Rakan Kongsi Projek Akuaponik Diperlukan. Projek Tanaman Sayur dan Ternakan Ikan Air Tawar
Khairul Anuar 106 @ Dynamic Hydroculture Resources
Mon 25/Jul/2022 6:40am [Last Comment]
Dibuka kepada sesiapa sahaja yang berminat nak join projek akuaponik saya. Modal in sha Allah hanya sekali dengan pendapatan rm3k-5k sebulan. Lokasi di pendang kedah.

Projek ini dalam pembinaan, dan 70% telah siap dibina. Boleh datang melawat tengok depan mata dan dapatkan penerangan yang lebih detail.

Progress sekarang;
- Kolam ikan dengan kapasiti 15 ribu ekor ikan telah siap dibina.
- Greenhouse berukuran 40x100 kaki telah siap didirikan. Tinggal pasang plastik uv di fasa akhir pembinaan nanti.
- Bahagian filter RAS telah siap di bina.
- Bahagian akuaponik dengan kapasiti 12 ribu lubang dalam proses untuk disiapkan.

Boleh pilih nak join samada ternakan ikan sahaja atau tanaman sayur, pilih kedua duanya sekali pun boleh

Yang paling penting:
Market sudah ada, ditambah dengan sokongan dan bantuan dari Fama juga Jabatan Pertanian Daerah.

Dengan modal RM35k, anda akan dapat 50% keuntungan dari projek ini, anda juga boleh pilih untuk sama sama berganding tenaga menjalankan projek ini atau sekadar sebagai sleeping partner.

Projek ini sedang di bina, anda di galakkan untuk hadir sendiri ke tapak untuk lihat sendiri. Projek ini juga bukanlah projek yang menjanjikan pulangan yang besar dan cepat dengan modal yang sikit, tetapi in sha Allah projek ini menjadi projek jangka masa panjang dengan pendapatan yang konsisten. In sha Allah di harap juga akan ada penambahan/pembesaran projek di kemudian hari.

Tak cukup modal rm35k nak bagi seketul?tapi betul betul berminat nak join?hubungi saya dulu, in sha Allah kita bincang

Boleh call atau whatsapp:
0136581959
https://wa.me/60136581959

Tq.

Niche: Mencari Pelabur | Usahawan Tani | Penternak Ikan
 
1. Hazrul Nizam - Mon 25/Jul/2022, 6:50am
Peringatan mencari pelabur/funder/rakan kongsi, pinjaman peribadi/perniagaan. Wajib baca!! https://www.majalah.com/?classified.funder-pelabur.G7TYTJFXR8  

Page 1   (Total 1 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..