Mencari Supplier Bahan-Bahan Binaan
Nur Nadia Binti Ahmi - Wed 3/Mar/2021 10:21am
Saya sedang mencari supplier bahan-bahan binaan seperti pasir, bata, cement dan sebagainya yang berkaitan.

Boleh hubungi
https://wa.me/message/XPEKKCD65AFZE1

Niche: Diskusi Bisnes | Kedai Hardware | Kontraktor Pembinaan
     
  1. Linkman - Thu 4/Mar/2021, 10:04am
    Cik duduk dimana.. biasa kesemua barang2 hardware ini ada di kedai hardware tepi jalan. Jangan tanya kedai hardware di tengah bandar..

    cik kena check harga beberapa kedai. ada barang mahal kedai sini tapi murah kedai sana. ada pulak yg murah disini dan mahal disana..

    contoh kerek (culvert) beza harga sampai rm15 sebijik.. kalau 10 bijik dah jimat rm150.

    kalau cik ada hilux boleh ambik sendiri je kalau beli sikit. saya takde hilux jadi saya plan pembelian banyak2 sekaligus.. lori dorang boleh hantar. kalau beli sikit dorang hantar jugak.. terutama kedai yg sibuk.. sebab dorang tumpangkan dalam lori penghantaran trip lain.

    kesemua barang saya tak kisah dorang turunkan dimana.. kecuali simen. kena pastikan betul2 tempat nak letak simen sebab sekampit berat gila.. 50kg kot... kalau dah turun memang tak larat nak alihkan..

    anggaran harga setakat nih..
    - simen rm17 sekampit
    - pasir kasar/halus - rm 130 selori 3 tan
    - bata simen - 24sen sebiji.. rm 144 satu pallet 600 biji..
    - besi y10 - rm22 sebatang
    - besi r6 - rm 9 sebatang
    .. dan berpuluh2 lagi ..  
Page 1   (Total 1 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..