Perniagaan Pau. Modal Rendah, Mudah & Untung
Gybeng - Tue 8/May/2012 2:27pm [Last Comment]
Salam Warga Majalah....

Berita baik buat peniaga-peniaga/usahawan-usahawan..
Perniagaan Pau.

Syarikat kami merupakan pengilang kue pau (coklat, kacang merah, kaya, kelapa, jagung, ayam kari, ayam manis, sambal petai - akan datang......daging blackpepper) untuk tuan/puan niagakan.

Syarikat kami akan menyediakan segala kelengkapan set alat kukus (dapur kukus berkaca atau dapur kukus buluh ) yang sesuai dgn perniagaan tuan/puan dgn sedikit deposit sekuriti dikenakan bagi pemberian set alat kukus tersebut.

a) set alat kukus buluh (deposit sekuriti - RM100.00)
b) set alat kukus keluli berkaca jenis elektrik besar ( deposit sekuriti - rm 500.00)
c) set alat kukus keluli berkaca elektrik kecil - table top ( deposit sekuriti - rm 500.00)
d) set alat kukus keluli berkaca jenis gas (deposit sekuriti - rm500.00)

Deposit akan dipulangkan semula jika tuan/puan sudah tidak mahu menjalankan perniagaan ini dengan tuan/puan menghantar semula set alat kukus kami

Stok permulaan akan diberi sebanyak 200 biji....

Berita baiknya......barang yang tidak terjual, boleh direturnkan dan tidak dikenakan bayaran. Jadi Tuan/puan tidak perlu menanggung sebarang kerugian.

Tuan/puan hanya perlu sediakan freezer (utk simpan stok) dan tong gas (untuk memasak)

Untungnya tuan/puan :-
+ peralatan disediakan- sedikit deposit diambil bagi menjaga set alat kukus kami.
+ stok dihantar ke premis tuan/puan
+ meniaga yang terjual dan amik untung
+ yang tak terjual, boleh direturnkan dan tidak dikenakan bayaran.
+ tidak rugi kerana pau yang rosak/ x terjual bole direturnkan kepada kami.
+ peralatan mudah alih.....boleh meniaga di mana-mana

( sesuai diniagakan di stadium, di karnival2, di kiosk2, medan selera, R&R, stesen minyak, kedai mamak, kedai 24 jam, pasar malam, ,medan selera, lrt, tempat yang ramai orang?.dimana2 saja)

Senang cerita :-
peralatan disediakan > stok dihantar ke premis tuan > ambil untung yang terjual, yang x terjual boleh direturnkan > untung


BERMINAT....hubungi / sms : 012-2380526 Gibeng

Niche: Produk Sejuk Beku | Bisnes Pasar Malam | Bisnes Roti Dan Bakeri
 
1. Mohd Rafi Othman - Tue 8/May/2012, 10:59pm
jual sebiji berapa dan untungnya brapa bils tolak gas dan duit electrik peti ais...  
2. Tekuniaga - Wed 9/May/2012, 12:40am
sila email detail ke tekuniaga@gmail.com  
3. Suraya 62 - Wed 9/May/2012, 12:50am
betul ker x kisah klu x habis....pihak en xrugi ker???saya berminat mungkin dlm sedikit masa saya akan hubungi en...blh saya tahu en dari mana??  
4. Haslinda 19 - Thu 10/May/2012, 10:32pm
Ada buat penghantaran ke putrajaya?  
5. Zaharul 3 - Sat 12/May/2012, 8:34pm
Pau brand apa.blh email detail  
6. Feruzz 3 - Mon 14/May/2012, 1:48pm
bole email detail ke feruzz_554@yahoo.com  
7. Sidi 6 - Thu 17/May/2012, 6:48pm
kalau tidak keberatan tolong email saya di spectronishot@yahoo.com ....sy tinggal di Ampang, Selangor  
8. Redwan - Fri 18/May/2012, 7:36pm
detail....
redwan@nwbm.com  
9. Gybeng - Mon 21/May/2012, 3:50pm
mintak maap rakan2 majalah.com kerna lewat reply...sikit kesibukan.

Mohd Rafi Othman >> keuntungan satu biji rm0.50(minimum)
Suraya 62 >> kalo pau rosak dan tak terjual bole direturnkan, tiada dikenakan dikenakan. kilang kita di seremban, negeri sembilan...
haslinda 19 >> putrajaya pon kita bole hantar
tekuniaga, zaharul3, feruzz3, sidi6, redwan >> check email  
10. Gybeng - Wed 23/May/2012, 2:07pm
sesiapa yang berminat, pihak kami akan membuat promosi percubaan tanpa perlu membayar deposit utk dapur kukus. cuba dulu berniaga selama sebulan...dan kalau ok, barulah bayar deposit dapur kukus tersebut. hanya bayaran 200 biji stok pau sahaja yang dikenakan...lebih kurang rm18+.++.  
11. Rosley 3 - Fri 25/May/2012, 3:35pm
salam, boleh emel rosley7376@gmail.com untuk maklumat lanjut, thanks  
12. Eintan - Fri 25/May/2012, 4:41pm
EMAIL SAYA JUGAK ALL DETAILS ...BERMINAT LAH..AREA CHERAS - eintan1879@hotmail.com  
13. Harni 2 - Mon 28/May/2012, 4:51pm
email harniawit@hotmail.com  
14. Hanna Hairul - Tue 29/May/2012, 11:58am
interseted.camne nk start?sy dr sbn jaya.bisnes frozen food.email Iraslimberry82@gmail.com  
15. Gybeng - Wed 30/May/2012, 1:22pm
Rosley3, eintan, Harni2, Hanna Hairul >>> check email  
16. Preve - Thu 31/May/2012, 12:39pm
emailkan sy..
faz_starhill89@yahoo.com  
17. Epul 12 - Sat 2/Jun/2012, 1:21pm
email sy
epools308@yahoo.com  
18. Akhairi 2 - Sat 2/Jun/2012, 4:50pm
email abukhairi87@gmail.com  
19. Man 184 - Sun 3/Jun/2012, 7:23am
email detail..
topibranded@ymail.com  
20. Roseliza Om - Tue 5/Jun/2012, 1:17pm
email detail
liza@mactech-my.com  
21. Asmat003 - Tue 5/Jun/2012, 9:00pm
kota bharu ada tak ? kalau boleh saya nak jadi agen ? saya boleh usahakan pemasaran nanti

waffle2u@gmail.com  
22. Amutha - Fri 8/Jun/2012, 11:42am
sy berminat
email detail
amutha_palamiandy@yahoo.com  
23. Rozalinawati Abd Aziz - Fri 8/Jun/2012, 11:57am
saya berminat, mohon email details ke :
rozzaziz@yahoo.com  
24. Rusdi 8 - Sat 9/Jun/2012, 10:52pm
Email detail pada saya... nisya11@gmail.com  
25. Masdina - Fri 15/Jun/2012, 6:09pm
email details : masdina@ymail.com  
26. Azizul 13 - Mon 18/Jun/2012, 12:43pm
email detail : bfq_6779@yahoo.com  
27. De Yaz Ent - Tue 26/Jun/2012, 4:07pm
boleh email detail
deyaz.enterprise@yahoo.com  
28. Zalik 2 - Sat 21/Jul/2012, 8:01am
klau nk duit tmbahan..,
cume perlu sign up kt sini..
http://prelaunchx.com/x/zalik  
29. Paez - Mon 23/Jul/2012, 2:55pm
Sila email detail ke nur.eza28@gmail.com  
30. Paankayaraya - Thu 2/Aug/2012, 12:22am
kalo sy nk beli set alat kukus buluh brp?email sy plz..paankayaraya@gmail.com  
31. Siti 517 - Thu 2/Aug/2012, 9:52am
salam, berminat pls email detail ke siti2373@yahoo.com
seremban kt area mana yer?  
32. Ayen 4 - Mon 27/Aug/2012, 2:14pm
boleh email detail ke ayen4848@yahoo.com.my  
33. Rizal 167 - Fri 7/Sep/2012, 10:47pm
kat sabah bleh? or bleh jdi stokis?email mhdfrzl@yahoo.com  
34. Iyna - Fri 21/Sep/2012, 2:39pm
mana boleh dpat pau tu? nak cuba dulu..  
35. Azim Muslim Food - Sat 22/Sep/2012, 11:58pm
Saya berminat dgn pau coklat. Boleh hantar pau coklat sahaja tak? Saya di area Kajang. Email; azimsamsudin@yahoo.com  
36. Violet 3 - Sun 14/Oct/2012, 12:31am
boleh email detail kat saya
carnation.violet@gmail.com
terima kasih  
37. Ejulz - Sun 7/Apr/2013, 10:08am
Salam. Masih ada lagi ker bisnes ni? kalau ada nak tanya sikit.

1. Biasanya stok pau ni boleh tahan berapa hari?

2. Set alat kukus elektrik tu perlu gune gas jugak ker?

3. Boleh hantar ke putrajaya?  
38. Madd 3 - Tue 30/Apr/2013, 12:17pm
en.Gibeng.saya org baru.Kalau area kulaijaya johor boleh hantar?Berapa kos permulaan?Ada pakej starter x nak jual macam alatan pengukus?berapa hari boleh tahan setiap jenis pau?Kos penghantaran percuma ke?Boleh email kat saya pakej tu?  
39. Zakariya Salih - Fri 6/Sep/2013, 4:49pm
en.gibeng sy cuba hubungi no.tel. yg tetera tapixada dlm khidmatan.tapi siapa2 yg tahu utk dhubungi en.gibeng tlg bagitahun sy 0192633914 zack  
40. Azrul Effindy Bin Abdul Rahman 2 - Sun 6/Jul/2014, 2:40am
kalau area sabah boleh tak? penghantaran by pos.  
41. Mariah 15 - Thu 12/Nov/2015, 10:05am
salam ,,,nak tnyer ada promotion lg x untuk pengukus kuih pau ...sya memang betul2 berminat nk meniaga kuh pau ni....boleh emailkn mariah@kenangacity.com.my or watssup ke 0173078606 pleasex3  
42. Daus Sulong - Thu 10/Dec/2015, 4:48am
email ke saya boleh? firdausminhat900@gmail.com  

Page 1   (Total 42 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..