Shopee: Cara Bersaing Dengan Seller Dari China yang Buang Harga Kaw-Kaw
Panduan Link 3 - Tue 5/Oct/2021 1:46pm [Last Comment]
Apa khabar? Sihat?

Ramai seller di Shopee sekarang mengeluh, sebab seller dari China dah start masuk dan mereka buang harga sampai local seller susah nak fight!

Tapi.. sebenarnya.. boleh je fight!

Macam mana tu?

Langkah 1
- Dapatkan stock produk dengan kos yang lebih murah di halaman salah satu portal dari china

Langkah 2
- Pastikan anda bagi tau READY STOK & Barang Deliver 3 - 4 hari

Langkah 3
- Offer warranty supaya boleh yakinkan customer beli dengan anda.

Pelanggan akan lebih memilih local seller berbanding oversie seller meskipun anda jual sedikit mahal.

Asalkan mereka boleh dapat barang lebih cepat dan ada warranty. Berbanding kalau mereka beli melalui seller china walaupun murah tapi kalau barang rosak ke apa.. nak hantar balik pun susah..

Saya rekemen anda dapatkan Panduan Rahsia ini kalau nak belajar bagaimana dapatkan stok produk termurah di China..

klik sini untuk dapat info panduan rahsia tersebut

https://teknikshopee.wasap.my

Niche: Diskusi Bisnes | Web Media Sosial | Bisnes Ebook
 
1. Linkman - Wed 6/Oct/2021, 9:38am
memang first time beli shopee saya akan cari produk yg sama dgn harga yg paling murah tapi bila terkena dgn seller dari china... kena tunggu 1-2 minggu baru sampai.. berbanding dgn local seller biasanya 1-2 hari sahaja..

lama2 saya beli ikut keperluan.. kalo tak kisah lambat.. beli direct seller china.. tapi kalo nak cepat atau produk/gajet ada kemungkinan utk rosak.. saya beli local seller yg ada warranty walaupun mahal sikit.  

Page 1   (Total 1 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..