Perniagaan Barangan Bayi/Kanak-Kanak Secara Kecil-Kecilan (Home Based + Internet)
Azli Azizi - Mon 19/Mar/2012 1:15pm [Last Comment]
Salam semua warga majalah. Saya dan adik saya bercadang untuk memulakan perniagaan barangan bayi/kanak2 secara kecil-kecila.

Saya ingin memohon jasa baik tuan2 supaya memberikan tip2 dimanakah boleh mencari pemborong barangan bayi yang berpatutan harganya. Pemborong2 barangan bayi pun digalakkan memberi quotation harga mereka dan juga link2 yang boleh sy kunjungi.

Dan saya ingin tahu samada diantara Plaza GM Chow Kit, GM Klang dan Kenanga dimanakah satukah yang menawarkan harga yang menarik. Saya juga ingin mendapatkan info macam mana sy nak hubungi direct supplier 2 dari luar(China, Vietnam, Indonesia dan etc. Terima Kasih...

Untuk Katalog dan sebarang pertanyaan: e-maill: ilzarun2000@yahoo.co.uk

Niche: Diskusi Bisnes | Pemborong Pakaian Bayi | Pemborong Pakaian Kanak2
 
1. Linkman - Wed 21/Mar/2012, 2:04pm
utk dapatkan contact direct supplier (China, Vietnam, Indonesia) tu... kena gi kursus2 borong ke negara2 tu... Kecuali lah bro nak buat dropship je...

Ada beberapa kawan yg order dari alibaba.com tapi kena baik2 risiko kena tipu, atau kualiti barang tak seperti dalam gambar agak tinggi gak...  
2. Iryanti - Sat 24/Mar/2012, 2:01am
bminat utk menjual pakaian baby & kanak2 scr retail & borong emailkan ke outletshopkids@yahoo.com utk katalog  
3. Mrsharithwong - Sun 25/Mar/2012, 6:33am
EMAIL SAYA ,SAYA JUAL BORONG DIRECT FROM CHINA,MY EMAIL mrsharithwong@gmail.com  
4. Mansor Sg Udang - Sun 25/Mar/2012, 8:02am
1.DiMelaka ,area2 MITC ada satu pot jual barangan China.Bila2 sesat sana,check-it-out.
2.tempat2 beli barangan borong awak dah sebutkan,bererti awak tahu mana nak cari tempat bekalan yg murah.
3.niat awak terangkan nak buat kecil-kecilan,jadi cari dalam iklan majalah.com ni pembekal2 yg sanggup tlg belikan secara borong tanpa anda perlu kesana(Guangzhou atau Yiwu) kerana kosnya akan 'mahal rantai dari beruknya'.Harga pula,pandai2lah buat bandingan harga yg diberi oleh pemborong2 ini.
Barakat salamat Mr.AA.Good advise from Allah,wrong advise silap saya.Mohon ampun,mohon ma'af.may your quest to succeed be met.Selamat meneroka.  
5. Rafidah 37 - Sun 25/Mar/2012, 10:02pm
sy ade membekalkan juga barangan secara borong
jemput semua utk jenguk2..cuci mata blog sy
http://babycuteclothes.blogspot.com/
berminat boleh order...
thanks  
6. Faizah Ahmad - Mon 26/Mar/2012, 2:58pm
saya ada buat jualan secara borong. boleh datang ke kedai di wangsa maju
boleh check chomel-store.blogspot.com utk map kedai dan link ke facebook  
7. Gee 22 - Tue 27/Mar/2012, 12:33pm
salam,,, sy ader menjual barut n tungku herba for bby.. minat boleh a order yer...012-6228846  
8. Ismail 63 - Wed 28/Mar/2012, 12:51pm
Saya menjual pakaian kanak-kanak secara runcit,borong dan dropship...
sila email ke mayais55@yahoo.com atau ke FB cari nama iza maya  
9. Shahidah 4 - Fri 30/Mar/2012, 3:26pm
sila email saya jika berminat untuk memborong baju kurung cotton bayi dan kanak2 dgn design up-to-date dan berkualiti. Profit margin mencecah 100%.
sha2foxy@yahoo.com  
11. Sue Kamal - Tue 8/May/2012, 5:45pm
Saya ada menjual pakaian kanak2...

http://www.facebook.com/Aqeef BabyKids  
12. Chicbabyheadband - Thu 17/May/2012, 4:53pm
Wholesale & Retail Handmade baby headband. (Borong & Wholesale). Made of nice lace & chiffon. Very suitable for babies. Wholesale moq as low as 10 pc.

http://www.chicbabyheadband@yahoo.com  
13. Chicbabyheadband - Thu 17/May/2012, 4:55pm
tersilap

email : chicbabyheadband@yahoo.com
blog : www.chicbabyheadband.blogspot.com  
14. Azli Azizi - Tue 3/Jul/2012, 6:56pm
Salam berita terkini, saya telah memulakan perniagaan home based and internet for baby cloth pada akhir bulan Jun 2012. Berikan sokongan kepada saya dan feel free untuk melawat fb saya di http://www.facebook.com/Qish2collection  

Page 1   (Total 14 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..