Idea untuk Berniaga
Don Epy - Fri 14/Aug/2015 11:28am [Last Comment]
Assalam sahabat2 majalah.com

Selaku budak baru nak memulakan perniagaan,
mintak tunjuk ajar sifu2 dan ahli2 dalam ni berikan saya beberapa buah fikiran bisnes apa yang boleh dilakukan bermodalkan RM3000-5000.

Terima kasih,
Fresh grads takde kerja.

Niche: Ingin Berniaga
 
1. Mad 15 - Fri 14/Aug/2015, 12:14pm
Jika berminat dgn modal sebegitu.
Boleh peroleh keuntungan rm1000 sebulan.
Boleh hubungi sy mat .0104255101 whatsapp  
2. Zack 511 - Fri 14/Aug/2015, 1:12pm
tengok dalm ni...

http://toneexcel.biz/257396

atau

http://prepaidtoneexcel.biz/bebashutang  
3. Ayeh - Sat 15/Aug/2015, 1:10pm
Pakej Perniagaan AYAM GUNTING atau SOTONG RAJA..Pakej BEHARGA RM3499.
KIOSK yg MENARIK.
KIOSK yg MUDAH simpan dan SIMPLE.
KEUNTUNGAN 100% milik PENIAGA.
PERALATAN,BAHAN MENTAH dan KURSUS kami SEDIAKAN..
BERMINAT boleh terus HUBUNGI sy di 012-9849580.MAARIFF.  
4. Abu Widad - Sat 15/Aug/2015, 4:58pm
Program komuniti yg hebat hanya bermodalkan rm 100 sahaja ....
whatsapp jika berminat 01117865328  
5. Don Epy - Sat 15/Aug/2015, 8:45pm
Pm saya farid91@hotmail.my
Esp ayeh  
6. Wa Collections - Sat 15/Aug/2015, 8:57pm
Boleh whatapps sy terus +6738661515 thank you  
7. Dropship Tafsir - Sat 15/Aug/2015, 10:54pm
Pendapat saya, modal itu perlu dimanfaatkan dengan sebaik mungkin. Cadangan sy, amik PELUANG terhadap produk yg tgh mendapat permintaan TINGGI di pasaran kini. Untung lumayan, dpt pusing balik modal dgn sgt cepat.

Saya ada menjual tafsir al quran al mumayyaz dan al wasim. Kelebihan tafsir al quran al mumayyaz telah byk MEMBANTU dan MEMUDAHKAN pembacaan al Quran umat Islam di Malaysia!

Anda blh cuba dgn menjadi agen dropship dahulu dan merasai sendiri pengalaman menjual tafsir al Quran yg semakin diperkatakan org di sana sini kini..!

Jika hendak borong..sy amat alu-alukan krn modal yg diperlukan sgt kecil dgn min kuantiti serendah 15pcs!

p/s : Sy sendiri x menang tgn melayan order cus yg sentiasa ada! Alhamdulillah :) Segalanya dgn izin Allah jua...

Jika anda ingin cuba menjual tafsir Al Quran ini, blh wasap ''Dropship Tafsir'' @ nak borong blh wasap ''Borong Tafsir'' ke 017-7846028 ya..

Terima kasih. InshaAllah..anda pasti akan tersenyum lebar krn DUIT POKET sgt2 lumayan jika anda konsisten BERUSAHA!  
8. Ida 999 - Sun 16/Aug/2015, 12:17am
Saya cadangkan beli mesin jahit... Blajar menjahit boleh jana income dr rmh... Saya menyediakan kursus jahitan langsir d daerah gombak secara personal... Zurie 017-6940117  
9. Rasyid Manap - Sun 16/Aug/2015, 1:04am
Contact saya 0148043162. Real bisnes. KANGEN WATER  
10. Lyna 20 - Sun 16/Aug/2015, 1:48am
Nak buat perniagaan ''perfume'' yang berkualiti dan sangat memuaskan ati..

Tahan 24 jam dan hanya perlu guna dua semburan perfume dah memadai..

Nak buat perniagaan perfume ini..klu nak borong n menjadi stokis utk perfume ini d negeri anda..boleh wassap sy d no. 012-8194847(wassap untuk dapatkan lebih bnyak info berkenaan perfume terbaik ini)

Sekian terima kasih.  
11. Hishamudin Mohamad Twontaw - Sun 16/Aug/2015, 4:31pm
Berniaga jual baju muslimah jenama Sweet Muslimah.

http://x2t.com/pakaian-muslimah  
12. Nur90 4 - Tue 18/Aug/2015, 10:56am
hai

Ade modal tapi masih tidak tahu perniagaan ape yg ingin diceburi...

Kami ade jalan penyelesaiannya...

BERMINAT untuk mempunyai produk kecantikan Jenama Sendiri.!!!!!!

-kami merupakan syarikat OEM yg khusus dalam bidng kecantikan
-kami kilang bertaraf GMP
-Permulaan modal hanya RM1300 ke bawah!!!
Minimum order yang rendah
-Keuntungan yg berlipat kali ganda

JIKA BERMINAT & INGIN MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT LAGI BOLEH HUBUNGI SAYA 017-689 0226  
13. Radziah 6 - Tue 18/Aug/2015, 11:07am
Call saya nanti saya akan terangkan lbh lanju biznes fizikal 018 3129179  
14. Farah Png Ipo - Wed 19/Aug/2015, 12:03am
pm sy.. untung shigga 5-6 angka sbulan... modal awk banyak tu.. msg sy 0164102381.
rmai student income cecah 500k.. alhamdulillah sy pun sdh mnikmati nya..  
15. Nur Erina 2 - Wed 19/Aug/2015, 10:44am
Jika berminat untuk side income dengan menjalankan business AURAWAVE boleh email di erinaazwa@gmail.com  
16. Fahmi 225 - Wed 19/Aug/2015, 6:08pm
Don Epy, dah jumpe apa yg dicari ke belom? sy juga dlm situasi yg sma..sdg mncari bisnes..
kalo brminat, y not kite brsma jd rakan kongsi utk hidupkan 1 bisnes.
kalo ok, whatsapp me..[013]795-4412  
17. Hasan 2 - Thu 20/Aug/2015, 12:41am
Minat nak niaga pau dan ketupat frozen / kukus boleh wasup saya 01128397160  
18. Irfan 82 - Fri 21/Aug/2015, 10:52am
salam bro don epy
untuk consult bisnes dgn modal tersebut boleh contact MR IRFAN (013 5225952)
STRATEGY BUSINESS DEVELOPER  
19. Akmal 249 - Sat 22/Aug/2015, 12:44pm
saya sedang menjalankan 1 industri affiliate marketing..jika berminat menjadi rakan kongsi saya sila terus hubungi atau whatapps ke 017-7726286  
20. Nizam 653 - Sat 22/Aug/2015, 1:26pm
boleh whatsapp sy secara personal.. sy ada idea baru dan mencari rakan niaga...
011-20905860  
21. Sue 67 - Sun 23/Aug/2015, 7:57am
MODAL DI BAWAH 100

Bisnes ini sangat sempoi..

PM SAYA UNTUK PENDAFTARAN

WHATSAPP
012-4535203
019-4196203  
22. Mohd Hanizar - Sun 23/Aug/2015, 9:52am
Urgent!!Menerbit & mengedar buku sekolah & pstakaan market dh ready..boleh mula dgn RM3k shj..Nizar 012-2418082  
23. Ida Ahmad 4 - Sun 23/Aug/2015, 11:14am
boleh wassap sy jika berminat untuk berniaga jagung...modal kecik pulangan lumayan...0139339329  
24. Mohd Syafrry Bin Shahril - Mon 24/Aug/2015, 9:52am
kongsimakan.com - Kongsimakan.com
Program kewangan pendapatan bulanan.
HANYA BERMODALKAN RM 1500.00 reg. Keahlian (SAHAJA)

BLN.1. Dapat Produk RM 600.00
BLN 2. Dapat Produk RM 600.00
BLN 3. Dapat Produk RM 600.00 +
Bonus dalam RM 150 bonus.
BLN 4. Dapat Produk RM 600.00
Bonus RM 1510.00
Simpanan tabung REENTRY RM 500.00

BLN 5. BELI TUNAI RM 600.00
Bonus RM 2110.00
Simpanan tabung REENTRY RM 500.00

BLN 6. BELI TUNAI Produk RM 600.00
Bonus RM 2110.00
Simpanan tabung REENTRY RM 500.00

BLN 7. BELI TUNAI Produk RM 600.00
Bonus RM 2110.00
Lot Baru dapat produk PERCUMA RM600

BLN 8. Beli tunai Produk RM 600.00
Bonus RM 2110.00
Lot Baru dapat produk PERCUMA RM600

BLN 9. Beli tunai Produk RM 600.00
Bonus RM 2110.00
Lot Baru dapat produk PERCUMA RM600

BLN 10. Beli Produk RM 600.00
Bonus RM 2110.00
Lot Baru dapat produk PERCUMA RM600
BONUS LOT BARU RM 1510.00
TOTAL BONUS RM 3620.00

BLN 11. BELI TUNAI Produk RM 600.00
Bonus RM 2110.00
Lot Baru BELI TUNAI produk RM600
BONUS LOT BARU RM 2110.00
TOTAL BONUS RM 4220.00

BLN 12. BELI TUNAI Produk RM 600.00
Bonus RM 2110.00
Lot Baru BELI TUNAI produk RM600
BONUS LOT BARU RM 2110.00
TOTAL BONUS RM 4220.00
*
* KHAS BUAT MEREKA2 YG INGIN MENAMBAH PENDAPATAN HARIAN SILA SEBARKAN KEPADA RAKAN2 ANDA..
PIHAK KAMI AKAN BAYAR KOMESYEN KEPAA ANDA JIKA ADA RAKAN2 YG BERDAFTAR..
** buat isi minyak kereta atau duit belanja dapur..
Nak tolong menolong sesama kita..  
25. Farhani 2 - Mon 24/Aug/2015, 11:27am
Nak bisnes tudung? Saya boleh bekalkan tudung dengan harga borong. Whatsapp 0127904680  
26. Wan Norintan Wan Salim - Tue 25/Aug/2015, 9:01pm
www.ebookmall.com/my128789  
27. Don Epy - Wed 26/Aug/2015, 10:20am
Terima kasih di atas bantuan komen2 saudara saudari semua, saya sudah melaburkan wang itu, tetapi belum lagi memulakan perniaagaan, try n error, Insyallah kalau ok, dan modal pun dapat semula, saya akan Pm/call anda untuk mencuba bisnes kalian.  
28. Aleeyamyhomme 2 - Thu 27/Aug/2015, 12:34pm
SALAM KAMI DR ALEEYA HIJAB WASH INGIN MEMBERI PELUANG PERNIAGAAN MODAL SEBANYANK RM1500 SHAJA...JIKA BERMINAT BOLE WHATSAPP 0139265929  
29. Neeyalatib 2 - Thu 27/Aug/2015, 11:01pm
Peluang Bisnes Terpantas Asia 2014/2015 - Phytoscience Sdn. Bhd.
1. modal RM3400
2. pendapatan minima RM6000 SEHARI
3. minima share pada 2 org kenalan
4. 2 org yg sama pakej dah balik modal
5. skill & teknik marketing yg mudah.
Jgn buang masa dan grab peluang ini skrg..!
Berminat? Whatsapp sy sekarang..
Neeya Latib
018-2957387
Personal Saving Advisor.  
30. Sifutopup Com - Sat 29/Aug/2015, 2:45pm
Berapa modal pun yg penting perlu ada Ilmu bisnes...
Dengan menyertai kami anda akan dibimbing
www.sifutopup.com  
31. Stanza - Tue 1/Sep/2015, 6:17am
Salam... Sy mencari sleeping partner/funder support utk buka Kedai Vape... Anda labur modal... Sy run bisnes... Keuntungan 30/60 setiap bulan... Berminat whatsapp 0163218550...??  
32. Fareed 15 - Tue 1/Sep/2015, 10:59am
111  
33. Amirrul Rasyid - Thu 3/Sep/2015, 4:32pm
Modal ada gunakan untuk ilmu
saya ada jalan hubungi saya 01115142248  
34. Siti 1513 - Sat 5/Sep/2015, 6:43am
BERMINAT BUAT BISNES DROPSHIP
JOM BERSAMA KAMI DROPSHIP BUKAN SEKADAR KOMISEN DAN JANA PENDAPATAN LUMAYAN...

Baru di Malaysia
menjual barangan fashion spt pakaian,beg tangan,wallet,jam tangan,cermin mata,kosmetik,eksesori, dalam 1 katalog. Sambutan semakin hebat.
👜⌚👠💄👓👗👚💍💎

FAEDAH AHLI:
💵Komisen tinggi.
🎁hadiah tiap2 bulan.
💰Bonus tiap2 bulan terus ke akaun bank.
✈Peluang ikuti trip perlancongan dalam dan luar negara
🏦Peluang buka bisnes center sendiri.

Modal serendah rm25/30ss seumur hidup dengan plan marketing yg mudah dan hebat, kami akn bantu anda jana pendapatan kedua. Jom dfta sekarang ,jadilah ahli yg terawal.

Lihat:
Produk terbaru di sini
http://www.youblisher.com/p/1201457-Catalog-31/

Detail info:
http://m.facebook.com/pages/Agie-Best-Sophie/897402896977093 atau www.sophieparis.com.my  
35. Lala Ashila 3 - Fri 18/Sep/2015, 4:18pm
Nak buat RM5k dengan menulis ebook?
Sertai kelas menulis ebook
Secara ONLINE!

wassup 0143066747  
36. Bnd - Tue 29/Sep/2015, 5:47pm
Jom jual produk minuman seperti air coklat,kopi,ice blended dll, boleh call/whatapps 013-9889782. Produk Berjenama MOSHA. Fb : Ice Blend Mosha  
37. Kazprosport Sdn Bhd - Tue 20/Oct/2015, 9:57am
salam don epy

boleh hubungi saya 0192510504 (iylia)  

Page 1   (Total 37 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..