Refinance/Cash Out Concept By CIMB
Roslan Johari - Wed 22/Jan/2014 9:36am [Last Comment]
Salam sekalian.. Umum mengetahui Bank Negara makin mengetatkan lagi syarat utk refinancing cash out. Kebanyakan bank dah melaksanakan cash out for 10 year tenure.! umphh tinggi tuh instalment, but so far CIMB sekarang masih lagi boleh cash out utk maksimum 35 tahun tapi dgn syarat!!! ye syaratnye komitmen anda xtinggi.. ini bermaksud kelayakan utk refinancing adalah bank akan kira DSR anda mengikut tenure 10 tahun, mencabar tu bg yg agak2 high komitmen! emm xpaham maksud saya?? ok sy akan sertakan contoh ..

Kelayakan DSR
Nett Income RM7,000 = 85%

Situasi 1 (Market value 500k), 90% loan 450k, oustanding 300k,cash out 150k..

Gross Income 10k
Nett Income 8k

Komitmen :
personal loan RM1000
Car loan RM1000
Credit Card 300
Total Komitmen : RM2,300

Kelayakan :
Outstanding : RM300k(35 tahun)= RM1,364 (outstanding mmg boleh direct 35 tahun ye)
Cash out : RM150k (10 tahun)= RM,1,532
Existing Komitmen : RM2,300
Total Komitmen : RM5,196
DSR : RM5,196/RM8,000 X 100%= 64.95%

nah, bermaksud DSR hanya 64.95%, ini bermakna anda layak utk membuat refinance cash out 35 tahun..


Situasi 2 (Market value 500k), 90% loan 450k, oustanding 300k,cash out 150k..

Gross income RM7,000
Nett Income RM6,000

Komitmen :
personal loan RM1000
Car loan RM1000
Credit Card 300
Total Komitmen : RM2,300

Kelayakan :
Outstanding : RM300k(35 tahun)= RM1,364
Cash out : RM150k (10 tahun)= RM,1,532
Existing Komitmen : RM2,300
Total Komitmen : RM5,196
DSR : RM5,196/RM6,000 X 100%= 86.60% (High Komitmen)

Itu dia !, ini bermakna anda tak layak untuk membuat refinancing utk cash out RM150k, maybe boleh dikurangkan sedikit supaya lepas. Agak2 paham ke idok??

Kesimpulannya, untuk membuat anda layak nak mendapatkan tenure 35 tahun untuk cash out, anda harus lepas dulu untuk kelayakan cash out 10 tahun. kire macam pertandingan la, kalau lepas saringan awal,baru anda dapat masuk separuh akhir, then masuk final means sy dah submit loan anda, akhir sekali ye anda juara bermakna loan anda dah approved!!! Tahniah!

So apa tunggu lagi, sementara CIMB still baik hati melaksanakan tenure 35 tahun ni, grab laaa!!! xpayah dtg ke bank, contact saja saya, boleh submit dgn saya sambil santai2 minum di kedai mamak sambil isap rokok

Pada yg berminat boleh direct contact saya :
Roslan Johari Sopian
Assistant Sales Manager CIMB (Mobile Team Klang)
013-3842042 (Call / SMS)
012-9729723 (SMS / Whatsapp)
Selangor / KL / Sahaja

Niche: Pinjaman Peribadi
 
1. Rayza 3 - Wed 22/Jan/2014, 2:46pm
oh macam tu.......  
2. Fitry 3 - Wed 22/Jan/2014, 9:10pm
area johor xde ker,  
3. Fazli 115 - Thu 23/Jan/2014, 7:24am
Masalah financial????? Call 0123347932(Fazli).  
4. Zul Osman - Thu 23/Jan/2014, 9:46am
PERSONAL LOAN BERLESEN
KL DAN SELANGOR SAJA

KAKITANGAN KERAJAAN BADAN BERKANUN
PESARA DAN SWASTA LAYAK MOHON

POTONGAN OVER 60% MASIH LAYAK
MAX LOAN RM20,000
PAYOUT LOAN 90%
BAYARAN BALIK 5 TAHUN
BOLEH BAYAR INTEREST DULU

TANPA SEMAK KOMITMEN
BLACKLIST LAYAK
PROSES 1 HARI

DOKUMEN RINGKAS
IC DAN SLIP GAJI

Hubungi Zul 013-365 7777  
5. Annie Tan 9 - Thu 23/Jan/2014, 10:17am
NIAT KAMI HANYA MENOLONG ANDA SEMUA !!!
Anda mempunyai masalah kewangan.?
Jangan Lpeaskan Peluang Ini....
Datang Segera ke Syarikat kami...
Kami Sedia Membantu anda...
Anda Hanya Perlu Membawa...
*Slip Gaji 3bulan yang terbaru
*2bulan bill api&air
*3bulan stetment bank yang terbaru
Kami juga menerima cagaran..
Hubungi kami sekarang....
07-2512733
H/P:010-6608884 / 012-9939919
BEST HARVEST CAPITAL SDN BHD
CEPAT, MUDAH & PANTAS
Anda juga boleh email/Website kami di:
Web : bestharvest.gbs2u.com
Kami menyediakan baucer rebet tunai untuk anda....  
6. Calvintan88 - Thu 23/Jan/2014, 10:38am
ANDA BLACKLIST??? CTOS??? CRISS???
Atau masih dibebani dengan hutang disyarikat pinjaman yang lain???kami sedia membantu
Kenapa anda perlu memilih kami:
-hanya untuk bumiputra sahaja
-tanpa penjamin dan cagaran
-pinjaman diluluskan 30 minit
-tiada pembayaran upfrod sehinggalah diluluskan loan (tidak perlu risau untuk mencuba
apply)
-maklumat peminjam dirahsiakan
-yang bekerja dan menetap area Lembah Klang dan selangor sahaja
-bukan badan beruniform (polis, bomba, tentera yg berkaitan)

DOKUMEN YANG AMAT MUDAH :
1) salinan kad pengenalan
2) penyata gaji 3 bulan terkini
3) penyata bank 3 bulan terkini
4) penyata EPF
5) bil api & bil air (terbaru)

* Menjadi Wakil Kita
* Komisen Akan Diberi Sesiapa Membawa Peminjam
* Cari Sekeliling Anda Sesiapa Perlu Bantuan Pinjaman
* Pilihan Terbaik Dapat Duit Senang Dengan Menjadi Wakil Kami
* Pinjaman Lulus Komisen Dapat Terus

JIKA BERMINAT@MEMERLUKAN KAMI SEDIA MEMBANTU:

Tel : 016-2209985
Email : calvin_8855@hotmail.com  
7. Al Ain Bt Abd Rahim - Thu 23/Jan/2014, 11:19am
pinjaman perniagaan, anggota tentera juga boleh memohon. max RM 10,000  
8. Lester 2 - Thu 23/Jan/2014, 12:05pm
PROMOSI HEBAT!

Pinjaman Wang Berlesen,
Pinjam 1000 dapat 1000!
pinjam 10000 dapat 10000!

Hubungi Sylvester 011-16386054
atau
email: sylvester.mj32@gmail.com  
9. Damai9939 - Thu 23/Jan/2014, 1:10pm
promosi sepanjang TAHUN BARU CINA !!!

PROMOSI!! PROMOSI !!

~TEMPOH BAYARAN TERENDAH,
~MASA BAYARAN BALIK SINGKAT ,
~CASH DITANGAN ,
~PROSES 30 MINIT ,
~PINJAM SIKIT BOLEH ,BANYAK PUN BOLEH,
~REKOMEN KAWAN2 ,LAGI KOMISEN MENANTI ANDA !!!

BERMINAT ?? HUBUNGI KAMI SECEPAT MUNGKIN !!

~03-9054 9939 (OFFICE)
~013-929 3993 (JIHAH/ROS)  
10. City Excel Trading - Thu 23/Jan/2014, 2:46pm
city excel trading...sebuah syarikat pinjamn wang berlesen yg membantu anda mendapatkan pinjaman dengan mudah....

-tidak perlukan penjamin
-tidak perlu kad atam
-kakitangan kerajaan dialu-alukan
-faedah yg rendah
-kelulusan segera

hanya perlu bawa
+slip gaji 3bln
+penyata bank 3bln
+bil api dan air

jika berminat sila hubungi kami;_
07-2511533
016-731 0505
web.city excel.gbs2u.com
no30-a1 business center jalan bandar 81700 pasir gudang johor.  
11. Nabila20943 - Thu 23/Jan/2014, 4:50pm
PINJAMAN PERIBADI DENGAN SEGERA..PROSES HANYA DALAM SEHARI SAHAJA ..

Jangan ragu dan bimbang kami dari syarikat pinjaman berlesen @ money lander menawarkan promosi semperna HARI RAYA CINA ..pinjaman untuk anda sume dgn INTERES RENDAH dan dapat tangan RM. hendak tahu lebih lanjut bole hubungi kami terus ..

Bole summit apa dokumen yg u ada dulu ..
proses kami buad FREE sahaja tiada CoverCharge ..

DOKUMEN YANG PERLUKAN
- SLIP GAJI 3 BULAN TERBARU
- BIL API DAN BIL AIR
- PENYATA BANK 3-6 BULAN YANG TERBARU
- EPF STATMENT
- IC DEPAN BELAKANG
- CONFIRMTION LATER

NOTE : * UNTUK AREA KAWASAN KUALA LUMPUR DAN SELANGOR SAHAJA
*KAMI TIDAK MENERIMA ANDA YANG BEKERJA SENDIRI DAN GAJI TUNAI

Anything Else just call o email i. Thank You ...
Email: Nabila20943@yahoo.com
Bella: 0167700873
Tel: 03-77330873
Fax: 03-77330783  
12. Roslan Zin - Sun 24/Apr/2016, 9:44pm
Bole antar maklumat lanjut ke alamat rz@outlook.my?  

Page 1   (Total 12 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..