Berbaloi Ka Invest Tempat Tuition RM50k
Mie11 2 - Wed 12/Jun/2013 2:49pm [Last Comment]
Salam warga MJ. Ni saya nak tahu la dari pakar, master, investor kat MJ ni.

Cerita dia macam ni sebelum ni saya Kerja full time kat satu pusat tuisyen ni. Saya jadi tutor saya la juga admin dan management tempat tu. next month saya pindah Kerja dan owner tu decide jual tempat tu sebab dia langsung tak dapat manage tanpa saya.

So buka Cerita dia nak rm50k. Pendapatan bulanan average rm4.5k. So berbaloi ka tempat tuisyen ni....bagi saya dia mahal skit kalau rm20 -rm30 k masi boleh consider. Tapi ada sentimental value sebab saya guide center ni dari hatchling sampai la sekarang. Sayang nak nampak ia tutup....

So siapa nak invest bleh roger2 saya.....partner la

Niche: Pusat Tuisyen | Diskusi Bisnes
 
1. Banyubiru - Wed 12/Jun/2013, 10:12pm
stiap biz tu klau dia nak jd untung, xkira la biz apa pun.dia tetap blh untung. walaupun biz goreng pisang..sama la juga klau dia dah xnak untung, buat biz bgus mcmana pun, dia tetap xuntung juga.  
2. Hanira - Thu 13/Jun/2013, 1:51am
[Account de1eted by Owner]  
3. Mie11 2 - Sat 15/Jun/2013, 12:14am
Thanks everybody who had convey their tought. Saya rasa pun memang tidak berbaloi. Sewa rm1200. Api,air, streamyx, mau juga rm500. Total I need to spend rm2k.

Ya big issues bila nak tengok pulangan investment? Kena lagi system pendidikan tahun depan tiada big exam kecuali SPM.  
4. Mohd Sukur Ibrahim - Sun 16/Jun/2013, 10:23pm
if u have cash RM50k, better u invest di tempat yang betul. i ada opportunity bagus for u.

guaranty boleh bagi keuntungan 10-15% tahunan.. backup bank terkemuka Malaysia dan bank negara

if u interested, boleh call or whatsap i di 0133020890 sukur  
5. Alphageniuscentre - Mon 17/Jun/2013, 3:21pm
salam. jika tuan berminat. daripada tuan membuka pusat tuisyen saya ingin mencadangkan tuan membuka licensee pusat pengaktifan otak tengah AGC. Info program : alphagenius.webs.com fb fanpage : alpha genius centre dan testimoni youtube : alpha genius centre

hotline : 01110 66 7296  
6. Airist Management Resources - Tue 18/Jun/2013, 6:02am
Salam...

Sy mencari dan mengambil alih perniagaan yg bermasalah dan dimajukan semula..

Di sini syorkan pd pemilik perniagaan yg kamu tak nak beli tapi buat usahasama..

Hasilnya awak ambil la mengikut persetujuan bersama...

nak tau lanjut kena call sy utk penerangan agar awak dpt ambik alih perniagaan tersebut dgn izin ALLAH..

Mudahan ini dpt membantu..

wassalam  
7. Nur Aniza - Wed 19/Jun/2013, 12:03am
Program franchise terbaik setakat ni. Kuota terhad. Rujuk page sy for more details. Tq  
8. Adam 26 - Wed 19/Jun/2013, 4:45pm
salam..better sewa ruang kecik dulu..nk sewa tmpt leh emel adamhouse @hotmail.my

area : taman melati kl..shop lot  
9. Eyda 20 - Wed 19/Jun/2013, 10:57pm
Slm sejahtera smua..
Brminat mmiliki kedai sendiri dgn modal rendah dan pulangan yg tinggi? Ecosway mmpu merealisasikan impian kita smua..!
1. Modal cuma RM5100 seumur hidup.
2. Kos operasi kedai/pralatan/stok dtanggung spenuhnya pihak syarikat. Anda cuma prlu mnguruskan kedai dan nikmati income yg lumayan stiap bulan (5-6 angka sbulan)
3. Tiada rsiko kerugian/prsaingan/tdak mmrlukan plaburan.
4. Lokasi adalah pilihan anda sndiri.
5. Prniagaan yg boleh dwarisi trun tmurun.
6. Latihan dan bimbingan dberikan percuma.
Brminat? Segera call/sms 019-5761445~waheda~ Ecosway mampu merubah hidup kita ke arah yg lebih positif,!  
10. Azlee76 - Wed 19/Jun/2013, 11:05pm
kepada yang ingin membuat pengeluaran epf serta mempunyai baki min19k dalam account 2 sahaja..call azlee 011 2617 6325  
11. Firdaus Rashid - Thu 20/Jun/2013, 11:11am
Ini bukan lagi janji kosong tetapi realiti kerana ramai yang sudah memilikinya.

Kami menawarkan peluang perniagaan pada modal yang serendah RM5200 utk mengikuti program francais farmasi bagi memiliki sebuah farmasi. Bunyi macam tak logik tapi subsidi akan diberikan sejumlah RM1 Juta.

Nak tahu apa subsidinya?? Biarlah penerangan didengari dengan telinga sendiri agar mendapat gambaran sebenar. Kami menyediakan taklimat perniagaan ini di serata Malaysia. Anda hanya menghadiri taklimat sebelum membuat apa-apa keputusan atau andaian.

Jangan lepaskan peluang ini. Anda mampu menolong diri anda sendiri bagi mengubah masa depan anda dan keluarga. Buat keputusan yg bijak SEKARANG!!!

CALL/SMS/WHATSAPP:
0193862321 NURUL FARIZAN
0192482321 FIRDAUS

* 10 PEMOHON TERAWAL MENGIKUTI PROGRAM INI AKAN DIBERI LATIHAN & BIMBINGAN SECARA INTENSIF BAGI MENCAPAI OBJEKTIF PROGRAM.  
12. Arman Osman - Thu 20/Jun/2013, 3:24pm
gunakan KONSEP DIGITAL EDUCATION PORTAL learning...lain dr lain..senang nak pantau...senang nak handle... income steady rm16k...ada cara... sgt bagus utk u buka...saya ada 3 cawangan sudah..modal pun tak besar.. betul2 minat kita boleh discuss further... 014 6279 260  
13. Tun 7 - Fri 21/Jun/2013, 7:57pm
Tumpang iklan: sesiapa yang berminat untuk menjana pendapatan bersama CDI, Creative Dreams Syarikat dibawah MSC Status - Extra income, Financial Freedom, Have own business early retirement,helping others, personal development, helping others, meeting new people more spare time and have legacy please email me zaitunsalleh@gmail.com  
14. Zinjabu - Sat 22/Jun/2013, 5:32pm
Salam kepada semua warga MJ tompamg lalu.

Sleeping partner diperlukan untuk join bissnis trading getah beku di utara semenanjung.

Kepada yang ada wang tersedia dan faham sedikit tetang bertapa potensinya pasaran getah scrap sahaja.

Modal minimum Rm5k untuk satu lot.
Pulangan 10% sebulan iaitu Rm 500 akan didepositkan kedalam akaun tuan2 pada setiap hujung bulan.
terpulang berapa lot yang tuan2 nak rebut.

anda juga boleh menarik diri bila bila masa di bulan ke enam. wang modal anda akan dikembalikan dalam masa 7 hari.

sekeping tanah bernilai RM500k akan di deposit kan pada Firma peguam yang tuan2 pilih sendiri sebagai jaminan wang modal tuan2 semua.Kami juga akan memberi kebenaran bertulis kepada peguam tuan2 untuk memasukkan caviet ke atas tanah ini bagi pihak tuan2, demi menjaga kepentingan modal tuan2.ini bermakna sekira nya apa pa yang tidak diingingi berlaku kepada modal tuan2,maka peguam berhak menjual tanah ini dan mengembalikan modal tuan2 dan memulangkan baki yang selebihnya kepada syarikat kami.

Kepada yang berminat dan ada wang tersedia sahaja bolehlah email kami.
zinjabu@yahoo.com
019-2727505

segala maklumat akan diberi sekiranya kami mendapat peserta yang cukup dan tulin sahaja.

wassalam.  
15. Nina 159 - Wed 26/Jun/2013, 9:39pm
Salam,saya memerlukan partner bagi perniagaan francais makanan terkenal.Boleh call 011-24286189.thanks  
16. Ismailba - Sun 30/Jun/2013, 11:40pm
salam semua,

saya menawarkan program partnership kepada pengusaha pusat tuisyen dan pusat latihan.

Kami menyediakan perkhidmatan berikut:

- English lesson for working adults

- Mandarin for adult beginners and business

- Korean for beginners and business

- Japanese for beginners and business

untuk maklumat lanjut mengenai kami, sila ke Facebook page:

kelesum learning services

atau muatturun app kami di Play Store dan App Store. Nama app: kelesum.

sila inbox kami di Facebook page atau android app untuk sebarang pertanyaan dan minat. Terima kasih.  
17. Iza131 - Wed 3/Jul/2013, 1:52pm
Boleh bagitahu nama pusat tusyen tu?
sebab sebelum ni ada pusat tusyen nak jual harga tak munasabah macamni. entah2 tauke yang sama.  
18. Permata - Wed 3/Jul/2013, 10:51pm
Assalam
Tumpang lalu..
Sekadar share pengalaman lalu buka pusat tuisyen..
Kalau 50K ianya sangat mahal
Kalau berminat juga dgn tuisyen,saya cadangkan ambil kursus dgn Qulhaq Cons.
Boleh buka tuisyen kat rumah..ajar matematik
Kos pun rendah..berbaloi2  
19. Crosby - Sun 7/Jul/2013, 11:28am
klau rm50k n tpat tu jad hak mlik u, memang berbaloi...

cuma pastikan pulangan bisnes tu berbaloi..

cth angrn, ambik 3k dlm kntgan blnan
drb dgn 17bln da dpt modal blk...

4.5k - 3k masih ada 1.5k.. blh byr bil air n elct.  
20. Adam 283 - Sun 7/Jul/2013, 5:11pm
ANDA BERMINAT BUKA TASKA (DAYCARE CENTER ) DI ALAM DAMAI, CHERAS. KAWASAN TMN? BARU DAN BERKAYA . PROPOSAL DOKUMEN BERSEDIA. MODAL RENDAH DAN PRACTIKAL.

Sila hubungi 016-3028081, Tk  
21. Sclicktower - Thu 18/Jul/2013, 8:16pm
Perhatian Pada individu yang masih mencari peluang untuk kaya dan berjaya, disini saya kongsikan satu projek yang banyak membantu saya ke arah yang lebih berjaya, projek usahasama dengan MSC, dan MDEC,
projek seluruh malaysia, dan mudah di jalankan, bantuan incubuter juga diberikan,

keuntungan sangat pasif.
menerima 1% komisen dari setiap perbelanjaan rakyat malaysia.

hubungi saya ZAID 0106358295 segera.  
22. Anuar Buang - Sat 20/Jul/2013, 2:46am
Fikir2kan risiko berikut;

1) tahun ni last PMR
2) letrik akan naik
3) lain2 kos juga akan naik
4) purchasing power parent berkurangan

Rasa2 lepas ni nak breakeven pun susah . .  
23. Hana 230 - Sun 28/Jul/2013, 11:33am
Kalau dah ada duit banyak tu, lebih baik mulakan bisnis stationery/buku. Cari kedai sewa yang dekat dgn sekolah or kolej. Saya ada barang2 utk mulakan sebuah kedai stationery/buku yang lengkap dgn gondola (kurang dari setahun). Bayar 30 ribu saja terus boleh mulakan bisnes. Untung 30-50%. berbaloi!tuition kadang2 org tak bayar..tapi bila dia org beli barang semua cash..hubungi saya 012 7609701  
24. Ery Huraira - Wed 14/Aug/2013, 1:07pm
apa kata dgn modal tu, guna sebahagian untuk pelaburan emas spot, lebih untung dari fizikal tp pastikan syarikat tu sah dan selamat, bukan penipu, sila contact no ni 0183757582, En. Muhd Zuhrie Huraira, broker untuk Pruton Mega Consultant Sdn Bhd, Syarikat yg sah oleh SSM dan BNM, boleh semak dgn BNM jika tak percaya.  
25. Pusat Pinjaman - Thu 26/Dec/2013, 1:04am
Kalau Bumiputera, tuan boleh cuba submit proposal tuan ke PUNB - Perbadanan Usahawan Nasional Berhad.

They have quasi equity programs.

NOTE: If your Free Cash Flow = RM4.5K per month, then the value of RM50K is (I think) a fair value. Iaitu this translates to P/E multiple = 10  

Page 1   (Total 25 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..