Taman Rashidah Utama Memang Wujud Rupanya - Dekat Senawang Nogori Sembilan
Linkman @ Azman Consultation - Wed 28/Apr/2021 2:53pm [Last Comment]
Hari ini saya terjumpa youtube pasal lagu Taman Rasyidah Utama, nyanyian pakcik Awie wings..

Pertama Kali Kau ku.. cihiinta..
Pertama kali kuudi.. lukahaa...

Taman Rashidah Utama - Wings
https://youtu.be/KDohu8Ym6q8

Kuu berjalan di dahalamm hujaann
Menn cari arrrpi yang teherrpadamm.

Kisah Di Sebalik Lagu Taman Rashidah Utama
https://youtu.be/F8g7XRhMPqg

Kuu berpijak nyata disssini..

Niche: Sembang | Studio Muzik
 
1. Linkman - Wed 28/Apr/2021, 3:05pm
Kisahnya bob lokman yg mencipta lagu tu .. minat pada seorang budak belasan tahun nih.. belum habis SPM.. hari2 bob gi tunggu dia balik sekolah di Taman Rasyidah Utama dekat senawang negeri sembilan..

satu hari bob buat temujanji (dating la tu..) .. si dia agree jumpa kul 5 pm di shopping membeli belah di seremban kot.. bob pun datang seawal jam 4 petang..

semasa menunggu hujan lebat sangat sampai terpadam api rokok bob kena percikan hujan.. kemudian bob mencari api lighter di kedai mamak yg berdekatan (sebab tu dalam lirik lagu ada bait.. ku berjalan di dalam hujan mencari api yg terpadam)

tunggu punya tunggu sampai malam pun tak muncul.. bob pun sangat kechewa..
maka terciptalah Taman Rashidah Utama..

kalo tak percaya dengar dari mulut bob sendiri di youtube ni..
https://youtu.be/7FxO66sHzYA?t=85

masalah saya agak sama jugak dengan bob.. tapi bekas ex saya dulu duduk di Taman Balakong Jaya.. kalo nak cipta lagu.. huduh beno bunyinya thehe..  
2. Linkman - Wed 28/Apr/2021, 3:11pm
lokasi taman rashidah utama
https://goo.gl/maps/3jEDn8jP6t2e7nSk6

dekat senawang
70450 Seremban
Negeri Sembilan  
3. Linkman - Wed 28/Apr/2021, 3:17pm
Gadis belasan tahun tu kemudiannya membesar menjadi salah seorang artis wanita terkemuka di malaysia.. nama beliau adalah Aida Aris...

https://www.instagram.com/aidaaris_/  
4. Linkman - Wed 28/Apr/2021, 3:44pm
Taman Rashidah Utama versi yg ni lagi best sebab awie masa muda kelakar sungguh..

https://youtu.be/7MwWPgbzmMA
Taman Rashidah Utama - Awie masa muda  
5. Saja2 Register - Thu 29/Apr/2021, 12:30am
layan lagu ni..... time lagu ni famous, ada jgk kami fikir apa rahsia lagu ni berlatar belakang sebuah taman perumahan.... bila bob lokman dah reveal rahsia, baru lah kami tahu pasal Taman Rashidah Utama, Aida Aris... yg shopping mall tu rasanya Wisma Punca Emas lah kot... Situ jer shopping mall yg glamer time tu  
6. Linkman - Mon 3/May/2021, 10:07pm
ooo camtu.. namanya Wisma Punca Emas ekk..

Wisma Punca Emas, Seremban Negeri Sembilan
https://goo.gl/maps/44EYy7aPkwjwk6k98

saya memang suka kalau bab2 love story nih.. terutama sekali kalau cinta yg frust thehe... pelik jugak kan.. kita manusia tak suka baca kisah cinta yg berjaya sehingga ke anak cucu.. kalo sesiapa buat filem xde sapa nak tengok..

tapi kalo buat kisah cinta frust menonggeng.. gerenti box ofis thehe..  

Page 1   (Total 6 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..