Perniagaan Menjual Motosikal Baru, Aksesori & Parts Untuk Dijual
Noryn Ann Zaki @ Kimoto Enterprise
Sat 8/Dec/2012 10:54am [Last Comment]
Salam kepada semua warga majalah.com,

Dengan berat hati saya ingin menjual perniagaan saya iaitu perniagaan menjual motosikal baru & aksesori.. Peniagaan ini yg amat kurang diceburi oleh golongan bumiputera.

Reason terpaksa jual kerana saya akan melanjutkan pelajaran peringkat Doctorate (PHD) ke luar negara pada akhir bulan February 2013 dan tak ada sesiapa yg saya bole harapkan dan percaya untuk mguruskan kedai & perniagaan saya ini..

Sesiapa yg berminat ( SERIOUS BUYER ONLY) bole hantar email kepada saya di noryn.kookycanary@gmail.com atau menghubungi saya di no talian 013-3702922..

Maaf saya tak letak harga, alamat kedai disini atau nama kedai saya.. Serious buyer boleh terus menghubungi saya bagi mendapatkan maklumat lanjut tentang harga, details kedai saya, lokasi & alamat juga bole buat appointment untuk datang sendiri tengok kedai saya..

Bagi pembeli atau owner baru yg membeli perniagaan saya ni nanti, saya akan bantu uruskan dan bagi lg new stock motosikal ( pelbagai model ), new dealership agreement dgn motor supplier, new agent code for end financing submission.. Saya juga akan ajar dari A-Z bagaimana untuk menguruskan perniagaan menjual motosikal ni termasuk cara-cara utk buat submission permohonan loan, marketing, promosi, sale & dll..

Sekian, terima kasih.

Salam

Niche: Motosikal Untuk Dijual | Bengkel Motosikal | Bisnes Untuk Dijual
 
1. Suhaimi 149 - Sat 8/Dec/2012, 11:24am
noryn an zaki..sy minat..tlg email sy serba ringkas..nk buat kira2 bujet/lokasi ngam tak..mie6555@gmail.com  
2. Noryn Ann Zaki - Sat 8/Dec/2012, 12:04pm
Salam Encik Suhaimi.. saya da email yea.  
3. Hairul 12 - Sat 8/Dec/2012, 1:13pm
blackblack_sweet@ymail.com  
4. Noryn Ann Zaki - Sun 9/Dec/2012, 1:38pm
Salam En.Hairul, saya da email jugak yea..  
5. Khalida Hessa - Mon 10/Dec/2012, 1:37am
Assalammualaikum. Saya sudah sms kepada Cik Noryn. Saya telah emailkan juga tetapi malangnya, tidak dapat hantar. Adakah kesilapan pada alamat email Cik Noryn?Terima kasih. salam jazakumullahu khayran.Email saya khalidahessa@gmail.com  
6. Tengku Fayzall - Mon 10/Dec/2012, 7:48am
Encik noryn Lokasi kat mana dan berapa harga boleh email kat saya jale765@yahoo.com  
7. Noryn Ann Zaki - Mon 10/Dec/2012, 8:35am
Salam Puan Khalida.. Saya da baca email puan.. tp saya kna bincg dulu dgn husband..So x bole bg lg apa2 jawapan.. lg pun ada beberapa perkara yg saya kna teliti betul2 n do some research dulu. Sebab apa yg puan minta tu npk mcm high risk pada perniagaan saya.. Terus terang saya ingin katakan disini Saya seorang usahawan yg sangat menjaga prestasi perniagaan dan nama baik syarikat saya kerana ada banyak pihak lain yg terbabit secara langsung & tidak langsung contohnya, pihak kilang, supplier2 motor & dealer2 motor yg lain jugak yg agak utama ada lah customer saya.. Jadi minta sedikit masa untuk saya teliti dulu betul2..Apa2 jawapan nanti saya akan updt puan.. tq.  
8. Noryn Ann Zaki - Mon 10/Dec/2012, 8:57am
Salam Encik Tengku Fayzall.. saya Puan Noryn, bukann Encik Noryn lahh.. ok saya da email detail yea.. Tq  
9. Bizboss - Mon 10/Dec/2012, 10:21am
boleh bg detail X? akubizboss@gmail.com  
10. Noryn Ann Zaki - Mon 10/Dec/2012, 3:24pm
Salam Encik BizBoss.. Saya da email yea :-)  
11. Muhamad Ramadhan B Abdullah - Mon 10/Dec/2012, 4:35pm
salam blh email kat sy juga ramadhanabdullah@yahoo.com  
12. Ju 5 - Mon 10/Dec/2012, 5:06pm
salam pn. boleh email detail pd saya.
julyana.shuib@gmail.com  
13. Noryn Ann Zaki - Mon 10/Dec/2012, 5:55pm
Salam Encik Ramadhan & Cik Ju 5.. Sya da email yea..  
14. Junaidie - Mon 10/Dec/2012, 7:31pm
Salam puan,blh email dtail kat jmr_hobs@yahoo.com  
15. Noryn Ann Zaki - Mon 10/Dec/2012, 7:50pm
Salam En. Junaidie, saya da email pada encik..  
16. Zul 118 - Mon 10/Dec/2012, 10:07pm
salam,puan noryn email juga kepada saya.zul_7762@yahoo.com  
17. Noryn Ann Zaki - Tue 11/Dec/2012, 7:18am
Salam Encik Zul118, saya da email pada encik yea..  
18. Frankie Zappa Al Capone - Tue 11/Dec/2012, 10:06am
Salam, harap dpt email kt saya. paparock_2004@yahoo.com.. Terima kasih.  
19. Noryn Ann Zaki - Tue 11/Dec/2012, 12:43pm
Salam Encik Frankie Zappa Al Capone, saya da email pada tuan..  
20. Exerer - Tue 11/Dec/2012, 4:17pm
salam pn noryn.. boleh e-mel pada saya jugak: exerer05@yahoo.com  
21. Warisan 2 - Tue 11/Dec/2012, 11:07pm
salam pn noryn.. boleh e-mel pada saya jugak: warisanemas.gold@gmail.com  
22. Noryn Ann Zaki - Wed 12/Dec/2012, 12:16am
W.salam Encik Exerer & Encik Warisan 2.. Saya dah email yea.. harap dpt feedback dari pihak tuan berdua.. TQ  
23. Basheer - Wed 12/Dec/2012, 12:35am
tlg email detail di sheer7349@yahoo.com  
24. Sizhar - Wed 12/Dec/2012, 2:48am
email kat saya pn noryn.. qashrinafx@gmail.com  
25. Noryn Ann Zaki - Wed 12/Dec/2012, 4:00am
Salam Encik Basheer & Encik Sizhar, saya da email yea.. Anything bole hubungi saya..Tq  
26. Fakrul - Wed 12/Dec/2012, 2:36pm
Salam,

Boleh email detail ke saya tak?
ezsmartlaundry@gmail.com  
27. Amy83 2 - Wed 12/Dec/2012, 5:10pm
aminolmediacreative@gmail.com minta email detail  
28. Noryn Ann Zaki - Wed 12/Dec/2012, 7:15pm
W.salam Encik Fakrul,
Saya da email pada encik..TQ  
29. Noryn Ann Zaki - Wed 12/Dec/2012, 7:16pm
Salam Encik Any83 2.. Saya da email juga pada encik.. Tq  
30. Zul 118 - Thu 13/Dec/2012, 3:14pm
boleh email kepada saya.zul_7762@yahoo.com.tq  
31. Noryn Ann Zaki - Thu 13/Dec/2012, 3:31pm
Salam Encik Zul 118, saya da email pada encik zul as per ur req dated 10/12/2012.. But its ok.. saya da email semula yea.. kindly give me a feddback once u rcv..tq.  
32. Nazarul - Fri 14/Dec/2012, 1:42pm
saya ada kedai makan untuk dijual..rm55k..lokasi solaris mont kiara..0123411400...0132100292  
33. Mohd Asfz - Sat 15/Dec/2012, 12:00am
email detail kat sy.
farizi_motor@ymail.com
tq  
34. Dennison Lukose - Sat 15/Dec/2012, 11:07am
Puan saya pun berminat boleh email detail
to me
dennisonlukose@yahoo.com
tq  
35. Hunnybee - Mon 17/Dec/2012, 9:26pm
Pls email details

Honey_syakirin@yahoo.com  
36. As 45 - Wed 19/Dec/2012, 3:59pm
tumpang lalu tuan rumah ........
Kepada peminat superbike register sin plate ader berita baik bg peminat superbike skrg moto boleh d register yg penting doc mesti lh lengkap bukan hanya geran shj syarat yew.......

Apew2 info nx thu email kn pd saya. ......

asmida1976@yaho.com

Tq. ........  
37. Noryn Ann Zaki - Wed 19/Dec/2012, 9:42pm
Salam & minta maaf pada semua..

Saya tak jadi nk jual perniagaan saya ni.. sayang sangat nk jual.. terasa rugi segala penat lelah saya selama ni if saya jual.. Lagi pun bukan senang masa saya nak mulakan perniagaan saya ni.. Macam2 saya tempuh..

Saya dah berbincang dgn hubby, dah pikir masak2.. keputusan yg saya ambil adalalah meneruskan perniagaan saya ini.. Ini adalah muktamat.. Peluang belajar tu, insyaallah.. saya trf ke local university saja.. University Malaysia pon sekarang da setaraf antarabangsa..

Lagipun saya dah ada long term plan untuk perniagaan saya ni.. Daripada saya jual, saya hilang semuanya.. Lebih baik saya tambah majukan perniagaan saya dengan memberi peluang kepada sesiapa yg berminat untuk menjadi sub delaer saya..

Jadi ribuan maaf saya pohon pada semua di Majalah.com.. Pada yg dah email pada saya, dan bersungguh2 dan minat nak tak over perniagaaan saya ni.. sekali lagi, mohon ampun dan maaf dari saya..

Sekian, Salam.  
38. Noryn Ann Zaki - Sat 22/Dec/2012, 3:43pm
- Threads Close -  
39. Easy - Thu 10/Jan/2013, 8:22am
Tu aku rasa pelik kenapa dah ada kedai motor nak jual pulak pergi sambung belajar.tapi tindakan sambung niaga tu balik mmg bijak la.nak gak membebel tadi tapi tgk ayat "tak jadi jual" "smbung niaga" sejuk hati tengok.

Bukak kedai motor minimum 50k kalau tak salah.  
40. Syakirin 13 - Wed 30/Jan/2013, 12:35pm
Salam puan,sy sedang berniaga secara sambilan menjual motosikal secondhand..bole x sy nak minta tunjuk ajar puan dalam pengurusan dan selok belok untuk menjual motosikal baru..sy menetap di utara..harap puan bole bg tunjuk ajar- email sy mohd_syakirin@yahoo.com  
41. Kumarsing - Tue 12/Feb/2013, 4:14pm
Salam Pn. Noryn and family maf mungkin saya terlambat baru terbaca mesej ni, pada saya pn dah buat keputusan yang hebat dan tepat. Pada saya sambung belajar dalam negara pun ok ba apa kan...... Pn. Noryn saya baru nak buka kedai jual eksesori motosikal, iyala sedia maklum jelah kan baru nak buka modal pun ciput lagi. Jadi lau boleh saya nak jadikan Pn. sebagai mentor saya, maksud saya tempat saya bertanya dan menimba ilmu dalam bisnes ini. Saya juga nak tahu nak menjual motosikal baru atau lama kita guna lesen yang mcam mana tu ya? Cukup dengan Trading Lesen atau ada lagi lesen lain yang kita kena buat. Seperkara lagi saya juga mahu quation semua jenis aksesori dan part motosikal. Saya juga berminat nak jadi sub dealer Pn. Noryn. Saya amat-amat berharap pn. dapat bantu saya., Tempat saya sekarang ni di Tawau, Sabah. Apa-apa hal ini email saya lionlai73@ymail.com. T. Kasih  
42. Noryn Ann Zaki - Sat 16/Feb/2013, 2:31pm
Salam pada semua.. maaf saya lambat reply.. Saya sangat sibuk dgn urusan kedai.. family, sub-dealer dan blajar yg dah nak start x lama lagi.. apa2 pertanyaan, bole email direct ke email saya.. sebab email saya chk hari2.. senang saya nk reply.. sekali lagi maaf yea.. encik Syakirin & encik Kumarsing.. saya akan reply to ur email soon k.. Salam..  
43. Shamimi 6 - Tue 19/Feb/2013, 3:07pm
Saya nak jual motor yamaha ego warna merah tahun 2007. Motor sudah habis dibayar. Keadaan baik. Harga rm2500. Boleh runding lg. Pernah jatuh sekali. Cuma calar. Kawasan kedah,penang,perlis diutamakan. Boleh hubungi saya 0194157005.  
44. Rahmad 9 - Wed 20/Feb/2013, 10:52am
saya nak jual lc135 model kedua tahun 2011, milage 16k sahaja. Tunai rm5300. URGENt. Contact 0192750870 area sungai buloh dan PJ. Berkeadaan sangat baik, insya-Allah...  
45. Mohd Faizal Abd Rahim - Tue 26/Feb/2013, 2:44pm
support malay business!!  
46. Mastura 86 - Thu 4/Apr/2013, 9:31am
Saya nak jual motor mosquito warma merah putih semuaya standard harga rm1000 geran ada rotex je dah mati sesiapa berminat blh email (adamalif17@gmail.com)  
47. Mohammad Azwan - Fri 5/Apr/2013, 1:43am
Saya juga ada mempunyai kedai menjual motorsikal biasa dan berkuasa tinggi di cheras.. Mohon jasa baik puan utk email alamat kedai puan utk tujuan kerjasama sesama penjual motor bumiputra.. crapsist@yahoo.com email saya  
48. Mohd Azlan Lazim - Sun 9/Jun/2013, 1:27am
Tlong email sume details ye puan..  
49. Noryn Ann Zaki - Wed 26/Jun/2013, 11:23am
Assalammualaikum.. Lama saya tak singgah at Majalah.com.. Maaf if ada terlambat reply email.. Well juz nak bagi tau pada semua kawan2 kat sni.. Sub-dealer saya di Bandar seri Manjung telah mula beroperasi.. Jadi pada sesapa.. kawan2 disini.. sedara mara tak kira lah sesaiapa saja yg berada di sekitar Bandar Seri Manjung, Setiawan, Lumut dan yg sewaktu dengannya.. jemputlah datang yea.. Nak tgok gambar kedai.. boleh tgok di link ni :

http://www.kimoto.com.my/SUB+DEALER+BRANCH+-+MANJUNG2C+PERAK

Pada yg berminat untuk jadi sub-dealer pula.. bole hantar email pada saya.. tp pastikan letak skali no telefon.. sometimes, saya x sempat reply, jd senang saya bole terus call untuk jawab soalan2 anda..

Terima kasih pada yg sentiasa menyokong.. terima kasih jugak pada yg suka condem bangsa sendiri..

Salam.  
50. Noryn Ann Zaki - Wed 26/Jun/2013, 11:47am
Encik Mohd Azlan Lazim.. Macam mana saya nk email pada encik if encik tak beri saya alamat email encik.. :))  

Start | Page 1 | Next >                     (Total 54 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..