Adilah Atif

Profile
Forum NickAdilah Atif
RegisteredWed 11/May/2016, 12:10pm
Topics by Adilah Atif
Comments by Adilah Atif
1Ingin Buka Kedai Sandwich - Thu 9/Aug/2018 6:53am
Buka kedai trus tk digalakkan..rmai bungkus sbb tk proper planning..buat cod dlu..bnyak aps runner skrg..boleh liase dgan diorg utk cod.. Buat fb ads, ig ads, market kan dlu kaw2 smpai org kenal..bila dh kenal, bila dh rmai cr lokasi kedai bru msa ssuai buka..
2Nak Apply Pinjaman Teman TEKUN - Thu 9/Aug/2018 6:47am
Salam tuan, sy bpengalaman meminjam AIM dan tekun, nasihat sy..janganlah terus meminjam 10k tu..sbb kena ikat 5 tahun..seksa tuan nanti.. Buat macam AIM, pnjam 6-12 bulan. Sbnyak 1-3k. Lg cepat selesai, tuan dh boleh keluar grup dan buat personal loan dgan teman tekun juga..tk prlu bkumpulan lagi. Sbb manusia ni kita taktau perangainya..dlam grp sy ade dah yg dh tk bayar..tnpa sebab diblocknya sy ketua kumpulan..bisnes pun dh tak buat.
3Ingin Memulakan Peniagaan dgn Modal RM 10k - Sat 21/Jul/2018 10:52am
Sewa tapak di bbrp kedai dn letak parttimer. sy boleh supply bahan. Encik manage staff encik. Utk prmulaan buka satu dlu. Lebih selamat dn trjamin. Sy dah usahakan pniagaan ni 4 tahun.insyaAllah bbaloi 😊😊😊
4Tanah 2 Ekar - Nak Buat Apa - Sat 17/Mar/2018 6:15pm
Lantik Project Management Consultant -PMC utk buat kajian pembangunan apa yg ssuai dn mncari pemaju. Atau Follow fb muhd aman. Belajar cara memajukan tanah dgan teknik crowdfunding. JANGAN JUAL!
5Ok X Kerja Bidang Hartanah atau Mobile Spa - Sun 8/Oct/2017 4:47pm
Untuk beginner saya cadangkan jadi marketing /sales agent pada developer unit. Yang ini jual projek baru sahaja. Ada leader akan guide a to z. Kawan sy sedang cari ejen fulltime nk commit jd team dia..Kalau bminat ada new project di Bangi dia nak cari team melayu. Ws sy utk nombor dia . 0193036320 Tapi kalau nak jd perunding hartanah kena ada REN TAG. hadir REN Course 2 hari by LPPEH. Yuran RM 600 Then akan dpat satu sijil, with that boleh dftar msuk agensi. Dftar baru rm +- 500. Nanti akan ada seorang leader utk train a to z. Then agensi akan arrange utk dapatkan REN TAG tu daripada LPPEH/ BOVAEA. Jangan terus jd broker ye..nnti leasehold n freehold pun tk reti beza. Buat malu je..and tkde orang sudi nk guide a to z taw..msuk agensi is better way. :-)
6Bisnes Stesen Minyak Menguntungkan! - Sun 30/Apr/2017 7:37pm
salam, hai. kalau ada yang mencari tanah untuk buka stesen minyak, sy ada seekar di Pekan Pahang. tepi jalan besar, sangat2 strategik sebab laluan utama Mersing -Rompin-Pekan-Kuantan. memandangkan kerajaan sedang giat membangunkan projek ECER, trafik di laluan ni akan bertambah dari masa ke semasa. Tambahan pula di kawasan perumahan berdekatan tu belum ada stesen minyak. saya adalah perunding hartanah berdaftar yang mendapat lantikan eksklusif daripada pemilik untuk menjual tanah ini. harga tawaran: RM 250k Freehold, Non Bumi wassapp terus untuk temujanji www.wasap.my/60193036320. DONT WAIT AND BUY. BUT BUY AND WAIT
7Web Design Service Kos Murah Hanya RM300 Penipu. - Sat 21/May/2016 8:26pm
Tq sharing mr james..will be more careful..nasib baik tak terjebak lg..
8Modal 500k Dalam Tangan Tak Tahu Bisnes Apa - Sat 21/May/2016 8:09pm
Setuju komenJezz 1.beli tanah ekar, pecah lot, jual. 2.beli rumah, sewakan.. 3.invest dalam saham 4.invest dalam emas Nak tambah..dgan 500k leh dpat 5 unit rumah lelong 100k..kna pndai bid la..repair sikit dlam 5 ke 10k, Sewakan 5 tahun.. Lepas 5 tahun dh boleh jual.. Thats how most property investor do.. With that very same amount juga tuan boleh sewa tanah dan buka kilang menghasilkan batu bahan binaan IBS... I would love to assist you cause IBS is demanding dalam industri pembinaan..ramai tak mmpu beli rumah subsale, tp prfer bina rumah ibs yg lbih sjuk, murah bbanding beli.. Contact sy utk sbrg khidmat perundingan hartanah.. Ms Adila 0193036320