Senarai Lawak Jenaka untuk Menghiburkan Customer Bila Takde Idea nak Borak Apa.
Linkman @ Azman Consultation - Fri 19/Jun/2020 2:59pm [Last Comment]
Hari ini saya kena start topik baru. Sebab saya dah mula lupa lawak2 yg saya dengar sejak sekolah dulu... ada banyak yg berkualiti tinggi.. melepasi piawaian antarabangsa thehe.. so kena simpan.. manalah tahu kena mengayat 'seseorang' satu hari nanti..

Memang lawak ni nampak mcm takde guna.. tapi saya dapati bila kita deal dgn customer sekali sekala kalau masukkan lawak boleh break the ice dan menjadi friendly.. tapi jangan la dok melawak sepanjang masa nanti dilabel 'clown' pulak..

Lawak 1
=======

Inilah tahun pertama saya tak melancong ke luar negara sebab PKP Covid.. Tahun-tahun sebelumnya sebab takde duit thehe...

Lawak 2
=======

Barangsiapa Yg berada di masjid dari terbitnya fajar sehingga menyinsing nya matahari dari atas kepala.. maka.. kemungkinan besar dia tertidur di masjid dan terkunci didalamnya thehe...

lawak2 lain akan menyusul... kalo tuan/puan ada nak tambah.. sila kan le...

Niche: Sembang | Web Media Sosial
 
1. Linkman - Sat 20/Jun/2020, 10:48am
cerita kelakar..
Isteri muda: sakit dan selalu tak boleh pergi kerja sbb MC
Bomoh: hmm.. ini buatan orang... takpe saya ada penawarnya dan pengerasnya adalah.... sekian sekian..

3 bulan kemudian Isteri Muda jumpa bomoh dan marah2 .. kenapa awak kata buatan orang.. doktor kata saya ni pregnant.. tu je.. takde masalah hasad dengki sesiapa pun...

Bomoh: sebab tu la saya kata buatan orang.. itu perbuatan suami puan lerrr....  

Page 1   (Total 1 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..