Buat Bisnes Guna Whatsapp? Gunalah Yezza! Sebabnya
Ahmad Mujahid Mohd Asri - Fri 19/Jun/2020 2:02pm
Pernah alami masalah ini?

😥 Letih kena hantar satu-satu detail produk berkali-kali ke pelanggan? Tiada sistem boleh tunjukkan terus detail produk anda.

😥 Penat kena isi database pelanggan secara manual. Dah suruh staf isi, tapi staf tak isi semua nombor. Memang tak sempat!

😥 Terlepas pelanggan yang dah nak bayar terus sebab anda lambat reply di luar waktu kerja.

😥 Anda ada 2-100 sales team yang jawab WhatsApp, tapi tiada sistem untuk bahagi leads & track performance setiap seorang?

😥 Team digital marketing anda tidak dapat track FB & Google conversion di WhatsApp kerana tiada sistem untuk track?

😥 Kelam kabut nak proses order, nak check duit masuk, nak check baki stok, nak hantar invois & resit manually, nak urus penghantaran dengan pos & runner sebab takde sistem.

😥 Nak bahagi kerja pada staf, tapi anda tiada sistem. Hanya ada WhatsApp & Excel sahaja.

😥 Nak buat web e-commerce sebab dah penat nak jawab WhatsApp? Kenapa tidak gunakan kedua-duanya? Setiap channel ada pembelinya.

Semua masalah di atas selesai bila anda guna Yezza!😊

Daftar 14 hari free trial.
Klik : https://yezza.link/daftar.yezza

🌀 YEZZA SMART LINK
Paparkan produk dengan rupa yang menarik & mudah dengan WhatsApp Form Yezza. Easy setup!

🌀 YEZZA SALES TEAM MANAGEMENT
+ Agih prospek secara auto kepada sales team.
+ Pantau prestasi individu sales team anda.

🌀 YEZZA CRM (DATABASE)
Auto generated database. Tak perlu lagi key in secara manual database pelanggan anda.

🌀 YEZZA STORE (E-COMMERCE)
Pelanggan anda boleh menambah, mengubah produk yang ingin dibeli secara real time & terus buat bayaran!

🌀 YEZZA PAY
+ Terima online payment (1 minute setup!)
+ Hantar invois & resit secara automatik.
+ Manual transfer management.

🌀 YEZZA ORDER MANAGEMENT
+ Urus penghantaran barang dengan mudah.
+ Rider management.
+ Integration : Easyparcel, Lalamove

🌀 YEZZA INVENTORY MANAGEMENT
+ Urus stok anda dengan mudah.
+ No more overstock, overbook.
+ Integration : WooCommerce, Shopify

🌀 YEZZA ANALYTICS
+ Pantau prestasi syarikat anda.
+ Pantau prestasi sales team & ejen anda.
+ Integration : FB Pixel, Google Analytics

🌀 YEZZA INTEGRATION
Ingin kami integrasikan Yezza dengan sistem lain? Boleh, please request!

Dan banyak lagi!

Anda perlu cuba sendiri untuk melihat sepenuhnya fungsi Yezza untuk memudahkan bisnes anda.

Daftar 14 hari free trial.
Klik : https://yezza.link/daftar.yezza

Yezza dihasilkan oleh team IT syarikat yang telah memenangi anugerah Top 30 SME di Malaysia oleh SME Corp & disenaraikan di Forbes 30 under 30.

Telah terbukti menjana & mengurus jualan jutaan ringgit dengan menggunakan WhatsApp!

Daftar 14 hari Free Trial.
Klik : https://yezza.link/daftar.yezza

Yezza- WhatsApp Commerce
Start, Sell & Manage Your Business via WhatsApp

Beberapa contoh Yezza Store

1. https://bookcafe.yezza.store/
2. https://pasar-borong-abang.yezza.store/
3. https://zairisuboh.yezza.store/
4. https://temutravel.yezza.store/
5. https://myif.yezza.store/

Siapa cakap bisnes guna whatsapp tak canggih? 🦾⚙️

---
Nak guna Yezza secara percuma?

Ada 14 hari FREE TRIAL.

Klik: https://yezza.link/daftar.yezza

Info lanjut: https://t.me/yezzastore

Niche: Web Media Sosial | Diskusi Bisnes | Web Design Malaysia | Ingin Berniaga
     
  1. Linkman - Sat 20/Jun/2020, 10:20am
    First time saya dengar yezza.
    Konsepnya amat menarik

    saya pernah tengok brader jual burger (area rumah) ambil order dgn whatsap secara manual memang tunggang langgang. mungkin ecommerce platform mcm yezza adalah solution.

    Kelebihan whatsapp adalah bila cutomer simpan nombor kita, bila kita buat 'story' mcm IG (whatsapp panggil ''Status' bukan story tapi teknik yg sama).. customer akan nampak notification..

    so bila brader tu ada burger oblong daging celup sos blackpepper.. dia buat story/status dan keluar dlm whatsap saya.. terus je tekan & order mcm robot.. otak ni tak boleh kontrol tangan yg order thehe...

    so cabaran peniaga skrg ni macamana nak pujuk customer simpan nombor kita.. senang nak blast whatsap story.. dapat repeat sale again and again thehe....

    this is probably the latest and greatest trend to hit ecommerce in the world.

    Whatsapp Ecommerce is coming to Malaysia!!  
  2. Linkman - Sat 20/Jun/2020, 4:38pm
    tuan.. saya dah lihat contoh yg tuan bagi diatas.. memang ohsem..

    tapi kalau kita tekan add to cart, dia suruh pilih berapa unit... jadi ada banyak steps.. solutionnya letak je 1 unit as default, dan boleh add/substract unit semasa dalam cart pre-checkout.  
  3. Wahmarketings Com - Fri 3/Jul/2020, 11:52pm
    Kalau boleh settle online payment guna debit kad atau kredit kad tu lagi terbaik. Saya ada pengalaman meniaga online. masa order tu mmg ramai..tapi waktu pembayaran ramai buat buat lupa. Ada kes.yang order abang tapi belum bayar. yang receive si adik. si adik x tau abang dia order apa. idea dah ok cuma kena add on kredit kad atau online banking  
  4. Ahmad Mujahid Mohd Asri - Sun 5/Jul/2020, 3:16pm
    Tuan-tuan boleh cuba dulu free trial 14 hari, tengok mcm mana dia pegi ok ke tak 😁

    Segala feedback akan diambil perhatian, terima kasih kawan2 🙂  
Page 1   (Total 4 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Fort Supai Melaka & Restoran Ikan Bakar Terapung (Kuala Linggi)
Kami ke Kota Bukit Supai (Fort Supai) di Kuala Sungai Linggi, sempadan Melaka dan N9. Kota ini dibina pada 1757 oleh Belanda bersama Pihak Bugis. Juga terdapat sebuah Restoran Ikan Bakar Terapung dan boleh terus mendaki ke Fort Supai melalui jejantas atas laut.
Asam Pedas di Tepi Jeti Nelayan Sungai Siring Melaka
Melaka ada banyak jeti nelayan. Lokasi yang popular adalah Muara Sg Duyung, Alai, Umbai, Serkam dan banyak lagi. Saya ke jeti nelayan Pantai Siring Melaka dekat Umbai untuk menikmati Asam Pedas ikan segar yang baru ditangkap.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)