Apa Bisnes dan Produk yang Berdaya Maju yang Ada di Pasaran Sekarang?
Ummi Kalsum Binti Abd Mujid - Mon 6/Jun/2016 2:52pm [Last Comment]
Salam dan selamat petang. Saya baru berjinak-jinak ingin menceburi bidang perniagaan. terdapat pelbagai produk dan jenama yang ada di pasaran sekarang. ada sesiapa boleh bagi cadangan bisnes apa yang sesuai untuk permulaan ini? terima kasih.

Niche: Ingin Berniaga
 
1. Lia Jamaliah - Mon 6/Jun/2016, 3:53pm
Jom join jadi agent produk Mom's Chili. Ianya produk kegunaan harian yang mudah serta berkualiti untuk setiap rumah. Modal serendah RM420.00 untuk memulakan perniagaan asas. Agent akan dibekalkan dengan produk, banner & brochures sebagai permulaan. Produk ini masih baru tetapi telah terjual hingga ke luar negara, Berminat hubungi En. Hassan tel: 011-23270603 dengan segera!!!!!!  
2. Shahrul 455 - Mon 6/Jun/2016, 11:20pm
Bole bg no phone,ada wasap lg bagus..Sy akan send info biz yg krg risiko ..krg saingan..jamin untung bergantung pd modal anda.No sy 0162157186  
3. Sareeny 2 - Tue 7/Jun/2016, 10:45am
Salam Ukhwah dr H&E Snacks

Kami ingin berkongsi perniagaan dgn rakan-rakan yg berminat utk menjadi agen tetap kami.

Produk kami: Sambal Goreng Kentang, Serunding ( Ayam,Daging, Ikan),Dodol, Aneka Biskut dan Pelbagai Jenis Kerepek.

Kepada rakan-rakan yg berminat menjadi pengedar atau yg telah mempunyai kedai, kami alu-alukan untuk hubungi kami di talian 0193708782 ( Sareeny ).

Semoga Allah mempermudahkan usaha kita dlm menjalankan fardhu kifayah ini.

Amin Ya Robbi  
4. Hisham 146 - Tue 7/Jun/2016, 8:41pm
Salam kak ummi.
Kak blh bt bisnes produk kesihatan n kecantikan..
Kak blh bt off9 n on9.
Produk sdah lma sambutan pun terbaik.
Syarikat kukuh.

Blh wsap sy..sy cite detail.
014-8254272  
5. Shahirah 26 - Thu 9/Jun/2016, 5:06pm
Assalamualaikum puan..

boleh join keluarga besar kami..produk kesihatan dan kecantikan..

-produk berkualiti dan mengikut sunnah

- sykt sgt kukuh sudah 38 tahun dan sudah berada di 160 buah negara..

- pelbagai bonus n insentif menarik..

- modal sgt mampu milik

- peratusan utk berjaya dan sukses sgt tinggi

- nak offline boleh nk online pun boleh

boleh direct wassup sy utk details..
012-3426949

tq ;)  
6. Nazman 7 - Thu 9/Jun/2016, 6:16pm
berminat nak tambah pendapatan pulangan mingguan dari 5% manakala bulanana dari 20% modal terpulang kepda kemampuan perniagaan akan diuruskan oleh sykt kami pelabur hanya kongsi modal sahaja modal boleh diambil semula selepas 3 bulan dengan potongan hinga 15% shj kos pengurusan/matawang semasa. berminat wsp 0189115358 kuota terhad shj  
7. Ezri 4 - Sun 12/Jun/2016, 3:05pm
INCOME PASIF *_[Shopping Online]_*
_*(Need Registed Of Company)*_

_*Assalamualaikum...*_

*Happy CashFlow??* Saya mewakili syarikat saya *TC ENT* merupakan Vendor kepada Syarikat *I Synergy Holdings Berhad* yang berstatus _*(MSC)*_ sedang berkolobrasi dengan _*AIR ASIA, ALIBABA, LAZADA, ZALORA, AGODA, GROUPON & 70 Merchant*_ dalam platform Online. Program kami baru dilancarkan di *Malaysia* pada 7 Mei 2016 di _*PICC Putrajaya*_ & juga akan menembusi pasaran ASEAN. Oleh demikian, kami memerlukan _*Agent Online dengan kadar segera??*_. Sekiranya tuan/puan mempunyai Kenalan, Kawan-kawan & Saudara Mara yang berminat menjadi Agent kami sila pm di talian: 0103665687(EZRI)

www.smartsaver.my

_*(Aktif Sekali Income Berkali-Kali)*_
*First Leading Affiliate Malaysia*  
8. Jesslin81 - Sun 12/Jun/2016, 8:50pm
bisnes smoothie vending machine...layari www.fitgosmoothie.com untuk maklumat lanjut  
9. Rizlan Dani - Mon 13/Jun/2016, 7:32am
Jom sertai simpanan emas dinar secara digital.....untung bulan2..dpt emas fizikal......pertanyaan,wasap 0169713924 Roslan  
10. Iqbal 56 - Wed 15/Jun/2016, 3:21pm
Salam Ummi,

Whatsapp sy 013-4658823

Sy akan share bisnes yg baik kepada cik Ummi

InsyaAllah saya boleh bantu masalah cik Ummi  
11. Eddyzam - Thu 16/Jun/2016, 3:22pm
Mencari Perniagaan?
Tiada pengalaman?
Tiada modal?

Tapi ada perangan untuk berniagaa.

Kami sedia membantu dengan bantuan kewangan & tunjuk ajaran dari agensi berwajip.

Untuk maklumat lanjut hubungi 011-11236256  
12. Ziendegi Perfume - Sun 19/Jun/2016, 5:58pm
Jim buat perfume..modal rendah..untung besar..tgk kt page ziendegi perfume..whatsapp 0192023934  
13. Chris Seow - Tue 21/Jun/2016, 5:31pm
Call Center Plan
Staff Needed :
Call Centre Agent : 5 person
Admin : 1 person
Salesman : Existing you have (or 3)
Manager : -

Law of Average
10 calls : 3 appointments : 1 buy

Minimum Margin
1 day : 80 calls : 5 staff : 50% Loan approved : 20 sales
20 days : 80 calls : 5 staff : 50% Loan approved : 400 sales

Minimum Margin : RM300/case
REVENUE : 400 sales = RM120,000

Starting Cost
6 Laptop : RM7,000
5 Line : RM1,500
Office Equipment + Desk : Optional

Monthly Fixed Cost
Fixed Salary : RM1,800 x 6 person (Admin + 5 Call Agent)
Phone Bill : RM2,000

Staff Salary
Call Agent : RM1,800 + Commission (RM300/unit)
Salesman : RM900 + (RM700/unit) note : If customer no request discount or free gift
Admin : RM1,800

Operation Flow
This part I will discuss further as typing is not easy to explain.

Quotation
Initial : RM50,000
Contract : I will take care of the entire operations and duplicate to the manager
3 Months Period Revenue : RM60,000/month
6 Months Period Revenue : RM120,000/month
I would like to further discuss on the profit sharing and company growth.

Note : Figures showing are at minimum margin, and I did not include chances of trade in vehicle sales.

Regards,
Chris Seow
012-9209862  
14. Ruszi - Sat 25/Jun/2016, 9:59pm
Assalam Puan dan juga pada Rakan-Rakan yg ingin mencari peluang business terkini jika Berminat dalam business silver boleh email saya ruszi72@yahoo.com  
15. Jusri 2 - Sun 26/Jun/2016, 1:21am
Assalamualaikum, jika berminat menceburi perniagaan telco, dengan modal yang minima, boleh buat secara online.. website diberi percuma, support group dan peluang menjana pendapatan pasif setiap bulan..
whatsapp saya 0129343763
boleh rujuk website www.jusri.onexox.im  
16. Rizlan Dani - Mon 27/Jun/2016, 12:55pm
MAHU INCOME BLN2 PASIF 10%-20% BLN2...WASAP SAYA 0169713924(ROSLAN)  
17. Mohd Firdaus 100 - Thu 30/Jun/2016, 2:39am
salam sejahtera, sy ingin membuat tawaran kepada suri rumah penggangur dan sesiapa sahaja yg berminat untuk buat duit sebenar 100% dri rumah. Teknik yg sy miliki ni telah berjaya menjana pendapatan yg terbukti. Saya sendiri mempunyai rekod jualan, wasap m2u, cimb dan sebagainya. Income mingguan semakin bertambah setiap bulan, bermula dri 100 ke 200, 400 dan tidak mustahil melebihi 1000 mingguan. Ingin sy tegaskan biz ni bukan forex, bkn mlm, bukan saham tetapi berjual beli secara moden. Dengan teknik ini anda akan memiliki store online pd modal 0 dan dilihat store anda memunyai klik yg sngat tinggi, dilihat diseluruh malaysia. Store dan biz yg anda miliki akn mempunyai brg2 yg sgt byk yg mempunyai permintaan dari org ramai. semua rahsia ni sy dedahkn secara personal coaching one to one. tak perlu fb tak perlu insta. hanye bekerja dri rumah 100%. Wasap sy di 011-23376141. Tempat terhad. kerja anda mostly tunggu wasap org nak beli then check m2u atau cimbclikcs duit dah masuk dri customer. :-), hanye yg serius sahaja. Teknik ini bukan free, sy ada kenekan profesional fees pd hrga yg berpatutan dgn keuntungn yg bakal dimiliki.  
18. Harumiawi - Fri 1/Jul/2016, 1:28am
Jual ayam goreng harumi, 0165245697  
19. Mohd Firdaus 100 - Sat 23/Jul/2016, 3:26pm
salam sejahtera, sy ingin membuat tawaran kepada suri rumah penggangur dan sesiapa sahaja yg berminat untuk buat duit sebenar 100% dri rumah. Teknik yg sy miliki ni telah berjaya menjana pendapatan yg terbukti. Saya sendiri mempunyai rekod jualan, wasap m2u, cimb dan sebagainya. Income mingguan semakin bertambah setiap bulan, bermula dri 100 ke 200, 400 dan tidak mustahil melebihi 1000 mingguan. Ingin sy tegaskan biz ni bukan forex, bkn mlm, bukan saham tetapi berjual beli secara moden. Dengan teknik ini anda akan memiliki store online pd modal 0 dan dilihat store anda memunyai klik yg sngat tinggi, dilihat diseluruh malaysia. Store dan biz yg anda miliki akn mempunyai brg2 yg sgt byk yg mempunyai permintaan dari org ramai. semua rahsia ni sy dedahkn secara personal coaching one to one. tak perlu fb tak perlu insta. hanye bekerja dri rumah 100%. Wasap sy di 011-23376141. Tempat terhad. kerja anda mostly tunggu wasap org nak beli then check m2u atau cimbclikcs duit dah masuk dri customer. :-), hanye yg serius sahaja. Teknik ini bukan free, sy ada kenekan profesional fees pd hrga yg berpatutan dgn keuntungn yg bakal dimiliki.  
20. Snain - Wed 27/Jul/2016, 1:15pm
salam cik/puan ummi, wasap saya & saya boleh share detail bisnes bermodal kecil sebanyak rm 100 sahaja, passive income dan mudah.boleh buat secara online dan offline, jimat masa dan ia bukan MLM.. pulangan pun ALHAMDULILLAH menarik, rajin usaha INSYAALLAH berganda rezeki..

ain 014 539 2590
email - snain_89@yahoo.com  
21. Mohd Alif Suhaili - Tue 2/Aug/2016, 10:13pm
Ummi Kalsum Binti Abd Mujid , boleh berikan email pada saya untuk saya perjelaskan secara detail dan mudah pihak cik/puan untuk baca.

Boleh whatsapp pada saya :
0133002274  
22. Wan Hashim 2 - Mon 8/Aug/2016, 3:45pm
aku cari agen n stockist utk product yg mmg amik dr kilang ..makcik aku pengasas produck ni.. so tak perlu risau pasal keubtungan hasil jualan dari agen kepada agen kepada agen dan kepada anda!!!!
so roger je bo 0162224743 kalau nak tau...  
23. Hafizzal - Wed 24/Aug/2016, 1:55am
Pen Body perfume sekarang dh jadi produk laku keras di mana customer selalu repeat order. Margin keuntungan yg tinggi. modal pun tak banyak (rm 50 je)
AGEN SELURUH NEGARA DIPERLUKAN..!!  
24. Razali Kiki 2 - Sat 27/Aug/2016, 10:26pm
Cadangan saya Labur di Pelaburan emas Zenithgold.. Modal minima Rm380.selepas 400 hari gerenti anda dapat 2 untung iaitu :
Wang dan emas..

Napa x percaya .law berani nak tahu WhatSapp Saya 0165097687

saya yakin anda terpikat dan tergoda  
25. Norizaham Izaham - Mon 26/Sep/2016, 11:50pm
Buka futsal..modal tinggi sikit...lepas buka goyang kaki..Sebulan 10k 15k 20k keuntungan...what app saya izaham 01127481651  

Page 1   (Total 25 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..