Sim Card Menang RM19,000 Cash - Betul atau Tidak?
PakMan - Sun 29/Apr/2012 2:57pm [Last Comment]
"RM.0 Promotion's Tahniah sim kad Anda tlh meraih HADIAH PERCUMA "RM19,000.00" dr SHELL HELIX No. Reg 552299 Sila dail di Talian SHELL SDN BHD 0128339967" dihantar melalui +60145639323 29 Apr 2012 jam 14:16"
Ada sesape lagi dapat SMS camni tak? Bestnye kalau betul dapat RM19,0000 yahoo!!! Apa nak buat lepas ni?

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
 
1. Arshad 10 - Sun 29/Apr/2012, 3:04pm
INI SEMUA KAKI TIPU JGN PERCAYA..  
2. Baha 6 - Sun 29/Apr/2012, 3:18pm
Memang tipu..aku dah banyak kali dapat mesej macam tu...  
3. Eliasak 3 - Sun 29/Apr/2012, 4:56pm
aslm..PkMan minta maaf dulu sblum saya ckap ni ye...bnde yg pk man nk kongsi ni dah lapuk dah...berlaku dimalaysia ni mula taun 1987...dh ramai dpt sms tu...mostly indon scamers with same story line...ape nk buat?ignore je la...  
4. Norasrina Bt Muhamad Noor - Sun 29/Apr/2012, 5:59pm
Confirm penipu...dulu saya dapat sms dari ''SYARIKAT COCA COLA''..RM 30,000 hadiahnya...Bila saya call COCA
COLA MALAYSIA,diorang cakap COCA
COLA tak pernah buat 'lucky draw'
macam tu..Kalau ada, diorang akan
iklankan dekat tv,laman web atau
tin minuman diorang...lain dari tu, jangan tertipu...  
5. Astroid58 - Sun 29/Apr/2012, 6:24pm
ini memang satu scam yg rata2 datang dari Indonesia.Dulu ada sekali saya layan.......saya sengaja miss call dan tunggu dia dial balik.Bila dia call,memang kompom suara 'seberang'.Bagi nak mengenakan dia balik,saya pura2 berminat abis tentang hadiah tu,saya layan punya layan,tanya punya tanya,soal punya soal bagi melengahkan dan menambahkan bil talipon dia.Agak2 dah dalam 30-45 minit,last call tibe2 saya tukar tone suara saya dan maki hamun dia penuh sebakul.Terpinga2 dia kena maki.Saya letak talipon dengan hati yg puas sb dari dia 'kencing' saya,dah terbalik pula,dapat saya kencing dia dan suruh dia tanggung bil talipon berjangka 45 minit.Baru puas hati GUA.Itulah serba sedikit pengalaman saya.  
6. Arshad 10 - Sun 29/Apr/2012, 8:03pm
good job astroid58..

saya dealer celcom.. mangkok2 ne hari tu call saya kata saya mng peraduan celcom.. dia x tau saya ne dealer celcom.. so saya maki hamun cukup2...semua ne semua indon.. x sedar diri kaki kencing...  
7. Kikirina La Folia - Mon 30/Apr/2012, 1:46am
saya balas msg tersebut dengan "Tahniah ada juga memenangi sepasang gari silver dan penginapan percuma di dalam sel penjara ( simpang rengam, kluang, johor ) kerana nombor telefon anda terpilih untuk laporan polis berdekatan!" . Lepas tu msg dia memang tak berbalas dan call pun tak angkat langsung... Hahahahahaha...itu jer hukum karma nyerrrrr.....  
8. Mummybaby - Mon 30/Apr/2012, 2:24pm
kikirina: hehe....bagus...saya pernah call no yg bagi msg menang duit tu...org indon yg jawab, konon ofis dekat ngan astro tapi background ada bunyik ayam berkokok..mangkok btol!!! saya tanya macam2 soalan sampai die tak terjawab..memang menipu.  
9. Eliasak 3 - Mon 30/Apr/2012, 11:29pm
kiki...pintasan tg sngguh brbisa...
..serve 'em rite...!!!  
10. Pakcik Kayo 2 - Tue 1/May/2012, 11:32am
kiki
....ha ha ...den jawap lain lak...
den kato den dah kayo...bagi kat orang lain buek sodokah.....langsung sonyap....

mummy----nasib u baik indon jawap....
den call yang jawap geng gagak...baru nak bolajor cakap melayu...nak maki pun dio bukan faham....nak ckp omputih den pun tak faham apo yang den cakap...he he

elias.....biso bonar...  
11. Linkman - Wed 2/May/2012, 1:46pm
mana2 SMS camni senang je..

1) tanya nama company
2) pergi google cari website kompeni tu dan dapatkan cust servis dept
3) tanya betul tak menang sekian2 rm..
4) semua urusan di syarikat induk kompeni... kalau urusan di kedai kopi mamak atau anak2 sykt kecik2 tak main... gerenti tipu..

====

kalau kompeni yg ofer tu memang kecik tak pernah dengar... 99.9% samada tipu atau skim "gores & menang"  
12. Mazrul Bin Anis - Fri 4/May/2012, 10:56am
saya dpt sms sebiji cmtu pk man..ni kali ketiga..mmg sy call blik.ternyata indon brengset..haha..mampos depa kene maki..sy kte nk jumpa tp mereka tak brani..haha..  
13. Ummu Farah - Fri 4/May/2012, 6:34pm
kalu betul dah lama ramai jd jutawan no fon menang byk kali bkn setakat RM19k sj ratusan ribu, email lg la byk org2 itam nk sedekah kah kah kah...semedang nk transfer fund sbb waris x de...aduuuyai...siapakah di dunia ini senang2 nk bg duit kat org yg x di kenali...pk pk lah  
14. Amirudin Mohamad Shah Ams - Tue 15/May/2012, 11:54am
yang menang simkad ko.... bukan ko... jangan percaya... lagi satu... aku tgk reader digest selalu bagi envolope kate aku memang rm3juta. mula mula percaya. pas tu malas nak percaya.. sebab sape nak bagi kita 3 juta senang2 je.. nak pinjam bank pun susah  
15. Rosman 7 - Thu 17/May/2012, 10:22pm
semua penipu jgn percaya aku siap cal lagi shell malaysia untuk kepastian mmg hampeh...diaorg ckp xde ape2 cabutan ape2 dri shell semua tipu aku siap cal org tu balik ingat ajak jumpe ...xberani angkat....  
16. Agatha D - Thu 24/May/2012, 2:07pm
Baru jer dapat surat pengesahan (kononnya) daripada Reader's digest. One step closer to win RM250K... fuiyooo.. kayo!! (Terus masuk kan surat tu dalam tong sampah)  
17. Mocta - Thu 19/Jul/2012, 2:04am
Jika dapat sms dan email mcm readers digest cepat2 buang dalam longkang yaa.terang tak payah suluh memang tipu punya laa  
18. Abd Halim J - Wed 8/Aug/2012, 1:25pm
Heran sbb kkdg kta pun x pernah langgan R**ders D*g*st seumur hidup tp ttba bleh menang contest.. bodo ke apa?  
19. Mohammad76 - Mon 13/Aug/2012, 2:25am
Saya mohammad dari Tawau, Sabah. Kes macam ni memang sudah lama berlaku dimana yang TERTIPU akan menerima SMS seperti berikut..."TAHNIAH..!! SIM KAD ANDA TELAH MEMENANGI WANG TUNAI SEBANYAK RM 15K, RM 18K, RM 25K DSBNYA DARI PIHAK CELCOM LA, ASTRO LA, COCA COLA DSBNYA.." Kes - kes seperti ni SCAMMER akan menggunakan no SIM atau talian dari Indonesia tetapi sekarang mereka akan menggunakan no SIM yang ddaftarkan di Malaysia. Kepada yang tertipu mereka akan diarahkan memasukkan wang ke dalam no akaun sama ada BSN, Maybank dsbnya bagi tujuan mencairkan WANG GANJARAN tersebut. Untuk pengetahuan pembaca MC, SCAMMER akan membeli NO AKAUN BANK yang aktif berserta KAD BANK dengan harga RM300 - 500 sekeping dari kalangan orang - orang yang susah @ remaja2 bermasalah yang memerlukan wang cepat. Dengan NO AKAUN INI lah mereka akan mendapatkan wang HARAM tersebut.

Hanya sebagai renungan  
20. Wan Muaz - Tue 14/Aug/2012, 10:57am
salam..
sekadar berkongsi pengalaman.. dalam bulan april lepas, saya dapat satu panggilan yang sim kad saya bertuah dan memenangi RM 30,000.. pastu diorg mintaq no akaun saya untuk di bank in, jadi saya kate xde akaun bank, lau sy g amik kt ofis saudara cmne??lau betul nk bg hadiah mesti dh ada cek or bank draft kn??dia jawab ofis jauh, kt sandakan..ooo, xpela sy xkemaruk sgt nk duit ni, banyak ag cara untuk sy dpatkan duit..trus malaun tu letak..bila call alek xdpat dh.. P/S : jgn sesekali bg no akaun/ or bank in kt diorg..lau betul2 nape xsuh g amik di opiz jea kn snang??

sekadar share bersama  
21. Deanzack 2 - Sun 12/May/2013, 12:10pm
sama la pakman, saya pun dpt shell helix 19,000 REG no pun sma ngan pakman..kakitipupatutmaki betolnih!  
22. Baharin 8 - Tue 18/Jun/2013, 8:40am
Teman baru terima SMS semalam. no hp penghantar 0128238437 kena hubungi no 8373791 untuk menebus hadiah. No pin 552299. Kalau ada sesapa berhajat nak lepas geram silakan....  
23. Abd Isham Bin Mohd Ain - Thu 16/Apr/2015, 1:35pm
Salam ukhwah semua... kepakaran spt ini mmg dimiliki oleh org indon, pernah satu ketika depa boleh hack byk web rasmi kerajaan msia.. Saya pernak layan sms ni & dia call balik.. buat mcm percaya sgt. Di suruh ke ATM machine, login..( seblm tu diminta nama, bank.. sy bagi fake semua) utk saksikan sendiri duit rm15k masuk depan mata..(siapa yg percaya tentu excited) padahal saya kat rumah je.. Sy pura2 dah login.. kemudian dia suruh keyin beberapa code number utk kita terima duit.. (disini lah rahsia yg dia org boleh akses akaun kita & menguasai duit kita) .. sy pura2 lagi kata ''dah''.. mangkok ayun tu kata tak nampak apa2 ''action'' dari sy , dia kata sy tipu... apalagi.. sy lepaskan sumpah seranah kaw2.. puas tul rasa ajar dia org  
24. Niks5015 - Wed 23/Nov/2016, 2:23am
block list number ataupun spam filter
block anonymous calls - enable.
habis cerita. tapi kena guna smartphone
baru ada fungsi ni.  
25. Zaty 53 - Fri 5/May/2017, 12:34pm
Saya baru je dpat smlm sms macam tu dia cakap dari syarikat coca cola dkat shah alam ..lepas tu dia enggan nk bg ic/gmbar dan nama syarikat tu ..sy minta jumpa dia enggan juga ..sy ada buat apa yg disuruh mula2 dia cakap topup maxis 50 ringgit sy bg laa dkat dia lpas tu dia ckp sudah topup nnti dia bank 5k tngok2 tak ada ...keesokkan sy call dia cakap kena topup maxis 60+60 ringgit ..dia cakap nnti dia bank in 5k tu tp haram jadah tunggu2 tak ada juga ...call pg td dia sruh topup 150 ringgit maxis dia kata nk buat pengesahan hmm lpas tu sy maki hamun kaw¬≤ pun...malas nk layan macam tu ...dia cakap orang sabah jangan percaya padahal orang indonesia ...hmm duit sy habis nk 300 untuk dia ..sy ckp la pulang balik duit sy ...dia cakap tak boleh pulang la itu la ini la ..makin lama mkin benci orang mcam tu ..sy baru.dapat tahu.dia mcam tu ..sy search no.dia rupa2 dia menipu +601125009480 tu no dia sekarang aktif orang tu sbb sy baru kena smlm 4/5/17  

Page 1   (Total 25 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.