Mencari Bisnes yang Sesuai Dengan Modal RM100k.
Amra0628 - Wed 12/Jul/2017 9:28am [Last Comment]
Salam warga Majalah.

Saya nak minta pendapat semua.

Bisnes apa yang boleh saya lakukan dengan wang berjumlah RM100K?

Mohon komen yang bernas sahaja.

Niche: Mencari Pelabur | Ingin Berniaga
Discussion Live Whatsapp Group - Majalah.com ShopCart
Pelancaran Shopping Cart utk peniaga pada Rabu, 5 Julai 2017.
Pembukaan Shopping Cart kepada Pembeli Rabu, 16 Ogos 2017.

Memperkasakan Pekerja Berkemahiran Industri Halal Melalui Badan Peneraju Industri
Isnin 31 Jul 2017, Bangi Putrajaya Hotel, Terhad 30 Orang
Terbuka Kpd Semua Ahli/Bukan Ahli DPMM Putrajaya
     
  1. Man21 3 - Wed 12/Jul/2017, 9:46am
    saya memerlukan bantuan harp encik dpt membantu, bleh email sy nahimungkar8@gmail.com  
  2. Shafiq Shokri - Wed 12/Jul/2017, 10:12am
    Wassalam Cik,

    Jika Cik mencari bisnes yang telah lama bertapak di Malaysia hampir 40tahun dan mahu jadi sebahagian dari pemilik bisnes dengan peluang janaan bonus berganda-ganda, Cik boleh pilih salah satu atau semua lebih 450 produk dalam bisnes ini.

    Jika berminat boleh hubungi saya di 0113-5705060 atau email shafiqshokri@gmail.com.

    Terima kasih.  
  3. Alimamak - Wed 12/Jul/2017, 10:28am
    Kalau 100k tu boleh la niaga dlm msia ni...kalau awak x de pengalaman saya berani cop awak akan habis wang keseluruhan dgn mudah...banyak giler penipu sekarang ni..macam2 cara dan kaedah diguna..kalau nak bis, belajar jadi kuli dulu baru cari experience...lpas tu cuba buat kecil2lan dan maintain dulu...dalm setahun da ok baru besarkan sedikit2...kalau awak terus labur 100k memang kedana la jawabnye haha...good luck  
  4. Alimamak - Wed 12/Jul/2017, 10:36am
    Oh sorry..awak mintak pandangan biz apa ya...ok,sy bg beberapa biz yang awak pertimbang sendiri..
    1.sekarang grab dan uber banyak memerlukan pemandu,jadi ramai org nk jd pemandu..masaalahnye keta x ada..so awak buat keta sewa under grab uber...payment in sya allah canteeek
    2.buat satu industri kecil sewa dimana2 stor buat kilang jual batang tebu siap kikis kulit
    3.join mana2 kedai makann melayu yang popular beli raw metarial dan guna namanya sebagai partner
    4.dan lain2...ilmu tu mahal harganya dr wang ringgit hehhe  
  5. Ct 56 - Thu 13/Jul/2017, 1:30am
    Sy sedang mencari rakan kongsi utk kafe sy.. Utk detail blh wasap Sy 0177724498  
  6. Abdulrasip - Thu 13/Jul/2017, 5:41am
    Saya sedang mencari rakan kongsi untuk perusahaan ayam organik . Kalau ada yang berminat sila hubungi saya di 0127350573 untuk berbincang. terimakasih .  
  7. Nurfa 4 - Thu 13/Jul/2017, 10:50am
    buat produk jenama sendiri. moq rendah. modal kecil. untung besar. xsmpai 5k pun. tp untung 15k ke atas. whtsapp sy jika berminat. 0109298106.  
  8. Edry 8 - Thu 13/Jul/2017, 11:56am
    Tuan, Sila rujuk advertisement saya, mungkin berminat. Saya memerlukan MR. Funder dgn jumlah RM25,000. pulangan profit jika bersetuju 36 bulan x RM1000.00 = RM36,000.
    Whatsapp saya di talian 017 4507324 / email lazyboystravelodge@gmail.com.

    http://www.majalah.com/?classified.funder-investor-untuk-backpackers-hostel-atau-budget-guests-house-good-invest.G24GSKQQCR  
  9. Nasrul 68 - Thu 13/Jul/2017, 12:17pm
    pati perfume borong 250ml rm70 ada pertanyaan , sila hubungi nasrul atau petra ? 01111266082 / 0102778494
    khas untuk peniaga kecil.
    masih mencari cari pati tulen 100% tanpa campuran

    Men:
    Bvlgari - Aqva Pour Homme
    Bvlgari - Men
    Bvlgari - Extreme
    Burberry - The Beat
    Burberry - Brit
    Calvin Klein - CKin2U
    Calvin Klein - Escape
    Calvin Klein - Eternity
    Calvin Klein - One
    Calvin Klein - One Shock
    Calvin Klein - Euphoria
    Carolina Harierra - 212 VIP
    Carolina Harierra - 212 Men
    Chanel - Allure
    Chanel - De Blue
    Christian Dior - Fahrenheit
    Christian Dior - Fahrenheit 32
    Christian Dior - Homme Sport
    Davidoff - Coolwater
    Davidoff - Hotwater
    Davidoff - The Game
    Davidoff - Echo
    Davidoff - Champion
    Dunhill - Desire Blue
    Dunhill - Desire Red
    Dunhill - London
    Gorgio Armani - Black Code
    Gorgio Armani - Aqua Di Gio
    Gorgio Armani - Code Sport
    Gorgio Armani - Si
    Gucci - Gucci Guilty Pour Homme
    Gucci - Rush
    Hugo Boss - Boss Bottle
    Hugo Boss - Red
    Hugo Boss - Hugo
    Hugo Boss - Hugo Energise
    Hugo Boss - Orange
    Hugo Boss - In Motion
    Issey Miyakie - L'eau D'issey
    Jean Paul Gautier - La Male
    Mont Blanc - Starwalker
    Paco Rabbane - 1 Million
    Paco Rabbane - Invictus
    Paco Rabbane - Black XS
    Ralph Lauren - Polo Sport
    Ralph Lauren - Polo Black
    Ralph Lauren - Polo Blue
    Ralph Lauren - Polo Red
    Versace - Eros
    Versace - Blue Jeans
    YSL - Kuoros

    Women
    Anna Sui - Dolly Girl
    Anna Sui - Rock Me
    Avril Lavigne - Forbiden Rose
    Beyonce - Heat
    Briney Spears - Fantacy
    Briney Spears - Midnight Fantacy
    Burberry - Body
    Burberry - Brit
    Burberry - Weekend
    Chacarel - Amor Amor
    Calvin Klein - CKin2U
    Calvin Klein - Escape
    Calvin Klein - Eternity
    Calvin Klein - One
    Calvin Klein - One Shock
    Calvin Klein - Euphoria
    Carolina Harierra - Good Girl
    Carolina Harierra - 212 Sexy
    Carolina Harierra - 212 Women
    Chanel - Chance
    Chanel - Allure
    Chanel - No 5
    Chanel - Coco
    Chanel - Coco Mademoiselle
    Chloe - Chloe
    Chloe - Roses De Chloe
    Christian Dior - Addict
    Christian Dior - Addict 2
    Christian Dior - Jadore
    Christian Dior - Midnight Poison
    DKNY - Be Delicious
    DKNY - Be Desired
    DNKY - Be Tempted
    DKNY - Be Electric
    Dolce & Gabbana - D&G
    Elizabeth Arden - Green Tea
    Elizabeth Arden - Untold
    Escada - Cherry In The Air
    Escada - Joyful
    Escada - Pacific Paradise
    Estee Lauder - Pleasure
    Estee Lauder - Sensous
    Gorgio Armani - Code
    Gorgio Armani - Si
    Givenchy - Very Irresistable
    Givenchy - Play Intense
    Gucci - Flora
    Gucci - Guilty
    Gucci - Rush
    Hugo Boss - Orange
    Hugo Boss - Femme
    Hugo Boss - Nuit
    Issey Miyake - L'eau D'issey
    Jenifer Lopez - Still
    Kenzo - Flower
    Lancome - Hypnose
    Lancome - Miracle
    Lancome - Tresor
    Lancome - Tresor In Love
    Marc Jacob - Daisy
    Marc Jacob - Dot
    Marc Jacob - Honey
    Marc Jacob - Oh! Lola
    Paco Rabbane - Lady Million
    Paco Rabbane - Black XS
    Paco Rabbane - Olympea
    Paris Hilton - Passport
    Paris Hilton - Paris Hilton
    Paris Hilton - Can Can
    Paris Hilton - Siren
    Prada - Candy Florale
    Selvatore Ferragamo - Incanto Shine
    Victoria Secret - Bombshell
    Victoria Secret - Scandalous
    Victoria Secret - Fearless
    Victoria Secret - Love Spell
    Victoria Secret - Sweet Temptation
    YSL - Mon Paris
    YSL - Opium
    YSL - Rive Gauche

    Pati minyak wangi malaysia
    Pati perfume Malaysia  
  10. Cikgu Haz - Thu 13/Jul/2017, 2:10pm
    Review Jutawan App - adakah produk Jutawan App Scam, Jutawan App Tipu
    .
    Buat Duit Pantas Dgn ROBOT Android
    .
    Hanya Guna Aplikasi Jutawan App
    .
    Klik sini >> http://pakteh.com
    .
    .
    Tag:
    jutawan aplikasi, jutawan app tipu, aplikasi jutawan app, jutawan app review, mohd afiq danial, jutawan app betul ke, betul ke jutawan app tu, download jutawan app, muat turun jutawan app, app jutawan scam  
  11. Qaznie - Thu 13/Jul/2017, 8:04pm
    asalam, saya salah seorang anggota polis , saya ada buat partime sahaja di syarikat ahb di petaling jaya hanya untuk bumiputra sahaja ,keuntungan saya sekarang 9k sebulan tanpa usik gaji. berminat call whatapp saya 0165258483  
  12. Mohd Ridhuan 9 - Thu 13/Jul/2017, 8:30pm
    Salam Sejahtera ,

    Di sini saya mencari partner / JV untuk Syarikat Membekal Keperluan Pejabat Ke jabatan kerajaan.
    Untuk makluman Syarikat saya dah beroperasi Aktif lebih dari 4 tahun dan berstatus Enterprise.
    -Memerlukan Suntikan tambahan dana dari pelabur / partner ( Surat Perjanjian Pelaburan akan disediakan) untuk menambah bilangan pekerja ( Tele-sales )
    juga untuk kukuhkan kewangan untuk menyertai tender2 dan menyertai lebih banyak tawaran tender dan sebutharga kerajaan.
    -Syarikat kami mempunyai hubungan yang baik dan rekod yang baik di setiap agensi kerajaan.
    -Aktif dan Berjaya kekalkan target total sales 50K sebulan ke jabatan kerajaan
    -beroperasi di gombak ,
    Jika berminat atau nak tahu lebih lanjut tentang perniagaan saya boleh datang ke office atau email ke mifniaga@yahoo.com / 03-61208338 Riduan TQ  
  13. Bryan 15 - Fri 14/Jul/2017, 1:08am
    Kepada Amra, jika berminat nak melabur dalam perniagaan yang saya usahakan/idea yang ada, bolehlah emailkan contact detail anda ke: bhobbymy@gmail.com atau berhubung terus ke 01110051557. Di sini bolehlah berbincang lanjut tentang proposal yang akan saya kongsikan. Terima Kasih  
  14. Ptboy85 - Fri 14/Jul/2017, 12:56pm
    *JUTAWAN APP INI APA SEBENARNYA ?*

    App ni umpama fb...boleh digunakan utk promo bisnes lain..just setting dalam apps dan tekan start utk apps ni jalan sendiri utk promosikan bisnes kita sendiri

    cthlah owner fb tu offer..sapa berjaya jual apps fb ni akan diberi komisen rm200/sale

    Rasanya kita akan promo tak sbb apps tu bagus

    Camtu jugak apps ni..bila kita promo apps ni dan berjaya jual.akan dpt rm200/sale

    Jadinya anda nak promo apps ni ke tak utk dptkan komisen..

    Promo apps ni dia boleh auto gunakan apps tu sendiri just tekan start dan akan jalan sendiri..

    Boleh jugak terus dari apps ni kemana2 media social yg telah disediakan dlm apps ni

    sambil tu anda promokan link affiliate apps tu dimana2 fb ke wasap group semua2 la secara manual macam biasa kita promo tu

    Mana nak register affiliate ?

    Buka ebook tengok mukasurat 70 yg diberi dan ikut arahan seterusnya

    Bila org klik dan beli..kita dpt sale dan boleh tengok sale di button ''pendapatan'' yg ada dlm apps tu

    Apps ni semua lengkap dan sekarang saya pun guna apps ni utk promosikan bisnes saya sebab semuanya tersedia dlm apps ni

    *INGAT*

    Jika tidak mendapat apa2 pulangan, pihak admin akan refund balik modal dalam masa 60hari. Sila simpan resit pembayaran dan email admin untuk claim semula.
    Jangan tunggu lama-lama.. klik dibawah ini..
    πŸ‘‡πŸΌπŸ‘‡πŸΌπŸ‘‡πŸΌπŸ‘‡πŸΌπŸ‘‡πŸΌ
    http://j.mp/2ss1h9a  
  15. Hairul 152 - Fri 14/Jul/2017, 2:51pm
    Blh pm sy 0108986848  
  16. O11 - Fri 14/Jul/2017, 11:54pm
    akaun baru mcm scam je  
  17. Ezri 4 - Sat 15/Jul/2017, 12:40pm
    Salam amra0628..saya ada peluang perniagaan bernas utk anda..

    Keuntungan : transaksi retail perbelanjaan online & offline
    Pasaran : Malaysia & Indonesia

    P/S nak tahu lebih lanjut..call/wasap no dibawah

    010-3665687  
  18. Chef Shahrir - Thu 20/Jul/2017, 12:25pm
    Bukak Simple Central Kitchen. Buat bisnes :
    Food Manufacturing. Konsep Ready To Eat (Cook-freeze @ fresh delivery & ration pack concept), Food Paste. Beleh dapat grant.. Dalam masa yang sama jalan bisnes katering.  
  19. Mohamed Shariff Mat Jam - Thu 20/Jul/2017, 3:28pm
    Berminat catering & food truck
    Saya sedang mencari rakan niaga
    Perniagaan masih berjalan pealatan
    Sedia ada saya mencari tukang madak
    Briyani & nasi ayam berminat whatsap
    011 52915553 instagram shariffmj
    Fb smji catering & event  
  20. Amirul Hadi Azmi - Thu 20/Jul/2017, 5:48pm
    bisnes carwash automatik memeang terbaik boleh hubungi saya 013-4444115..
    kami dar BMR Consultant boleh bantu..boleh set masa utk sesi perbincangan :)  
  21. Vita 2 - Thu 20/Jul/2017, 9:29pm
    bt bisnes rumah burung walet lgi bgus  
  22. Mohamed Shariff Mat Jam - Fri 21/Jul/2017, 9:54pm
    Maaf tuan hati dlm MC  
  23. Hasan Alwi - Sat 22/Jul/2017, 4:16am
    join busines haji. keuntungan 10-50% seminggu. mudah dan senang. Halal dan patuh syariah. Jom kita jumpa. whps 01156921729  
  24. Cikgu Fizi 2 - Mon 24/Jul/2017, 12:39am
    Jika tuan berminat untuk invest dalam projek JV lombong emas pulangan lumayan..boleh pm.or deal..sbb doc syarikat complete..boleh bincang n lihat sendiri potensi biz ni...whataps sy 0194491892..(jika berminat)  
  25. Farah 1002 - Mon 24/Jul/2017, 9:59am
    perlukan khidmat guaman 0108022550  
  26. Mocta - Tue 25/Jul/2017, 12:13am
    Assalamualaikum
    Saya cadangkan tuan beli tanah secara pukal dikawasan berpotensi membangun dan pecahkan kepada housing lot..Disetengah2 tempat RM100k dah boleh beli 2 ekar tanah..boleh dipecah kepada 12 lot..harga jualan minima RM25k/ Lot..
    Bisnes ni dijamin tak rugi kerana yang dibeli adalah tanah..dan dapat tanah..bukan dapat point dll..
    Saya boleh perkenalkan Tuan kepada kawan2 yang menceburi bidang ini untuk Tuan belajar selok belok bisnes yang menguntungkan ini..
    0139538089/0139007791 Mokhtar  
Page 1   (Total 26 comments)
Your Comment:
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.