Pembekal Pisang - Selangor/KL
Zawadi - Wed 19/Oct/2016 9:39am [Last Comment]
Sallam...

Saya sedia membekal
pisang nangka..
pisang awak.
Pisang abu
Harga rm 2 ke rm3 bergantung kuantiti

Penghantaran area kl/selangor disediakan
Sila wassap atau call ke 0163286349

Niche: Usahawan Tani | Pembekal Buah Buahan
 
1. Zaty91 2 - Thu 3/Nov/2016, 3:32pm
Tahukah anda? Ada pelan takaful yang mempunyai perlindungan sehingga umur 100 tahun.

Tahukah anda? Ada pelan takaful yang boleh melindungi penyakit kritikal pada peringkat awal seperti karsinoma-in-situ.

Tahukah anda? Ada kad perubatan individu yang tidak mempunyai had tahunan.

Tahukah anda? Ada polisi takaful, jika anda menghidap penyakit kritikal, sumbangan bulanan dikecualikan.

Tahukah anda? IKHLASlink Secure Takaful ada semua perkara di atas.

1. Kenapa perlu perlindungan sehingga umur 100 tahun?

Ini kerana purata umur manusia semakin panjang disebabkan kemajuan teknologi kesihatan.
Jika polisi hanya sampai umur 60-70 tahun sahaja, tidak boleh dipanjangkan ke 100 tahun.
Tetapi jika polisi sehingga umur 100 tahun, pengguna ada pilihan untuk teruskan atau tamatkan.
Maka seeloknya ambil polisi yang panjang tempohnya. ??

2. Kenapa perlu ada perlindungan penyakit kritikal pada peringkat awal?

Ini kerana tidak semua polisi melindungi penyakit kritikal pada peringkat awal. Sebagai contoh, penghidap kanser pada peringkat awal iaitu karsinoma-in-situ berpeluang untuk sembuh jika diberi rawatan pada peringkat tersebut.
Oleh itu, ambillah polisi yang boleh melindungi penyakit kritikal pada peringkat awal kerana kanser sukar disembuhkan pada peringkat akhir.??

3. Kenapa perlu ada kad perubatan individu yang tidak mempunyai had tahunan?

Ini kerana kos perubatan semakin lama semakin mahal kerana faktor inflasi dan lain-lain.
Begitu juga kos rawatan kanser yang boleh memakan kos sehingga RM300,000.
Jika kad perubatan mempunyai had tahunan, sebarang kos yang melebihi had tahunan akan ditanggung sendiri.
Pada masa kini, mungkin nilai RM100,000 pada had tahunan adalah besar.
Tetapi pada 20 tahun akan datang, mungkin nilainya sedikit susut.
Oleh itu, ambillah kad perubatan tanpa had tahunan.??

4. Kenapa perlu ada pengecualian sumbangan pada polisi takaful?

Ini kerana apabila kita disahkan menghidap penyakit kritikal, besar kemungkinan kita sudah tidak boleh bekerja.
Kita sudah kehilangan sumber pendapatan dan adalah menjadi suatu bebanan untuk membayar sumbangan bulanan polisi takaful.
Jika polisi ada pengecualian sumbangan, bayaran sumbangan bulanan akan dikecualikan oleh pihak syarikat takaful.??

5.Kenapa perlu mengambil plan yg mempunyai saving dan investment?

Ini kerana wang anda tidak hangus bayar bulan-bulan dan boleh dikeluarkan untuk kecemasan.
Ini kerana policy anda mempunyai cash value untuk menampung kenaikan kos perubatan setiap tahun supaya membolehkan premium bulanan anda kekal harga.
Ini kerana anda boleh gunakan wang simpanan dan dividen pelaburan itu untuk pendidikan anak-anak anda dan persaraan anda sendiri.
Ini kerana anda akan menikmati tempoh 'holiday' yg membolehkan anda tidak membayar tepat pada masa jika mempunyai hal kecemasan untuk diuruskan .??

Andaian:
1. Lelaki umur 30 tahun
2. Bergaji RM2,000 sebulan

Hanya RM100 sahaja sebulan, bersamaan 5% SAHAJA gajinya, beliau mendapat manfaat:

?? Kematian dan Lumpuh RM200,000
?? Penyakit kritikal peringkat akhir RM100,000
?? Pengecualian sumbangan

Jika hendak tambah kad perubatan individu tanpa had tahunan, akan jadi RM180 sahaja sebulan.

Jika hendak tukar kepada penyakit kritikal peringkat awal RM100,000. Hanya tambah sekitar RM20.00 sahaja sebulan.

Berminat? Boleh pm atau whatsapp sy di no dibawah...

Takaful & Insurans Advisor
Izaty : 0173594049

#takafulikhlas
#mfosmartsolution
#bussmalaysia  

Page 1   (Total 1 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..