Sedikit Pesanan
Mohd Yusof 39 - Wed 8/Jun/2022 9:14am [Last Comment]
Naiklah tanpa menjatuhkan sesiapa. Berjayalah tanpa memijak sesiapa. Kayalah tanpa menipu sesiapa.

Jangan bangga bnyk duit sebab scam orang, kerana itu adalah sehina hina pekerjaan.

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
 
1. Hazrul Nizam - Wed 8/Jun/2022, 9:21am
Benar sekali. Semua perlu berhati hati. scammer berada dimana mana terutama media sosial dan internet. pihak scammer tidak peduli akibat di akhirat kerana bukan semuanya beragama islam. dan ramai menjadikan scamming kerjaya tetap sepenuh masa.

Jika tuan mempunyai pengalaman di scam mohon kongsikan.  
2. Ahmad Sharizan Sulaiman - Wed 8/Jun/2022, 12:42pm
Salam...saya kena scam dlm bizness umrah...saya punya komisen profit bernilai Rm 250,000 tidak dibayar oleh pihak Muhammadiyah travel yg sekarang ini dikenali sebagai Simply Umrah...awas syarikat ini adalah dari Singapura yg mempergunakan orang2 melayu di Malaysia.Mereka ini ''Ulat2'' umrah dan syaitan yg bertopengkan manusia...jadi kalau sesiapa ada terbaca maklumat ini henti jgn ambil pakej dari syarikat ini...kita support local company..sekian wassalam  
3. Hazrul Nizam - Thu 9/Jun/2022, 3:00pm
Homestay tidak wujud: Polis minta mangsa buat laporan.

kes terbaru semalam jualan homestay (inap desa) yg tidak wujud, dibayar melalui online.

https://www.sinarharian.com.my/article/206032/BERITA/Semasa/Homestay-tidak-wujud-Polis-minta-mangsa-buat-laporan-1.206032  

Page 1   (Total 3 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..