Awas! Pelaburan Fertigasi Mattrozi Tanpa Kebenaran BNM
Ceknua @ Ceknua Trading And Services
Fri 28/Sep/2012 1:00pm [Last Comment]
Kepada pelabur dan bakal pelabur Syarikat Greenmillion Agrisolution Ent (Fertigasi Mattrozi), untuk makluman, syarikat ini telah tersenarai sebagai syarikat yang tidak diberi kebenaran atau kelulusan di bawah undang-undang dan peraturan berkaitan yang ditadbir oleh BNM.

Oleh itu, sebarang pelaburan anda sangat berisiko tinggi akan hangus begitu sahaja jika syarikat ini diambil tindakan oleh pihak berkuasa. Siasatan agensi penguatkuasa yang lain juga sedang berlangsung.

Sila rujuk senarai dari BNM di link berikut:

http://www.bnm.gov.my/documents/2012/Financial_Consumer_Alert_listBM_Sept.pdf


TELAH RAMAI MENJADI MANGSA PENIPUAN PELABURAN INI....BUKAN SAHAJA KEUNTUNGAN YANG DIJANJIKAN TIDAK DITEPATI, MALAHAN MODAL ASAL PELABURAN JUGA TURUT HANGUS....

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
 
1. Tuan Penasihat - Fri 28/Sep/2012, 1:12pm
Akhirnya....

Thanks Ceknua for the info!  
2. Juhar - Fri 28/Sep/2012, 2:00pm
bravo ceknua!!  
3. Linkman - Mon 1/Oct/2012, 5:06pm
mari kita buat satu garispanduan.

Sebarang kutipan pelaburan (mencari pelabur) dimana bakal pelabur melebihi seorang mesti

1) membuat senarai pelabur dan boleh diminta oleh pelabur utk pengesahan. pelabur mesti berkongsi maklumat jumlah pelabur sedia ada. Ini utk mengelakkan kes2 spt, tanah fertigasi hanya 10 ekar tapi mencari pelabur sehingga beribu2 orang! (skim cepat kaya)

2) jika melebihi seorang dan bawah 50 org, nama mereka mesti dimasukkan kedalam pemegang saham (shareholder). Syarikat mesti Sdn Bhd

3) jika melebihi 50 org, mereka mesti membuat syarikat berhad. dan semua pemegang saham didaftarkan secara sah sebagai pelabur.

selain dari yg diatas, sebarang pelaburan adalah berisiko tinggi dan jika si peminjam/pemilik perniagaan lari/tipu/terpakai duit/duit dicuri/dll sangat susah bagi pemberi pinjam wang utk mendapatkan wang semula.  
4. Ceknua - Mon 1/Oct/2012, 5:20pm
Salam. Cadangan Linkman sangat bernas. Bagi yg benar-benar jujur semua syarat2 itu tidak menjadi masalah. Malahan semua syarat2 untuk menjalankan skim berkepentingan yg ditetapkan oleh SSM seperti prospektus, pemegang amanah dsb boleh dipenuhi. Sebab itu skim itu wujud dan kepentingan pelaburnya terjaga.

Cuma....orang yg berniat untuk menipu akan memberikan pelbagai alasan dan mencari jalan untuk mengelak dari memenuhi janji2 mereka....

Contoh yg paling jelas adalah pelaburan MAttrozi ni.....

Walau bagaimanapun tabik hormat utk Linkman.  
5. Armand 2 - Mon 1/Oct/2012, 9:57pm
Salam..
Korang join bisnes pelaburan emas bersama sy...
Caj spred hanya rm1 sahaja berbanding tmpt lain caj spred sehingga rm8-rm15..
Sah dan berdaftar dgn BNM...
Kerana caj yg rendah,anytime bole dpt keuntungan..
Yg paling best,emas dipegang sendiri oleh pelanggan..
Email ke,
Miqmand@gmail.com  
6. Jebbond - Tue 2/Oct/2012, 3:13am
list no.33. hehehehe.......  
7. Amirul 51 - Tue 2/Oct/2012, 3:17am
Alhamdulillah....termakbul juga doa saya dan kawan2 semua akhirnya......  
8. Amirul 51 - Tue 2/Oct/2012, 3:25am
terima kasih kpd Ceknua krn hasil usaha Ceknua telah menunjukkan hasilnya...........

Terima kasih jua kpd sahabat saya jebbond krn memberitahu tentang ini walaupun pagi2 buta ......


semoga Allah mempermudahkan segala usaha anda......  
9. Orangkampung - Tue 2/Oct/2012, 8:04am
Silapnya dari kita juga. Nak dapat untung mudah je..fikir fikir la..  
10. Ceknua - Tue 2/Oct/2012, 10:22am
Salam. Orangkampung...anda silap...bukan kami nak untung mudah....

Kami ditawarkan satu joint-venture yg pada asasnya sangat meyakinkan. Dengan janji sangat menarik dan kami juga membuat lawatan ke lokasi sebelum kami setuju untuk turut serta. Tetapi dah memang dasar manusia...mudah gelap mata....

Sebab itu Allah turunkan Nabi dan rasul....Allah wujudkan syurga dan neraka....ada dosa dan pahala....ada baik dan jahat....ada surah Al-Asr...supaya kita saling ingat-mengingati.....supaya dapat membantu saudara2 kita dari terjerumus sama....

Sekadar berkongsi shj....  
11. Maxmuaz - Sun 7/Oct/2012, 4:54pm
saya antara pelabur dlm sykt ini...apa yg patut sy lakukan skrg ye, sy dh melabur byk juga duit dlm sykt mattrozi nie  
12. Ceknua - Sun 7/Oct/2012, 8:51pm
Salam. Maxmuaz.....jika anda masih percaya dengan Mattrozi, saya cadangkan anda dapatkan maklumat terperinci tentang pelaburan anda.Apa progressnya, dimana plot anda, apa hasilnya, bagaimana kira-kiranya, bagaimana jualannya dsbnya....

Jika kemudian anda berasa curiga...anda ada beberapa pilihan..

1. berhenti dari pelaburan ini dan minta kembali pelaburan anda....bersyukur kalau dapat balik...kerana kami tidak mendapat kembali modal kami.

2. buat laporan polis menyatakan anda curiga anda mungkin telah ditipu.

3. buat laporan dengan SSM tentang pelaburan ini.

4. buat laporan dengan BNM tentang aktiviti pengambilan deposit.

5. join kami kerana kami semua adalah mangsa Mattrozi dan kami sedang dalam proses mengambil tindakan mengikut saluran undang2.

Saya simpati dengan mangsa-mangsa yg teraniaya.....masa ajak melabur bukan main lembut lagi cakapnya....gigi dia pun macam nak cair masa dia pujuk tu....bila dah dapat duit, bahasa punyala kasar...siap kata orang bodoh lg.....dahlah duit lebur kena tuduh pulak tuduh macam2.....tamak, penghasut, tak jujur....

Moga Allah percepatkan balasannya kepada mereka yang menganiaya...Amin.  
13. Zulhisham Mohd - Mon 8/Oct/2012, 7:11am
tahniah cik nuar! teruskan...  
14. Tuan Penasihat - Tue 9/Oct/2012, 12:40pm
Semoga pengadu2 dlm Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal menjadikan link Awas! Pelaburan Fertigasi Mattrozi Tanpa Kebenaran BNM (http://www.majalah.com/?classified:awas-pelaburan-fertigasi-mattrozi-tanpa-kebenaran-bnm:8HGXZ1HRSK) ini sbg panduan utk membela hak anda.

Semoga berjaya!  
15. Ceknua - Wed 17/Oct/2012, 10:24am
Sila rujuk Berita Harian hari ini. Muka depan. 17/10/2012.  
16. Ban Dong - Wed 17/Oct/2012, 5:10pm
aku baru nak 'bank in' 2 juta kat dia....nasib baiklah ade sepai2 bg info...wa ka ka ka..!! x pe lepas ni kita ofer kat dia bisnes kita pulak..mintak dia melabur..bg kaw2 punya ayat sampai dia jd masuk..agak2 dah dpt beli kapal terbang kita bla la...  
17. Linkman - Wed 17/Oct/2012, 5:23pm
Ceknua.. ni dia petikan berita harian.

http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Sembilanlagifirmadikenalpasti/Article

Sembilan lagi firma dikenal pasti
2012/10/17

Urus pelaburan, termasuk emas tanpa kebenaran Bank Negara

Kuala Lumpur: Bank Negara Malaysia (BNM) mengenal pasti sembilan lagi syarikat, termasuk lima yang terbabit dalam pelaburan emas, menjalankan kegiatan tanpa mengikut peraturan kewangan.....

"CGF Fine Metal, Future Trade Indojaya, Public Gold, Royal Gold, dan SGFM Trading terbabit dalam pelaburan emas, manakala Azea Property, Eagle Aeronautics, Global Peace Loving Family, Greenmillion Agrosolution, dan Urustabil aktiviti lain tanpa berlesen."

======

mattrozi ni kompeni dia namanya "Greenmillion Agrosolution" kan?  
18. Ceknua - Wed 17/Oct/2012, 8:47pm
Tepat Sekali Linkman......

Teringat kata-kata Mattrozi dulu-dulu...

Jangan dah terhantuk baru nak tengadah....

Doa saya tetap sama:

Ya Allah...percepatkanlah hukumanmu kepada mereka yg menganiaya hambamu dan mereka yang khianat pada janji mereka....  
19. Amirul 51 - Thu 18/Oct/2012, 11:01pm
Amin.....................
(saya aminkan doa ceknua)  
20. Adi 69 - Fri 28/Dec/2012, 8:41pm
Peluang ini terbuka kepada individu yang berminat menjadi usahawan dengan modal yang rendah

Keistimewaan:

1. Pendaftaran Rm100
2. Modal serendah 5000(perolehi produk) sekali sahaja
3. Kos sewa bulanan,bil letrik,air,telefon ,internet dan ubahsuai premis ditanggung syarikat
4. Lokasi pilihan anda
5. Barangan keperluan harian,kesihatan dan kecantikan dibekalkan secara consignment
6. Latihan disediakan sehingga berjaya

Bertindaklahbijak dan pantas merubut peluang.

Untuk keterangan lanjut sila hubungi:
adizaid@yahoo.com
Din - 0192610867
Terima kasih  
21. Natalie 3 - Sat 29/Dec/2012, 11:38pm
Sy dah ade client yg start buat kes greenmillion ni. Nak share bolehla email iejamse@gmail.com  
22. Montmelony - Tue 14/Jun/2016, 6:04pm
Assalamualaikum dan selamat petang.

Kami Mont Melony Sdn Bhd ada membekalkan barangan fertigasi, seperti berikut:

a)Alat sesambung
b)Polipaip
c)Tangki
d)Polibeg pelbagai saiz
e)Baja organik
f)Baja fertigasi
g)Biji benih
h)Peralatan serta mesin untuk fertigasi
i)Racun dan lain-lain
j)Pemasangan fertigasi

Anda berminat, boleh hubungi 012-7717863(Adam)

fb/waze/web: pembekalpertanian.com  

Page 1   (Total 22 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..