuk bisnes restoren nasi kandar yang sedang meningkat..baru beberapa bulan saja dibuka..area kulim berminat whatsapp 0184092746  
40. Mior94 - Tue 24/May/2016, 11:23am
salam bos , kalau berminat transportation untuk hotel , saya boleh handlekan , satu hotel kalau dapat rm 8000 , biar saya run kat untuk bos , bos makan untung je . kalau 10 hotel dapat sebulan sudah rm 80k  
41. Umi Natrah 2 - Tue 24/May/2016, 11:26am
Assalaam..
Maaf tumpang iklan
Nk join biz dgn modal sekecil RM100?
Untung 20% setiap bulan.
Berminat? Whatsappi 0178381715  
42. Fadzleena 3 - Tue 24/May/2016, 10:18pm
Assalam,
Boleh emailkan dekat fadzleena91@gmail.com
Utk tahu detail mengenai franchise ayam golek
Tel 0126281536  
43. Lah Azhar - Tue 24/May/2016, 11:35pm
Saya mencari funder yang boleh melaburkan 50k untuk bekerjasama menjalankan projek tanaman cili di Pahang dan Perak. Funder akan mendapat pulangan sebanyak 10% bagi setiap bulan. Jangkaan projek selama 3-5 tahun. Untuk details boleh terus hubungi saya 016-5580544 (Lah) atau email lah_azhar@yahoo.com  
44. O11 - Wed 25/May/2016, 4:24am
Bangladesh, populasi 150++ juta, matawang 15 kali ganda lebih kecil dari Ringgit, anggaran 2 juta orang berada d Malaysia...perniagaan import-eksport barangan..pihak saya berupaya menjalankan perniagaan ini....serious berminat email-astibonpower@gmail.com utk perbincangan lanjut...katakan tidak kepada scam...kalau rugi pihak saya bertanggungjawab...saya bukan kaki scam  
45. Trillion Power23 - Wed 25/May/2016, 11:26am
buat pelaburan min Rm300k sebulan Min 16% usd,berminat nak tahu lebih lanjut wssp saya 0126534452  
46. Shahrul 455 - Wed 25/May/2016, 8:26pm
Salam,tuan? Dengan Rm500k tu ,Tuan bole buat biz smbl membantu org lain..Jika Tuan berminat nk tahu bagaimana..pm/wassap sy..0162157186.. Bukan biz MLM..atau forex..tp biz yg diiktiraf oleh kerajaan.  
47. Wan Omar - Wed 25/May/2016, 10:51pm
80% invest utk akhirat , sedeqah/ waqaf / jaga makan minum anak yatim.....kena gaya belum sampai kubur Allah dah bagi profit kat dunia.....boleh jadi dpt lebih 1 juta blk.......10% simpan, 10% beli bitcoin (harga maintain)/nak untung coinspace(harga nak naik).....  
48. Hamka 13 - Thu 26/May/2016, 3:47pm
Salam tuan. Pinjamkan saya RM50k tuan. Saya nak buat modal berniaga. Saya bayar balik pada tuan RM5000 selama 60 bulan.  
49. Rosli 210 - Thu 26/May/2016, 4:33pm
Klu slama ni mkn gaji , jgn beniaga . Simpan di asb jer ... mkn dividen  
50. Irwan 133 - Fri 27/May/2016, 9:19am
Salam. Invest dlm Hartanah. Syarikat kami buat Pengurusan Hartanah. Hbgi 0162857789.  

Start | Page 1 | Next >                     (Total 92 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..