Alimamak

Profile
Forum NickAlimamak
RegisteredWed 2/Jan/2013, 8:49am
Topics by Alimamak
1Pelabur Diperlukan, Labur 50k, Profit 50k Dlm 6 Bulan (6) - Mon 18/May/2015 11:09am
2Baja Urea dari Rusia Ukrain dan Belarus (2) - Tue 30/Dec/2014 2:17pm
3Corner Lot Kedai untuk Disewa Tingkat Atas dan Bawah - Puncak Jalil (1) - Tue 1/Apr/2014 10:36am
4Bekalan Kelapa Setiap Negeri (1) - Mon 9/Dec/2013 2:27pm
5Ingin Tahu Cara untuk Import Kelapa? (5) - Mon 28/Oct/2013 11:17am
6Menjual Anak Itik. - Tue 3/Sep/2013 10:11am
7Mesin Santan dan Pemarut Kelapa Berkuasa Tinggi (4) - Sat 23/Feb/2013 12:39pm
Comments by Alimamak
1Berhati Hati Jika Anda Kesusahan dan Ada Individu yang Kononnya Ingin Membantu. - Fri 22/Feb/2019 11:39am
adley sham bin yahya orang dh dkt 50an... cara nak dia pulangkan duit atau kene sesuatu yang akan membuatkan dia pulang duit.. 1.buat solat sunat khas 2 rakaat supaya dia pulangkan duit atau terjadi apa2 padanya 2.lepas solat sunat buat tahajjud 2 rakaat dan bila diakhir sujud bacalah bacaan doa tahajud dan disertakan doa untuk tujuan atas tadi(waktu yang sesuai jam 3 pagi) 3.buat 3 malam berturut2.pastikan buat dengan hati yang ikhlas..in sya allah dikabul..tiada hijab bagi doa2 orang yang teraniaya.. selamat mencuba
2Berhati-Hati Jika Anda Mencari Funder/Pelabur - Fri 15/Feb/2019 2:57pm
good job bro..saya dah lama berehat hehehehe...teruskan usaha anda
3Untuk Perniagaan yg Memerlukan Kewangan - Sun 6/Jan/2019 10:37am
Kepada saudara hazrul,terus report pada admin boss..admin sangat cepat bertindk sekarang
4Bisnes Apa yang Sesuai Dengan Modal RM10k - RM50k - Fri 21/Dec/2018 12:59pm
Kalau nak cepat naik MLM la bang hehehe
5Bisnes Apa yang Sesuai Dengan Modal RM10k - RM50k - Fri 21/Dec/2018 12:56pm
Nanti kalau deal dengan sapa2 jumpa depan2 ambik gambar selfie..kalau agak2 taknak je tu la scammer tipu banyak duit org
6Pelabur Diperlukan, Labur 50k, Profit 50k Dlm 6 Bulan - Sat 24/Nov/2018 10:39am
Oh manusia atas saya ni..mai bg contact kita jumpa lihat bis trading saya...iklan saya di mj ni pn mana ada funder pon..saya still on projek sampai skrg..org skrg berhati2 bro..mai jumpa bg no..saya pn dah lama teringin nak jumpa saudara..saya kat shah alam je ni pun..awak kat mana..sarawak ke atau ganu hehe
7Memerlukan Support Funding Project - Wed 21/Nov/2018 10:45pm
Hi,lama menyepi nama ni...baru jumpa id ke bro ganu...dah tua bro bertaubat la...dah nak masuk 50an dah pun...cmna la mati nnti agaknya...hidup pasti x senang...sentiasa dlm ketakutan pada bayang2 sendiri.. Kepada admin mj..tolong block acc ni...
8Pengamal Perubatan Tradisional atau Lebih Dikenali Sebagai Bomoh - Wed 14/Nov/2018 11:08pm
Satu lagi,jagan lupa bertaubat ye...nasihat untuk diri saya juga...
9Pelabur/Sleeping Partner Dalam Perniagaan Kerepek Ubi Cheese Open - Wed 14/Nov/2018 8:42pm
Salam tuan tanah...jika dapat panggilan dr mana2 individu yang menawarkan pinjaman hanya melalui telefon dan meminta 5-10% deposit dari tuan tolong abaikan..itu adalah scammer...dalam ni mmg banyak.kalau dia berjumpa pun dia takkan lama sebab takut kene tangkap orang lain,so sila berhati2 ya..tq
10Pengamal Perubatan Tradisional atau Lebih Dikenali Sebagai Bomoh - Wed 14/Nov/2018 8:32pm
Subhanallah,maha suci allah..semoga kita sempat bertaubat dr melakukan syirik..kembalilah ke jalan yg benar wahai saudaraku..berehatlah saudara dari menaip apa2 benda x berfaedah yg mendatangkan murka allah..kalau sesak kewangan bekerjalah dengan tulang 4 kerat kita..janganlah cari jalan mudah suruh orang bank inn duit.berhentilah saudara..awak dan saya sudah tua..nasehat apa pun awak ttp buat juga?saya nak tanya..awak ni muslim ke bukan..tak serik2..
11Mencari Dana untuk Bisnes Limousine di KLIA. - Sun 11/Nov/2018 3:01pm
Kl travelove..kakau nak tahu,watanbusiness nick name kat atas tu la scammer.dia mesti dah call awak kan..dia cakapla ada fund berjota2 duit tipu orang..tapi last2 dia minta bayar pendahuluan % kat orang nak pinjam kat dia.lps bank inn comfirm hilang..awak boleh cek dekat despute topic majalah ni..semua nama palsu dia yg nak bagi loan adalah orang yabg sama..moderator pn dah cekap buat kerja...report dia rerus block.
12Funder untuk Perniagaan - Sat 10/Nov/2018 11:33am
Kerja keras kau ya...taubatla bro...kita ni dah semakin tua...cuba try berenti..jgn cuba2 taip apa2 lagi..dah2 la tu...kau terlalu banyak mencuri...kalau kau orang islam,cmna la agaknya kau nak bertanggung jawab nnti .hutang 1 sen pun berat nak jawab dpn allah..ni kan pulak ratusan riban..ya allah...terbalikkan hati hamba ni kepada org yg beriman padamu..ammin
13Perubatan Jarak Jauh - Fri 2/Nov/2018 2:49pm
Dah tak buat iklan pinjaman ke 😂😂.jadi bomoh temberang plak..nnti sapa2 call mintak bank inn dl ye...pass bnk inn tukar nama lagi ulam raja pulak..
14Pembiayaan Perniagaan Rakan Niaga SME - Tue 30/Oct/2018 7:02pm
Satu lagi yg tgh aktif nama dia watanbisnes..org yg sama
15Pembiayaan Perniagaan Rakan Niaga SME - Tue 30/Oct/2018 7:00pm
Salam bro hairul nizam,mamat atas ni buat keje dah lama dr tahun 2013..saya dah mention dan alert banyak kali dah...still ramai yg kene tipu...hmmm...mamat atas ni orang terengganu umur hujung 40an..dulu awal 40 an
16Modal RM500 - Fri 19/Jan/2018 3:03pm
Program isi minyak keta sendiri...500 tu sng2 je abis hehe
17Hati2 Bila Membuat Urusniaga (Penjualan Perniagaan) - Tue 9/Jan/2018 2:11pm
Dalam ni hampir terkena,tapi deal orang luar 2 3 kali juga kena..walau dgn kwn2 kita kenal sekalipon.
18Hati2 Bila Membuat Urusniaga (Penjualan Perniagaan) - Mon 8/Jan/2018 10:39am
Agen ni dalam 10 orang 9 menipu..lagi2 dalam internet..yang dapat deal dgn owner dpn2 pun kene tipu apa lagi agen..orang2 yang allah dah gelapkan hatinya mana kenal dosa pahala..sebutlah apa2 pun neraka ke haram ke dia tak peduli sebab sudah sebati jd darah daging...orang2 cmni tau tak takut ape?takut kene tangkap masuk mahkamah dan penjara..dia tak takut kematian selepas kehidupan..dan trend sekarang ni orang buat kerja menipu satu pekerjaan untuk mendapatkan wang mudah.
19Saya Perlukan 3k Hari Ni - Sat 16/Sep/2017 2:02pm
Kepada insanterdesak..sila lapor kepada PPIM terdekat anda...jagan buat tindakan sendiri dimana anda rasa anda dapat selesaikan masaalah anda tanpa bantuan sesiapa..sebenarnya along ni dah guna macam2 stategi untuk paksa awak terus membayar..walaupun awak dapat bayar 3k belum tentu selesai hutang awak..so dengar la nasihat saya yang x seberapa ni.
20Pembekal Kelapa Tua Dari Sabah - Wed 13/Sep/2017 2:36pm
Bro kamisan 2,x perlu la beremail2 ni bro...banyak pemborong kelapa mana sempat nak belek2 komputer ni...kalau yang sempat belek2 ni mesti agen baru nak try market..pergi sabak dan bagan datok tu bersepah pembekal...nak kelapa indon senang,pg je batu pahat tu kat minyak beku port..jumpa terus pengimport..semua cina kat sana..x de nye melayu.dulu saya deal dengan kilang pun mana ada email2 ni boss...sory to say..kilang ni gentle,dia terus bukak harga (dia tahu harga pasaran)..yang penting mesti ada permit
21Mencari Bisnes yang Sesuai Dengan Modal RM100k. - Wed 12/Jul/2017 10:36am
Oh sorry..awak mintak pandangan biz apa ya...ok,sy bg beberapa biz yang awak pertimbang sendiri.. 1.sekarang grab dan uber banyak memerlukan pemandu,jadi ramai org nk jd pemandu..masaalahnye keta x ada..so awak buat keta sewa under grab uber...payment in sya allah canteeek 2.buat satu industri kecil sewa dimana2 stor buat kilang jual batang tebu siap kikis kulit 3.join mana2 kedai makann melayu yang popular beli raw metarial dan guna namanya sebagai partner 4.dan lain2...ilmu tu mahal harganya dr wang ringgit hehhe
22Mencari Bisnes yang Sesuai Dengan Modal RM100k. - Wed 12/Jul/2017 10:28am
Kalau 100k tu boleh la niaga dlm msia ni...kalau awak x de pengalaman saya berani cop awak akan habis wang keseluruhan dgn mudah...banyak giler penipu sekarang ni..macam2 cara dan kaedah diguna..kalau nak bis, belajar jadi kuli dulu baru cari experience...lpas tu cuba buat kecil2lan dan maintain dulu...dalm setahun da ok baru besarkan sedikit2...kalau awak terus labur 100k memang kedana la jawabnye haha...good luck
23Pelabur Diperlukan, Labur 50k, Profit 50k Dlm 6 Bulan - Fri 2/Dec/2016 10:24pm
Akak,kata saya makan duit akak...saya dah call dan suruh akak clearkan nama saya..saya x tau akak deal dengan sapa..sya tanya bila nak jumpa tp x jawab...sapa la natang guna id orang lain untuk menipu ni...kesian akak ni
24Sedang Mencari Full Time Bisnes - Selangor - Sun 2/Oct/2016 3:03pm
Simpan duit bro...buat masa ni mmg x de biz yang boleh move on disbabkan ekonomi negara kita...kalau nak meniaga kecil2lan macam burger tu boleh la...kalau ttp biz pn hilang 2 3k jer..boleh timba pengalamn dulu..sedangkan petronas yang kaya berbilion pun dah teruk,ni kan pula bis biasa2?..sekadar nasihat...
25Modal 20k Sesuai Berniaga Apa? - Wed 18/May/2016 2:47pm
Bisnes MLM..cepat tertungging...hehe gurau jer
26Perlukan Serbut Harga Kelapa - Sat 23/Apr/2016 10:41am
As salam,sekadar pandangan..kepada pembeli@pencari bekalan kelapa,kalau nak cari kelapa tua.anda pergi pasar borong yang buat proses santan tu awal pagi agar anda jumpa pembekal..kat sana nnti anda boleh deal terus dengan pembekal...harga x kan dapat bwah 1.5 kalu kelapa kg..kalau terlalu tekan nak murah ni biasa orang baru nak niaga yg blom tau harga pasaran dan saingan semasa..kalau setakat nak 5k biji seminggu depa boleh bekal x de masaalah..orang2 kampung ni niaga gantel x pakai email2 quitation pn..kalau betul2 nak niaga buatla apa yang saya sarankan..x yah la email2 ni...buang masa je...dah email x balas,dah balas nak murah pulak..bukan x boleh murah,boleh...tapi ambil la kuantiti puluh ribu biji per hantaran...baru ada sikit untung..maaf ye...pandangan
27Mencari Rakan Bisnes - Fri 29/Jan/2016 3:02pm
Bisnes makanan ni boleh Survive untuk kelangsungan hidup mmg btol...tapi nk berjaya dalam produk untuk niaga blom tentu..banyak lagi produk selain makann ni boleh berjaya..so ape2 pn good luck tuan tanah P/s..selalu orang yang berjaya x kan kongsi ape yang mereka usahakan,sbb 90% mereka ni sentiasa mendekatkan diri dgn allah..oleh itu rajin2 la solat yang wajib dan sunat tahajjud dan duha sekali...moga ditemukan dgn org2 ni...baru ade berkat...huhu good luck
28Mencari Pemborong Kelapa Tua Indonesia dan Tempatan - Perlis - Wed 20/Jan/2016 11:34am
Kan banyak dlm ni,call je la boss...untuk pengetahuan semua,harga kelapa indon pun dah mahal..bukan orang suka2 letak harga tinggi...punca currency matawang malaysia yg jatuh...
29Kelapa Tua (Grad A) Dari India Dalam Kuantiti yg Banyak - Tue 29/Dec/2015 2:03pm
Mahal sangat tuan,kalo sebiji 1 kilo dah jatuh rm 2 sebiji...ape2 pn gud luck bro...
30Lesen P Saya Tamat Tempoh Lebih Setahun - Wed 23/Dec/2015 4:51pm
X la...pegi jpj renew spt biasa...kna test semula jika mlbihi 3 taun
31Berminat Membuka Perniagaan - Fri 11/Dec/2015 10:55am
Zaman fitnah ni susah cari org jujur kak...harap berhati2...
32RM 20,000 - Apa Boleh Dibuat - Fri 11/Dec/2015 10:45am
Simpan buat pegi haji bro...nak melabur ke nak biz ape2 pun susah sekarang ni..ekonomi drop,duit jatuh harga,barang mahal...masa ni x sesuai berniaga...kalau ada pn cukup2 makan untuk cover bulanan..sekarang ni paling banyak MLM dgn FOREX je..tu semua ikut nasib la...tapi saya rasa lebih 90% menipu cuma nak duit saudara je..kalau nk labur jugak good luck...
33Pembekal Kelapa Import 2015 - Fri 14/Aug/2015 3:01pm
Norfaezah,tinggal no fon anda untuk sy hubungi
34Ingin Membuka Kedai Makan (Bangi/Kajang) - Minta Pendapat dan Panduan - Tue 4/Aug/2015 11:02pm
Jika minat nk jd trader boleh email saya darakula49@yahoo.com..sy bg no fon nnti
35Ingin Membuka Kedai Makan (Bangi/Kajang) - Minta Pendapat dan Panduan - Tue 4/Aug/2015 10:58pm
Maaf ya sekadar pandangan,pada saya berniaga restoran atau kedai makan ni mmg seronok bila ramai pelanggan,tapi bila tiada hmmm..kebanyakkan melayu kita ni suka berniaga makan2 ni yg berisiko disantau,kerja lbih 15 jam sehari,kos barang yg mahal,gangguan pihak berkuasa,masaalah pekerja yg banyak kerenah dan suka berhenti mengejut terutama yg tempatan.soalnya kenapa tidak lihat pada bidang lain seperti import eksport,transportation,dll yg dikuasai bangsa lain...bukan perlu modal besar pon,yg penting ada ilmu dan tahu selok belok perniagaan..sekadar pandangan
36Pembekal Mercun dan Bunga Api Sempena Hari Raya - Wed 24/Jun/2015 2:35pm
Murah rezeki kau bro huhu
37Ape Business nak Buat dgn 100k - Wed 10/Jun/2015 12:19pm
New id...gud luck bro..
38Pembekal Mercun dan Bunga Api Sempena Hari Raya - Fri 5/Jun/2015 2:08pm
Yg benar2 taikun ada di port klang org cina...import sekali 5 kontena 40 kaki...barang yg baru sampai di bungkus kemas dengan playwood seperti balutan mesin baru...nk load hanya guna foklift..kalau dh pecah2 kotak tu dh lbih 3 tangan. Modal lingkungan 300k 1 kontena bermacam2 jenis mercun dan bunga api..untung jual kat taikun ke 2 dh sekali ganda...org yg berikutnya lg berganda2....huhuhu..pengalaman 2012...sekadar kongsi
39Pertanian dan Penternakan - Thu 28/May/2015 1:20pm
Untuk keselamatan anda dr ditipu funder,pastikan anda bersua dan jgn lupa ambil gambar,pastikan funder itu mmpunyai watsap weechat atau seumpamanya...jika tiada besar kemungkinan dia adalah scammer..sbb selalunya funder akan minta jmpa secara private..lihat juga tarikh daftar nick name,jika baru x yah la...jika sudah lma dlm mjalah ni untuk kurg2 2 tahun,boleh dipertimbang jika funder berminat untuk melabur tanpa ada hitam dan putih,jgn teruskan sbb dia lebih berminat dgn wang anda sebenarnya..contohnya dian nk labur 100k,dia caj interest 10% dlm 10k..kalau nk fund dari dia kna bg 10% securiti atau bayar interest dulu dlm akaun dia..lps bayar cabut dan akan cari mangsa baru pakai nick name yg baru..yg dh bayar melopong.. selain itu,kalau funder tu loghat terengganu dan kurang hajo,itu adalah salah sorg dlm ni yg pnipu..suka tuka2 no tel dan minatnya memperdaya org nk jd funder..mula2 lembut...lma2 kurg ajar..kalau dia suruh bnk inn nama personel x payah buat..org yg saya kata diatas ni sudah guna lbih 20 nick name dlm majalah...kalo nk tau nm2 nya blh klick id saya selalunye funder jarang bg fon direct sbb x mahu diganggu...sekian...berhati2 semua
40Pelabur Diperlukan, Labur 50k, Profit 50k Dlm 6 Bulan - Tue 19/May/2015 1:09am
Tuan kalau x dpt watsap,sila save nama pada fon ditambah dgn +6010 504 7726..kalau x boleh juga,email saya darakula49@yahoo.com...saya akan watsap tuan mnggunakan no diatas
41Mencari Rakan Kongsi Perniagaan - Sat 16/May/2015 2:03pm
Keuntungan setahun sbgai partner 50k..bisnes realiti...email darakula49@yahoo.com..kebetulan cari partner baru
42Tak Tahu Apa nak Buat Dengan 100k - Wed 13/May/2015 2:26pm
Zailan,buat bisnes yg realiti seperti berniaga dan jadi trader atau pemborong...jika pandai dan kena gaya,dlm 6 buln 100k blh digandakan..spt yg sy buat sekarang...melabur emas@mlm@mcm2 lg yg bkn2 selalunya gagal...cuba la researh perniagaan apa yg sy katakan td...kalau bankrup pun puas hati sbb kita jlnkn sendiri...bankrupt duit kaya ilmu jadi pengukur perniagaan anda seterusnya
43Biz Pampers untuk Dijual. - Sat 9/May/2015 11:09am
Berminat darakula49@yahoo.com
44Saya Berminat untuk Membuat Pelaburan - Thu 7/May/2015 12:36pm
Kalau minat perlombongan arang batu dari kalimantan indonesia,boleh hubungi saya melalui email darakula49@yahoo.com..tempat belum teroka dan owner adalah partner sy sekarang ni..tuan boleh direct dgn dia..kosnya mmg juta2 ringgit..
45Perniagaan Air Batu - Jawa Timur - Mon 4/May/2015 2:11pm
Apa nama perusahaan anda di jawa timur tu,dimana jawa timur tu,sbb disana daerahnya besar2...sila email darakula49@yahoo.com..sy di probolinggo
46Mencari Pemborong/Agen Kelapa Tua - Sun 26/Apr/2015 8:31am
Siapa yg dpt email dr tuan tanah sila email sy..darakula49@yahoo.com..smpi ke hr ni x de respon hmmmm...niaga la btol2 tuan
47Miliki Kereta Idaman Bernilai RM 100k Keatas Dengan RM2k Sekali Bayar - Thu 23/Apr/2015 6:15pm
Bg no tel..nk call direct nk pastikan betul ke x mat ganu zuraida 38 yg penipu pinjaman tu...kalo bkn ok la,,maaf la...
48Mencari Bisness Conventional atau Bulan Ramadhan & Hari Raya - Sat 11/Apr/2015 8:39pm
Sesiapa yg pernah ditipu zuraida 38,ir wan muhd muiz,suraya haron,shed alwi 3,mohd azhar 17,syam 538,hilmi 15,hilmi 16,dana kita,baracuda,dan terbaru desa...semua nm ni adalah org yg sama..ambil deposit dari 5% hingga 15%konon nk jd funder tetapi mintak deposit dulu..apa yg dikata digital art tu mmg tepat dan betul..create id lebih 20 dlm 3 bulan..
49Pinjaman Perniagaan untuk yang Berminat dan Serius Mengembangkan Perniagaan - Sat 4/Apr/2015 12:40pm
Ni id keberapa la ko ni...lbih 10 id create dlm 3 bulan...admin.. ni Scammer...mat ganu ni...
50Mencari Pemborong/Agen Kelapa Tua - Sat 4/Apr/2015 12:30pm
Tuan email saya kalu serius berniaga