Tak Tahu Apa nak Buat Dengan 100k
Zailan 14 - Mon 11/May/2015 2:03pm [Last Comment]
saya ada 100k. nak melabur

Niche: Mencari Pelabur | Ingin Berniaga
 
1. Musni - Mon 11/May/2015, 2:28pm
Beli tanah, 2 - 3 ekar atau lebih...dengan 100k, rasanya boleh dapat 5 - 6 ekar..bergantung pada lokasi ..... buat property investment. Cadangan Ikhlas dari saya. Tq  
2. Zailan 14 - Mon 11/May/2015, 2:42pm
tq en musni. saya baru nak cari pengalaman. minta tunjuk ajar  
3. Amie Chiko - Mon 11/May/2015, 2:49pm
Bisnes F&B sekarang agak safe.
Boleh consider buka restaurant....

Berniaga sunnah Rasullullah.

Pandangan ikhlas.  
4. Zailan 14 - Mon 11/May/2015, 2:53pm
tak tau nak bisnes apa la en amie chiko  
5. Azrul 264 - Mon 11/May/2015, 3:08pm
saya ada tanah untuk dijual anggaran harga dari 400-500k. saya nak buat personal loan dari Tuan Zailan 10k. setiap bulan saya mampu bayar 300. sekiranya tanah saya tersebut sudah jual saya ingin memberi 2% dari harga jualan kepada Tuan. contoh 500k dr 2% =10k. duit yang saya pinjam tidak akan berkurang. semua ada hitam putih. kalau tuan nak berbincang sila watsup atau call saya 0183733210 (azrul). terima kasih.  
6. Gigipalsu 2 - Mon 11/May/2015, 3:36pm
saya beri tunjuk ajar beli emas terpakai.. 1gram boleh untung dalam rm 3-4 kalu 100garam sehari dapat berapa dah 300 atau 400 ratus  
7. Kicap - Mon 11/May/2015, 3:36pm
biz mobile apps.berminat blh pm
0123741796  
8. Khairul Faizal 3 - Mon 11/May/2015, 4:32pm
Invest dlm BSKL. Pilih kaunter yg ok dan masa yg sesuai utk beli. Blh bg panduan jika berminat. Email: kaa3723@yahoo.co.uk  
9. Hazmi 17 - Mon 11/May/2015, 8:03pm
Boleh melabur dalam forex tuan..
8-10% keuntungan dari pelaburan..

Hubungi 01123100105 (hazmi) wasap juga boleh  
10. Raynaz - Mon 11/May/2015, 9:18pm
Sya ada biz yg perlukan modal dn dpt pulangan harian cash...minat hubungi 013 3149389  
11. Ctk - Mon 11/May/2015, 9:27pm
Menyimpan lah di tempat yg selamat dan mendapat pulangan yg tinggi.dijamin oleh pidm.keuntungan dijamin setiap tahun.jika berminat,sy boleh tunjukkan caranya.
Email ke ziesmartbiz@gmail.com atau whassup ke 0195985085  
12. Nurul 1539 - Mon 11/May/2015, 9:28pm
Sy perlukan funder utk pengeluaran tudung/shawl jenama sendiri sempena jualan puasa/raya... sy tailor jahitan pukal.. mmg ambil tempahan utk butik2 n peniaga online.. sy sudah mempunyai agent2 yg bersedia membeli secara borong selain dr jualan dr pihak sy sendiri.. pelaburan n keuntungan blh d bincang n keputusan muktamad adalah dr persetujuan kedua dua pihak..

Kalo berminat..blh hubungi sy 0183501564  
13. Shahsky - Mon 11/May/2015, 9:58pm
Salam Sejahtera Tuan / Puan,

Saya ingin menjemput anda untuk menyertai program Wadiah Trading
Program ini menawarkan pulangan 5% dan 7% setiap minggu selama 24 minggu (6 bulan)
Selain itu program ini juga menawarkan bonus komisen yang tinggi iaitu sehingga 20%.
Sila klik link dibawah untuk maklumat lanjut.
Daftar akaun percuma hari ini.

Reference Link:
https://goo.gl/LqmWpB


Thanks & Regards,
WADIAH TRADING  
14. Zinjabu - Mon 11/May/2015, 10:28pm
kawan saya ada tanah 50 ekar dan 30 ekar nak buat pertanian tanam pisang/sayur sayuran dan memerlukan rakan kongsi, kalau tuan minat boleh duduk bincang .tanah di ulu langat dan batang berjuntai.
cl 0192727505 zinjabu  
15. Norasrina Bt Muhamad Noor - Mon 11/May/2015, 10:36pm
Encik Zailan, w'up saya 017-6563449.
Tq!  
16. Ranimanzal - Mon 11/May/2015, 10:51pm
saya ada bizz yg belum pernah di teroka
berminat??
email myloan4u@yahoo.com  
17. Qurratu Ain - Mon 11/May/2015, 11:00pm
tuan zailan

pd pandangan saya lebih baik beli tanah untuk jangka masa panjang.

klu berminat dengan tanah boleh hubungi saya di talian 0172492390

tanah di tampin seluas 3 3/4 ekar sawit RM170K  
18. Emad Shama - Tue 12/May/2015, 12:10am
Saya orang arab egypt mesir
Ada barang dari mesir
Boleh jual di malaysia
50000 dh ok
01112518140
T.q  
19. Q International Manufacturers 2 - Tue 12/May/2015, 12:15am
Assalamualaikum encik zailan...Berminat utk jd partner or investor utk project raya and eksport jubah ke timur tengah spt dubai,arab saudi dan sbgnya?
Profit 50% dr untung bersih....target utk raya tahun ni rm500 000 untung bersih...
Project bulanan eksport pakaian...

In sya Allah blh bekerjasama dgn baik in a long term.

Jika berminat blh bincang and jumpe face to face.
My contact 0196331016  
20. Zailan 14 - Tue 12/May/2015, 12:17am
terima kasih kepada semua yang bermurah hati dan ikhlas memberikan pandangan. saya akan pertimbangkan untuk jadi rakaniaga  
21. Edwin 13 - Tue 12/May/2015, 3:13am
melaburlah dalam pelaburan yg patuh syariah..hati2 dngan pasaran yg tidak menentu seperti sekarang..boleh wassap saya 01121092608..saya akan tnjukkan satu pelaburan yg selamat..Tq..  
22. Ziyza - Tue 12/May/2015, 3:22am
Sy memerlukan funder utk bulan puasa ni . Bisness tgh running skrg tp sy xcukup modal untuk top up stok utk bln puasa ni . Premis di shah alam..lokasi strategik tumpuan ramai lbh2 lg bulan puasa.. dapat 10k da alhamdulillah. . Keuntungan akn dibahagi 60-40 sepanjang tempoh pembiayaan.. nak dtg tebgok kedai pun boleh..sy akn sediakn hitam putih .. jika berminat boleh whatsap 017-3893095  
23. Akmar 31 - Tue 12/May/2015, 8:19am
saya menjual pakaian lelaki dengan wanita dengan harga yg murah dan berpatutan..

marila jenguk ke facebook saya d

facebook.com/variationcollection  
24. Faizal 740 - Tue 12/May/2015, 9:42am
saya nilai mutu emas pelanggan tuan kluar modal beli barang dari pelangan pastu sama2 pergi kilang emas ..jual dapat untung 50/50

no.contact pelanggan nak buat marketing tiada masalh ..isteri saya kerje kedai emas habib jewel 7 tahun.

tgh tunggu customer dari jb 100gram casting bar 999.9 pamp suise 17 biji = 1.7kilo keuntungan di jangka 7k ... custemer tgh tunggu harga sesuai untu jual balik. pelanggan habib jewel.

gigipalsu200.  
25. Muhammad Ikhwan 4 - Tue 12/May/2015, 9:48am
Investment melalui Personal Forex Trader.

Kami ingin menggunakan modal tersebut untuk perniagaan dagangan matawang (forex)
ROI 100% Cash guarranty
Tempoh pembayaran penuh selepas 2 bulan.

Ringgit Malaysia (rm)

Masuk 5k dapat 10k
Masuk 10k dapat 20k
Masuk 20k dapat 40k
Masuk 30k dapat 60k
Masuk 50k dapat 100k

Contoh : Anda join pakej rm10k, selepas 2 bulan anda dapat pulangan rm20k.

Agreement disediakan dan saksi 2 orang diperlukan bagi menandatangani perjanjian sekiranya berminat.

Perjumpaan kami di seksyen 15, Bangi

Jika berminat untuk mengetahui tentang detail, boleh berjumpa dengan kami agar membuktikan kepercayaan antara satu sama lain. Di sini tiada unsur penipuan. Ini untuk kesenangan kita semua.

Whatsapp/ call : ikhwan
012 3854834
Email : chaijonas@ymail.com

Serius investor diperlukan
Thank you  
26. Ohsemm Group - Tue 12/May/2015, 10:26am
Investment Win-Win Situation
Ohsemm Group - Thu 30/Apr/2015 12:01pm
Assalamualaikum warga majalah..

Memperkenalkan diri saya, bernama Mohd Syakir bin Sa'adon dan sedang menjalankan perniagaan soft icecream dari Bangi..

Tuan2/Puan2 pernah dengar aiskrim jenama mingomingo?lebih kurang 3-4 tahun lepas sangat popular dan merupakan antara pengusaha aiskrim Bumiputera yang berjaya. Namun kerana kesilapan bahagian pentadbiran, mingomingo telah terkubur begitu sahaja, ramai usahawan2 di bawah naungan mingomingo juga turut 'tutup kedai' lantaran tiada bimbingan dan supportive dari pihak HQ mingomingo lagi.

Akan tetapi saya merupakan salah seorang bekas usahawan mingomingo yang masih menjalankan perniagaan ini, di bawah syarikat Myboss Enterprise. Kini sudah 5 tahun perniagaan ini dijalankan. 2 tahun lepas, ketika saya bercadang untuk membeli domain laman web mingomingo dan berniat untuk menaikkan semula jenama ini, sambutan memang agak menggalakkan..tempahan2 diterima dari syarikat2 korporat dan IPTA/IPTS antaranya petronas, bank rakyat, telekom, prolintas (highway), kolej PolytechMARA untuk majlis2 mereka..tak kurang juga sambutan tempahan majlis kahwin. Pada ketika ini saya hanya beroperasi dari rumah dan bermodalkan laman web dan facebook.

Pengiklanan di facebook terpaksa dihentikan atas sebab tidak dapat memenuhi permintaan kerana saya hanya mempunyai 2 buah mesin dan sebuah lori, tidak sampai hati untuk menghampakan tuan rumah.

Apa yang tak disangka, dalam masa 2 tahun ini juga (setelah mengambil alih laman web asal mingomingo) ramai usahawan2 yg berminat telah menelefon saya untuk bertanyakan bagaimanakah caranya untuk menjalankan perniagaan ini dan saya menolak kerana hanya berminat untuk meluaskan empayar sendiri sahaja. INi tidak termasuk RTM, Media Prima dan IPTA/IPTS yang telah hubungi saya untuk tujuan wawancara. Kesemuanya terpaksa saya tolak kerana saya hanya beroperasi dari rumah, bukan di pejabat/kilang seperti yang mereka bayangkan.

Justeru itu, tahun ini, saya mengolak langkah, telah menjenamakan semula mingomingo kepada Ohsemm Soft Ice Cream dan telah mem'patern'kan jenama tersebut. terdapat 3 pakej perniagaan yang saya tawarkan iaitu pakej lori, pakej kiosk dan pakej mesin sahaja.

Apa yang ingin saya tawarkan di sini adalah peluang pelaburan sebanyak RM50k kepada mereka yang berminat untuk mengembangkan projek ini. Tujuan RM50k ini adalah untuk:
1. Set up sebuah ofis lengkap yang akan memberikan imej kepada perniagaan ini.
2. Pengiklanan pelbagai peringkat untuk menarik lebih ramai usahawan2 menyertai perniagaan ini.
3. Memperkukuhkan branding ohsemm.

Tawaran ini hanya dibuka kepada seorang sahaja dan saya mengalu2kan pihak tuan/puan menyediakan lawyer sendiri bagi mengelakkan keadaan berat sebelah.

Apakah pulangan encik investor:
1. Bayaran pulangan perkongsian keuntungan sebanyak RM2000 sebulan selama 42 bulan iaitu bersamaan 3 tahun setengah.
2. Pada tahun kedua, sebuah pakej lori akan diberikan kepada pihak tuan/puan sebagai tanda terim kasih di atas sokongan anda.

Apa yang perlu saya tekankan di sini adalah, dalam bisnes perkara yang paling penting sekali ialah pemasaran..atau marketing..saya ulangi

MARKETING!
MARKETING!
MARKETING!

Saya ada kenalan yang pakar dalam bidang marketing..In Syaa Allah kita tidak memerlukan kos sehingga ratusan ribu mahupun juta untuk meletopkan sesuatu bisnes. Dengan teknik marketing yang betul, produk kita akan sampai pada pelanggan yang dahagakan produk kita. Terima kasih.

Boleh layari:
website: www.ohsemmicecream.com
Facebook: ohsemm soft ice cream - HQ
Instagram: ohsemm soft ice cream - HQ
Email: ohsemmgroup@gmail.com
No telefon: 0196031650

Pengurus syarikat,
Mohd Syakir  
27. Daffi Junior - Tue 12/May/2015, 11:51am
berminat untuk labur modal untuk bisnes western?
boeh email balik balik saya
kedai semua dah ada hanya untuk mencari funder untuk kembangkan bisnes
daffijunior990@gmail.com  
28. Adi 167 - Tue 12/May/2015, 12:17pm
Salam semua. Sememangnya saya perlukan juga rakan kongsi utk biz import Traktor. Saya import Traktor Europe brand spt Fiat New Holland MF dan Ford. Dgn modal rm100k blh bawa masuk 3 unit Traktor. Nak tahu berapa keuntungan pula sila hubungi saya Adi di 0133867851 secara peribadi. Tak ramai Bumi ceburi bidang ini. Demand Traktor dinegara ini cukup besar. Antara model saya import Mf375 dan Fiat 640 dan ford 500. Google dan taipkan Mf375 anda blh tengok gambarnya  
29. Zuhairi 17 - Tue 12/May/2015, 2:38pm
bis online je hanya paling basic RM 191  
30. Drash 2 - Tue 12/May/2015, 3:34pm
Salam tuan , kalo tuan benar ingin jlnkan perniagaan degan modal 100k yg tuan ada , saya ingin menawarkan pada tuan satu perniagaan wlaupun blum dlancarkan lagi TAPI ada rakan niaga yg telah perolehi income 100k dlm tmpoh 2 bulan , bukan pelaburan berminat wsap saya 01133622010  
31. Drash 2 - Tue 12/May/2015, 3:46pm
Tuan xprlukan 100k utk tujuan bis tu wsap saya utk saya terangkan selanjutnya  
32. Wani 51 - Tue 12/May/2015, 5:56pm
Salam warga majalah..
Adakah anda sedang mencari SATU SIDE-INCOME yg MUDAH, JIMAT MASA & TAK PERLU JUAL PRODUK?
Jika YA, disini WANI nak tawarkan satu peluang utk menjadi WAKIL PENGAKTIFAN MYKAD di kawasan anda.
Anda layak mendapat KOMISYEN BERTERUSAN dari SETIAPKALI PERBELANJAAN oleh pemegang MYKAD.

- sila reply maklumat
(Nama, Pekerjaan, No.Tel & Lokasi)
# 5 orang saja lagi yang diperlukan, wakil KL, Selangor, Putrajaya.

Wani 017-9396956
Nurshaz Global Ventures  
33. Ismail 17 - Tue 12/May/2015, 7:37pm
zailan 14 bole bgi email or contact no kpd sahabi_jaya@yahoo.com or watsap 01110727100
sya nk kemukakan satu kertas cadangan kpd tuan zailan 14  
34. Zailan 14 - Tue 12/May/2015, 10:35pm
saya dan emel en ismail 17  
35. Q International Manufacturers 2 - Wed 13/May/2015, 3:20am
Assalamualaikum encik zailan...boleh bg email utk kami hantar proposal?

Email: qimglobal@gmail.com
Contact: 0196331016  
36. Eson - Wed 13/May/2015, 9:49am
Zailan, boleh call/wathsapp to 0129135388 utk biz pelaburan yg modal anda dijamin oleh syarikat.  
37. Asrul Hafiz - Wed 13/May/2015, 10:49am
jd pengedar air sarang burung walet asli,,,jd stokis negeri terus tuan,,,,0123713730  
38. Yahya Bin Abdul Rahman - Wed 13/May/2015, 12:04pm
Nurul 1539. Awak area mana....  
39. Kamarul 249 - Wed 13/May/2015, 12:14pm
saya ada bisnes halal lagi tak amal riba

tak perlu menaja
bukan forex
bukan investment
bukan mlm jual barang/produk
tak perlu beli dan jual
takde cost overhead/hidden cost
bukan click email/iklan etc
atau bukan apa apa jenis investment pelik pelik.
DAN yang paling penting, tak bayar kepada mana mana individu atau syarikat.

PELIK? HAIRAN? apa benda ini. rahsia akan terbongkar selepas anda whatsapp saya. sesiapa yang ada modal besar terus jadi manager dan dapat pulangan lebih.


JANGAN tunggu dan lihat sementara orang lain rebut peluang.....

sesiapa yang nak tau sila whatsapp terus
0183875079

ada seminar setiap selasa dan rabu.  
40. Income Pasif 3 - Wed 13/May/2015, 1:19pm
tak sampai 100k kalau join best mobile
rm49. je hehe

layari bestmobilex.com  
41. Alimamak - Wed 13/May/2015, 2:26pm
Zailan,buat bisnes yg realiti seperti berniaga dan jadi trader atau pemborong...jika pandai dan kena gaya,dlm 6 buln 100k blh digandakan..spt yg sy buat sekarang...melabur emas@mlm@mcm2 lg yg bkn2 selalunya gagal...cuba la researh perniagaan apa yg sy katakan td...kalau bankrup pun puas hati sbb kita jlnkn sendiri...bankrupt duit kaya ilmu jadi pengukur perniagaan anda seterusnya  
42. Tashaeddy - Wed 13/May/2015, 3:42pm
salam encik zailan boleh whatsapp sy tok business yg selamat 0123619408  
43. Nas 117 - Thu 14/May/2015, 2:24pm
Mencari rakan pelabor bg bisness cyber cafe yg telah lama beroprasi... 40 pc client 1 server diskless dan games server... Patner skrg nk gne duit urgent...  
44. Brm Management And Trading - Thu 14/May/2015, 3:16pm
SALAM..TUAN TIADA CARA MUDAH UNTUK DAPAT PULANGAN DENGAN BEGITU CEPAT KALAU BETUL EN ADA MODAL ADALAH LEBIH BAIK MENCEBURI BIDANG YANG EN SENDIRI FAHAM SELOK BELOKNYA @YAKIN DENGAN PULANGAN..100K TU BUKAN SIKIT EN  
45. Rich 4 - Thu 14/May/2015, 3:27pm
Berminat menjadi usahawan pioneer ?
Tidak perlu sampai 100K pun ...
pasaran sangat2 fresh dan permintaan produk yg tinggi..baru 4 bulan dalam pasaran jualan dh melebihi rm800,000 ...WOW!
x kira apapun status anda yg penting betul2 nak tambah pendapatan
# Plan komisen untuk agen yang telus dan lumayan
# komisyen aktif min rm100-rm1500
# komisyen pasif min rm30 - rm900 sehari
buat secara kerja partime jer .

email saya haszrich@gmail.com  
46. Hidayah 285 - Thu 14/May/2015, 4:10pm
ayuh melabur di CIMB principal asset management. return based on track record 10-15%..dan dividen setiap tahun. pelaburan patuh shariah (CIMB Islamic Dali Equity Growth Fund). boleh pm sy Hidayah di 013-3278579  
47. Ramlee 4 - Thu 14/May/2015, 4:14pm
En Zailan..Saya ada proposal untuk F&B confirm dapat pulangan modal dalam masa 2 tahun. Mintak email serta contact no.  
48. Boutiquematters - Fri 15/May/2015, 12:51am
sebenar nya 100k tu tak banyak untuk bisness yang boleh masuk kaw2.

Jaga jangan kena tipu jer. Jangan labur duit kat orang lain, tu jer... Semua mesti buat sendiri.

Nak berniaga biasa nya kalau 100k, separuh jer boleh buat modal termasuk set up dengan duit merchandise. Duit tu termasuk rolling balik.

Lagi 50k untuk standby, just in case untuk top up bila terdesak jer.

Bisness ni susah. Pening kepala. Tapi best, kerana sendiri yang buat kerja.  
49. Biz Development - Fri 15/May/2015, 3:50am
Jom kita berniaga. Syarat tahan dugaan dan tak berhenti minat utk belajar. Telegram OI22268I58. Work smart.  
50. Arul 20 - Fri 15/May/2015, 10:02am
Salam En. Zailan,

Saya mencari pelabur untuk menambah mesin jahit dan pekerja. Saya ada kontrak menjahit selama 3 tahun. Modal pelaburan dalam 50K. Boleh berbincang selanjutnya. Jika berminat hubungi saya di arulghani91@gmail.com.

TKasih
ARUL  

Start | Page 1 | Next >                  FirstPage ¤ LastPage   (Total 134 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..