Perniagaan Wifi Hotspot Cara Efisyen & Jimat Kos
Wifinet - Fri 11/Nov/2011 1:02pm [Last Comment]
Mari Menjana Income Melalui Hotspot WiFi 100%

Minimum requirement
Ape yang diperlukan RB750GL RM299 ( Gigabit Specs Lebih Stabil Terbaik ) http://routerboard.com/RB750GL

Tidak perlu kos tambahan nak upgrade lesen sampai level 6 .
License RouterOS Mikrotik Mikrotik Level6 (Controller) * Tidak diperlukan * *Jgn Membazir Duit * 250USD *

Leh convert sendiri harga kat sini
http://www.xe.com/ucc/convert/?Amount=250&From=USD&To=MYR

Harga Lesen
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:License

Outdoor WiFi Access point saya sarankan kalau dibuat permulaan sila pakai UBNT Nanostation M2 RM 500 WiFi B/G/N throughput up to 150Mbps with 600mW 10dbi directional antenna . Specs Download sini http://bit.ly/ubXoJO . Harga serendah RM 500 seunit 1 Tahun Jaminan.

Jangan gunakan Acess Point indoor pastu buat jadi outdoor tambah lah pakai omni antenna kalau buat macam nih konon nak berjimat memang tak power langsung . Nak lagi power and best pakai UBNT Rocket M2 dengan Ubnt Airmax Sectoral Antenna. Specs AP Download sini http://bit.ly/uWDDPc . Specs Download Antenna http://bit.ly/irP3b4 satu set RM 1250 Rocket M2 dgn Sectoral 120 degree 2.4 Ghz )

Penggunakan userman builtin dalam system Mikrotik RouterOs adalah tidak digalakkan kerana membebankan router dan akan mengakibatkan router mengalami masalah sekiranya user terlalu ramai. So cara nak atas masalah nih gunakan system Centralized Radius WiFiNet . Kami juga menyediakan peralatan tambahan untuk mengawal dan menstabilkan penggunaan traffic yang tinggi, user yang tinggi untuk mengelakkan bottleneck terhadap talian internet yang bandwidth ISP bekalkan.

Kami menawarkan perkhidmatan Centralized Radius WiFiNet bermula dgn RM 50 sebulan . Mengapa perlu bayar lebih dan membebankan setiap prepaid coupon betul tak? Kami menyediakan free network monitoring untuk Access Point ( AP ) anda. So kalau AP down ker kami boleh tolong check and inform :-)

Prepaid Card dalam bentuk yang menarik boleh terus print setelah digenerate .csv or .pdf

Mounting Kit menggunakan Mounting Kit Astro Pole RM 50 dan Aluminium Pole RM 50 = RM 100. Boleh jer nak pakai TV Pole tapi nampak tak kemas pulak.

Cable pulak kami menggunakan branded cable AMP Cat 5 or AMP Cat 6 , kami tak pakai cable cap ayam sebab Access Point tuh menggunakan power over ethernet kalau pakai cable bukan full copper masalah nanti Access Point tidak cukup power dan signal menjadi lemah.

System yang sama kami dah jual kepada pihak SKMM dan Maxis untuk projek community broadband ada 53 sites di seluruh Malaysia.

Site kami sendiri ada banyak jugak tapi kami lebih berminat nak membuka perniagaan ini kepada individu atau company yang berminat

Login page anda boleh custom sendiri jangan malu jangan segan kami ada banyak template loginpage yang anda boleh edit sendiri menggunakan format html

Kami adalah Kumpulan Professional yang terlatih dan berpengalaman serta CERTIFIED di dalam bidang Wireless, Networking, serta memberi perkhidmatan di ISP level di luar dan dalam Malaysia.

" Tidak semestinya murah anda memiliki Sistem yang bagus, Tidak semestinya mahal anda akan memiliki Sistem yang tidak Bagus"..jadi kami menawarkan peluang perniagaan kepada golongan pertengahan dgn Sistem yang Mudah, Ringkas, dan Stabil kepada pemilik perniagaan hotspot.

Untuk maklumat lanjut email roszizul@gmail.com atau SMS/Call/WhatsApp 019 3088844 BBM PIN: 235F2FF3

Niche: Bisnes Broadband
 
1. Fazli Asfaani - Fri 18/Nov/2011, 9:37am
salam nak tanya kalau ade 10 kawasan.. satu cupon leh pakai ke semua 10 kawasan tu?
klu sesuatu tempat tu memerlukan 2 mikrotik..adakah satu kupon boleh pakai 2 radius? pakai free radius mikrotik ker? or ade vpn server or aaa radius link pada mikrotik?  
2. Acid - Thu 24/Nov/2011, 7:47am
follow dulu..  
3. Deendeen - Mon 6/Feb/2012, 2:04am
saya nak info.. email ke bjmsurvivors@gmail.com tq  
4. Shanks X - Fri 27/Apr/2012, 12:00am
email me ur package to shanks_x@yahoo.com  
5. Cicakpoyo - Sat 12/May/2012, 9:19pm
salam bro.. minta untuk PM saya harga untuk system Centralized Radius WiFiNet sahaja.. semua saya dah ada kecuali system.. nik_mohd_syafiq@yahoo.com  
6. Monetizemail - Sun 14/Sep/2014, 2:14am
sila email monetizemail@yahoo.com  
7. Rusimin - Sun 8/Mar/2015, 6:23am
email me your products rusimins@yahoo.com  
8. Dyena - Wed 8/Apr/2015, 9:11am
Ada lg ke ni.?  

Page 1   (Total 8 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..