Baby Perlukan Keluarga Angkat Baru
No Owner - Fri 3/Aug/2012 2:19pm [Last Comment]
baby baru lahir perlukan keluarga angkat yg mmpu jaga didik dan sara dia dgn sempurna
pemberian dari hati yg ikhlas

Niche: Pusat Jagaan Bayi | Sumbangan Dan Bantuan
 
1. Noors569 - Fri 3/Aug/2012, 2:24pm
Ya Allah betul ker ni?  
2. Bisnestopup 2 - Fri 3/Aug/2012, 2:28pm
Boleh bagi no telefon tak? area mana ni?  
3. Awekampung - Fri 3/Aug/2012, 2:59pm
saya memang tgh mencari baby utk di jadikan ank angkat...  
4. Arenis - Fri 3/Aug/2012, 3:35pm
kenapa nk bagi pada orang ni ryana..tak sayang bb ka...  
5. No Owner - Fri 3/Aug/2012, 3:43pm
bukan x sayg . ni anak sayer yg ke 4
bt maser sekrg sayay dlm keadaan terdesak x mmpu. kete dah kene tarik umah mggu nni dah kene kuar, anak saya yg 8thun gan 6 thun dah 3 mggu x g sekolah , saya bukan x syg tp terpaksa .....mugkin bukan rezeki saya....  
6. David Jalley - Fri 3/Aug/2012, 3:55pm
suami mana?  
7. Hh16 - Fri 3/Aug/2012, 4:04pm
Ryana Ilias-jgn...nnt awak menyesal
mungkin lepas anak tu lahir, pintu rezeki terbuka luas....masalah setel...sabarlah  
8. Rissa Ros - Fri 3/Aug/2012, 4:19pm
Salam.

Saya cdgkan kpd sesiapa yg ingin mengambil bayi tersebut utk dijadikan anak angkat harap jgn la diputuskan hubungan bayi tersebut dgn ibunya. Tak salah jika kluarga angkat dpt berikan yg lbh baik kpd bayi itu, ttpi jgn la hndaknya kita brlaku kejam kpd ibunya sndiri. Penah jiran saya ambil bayi baru lahir membawa pindah bayi tersebut selama2nya jauh dr ibubapa bayi tersebut & dgn harapan ianya tidak dpt dikesan krn bimbangkn ibubapa bayi tersebut menuntut semula wpn tlh ada black & white. Ketahuilah hubungan ibu & anak berkekalan sehingga keakhirat. Jangan la hendaknya ada yg mengambil kesempatan diatas kesengsaraan orglain. Perlu ditemukan dari masa kesemasa anak tersebut dgn ibunya demi menjaga hubungan silaturrahim & tiada tekanan mental berlaku kpd si ibu & anak tesebut dikemudian hari.  
9. No Owner - Fri 3/Aug/2012, 4:20pm
suami sayay masih ada . cuma dah x mmpu nak menngung. sayay janji yg sayer xkan meyesal kalau sayer serahkan baby sayer pada keluarga angkt yg betul2 boleh jaga didik dan jamin mase depan yg cerah unutk dia . yg penting kami xkan putus hubugan macm tu jer.....  
10. Azhari 2 - Fri 3/Aug/2012, 5:09pm
Harap puan berurusan dgn Jabatan Kebajikan Masyarakat yang berdekatan. Di sana sudah ada senarai menunggu psgn suami isteri yang telah disiasat latar belakang mereka. Pegawai JKM akan pantau selama 2 tahun kead anak puan yg dijaga oleh keluarga angkat. Insya Allah, anak puan akan terjamin kead.nya. Jika keluarga angkat tak mampu menjaga dgn sempurna, JKM akan ambil semula anak tersebut dan akan diserahkan kpd keluarga yg layak.  
11. Sinh Ent - Fri 3/Aug/2012, 7:18pm
Buat ank pandai.jg anak x pandai.bela jer ank tu.x pyh bg kat org,suami tu suruh la buat keje part time apa.igt senang Allah tu nk kurniakan anak kpd kita.  
12. Edvin 2 - Fri 3/Aug/2012, 7:21pm
nak kluar epf call my no 0193610004  
13. Edham 3 - Fri 3/Aug/2012, 8:35pm
tak pe la..mungkin dia ada masalah besar..dari dia buang baby tu...tak pa..tak berdosa pun bagi org jaga anak kita...yang penting berjuta org menunggu tuk cari anak angkat...  
14. Nur Amalina Binti Kamarudin - Fri 3/Aug/2012, 9:38pm
beby gurl ke beby boy?? dah lahir ke belum??  
15. Jue 11 - Sat 4/Aug/2012, 5:34am
Salam Ryana,klau boleh g lah kat saya,lagi2lah klau baby lelaki...  
16. Afizam191 - Sat 4/Aug/2012, 8:18am
Ryana, buat tindakan biar ikut peraturan, undang-undang dan landasan yang betul. Apa yang disebut oleh En Azhari 2 itu adalah tepat. Jabatan Kebajikan Masyarakat ialah tempat rujukan. Masalah sekarang jika tidak diurus dengan baik akan membebankan anak itu pada saat dia menjadi kanak-kanak, remaja, belia dan seterusnya dewasa. Niat awal pada mulanya nak membantu anak boleh bertukar jadi bencana untuk dia. Fikirkanlah...  
17. Qairul 3 - Sat 4/Aug/2012, 12:00pm
Salam,
Ryana, leh tahu Ampang stay area mana?
baby gal or boy?
Sya berminat utk mengambil anak angkat, hampir 9 tahun kami lom dikurniakan anak. Boleh sya tahu latar belakang Ryana n family Ryana?  
18. Shamirziin - Sat 4/Aug/2012, 6:38pm
lebih baik RYANA hantar ke asrama anak yatim dan fakir miskin..tu je jalan yg terbaik..kerana mengikut penglaman la.. sy berasal dari sana..dlu mase kecil sy ada 4 mak..ayah sy kahwin 4..hidup susah..anak ramai..lepas tu sy dihantar ke asrama baitul ummah..asrama yg menempatkan anak2 yatim dan keluarga yg susah..so far skarang sy tak ade masalah..skarang sy baru umur 20..mampu buat bisnes sndri..masih kenal mak ayah sy..mohon hubungi sy 012-4290236 Hafiz..sy akan urus tentang kemasukan anak puan ke asrama tersebut..tempat tu memang selesa sgt2..masa depan terjamin..sembahyang dikawal :)  
19. No Owner - Mon 6/Aug/2012, 2:46pm
salam. harap maaf , x semua org fhm aper yg kita alami dan lalui kehidupan masing2 bukan org lain yg tentukan tpi Allah yg tentukan , aper yg sayer lakukan saya dah fikir panjang . insyaalah akan diRedhai oleh Allah S.W.T  
20. Tashailani - Mon 6/Aug/2012, 4:13pm
Salam..Kak,janganlah kak..Fikir elok2..Istifar banyak2 kak..solat istikharah dulu kak sblum wt keputusan..please,jangan wt cmni..kesian baby 2..anak adalah anugerah ALLAH kak..hopefully akak ley ubah fikiran akak..due bile kak?contact sya please..0173409270,maybe saya boleh tolong akak ckit2..  
21. No Owner - Mon 6/Aug/2012, 4:19pm
tima kasih sbb simpati , xper saya xnak sshkan org lain . cuma harap aper yg lakukan akan diberkati dan org yg fhm jer akan fhm tu jer ...tima kasih  
22. Tashailani - Tue 7/Aug/2012, 9:34am
Kak, akak ade maslh ker?semua masalah ade jalan penyelesaiannye kak..  
23. No Owner - Tue 7/Aug/2012, 3:53pm
x semua org fhm laaaaaaaaaa  
24. Arenis - Tue 7/Aug/2012, 4:55pm
21.Ryana Ilias - 03 Aug 2012, 4:26pm
ya sayer nak beli samsug galaxy ace
yana_ilias@yahoo.com

konpius!!!!! comment awak di topic yang lain dgn topic awak disini...
dari simpati tiba2 jadi...
nak bela anak tak bole tp nk beli samsung galaxi bole..juz tertanya2 jangan ingat sy nk cari gado ek..terjumpa comment awak ni..  
25. Arenis - Tue 7/Aug/2012, 4:59pm
mmg x semua orang akan faham jika x tahu jalan citernya...  
26. Kedaivitamin - Wed 8/Aug/2012, 3:09am
Arenis: saya pun setuju, saya dah post juga tanya psl hp samsung n scooter (terjumpa gak komen Ryana ni kt page lain)..tapi post saya tu tak keluar pula..huhu.

Ryana, saya nasihatkan janganlah senang2 jer nak bg anak kt orang..pandai buat pandai la jaga sebaiknya. Tak semua orang dapat anak Pn Ryana oii...bersyukurlah. Hidup di dunia ni kena berusaha, suruh suami awk bekerja. Itu sebaiknya. Awk pun sedang bekerja bukan ??? Dah berusaha, jgn lupa berdoa dan tawakkal pada Allah.

Kalau awk ni asik pk nak bg anak pd orang, saya terfikir juga mcm mn kesannya pd anak dlm kandungan..masya Allah...  
27. Adam 160 - Wed 8/Aug/2012, 8:36am
hati-hati penipuan..ni dah kes jual anak..pihak berkuasa tolong pantau ryana Ilias..TQVM  
28. Sedihpedih - Wed 8/Aug/2012, 12:12pm
Saya mmg ada berhajat sangat2 nak dapatkan anak angkat. Saya ada kol pn ryana nie untuk bertanya pasal anak dia, n pada mulanya mmg saya nak berjumpa dengan dia, tapi mungkin ALLAH nak membantu saya dari di tipu oleh dia. Pn ryana sendiri telah msg saya dan meminta saya RM5k untuk settelkan semua masaalah dia. Entahlah dari simpati yang saya berikan pun telah bertukar jadinya.
Jangan macam nie Pn Ryana. Asalnyanya puan kata ikhlas untuk masa depan anak puan tapi begini pulak yang puan minta. Maaf bukan masalah saya mampu atau tidak tapi apabila melibatkan duit ainya seolah-olah hendak menjual anak pula.  
29. No Owner - Wed 8/Aug/2012, 1:11pm
salam..... maaf aper yg diperkatakan tidak benar xder saper yg tahu nasib manusia yg di lahirkan didunia ni ader yg senng ader yg ssh dan ader yg xder paper .... cuma org yg bijak berfikir jer boleh . jagan pandai cakp jer kalau xpernah megalami situasi macm ni.. xtau apepr main sedap jer ckp ... cuma Allah s.w.t. jer yg tahu ...aminnnnn  
30. No Owner - Wed 8/Aug/2012, 1:15pm
ckp pakai mulut guna air liur boleh la......  
31. Adam 160 - Wed 8/Aug/2012, 4:00pm
cerita sedih sangat bila orang baca tapi yang nyata hanya lawak senda ryana ilias sahaja..bulan-bulan puasa macam ni pun mahu tipu..Wahai pembaca MJ.com supaya berhati-hati dan tidak mudah ditipu dengan golongan yang SESAK perlukan duit jalan mudah..  
32. Ladyhana66 - Thu 9/Aug/2012, 2:07am
Salam ... saya faham dengan keadaan ryana ini sebenarnya , tetapi cerita saya sama macam cerita ryana . Buat apa semua tak jadi , mungkin dugaan hidup dan hubby saya pun give up dah . Bukan semua perkara orang boleh terima begitu sahaja , saya mungkin kuat harungi situasi ini . Tetapi pasangan kita mungkin tak , baby saya baru 3 bulan dan sangat2 rapat dengan saya . Saya buat keputusan untuk cari pekerjaan dari rumah sahaja . Sekarang saya sedang menjaga bayi/kanak2 . Saya mula bekerja tetap apabila baby saya putus susu badan dulu . Sedih melihat keadaan hidup jadi begini kadang2 , saya kuatkan semangat untuk teruskan hidup . Hubby saya mungkin bakal berpisahkan dengan saya untuk pelbagai sebab . Saya redha apa sahaja yang bakal saya lalui lepas ini . Sebagai ibu saya harus lindungi anak-anak saya , bersyukur saya dapat dugaan begini . Kerana saya sedar sekarang , harap kawan2 dalam ini jalan marah ryana . Setiap orang penerimaan dia untuk menerima dugaan lain2 . Cuba kita ada dalam situasi dia sekarang ? Apa tindakan kamu semua ?  
33. Arenis - Thu 9/Aug/2012, 8:39am
ladyhana66, bukan marah...tp sangsi kot..kalu betul niat nk bg anak pd ada orang dh terang lg bersuluhkan satu post kat atas tu..dh kol niat nk membantu dgn nk mengambil anak itu..tp kenapa minta duit...
anak lain citer soal duit lain citer ya..
kalu ye pun agak2 la nk minta..selalunya org minta ribu2 ni..dgn alasan nk biayai kos rawatan la..
p je beranak kt hospital kerajaan..  
34. Adam 160 - Thu 9/Aug/2012, 4:25pm
sokong Arenis..hidup Arenis hidup Arenis..

Hati-hati zaman sekarang banyak penipu laki dan perempuan dah sama kuat kencing siap berapi lagi..  
35. Norhayati 20 - Wed 22/Aug/2012, 12:43pm
saya faham kesulitan cik, ada ahli keluarga saya yg nakkan anak angkat, boleh saya tahu baby ni lelaki ke perempuan?saya dan keluarga di ampang, boleh email info pada saya norhayati.azman@gmail.com.mcm.cik bekerja ke?suami ok ke kalau serahkan anak ni?  
36. Hamba 3 - Mon 27/Aug/2012, 4:29pm
salam..nak tanya saya abg ke kpada adik saya yang sudah terlanjur..dan semalam dapat khbr adik saya telah lahirkan..bayi laki2..tapi saya cdgkan nak serahkan bayi ni pada kelurga angkat,coz saya xnak adik saya mnjganya..sebab dia baru lpas SPM..masa depan dia masih lagi boleh diubah..nak dia fokus balik pda jalan asal..cuma ingin tahu sapa2 yang sudi,mengambilnya bayi..yang penting..skali jagaan oleh psangan yang memerlukannya dgn baik,didikan yang saya sbagai abgnya nak yang terbaik untuk bayi ni..yang btul2 ikhlas nak jaga..email saya dan tinggalkan number tlfon di email saya ikhwanteam@yahoo.com  
37. Norhayati 20 - Tue 28/Aug/2012, 3:24pm
Hamba 3... sila email info pada saya norhayati.azman@gmail.com  
38. Princess Zuhal - Thu 30/Aug/2012, 7:15pm
assalamualaikum...
nama saya zu.bekerja sebagai kakitangan kerajaan. saya mencari bayi untuk dijadikan anak angkat...sila hubungi saya sekiranya saudari mempunyai atau bakal mempunyai bayi untuk diserah kan kepada saya.. 012-9261991  
39. Elly 54 - Sun 16/Sep/2012, 9:34pm
Salam..saya sehingga kini masih mencari anak untuk dijadikan anak angkat. Tidak kira jantina baby...saya akan menjaga. Kalau ada yg sudi memberi untuk dijdkan anak angkat..boleh call atau sms saya di no. 0167352562 atau email saya.  
40. No Owner - Mon 17/Sep/2012, 3:33pm
salam semua maaf nyer baby yg di maksudkan dah pun dapt kluarga angkat yg terbaik. terima kasehhhhh
amin............  
41. Iena Abu Bakar 2 - Thu 27/Sep/2012, 9:05pm
Ryana Ilias, kalau masih ader sesiapa yang ingin berikan anak angkat, sila hubungi saya, saya dah kawin 8 tahun tapi masih tiada zuriat, menginginkan sesiapa yang sudi berikan anagkat angkat untuk dibela secara anak susuan. sila hubungi saya iena di email winaab27@gmail.com or 0123301844  
42. Yuyu Aniz - Mon 7/Jan/2013, 11:47am
salam, sy mencari family angkat untuk bby sy yg bakal lahir x lama lagi, sy telah terlanjur dan sy tidak sanggup nk gugurkan kndungan ni, tp sy x mampu n x bleh nk jage, jika ade yg sudi, bleh emel sy, yuyu_aniz@yahoo.com  
43. Azlyeila - Thu 24/Jan/2013, 12:38pm
yuyu aniz sy dah email  
44. Insan Ksdihan - Fri 1/Feb/2013, 3:02pm
Ingin mncari kluarga angakt tu bayi yang bak dlhirkan pda julai nty...sya bntu sgt...ini untuk kdua kli sya trlnjur..mngkin ad hikmah atas ap yg jd..tlg bntu anak ini da bntu sya untuk kmbli kejalan yang dredhai..  
45. Syamshima - Fri 1/Feb/2013, 4:23pm
insan ksedihan...awk tnggal mne?awk bley email sy...insyaallah dngan izin allah sy akn bntu awak...emailkn ke syamshimaradzi@gmail.com dngan sgera...atau mcej sy 0135168227  
46. Azni 14 - Thu 7/Feb/2013, 4:55pm
saya azni...klu siapa2 nk bg anak angkat...blh bg saya..sy mmg mencari..amat2 suka...0195123130...  
47. Ayirosi - Fri 8/Feb/2013, 2:46am
Salam... kalau ada yang nak bg anak call saya 0175662092 segala kos n saguhati saya tanggung  
48. Qalesha 2 - Sun 10/Feb/2013, 4:51pm
sy hamil luar nikah, baby boy..due date blan 5..slama hamil bru skali dpt scan dklinik..sy ad mslah kewangan sbb bru bpindah n xdpt kerja tetap,terang2 dh bila sbut ad mslah sebegitu,org rmai akn sangsi..tp bt0l,sy xnk ank sy mrempat mcm sy pas lahir nnti,sy dh xda tmpat nk minta tl0ng..sy dh xda tmpt nk mgadu..:'(Berat Allah bg ujian pd sy..kpd y sudi t0l0ng,call/msg la sy scepat mgkin 0199443042  
49. Riena 20 - Fri 15/Feb/2013, 12:08am
salam semua,sy mngandung 7bln,tggl dikuala lumpur..due date 11 mei 2013,baby boy..sblom ni sy da jmpe org yg nk kan anak sy,tp trlalu bnyk cmpur tngan dr kwn2 org yg nk amik ank sy,mmbuatkan sy jd tawar ht...dan org itu juge tlah mmberi sy rm1500 untuk tnggung sewa rumah,mkn dan sgalenye smpi brsalin,disini sy ingin cari org yg boleh jg anak sy dan boleh mnggantikan wang telah diberi pd sy,syarat sy cme kos brsalin dan pnjagaan dlm pantang,serta yg saya tulis diatas...sesiapa yg ingin,boleh email saya rienaeriq@yahoo.com.dan boleh buat prjnjian hitam putih serta merta..0126026165.umor sy 24thun.  
50. Syamshima - Sun 17/Feb/2013, 4:04pm
Qalesha 2..awak bley email sy syamshimaradzi@gmail.com...taw pown awk bley jd ahli kt fb Pencarian Anak Angkat...unsyaallah sy akn tlong awak..  

Start | Page 1 | Next >                  FirstPage ¤ LastPage   (Total 1125 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..