I Am Here to Talk About Success - Arnold Schwarzenegger
Linkman @ Azman Consultation - Wed 9/Sep/2020 9:17pm [Last Comment]
Ini video terbaik yg saya lihat tentang success.

Arnold Schwarzenegger:
https://youtu.be/1bumPyvzCyo
One of the Best Motivational Speeches Ever

Beliau dilahirkan pada 1947 di Austria selepas perang dunia kedua. Beliau tidak mahu menjadi petani atau pekerja kilang sepertimana majoriti penduduk eropah selepas perang.

Satu hari ketika berumur 11 tahun, sewaktu dalam perjalanan ke sekolah, beliau terlihat dokumentari berkenaan Amerika Syarikat yang mempunyai bangunan pencakar langit, jambatan yg besar, highway 6 lanes.. beliau bertekad: Di sanalah saya ingin pergi!

Satu hari selepas sekolah di pekan kecil beliau (Graz), beliau terlihat majalah bina badan (dengan Reg Park sebagai modelnya). Reg Park pada waktu itu adalah pemenang Mr Universe sebanyak 3 kali.

Beliau berkata WOW!! inilah matlamat hidupnya! Beliau mahu menjadi kaya, terkenal, membintangi filem yang popular dan menjadi kaya raya.

Apabila anda mempunyai matlamat dalam hidup, segalanya menjadi mudah. Kesemua kesusahan yg terpaksa dilalui menjadi senang. Kesemua keperitan menjalani latihan tidak dirasakan. Beliau hanya nampak kejayaan menjadi Mr Universe dan itu sahaja yg menjadi matlamat hidup beliau.

Beliau Mempunyai VISI!!

Pada umur 20 tahun, beliau ke London menjadi Juara Mr Universe (Pertandingan Bina Badan) yg paling muda dalam sejarah. Kesemuanya disebabkan beliau ada MATLAMAT (GOAL).

==============
Rahsia Kejayaan Arnold Schwarzenegger
==============

1) Mesti mempunyai Vision
Jika anda tidak ada visi atau matlamat hidup, anda akan hanyut merata2 tanpa ada destinasi.

2) Jangan dengar kepada Nay-sayers
(orang yg selalu memperlekehkan kita)
Jangan pedulikan mereka.. biar mereka dalam hidup mereka sendiri.

===

Arnold Schwarzenegger:
https://youtu.be/1bumPyvzCyo
One of the Best Motivational Speeches Ever

Pastikan anda menonton video ini. Mampu menaikkan semanga anda semula jika anda tengah boring sekarang ini thehe..

Niche: Diskusi Bisnes | Kursus Motivasi
     
  1. Linkman - Wed 9/Sep/2020, 9:48pm
    pertama kali saya menonton video Arnold dan sangat kagum dgn beliau adalah dalam filem Terminator di TV3 sekitar 1990an. Sebelum tu pernah tengok beberapa filem seperti Commando atau Conan the barbarian tapi tak berapa minat sangat.

    Kemudian filem Terminator 2.. yang ini lagi power dari terminator 1.
    lepas tu Terminator 3, 4, 5 saya tak minat sgt.. sbb nampak mcm dah mengarut.. tajuknya pun dah tak tahu..  
  2. Wahmarketings Com - Wed 9/Sep/2020, 10:21pm
    jangan lupa 1st Predator.  
  3. Linkman - Fri 11/Sep/2020, 10:05pm
    Betul tu Tuan!! predator
    Get Down.. Get Down.. u are unarmed...!! :-)

    ada muzium arnold schwarnegger di Graz Austria.. tempat lahir dia

    Foto:
    https://goo.gl/maps/8TJKCsBoWobSYrai8  
  4. Followeasyway - Sat 12/Sep/2020, 7:17am
    Terima kasih Tuan Linkman
    Jom promote website, youtube, instagram, telegram dll di
    https://www.followeasyway.com  
  5. Ajijihaqim - Thu 17/Sep/2020, 4:38pm
    Ad 10k? Meh sni standby sbb waktu pkp ni.
    Jd kan 19k  
Page 1   (Total 5 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

(Drone) Menjejaki 12 Kubu WW2 British di Kuantan, Pahang
Kami medapat tahu terdapat 12 kubu lama British yang dibina pada zaman Perang Dunia Kedua di Kuantan Pahang. Ada yang masih tegak, ada yang sudah senget, ada yg dah tenggelam dalam air dan ada yang dah tenggelam dalam pasir. Ikuti Perjalanan Kami di video ini :-)
Makan Dan Mandi Sampai Kecut Di Anak Sungai Di Kaki Gunung
Siapa sangka di area Jeram Perak ada banyak lokasi menarik. Tak jauh pun dari Tol Gopeng Highway Plus. Keistimewaan tempat ni, kita boleh makan didalam sungai sambil rendam kaki dalam air yang sejuk. Lepas makan boleh terus terjun dalam sungai :-)
11 Hotel Menarik Area Genting Highlands Premium Outlets (GPO) Sesuai Untuk Semua Bajet
Dengan pembukaan Genting Highlands Premium Outlets (GPO) dan beberapa hotel baru di sekitar Gohtong Jaya (Genting Permai), kita dapat pilihan yang lebih banyak dan sesuai dengan semua golongan.
Mencari Makam Pahlawan Islam di Tengah Kubur Cina
Kami mendapat tahu terdapat beberapa makam Pahlawan Islam di Bukit Cina, Melaka. Berbekalkan maklumat dari beberapa sumber, kami memulakan pencarian. Kali pertama dan kedua gagal. Akhirnya pencarian kali ke 3 baru berjumpa.