Tender Setup Kedai Cyber Kafe
Iman 10 @ Four Ooi Enterprise
Wed 20/Apr/2011 12:34pm [Last Comment]
Salam,
Salam pihak kami mencari pihak yang berminat bagi melakukan kerja-keja seperdi bawah:
1.Pendawaian bagi 10 buah komputer.
2.Netwoking bagi 10 buah komputer
3.Peralatan seperti komputer spesifikasi gamers 10 unit,meja, kerusi.
4.counter.
5.software untuk autobilling and autorestart seting.
6.ruangan 20*25 kaki

sila kemukakan sebut harga dan pertanyaan anda ke email saya.
tarik tutup 31/5/2011 (nuurul_iman@yahoo.co.uk )

perhatian
*tawaran dibuka kepada syarikat 100% bumi. jika bukan bumi tender akan dibatalkan.
*hanya pihak yang berjaya akan dihubungi. ( 2 minggu selepas tarikh tutup.
*projek ini menjadi pengukur kepada pihak kami bagi memberi tender lain pada anda. Peluang pada newbie.
*Modal projek mestilah tidak melebihi 25k. lagi kurang lagi bagus tapi hasil 100% must kualiti.

terima kasih.

Niche: Bisnes Cyber Cafe | Kontrak Swasta
 
1. Azmar - Thu 21/Apr/2011, 8:50am
aloooooooooo,mana nak dapat buat dengan harga tu.... second hand unit 16 pc termasuk kerusi meja, power supplyserver,software,aircon 3 unit,printer.fax,,,pon dah cecah 30k..ini kan yang baru..itu pun clone microsoft window server 2000,belum masuk admin cpu...kalau dapat bagi tau saya...good luck  
2. Iman 10 - Thu 21/Apr/2011, 1:57pm
Salam.

Terima Kasih diatas email pihak-pihak berminat. Maaf atas kekurangan info yang diberi. Tender awal ini berlokasi di kawasan ipoh, perak. Nama syarikat yang menawarkan tender ini Four Ooi Ent. dan berdaftar dengan SSM dan Kementerian Kewangan. Untuk Maklumat lanjut sila email saya. dan saya akan balas disini untuk makluman semua.
Perhatian kepada menghantar email. sila pastikan email anda bukan spam or promote barangan.

terima kasih  
3. Mysurf Resources - Thu 21/Apr/2011, 2:28pm
Salam,

Tlg check email bro...  
4. Bentara - Thu 21/Apr/2011, 8:52pm
kah2.. 25k... buat reban ayam la bro  
5. Mysurf Resources - Thu 21/Apr/2011, 10:26pm
aku boleh buat...  
6. Azmar - Thu 21/Apr/2011, 11:13pm
25 k boleh buat?bagus guna software apa bro..ori tak?oem ker?
satu software certak rompak kena RM10k denda bro...mcm kat cc kajang tu dekat 100k kena..  
7. Cik Memi - Thu 21/Apr/2011, 11:29pm
Mysurf Resources : Setuju... Sy tunjuk iklan ni pada husband...

dia reply :
10 bijik pc high end (gamers) - 2k ++ x 10 = 20k
PC kaunter - 1k
Software pc kaunter manage client 1k
networking 10 bijik pc - rm45 x 10 = rm450
Meja + Kerusi = rm200 x 10

dia nya budget .. below 25k .. mampuih

hihihihi... jangan marah ye.. :)  
8. Ismail 21 - Fri 22/Apr/2011, 12:53am
memang boleh buat kalau pc guna 2nd hand dual core/1g ram/512m graphic card tapi monitor kena pakai crt le. wiring pakai extention wire je + networking pun kena buat sorang2 tak boleh pakai staff. perabot pakai 2nd hand. x payah pakai diskless so boleh pakai server murah  
9. Cik Memi - Fri 22/Apr/2011, 10:43am
silap orang plak ..

Bukan untuk Mysurf Resources, tp untuk Bentara & Azmar  
10. Azmar - Fri 22/Apr/2011, 5:32pm
cik mimi aircon ada ambil kira?minimum 2 unit kalau tak melompat lompatlah server dan cpu kepanasan heheheeh,
apa apa hal lakukan yg terbaik agar kemudian hari tak menyesal,jgn nak kejar tender buat yang termurah akhirnyer client kejar belakang  
11. Cicak021 - Sat 23/Apr/2011, 9:05pm
syawal system...

no, 1838, jln bbs 2/2 bandar seremban selatan, 71450 negeri sembilan

bukan bro punya ker.....

m. anuar 019 313 7212 atau

m.rizal 017 879 2366

mohd razif bin mohd rahmat.....  
12. Cicak021 - Sat 23/Apr/2011, 9:15pm
ecafepro crack sye pun ade....

mn de harga ecafepro rm 1888....

ori baru rm 1688....

nk mkn rm 200 ker....

banyak 2....
agak2 la....  
13. Iman 10 - Sun 24/Apr/2011, 4:19pm
Salam,

Terima kasih diatas feedback yang diberi. Pihak kami masih membuka peluang ini kepada syarikat2 lain. Bagi yang dah send sebut harga diharap bersabar sehingga tarikh tutup. Pihak kami akan memulakan perbincangan dengan pihak yang berminat selepas tarikh tutup.

terima kasih.  
14. Azmar - Wed 27/Apr/2011, 12:08pm
e cafe pro baru RM1688 ori...tgk web ecafe pro.....  
15. Mani - Fri 29/Apr/2011, 10:44am
iya la.....Billing sistem e-cafe pro yang berharga RM1888 percuma...e cafe pro baru RM1688 ori.

nak untung banyakka....
syawal system...u makan duit banyak la....saya dengar u dulu buka cyber cafe dan banyak tipu duit orang....buat server dan maintenance pun taxda...orang talipon u,u tutup...mau lari dari orang ka....  
16. Mysurf Resources - Fri 29/Apr/2011, 2:33pm
cer cite..cer cite...  
17. Mani - Sun 1/May/2011, 12:53pm
kalau u mau tau,u tanya itu razif.....syawal system
no, 1838, jln bbs 2/2 bandar seremban selatan, 71450 negeri sembilan..selalu makan duit orang...  
18. My Sembang Station - Thu 5/May/2011, 2:24am
kami ada hantar quatation kos tu memang boleh tp owner tu kena kuar kos utk aircond la  
19. Mohd Firdaus 19 - Sat 7/May/2011, 7:11am
susah dan tertekan byr kedit kad tak abis2.. ada caranya jimatkan wang, disamping memendekan tempoh bayaran secara berkesan.jgn jadi mangsa bunga kad kedit

sm-s 012-3790118

insyaAllah beban anda terlerai..  
20. Azmar - Tue 10/May/2011, 12:31am
ni apa cerita ni ?????????? org cerita pasal cc dia cerita pasal credit card heheheh buta huruf ka?
hahahahahah  
21. My Sembang Station - Sun 15/May/2011, 1:41pm
e cafe pro crack kami bagi percuma ajer pada sape yg set up cybercafe dgn pihak kami siap pihak kami ajar cara set up game server lg dgn percuma  
22. Khyluddin Zambrie - Mon 12/Oct/2015, 12:50pm
Salam...sy nk crik sp yg blh setup cyber cafe...area kuching sarawak...tq...  

Page 1   (Total 22 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..