(TUTUP) Kepada Mana-Mana Kontraktor Kelas B, C, D & E (Melayu) - Sila Berikan Maklumat Syarikat (untuk Projek Sekolah)
Nursaadiah Binti Ibrahim @ Arilla Enterprise
Sat 11/May/2013 1:16pm [Last Comment]
UPDATE : 28 Mei 2013

Assalamualaikum,

Kepada mana-mana (ahli/tidak) syarikat kontraktor kelas B,C,D,& E MELAYU, pihak DPMM Putrajaya memerlukan maklumat syarikat tuan/puan untuk dimajukan bagi projek sekolah di beberapa buah negeri.

Maklumat-maklumat boleh diberikan dalam bentuk sama ada profail syarikat / maklumat (dalam bentuk word)
kepada kami melalui e-mail dpmm.putrajaya@gmail.com atau faks 03-88811552.

Maklumat tersebut mestilah mengandungi sekurang-kurangnya

1.Nama Penuh Syarikat
2.Tahun ditubuhkan
3.Alamat syarikat/perniagaan
4.Senarai projek lepas (jika ada)
5.Sijil berkaitan
6.Dan lain-lain yang dirasakan perlu

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya di talian 012-3511332 (call/sms/WhatsApp/e-mail)

Terima kasih

Niche: Dewan Perniagaan Melayu Malaysia | Kontraktor Pembinaan | Kontraktor Jurutera | Kontraktor Minyak Dan Gas | Kontrak Tender Kerajaan | Kontraktor Balak Dan Kayu | Kontraktor Pasir
 
1. Airist Management Resources - Sun 12/May/2013, 9:59am
Salam..

Jika di kedah ada sy berminat utk bekerjasama... sy ada group kontraktor dan wiring..

airistmr@gmail.com / 0112-8476 124  
2. Iwan 999 - Sun 12/May/2013, 12:55pm
Salam.
Kpd owner kontraktor apa2 kelas yg nak projek di semenanjung,sila emel profile company ke harta.i.ent@gmail.com.

Pastikan maklumat lengkap beserta salinan sijil terkini. Pastikan juga owner boleh menghadiri perjumpaan jika diminta.

Call/whatsapp
019-588 3232/ 017-535 7180  
3. Alafsha Enterprise - Mon 13/May/2013, 8:41am
alafsha luwu enterprise[ALE],memiliki pekerja 35 orang,mana2 syarikat yg berminat email kan muamarale35@gmail.com/0176555065/0169931909.Nizam muamar.  
4. Shaifful Anwar 2 - Mon 13/May/2013, 11:47am
Chara Iltizam Resources ( CIR ).

Pakar didalam kerja-kerja elektrikal , pembinaan dan sebagainya ...

En.Hisham 0196482 940

charailtizamresc@gmail.com  
5. Sallehuddin 7 - Wed 15/May/2013, 1:34am
pakar dalam bidang reka bentuk pembinaan mengikut ciri ciri gaya senibina yang diperlukan oleh pelanggan dalam apa jenis skala bangunan. mohd sallehuddin. 0137987635  
6. Quick Purple - Thu 16/May/2013, 10:28am
Kami pembekal pasir di dlm Malaysia & Luar Negara.Mencari pembeli pasir utk pembangunan di kawasan anda.kepada pemaju/kontraktor/syarikat/induvidu yg berminat membeli pasir sila emailkan LOI syarikat anda @ berhubung dgn pihak kami :-

dariusistanbul79@gmail.com
0133767471 - Wan / Zahir  
7. Husri - Sat 18/May/2013, 10:34am
Salam,

Tumpang Iklan. Sesiapa ingin Projek SPNB, pihak kami ada 10 ribu unit rumah. 1 unit kami tawar RM50 K. 1.5% Upon sign agreement dengan kami. LA ready dari SPNB. Jika berminat sila emailkan LOI syarikat anda kepada kami at mohdhusri@yahoo.com  
8. Eydan - Sat 18/May/2013, 2:26pm
Projek perumahan SPNB sebuah bukan ker berharga RM65k ke atas..
Area Penang ada tak bro..pls email syarat2 yang d perlukan..
idan_ms9@yahoo.co.uk  
9. Zack Trade Exclusive - Sun 19/May/2013, 8:28pm
asalamualaikum...dan salam sejahtera...kami zack tel engineering sdn bhd pakar dalam kerja2 kejuruteraan telekomunikasi dan sebagai pembekal mempunyai fasiliti dari institusi kewangan sebnyk 1 juta rm sedia menyahut cabaran dan seruan dlm membangunkn agenda pembamgunan negara...sekian..  
10. Syafiqjumadi - Sun 19/May/2013, 8:31pm
Salam semua.tumpang iklan.Kami menawarkan pkerja bangladesh yg brpngalaman dan mempunyai permit dalam bidang construction..hanya bekalkan untuk 30 org pekerja keatas..Projek under kerajaan..berminat, sms 0129481969 fiq..tq  
11. Naza 62 - Thu 23/May/2013, 11:04am
salam semua.. syarikat saya boleh membekalkan pekerja warga asing yang mempunyai permit untuk sektor Pembinaan dan Perkilangan.. berminat hub saya 017 7717311  
12. Nazz 17 - Thu 6/Jun/2013, 1:08pm
salam....Tumpang iklan…
Berminat untuk menjual rumah/tanah. Sila email kepada nazzproperty5057@gmail.com
(Perunding hartanah berdaftar)

TQVM....  
13. Airus - Thu 6/Jun/2013, 4:25pm
salam..
maaf tumpang iklan jgk..
kami merupakan syarikat yang menhasilkan dan membekal perabot2 pejabat serta alatan/perabot sekolah..kami sedang mencari tender/sebut harga kerajaan mahupun swasta.sekiranya berminat untuk berkerjasama atau ada sebarang pertanyaan boleh email kepada ctsuria_87@yahoo.com  
14. Hafiz Kml - Tue 11/Jun/2013, 3:20pm
APPLICATION FOR SUITABLE JOB SERVICES OR LABOUR SUPPLIER
This is our company details :

Company Name : YUKTA SDN. BHD.(374719-P)
Year of experience : 22 years
Website : www.yukta.com.my
Operation Office Address : Lot 1, No. 9-2-1, Suria Avenue,
Jalan Dawai, 16/2, Section 16,
40200, Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan.

Office Tel. Number : 03- 55118807
Fax Number : 03- 55118802

Paid-up Capital : RM 1,000,000.00

Managing Director : Mr.Kailasam Sinnathamby

Business Enquires : Mr.Kailasam Sinnathamby
Managing Director
(h/p no:0192235180 @ email: kailasam.sinnathamby@yukta.com.my)
Muhammad hafiz bin kamal
Marketing Executive
( h/p no:0108900479 @ email :poyeng89@yahoo.com)

No. of Employement : 363 people

Services Provided : Labour Supply / Contract workers
Transportation, Gardening &Landscaping
Sub Contract Work
Cleaning & Painting Services

Among Our current cleint :Panasonic Manufacturing Malaysia Berhad
Permanis Sandilands Sdn.Bhd
,Loscam(M)Sdn.Bhd
Tateyama (M) Sdn.Bhd,Silverbird Group Sdn.Bhd
Sony EMCS (M) Sdn.Bhd,Singer (M) Sdn.Bhd
Singer (M) Sdn.Bhd,UMW Industries Sdn.Bhd


Our sister company: yukta engineering &logistic sdn.bhd.(for engineering works)
bernas nirwana sdn.bhd.(supply foreign workers through
out-sourcing)  
15. Asrulnizam Bin Mohd Noor - Tue 11/Jun/2013, 7:01pm
mominnovation sdn bhd

kontraktor G3

tahun di ttubuhkan 2012

11-d,jalan suarasa 8/3
banbdar tun hussien onn,
43200 cheras selangor

tel:03-90804220 fax:03 9080 4221  
16. Nazmi Zakaria - Wed 12/Jun/2013, 10:16am
Untuk memudahkan kerja kontraktor lihat wensite ini

http://www.perolehankerajaan.com/hop.php?ref=kerjakrajaan  
17. Puan Ain - Wed 12/Jun/2013, 4:30pm
KEPADA YANG BERKENAAN

Tan Sri/Puan Sri/Dato?/Datin/Tuan/Puan/Encik/Cik,


JEMPUTAN TAKLIMAT PEMBIAYAAN DAN JUGA PINJAMAN EKSPRESS SERTA CARA-CARA PENGURUSAN KEWANGAN YANG BERKESAN.


Dengan segala hormatnya perkara di atas adalah dirujuk.

2. Dengan segala hormatnya kami ingin menjemput pihak Tan Sri/Puan Sri/Dato/Datin/Tuan/Puan/Encik/Cik untuk menghadiri Taklimat Pembiayaan yang akan diadakan khas bagi kontraktor-kontraktor yang mendapat projek dari kerajaan, GLC serta swasta terpilih atau syarikat yang berdaftar serta aktif dalam bidang perniagaan bagi menghadiri taklimat bersama kami.

3. Aturcara taklimat yang akan dijalankan adalah seperti yang berikut :
Tarikh : 28/06 /2013 (Jumaat)
Masa : 9.00 Pagi ? 12.00 Tengah Hari
Bayaran : RM100
Tempat : DEWAN PERNIAGAAN MELAYU MALAYSIA (DPMM) NEGERI SELANGOR
No. 29 & 31, Jalan Lawan Pedang 13/27, Seksyen 13,
40000 Shah Alam, Selangor

4. Taklimat ini adalah bertujuan untuk memperkenalkan NIHZ GLOBAL SERVICES serta pembiayaan-pembiayaan yang ditawarkan kepada kontraktor-kontraktor dan bagaimana pembiayaan yang ditawarkan tersebut dapat membantu kontraktor-kontraktor . Maklumat-maklumat lanjut mengenai NIHZ GLOBAL SERVICES dan juga pembiayaan yang ditawarkan adalah seperti berikut.

Pihak kami menawarkan pembiayaan kontrak merangkumi :-

? PINJAMAN EKSPRESS (SECEPAT 2 MINGGU)
? 0VERDRAFT BERCAGARAN/TANPA CAGARAN
? CONTRACT FINANCING
? FIXED DEPOSIT (FD)
? SURAT KREDIT (LC)
? JAMINAN BANK/ BON PELAKSANAAN
? SURAT SOKONGAN TENDER
? PEMFAKTORAN
? INITIAL WORKING CAPITAL
? ADVANCE PAYMENT BOND
? INSURANCE GUARANTEE
? LETTER OF UNDERTAKING
Siapa yang layak hadir :-

? Kontraktor,pembekal,pemilik kedai makan,kedai runcit,spare part,hardware & lain2 perniagaan yg berdaftar
? Akaun bank aktif selama 6 bulan.
? Turnover sebulan minimum RM4000 sudah layak memohon
? Mempunyai premis perniagaan
? Tidak mempunyai masalah BLACKLIST


Tuan digalakkan menghadirkan diri di samping membawa dokumen-dokumen syarikat dan projek berkenaan. Ini adalah kerana pendaftaran boleh dimulakan terus bagi mempercepatkan proses permohonan dan kelulusan. Disamping itu juga, peluang ini boleh digunakan untuk pihak tuan membuat sebarang pertanyaan secara langsung mengenai skim pembiayaan kontrak kami.

5. Pembayaran haruslah dibuat melalui cek di atas nama NIHZ GLOBAL SERVICES atau secara deposit ke akaun CIMB bernombor 12420004123055 sebelum atau pada 15 JUNE 2013. Pengesahan kehadiran beserta slip bank haruslah diemailkan/fax kembali kepada NIHZ GLOBAL SERVICES selewat-lewatnya 13 JUNE 2013.

6. Oleh itu, kami memohon kerjasama dari pihak Tan Sri/Puan Sri/Dato/Datin/Tuan/Puan/Encik/Cik agar dapat menghadiri taklimat tersebut. Sebarang pertanyaan bolehlah menghubungi kami seperti nombor yang tertera di atas.

Kerjasama dan kehadiran pihak Tan Sri/Puan Sri/Dato/Datin/Tuan/Puan/Encik/Cik kami dahului dengan ucapan terima kasih.
Yang benar,




PN. NORAINI ABDUL MANAN
General Manager.




**MASALAH MODAL AWAL KERJA???

**MASALAH TUNAI KEPADA PEMBEKAL???

**TERPEDAYA DGN JANJI MANIS PEGAWAI PEMASARAN INSTITUSI KEWANGAN ATAU SYARIKAT PEMFAKTORAN???

**BERMASALAH APABILA BERURUSAN DENGAN PIHAK BANK.JAWAPAN LAMBAT ATAU TIADA JAWAPAN LANGSUNG??

SIAPA YANG PATUT ANDA CARI??????

Langkah Pertama Bermula Dan Berakhir Dengan Kami!!!!

MEMBAWA ANDA TERUS KEPADA BANK.
Mobile : 016-2055478






















-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PENGESAHAN KEHADIRAN.

Saya ?????????????????????.....memegang jawatan sebagai????????????????......................................
di dalam syarikat ( akanhadir/tidakakanhadir) ke program tersebut. Sebarang pertanyaan, sila hubungi saya di nombor???????????????
Yang Benar,


?????????????
( Company Chop )  
18. Are Peace 87 - Thu 13/Jun/2013, 9:02pm
kami menjalankan kerja2 waterproofing & sealant, concrete repair system, floorcoating & roofcoating, tank & pipe lining, anti corrosion system. sila hubungi sekiranya memerlukan perkhidmatan kami:
Zolkafeli- 019 230 8015(Poject manager)
Hanafi-010 249 0946(sales)
Hafiz- 017 6841855(supervisor)  
19. Rhbcsb - Fri 14/Jun/2013, 2:33pm
salam pn noraini,kata beri taklimat.ni apekebenda carimakan rm100 pulak.dahtu mcm ye ye je boleh dpt loan.sy dah ada niaga dan aktif ada premis.nak loan tak boleh blacklist,ada kontrak kerajaan lagi.pun terbarai pulas dik ejesi last-last kering gusi basi.  
20. Asrulnizam Bin Mohd Noor - Wed 26/Jun/2013, 5:35pm
kami specialist dalam bidang sewerage...memerlukan perkhimatan kami..sila email ke asrulnizam.mom@gmail.com  
21. Azam 17 - Wed 26/Jun/2013, 9:15pm
kpd rhbcsb..

Ini bukan taklimat..sama lebih kurang macam sistem penfaktoran,...semasa taklimat cerita bulan dan bintang ,dah masuk nak pinjam bukan main susah...cakap bolehlah...buang masa jee.  
22. Mohd Radhi Yaacob - Thu 27/Jun/2013, 3:44pm
salam. maaf tumpang iklan.saya kontraktor klas F & E sdg mncari job2 govt atau private.harap warga mc dpt mmbantu.
pls cal/mcj;- radhi..0196948373
email:- raden_raziqraza@yahoo.com  
23. Roslan 127 - Thu 29/Aug/2013, 12:42am
mohon detail ke ibnigroupholding@outlook.my  
24. Mfadham - Tue 10/Dec/2013, 11:00am
salam sy menawarkan servis QS.prepare BQ.pricing tender.preliminary estimate.remeasurement quantity.prepare tender document. hubungi 019-3754594.  
25. Farah Paisley - Fri 14/Feb/2014, 4:58pm
sekiranya tuan2 perlukan pensijilan ISO boleh hubungi saya utk detail
0355124614
0173742455
farah  
26. Mohammad 40 - Fri 21/Feb/2014, 8:30pm
salam,utk kongsi maklumat bagi sesiapa yg perlukan kelulusan segera kdn utk pekerja asing,hubungi 0137831980  
27. Abu Ubaidah Bin Yacob - Fri 23/May/2014, 12:26am
sesiapa perlukan projek utk jamabatn p.pinang kedua.kontraktor kelas A shj.projek dari 5 juta ke 50 juta.ada call sy 0195111806 utk htr profile @ maklumat syrikat...  

Page 1   (Total 27 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..